Ako riešiť finančné problémy rodičov?
Baby, moji rodicia maju 50 rokov, ja budem mat 30, mam este surodenca co chodi do skoly. Mam velke obavy o mojich rodicov ktori velmi zle hospodaria, nikdy nezarabali zle ale nikdy nemali nic nasetrene a vzdy sme isli od vyplaty k vyplate. Na jednej strane si vazim ze nam dopriali vzdy vsetko, ale teraz si uvedomujem ze mali lepsie rozmyslat. Rodicia nemaju ziadnu financnu rezervu, proste absolutne nic, maju stale pomerne vysoku hypo a teraz chcu brat dalsi spotrebak na auto lebo sa im stare pokazilo. Aj tieto veci ako pozicky maju zle osetrene nemaju tam poriadne poistky, vobec si nechcu dat poradit, hadaju sa so mnou ze ja som velmi mudra, dokonca uz maju aj take agresivnejsie spravanie a ze oni zarabaju malo tak nemaju z coho odkladat. Len ja ked u nich vidim co kupuju tak mi je do placu z toho...drahe potraviny, sladkosti, drogerku...dalo by sa kupit aj lepsie a sledovat akcie, na co mi povedia ze oni take suviksy nepouzivaju a nemaju tolko casu ako ja aby sledovalo akcie...oni idu proste do zahuby a si to vobec neuvedomuju, ja mam az chorobny strach ze co by bolo ak by sa nieco stalo, cokolvek, nemaju rezervu ani na jeden mesiac, proste nic...na jednej strane viem ze ak si niekto nechce dat povedat nic s tym neurobim ale na druhej su to moji rodicia...
@oliolijanka ty si teda dobre mimo, riešiš úplne odveci, keby boli chorí a potrebovali peniaze na liečbu nikto by im nepovedal ani pol slova pomohol, predstav si takým často pomáhajú aj úplne cudzí ľudia. Ale podporovať niekoho nerozvážnosť a hlúposť určite nikto nebude. Sa zobuď
@matullienka Preco nemozes napisat, ze mas iny nazor, ale pises, ze ja som mimo?😀
Aj keby si pod svojim prispevkom mala tisic lajkov, neznamena to, ze ja som mimo, ale ze ty mas iny nazor ako ja.
Ako som pisala, rozumiem, ze tomu nemozes rozumiet.
Autorka aj ty ste otrokmi systemu. Veris, ze ked budes poslusna, ked budes za zlacnenym maslom cestovat cez pol mesta, ked si zaplatis poistku, ked bankam odovzdas svoje peniaze, ze bude o teba postarane. Ale kazdym vasim krokom, ktory spravite, bohatnu ini a seba, a aj nas, staviate do horsej situacie. Cim viac vas takych bude, tym horsie sa budeme mat.
@karolinakr ved nie je ich rucitelom,max po ich smrti podedi dlhy
@denithestrange1993 odmietne dedičstvo a dlhy platiť nebude

@anonym_autor ako to dopadlo s tvojimi rodičmi?