Ako riešiť hlučných susedov?
Zdravím,
Chcem sa spýtať, čo mám robiť so susedmi, ktorí sú extrémne hluční. Každý deň od rána do večera sú doma, aj rodičia aj deti. Ich otec má hrozne hrubý hlas, za čo síce nemôže, ale počujem každé slovo. Deti sa hrajú spôsobom behania z jednej izby do druhej a to tak, že vždy keď mám u seba návštevy tak sa pýtajú či tam bývajú slony. Naozaj extrémny hluk, niekedy aj v nočných hodinách. Ja rozumiem, že sú to deti a zvládla by som to z času načas, ale oni to robia HODINY, KAŽDÝ DEŇ a NIEKOĽKOKRÁT DO DŇA.
Keď som im raz zabúchala na strop, nech si to už uvedomia začali deti ešte povzbudzovať a klepať mi naspäť. Tym pádom som osobný dohovor vylúčila.
Prosím vás, čo mám robiť? aj teraz je 10 hodín večer a chlapec behá z izby do izby už hodinu a pol. Som z toho zúfalá, lebo som momentálne celé dni doma (PN) a oni nechodia ani do škôlky a do práce.
Dodávam, že mám už aj pár hodinových nahrávok ako dôkaz, len neviem či sa s tým dá niečo robiť 😭
@balerina2025 to netuším, možno home office, ale su na 100% obaja doma pretože ich počujem stále:(
@balerina2025 vravím ja rozumiem, že detičky sa chcú hrať, ale to sa dá aj inak a keď chcú behať, tak možno by bolo fajn ich zobrať aj von. Nechcem sa im starať do výchovy, ale ja by som prebehla cez byt takto raz ako malá a hneď by ma mama napomenula. Som skôr v šoku, že sa ešte nesťažovali aj ostatní susedia
@dzeinagretka dalsim susedom nevadi, ich dcera cez leto bezne p 23 behala po byte a sialena mater sa snou este nahanala.🙊
akurát som si oživila spomienky aké sme to mali ešte v byte keď sme boli.Presne rovnako.Tí čo bývali vedla nás cez stenu si decko ešte aj náhaňali v čase nočného kludu.Ibaže my sme mali rodinu s deckami nad nami v počte 3 kusy,vedla v počte jeden kus a krížom potom zase 2 kusy😀 išlo nás tam vykotiť.No zlatý dom.Teraz počujem iba chladničku vrčať v obyvačke z kuchyne občas.Inak ticho až desivé.Vtedy som bola len celá vystresovaná jedovatá a zrelá na chocholouška.Takže chápem čo preživaš.Ale keď sú takto na hlavu že robia ešte aj naprotiveň tak to sa priprav že to bude len boj kto z koho ak sa s nimi nedá normálne dohodnúť.A niekto niekoho vyštve.Buď vy ich alebo oni vás.My sme na ten cirkus tam nemali už nervy tak sme išli do domu a potom aj tí vedla nás stavali.Ale tí nad nami a ešte krížom nad nami sú tam stále.Tí dokonca jazdili aj na odrážadle.Takže tam bola fakt sodoma gomora
@liusa82 to asi robili tiež ale už vedia behať 😁 a zakaždým to skončí iba vtedy ked jedno z deti spadne a začne revať 😂 este som uvažovala obehnúť zvyšných susedov čo maju byty pod nimi, možno keď nas bude viac tak to s nimi pohne.
@balerina2025 no oni ešte povzbudzujú, že buch buch buch. Viem to, lebo ešte aj to počujem 😂
@dzeinagretka to je fakt chore
@dzeinagretka pusti si hudbu hlasnejsie a tiez sa im to nebude pacit
@balerina2025 to by bolo fajn, ale je mi ľúto ostatných susedov, čo za to nemôžu
@dzeinagretka tak zjavne im hluk neprekaza
@balerina2025 no vedľa mňa je starší pár, tí možno ani nepočujú 😂 a ľudia podomnou si to nezaslúžia
@dzeinagretka tak zas nemusi to byt tuc tuc.
@dzeinagretka na týchto nad nami sa sťažovalo vela susedov z bytovky a nepomohlo to.Len povedali že deti..že aj on by chcel mať klud.Tak načo si ich robil preboha 3 kusy ked chcel mať klud a skáču im po hlave a nevedia si to dať do laty.Mali isť do domu a nie terorizovať s tolkými deckami ludí v byte.My sme nemali pokoj ani v jednej izbe.V obyvačke ručali tí nad nami ked som prešla do detskej tam som počula toho od vedla alebo aj tých hore a ešte aj tých križom a v spálni detto.Takže my sme ani byt nemohli riadne užívať.Ale nelutujem ten krok isť do domu ani náhodou už 3 roky máme svätý pokoj🙂
@liusa82 ako sa vam podarilo taky byt predat ?
@balerina2025 no to neviem inak ani ja.Všetci tam hore pri nás stáli.Lebo vždy ked bola obhliadka akoby zázrakom tam skoro nikto nebol.Ale bolo leto v čase predaja.Tak tí hore boli u babky aj tí vedla u starkej na dedine a tí hore tiež nejak vonku vtedy skoro vždy😀
@liusa82 ste mali stastie a kupujuci sa vobec nepytali na susedov?
@balerina2025 kupujuci ho kupil ako investičný a teraz im tam bývaju kadejaké rodinky s x deckami takže sú si kvit a ževraj sa to tam často mení.Len tú pod nami ževraj chuda ide poraziť.Lebo u nás bolo vždy ticho.Ale nekontaktovali nás kvôli tomu že by tam bol potom hluk.Myslím ten kupujúci
@liusa82 ok
Akože aj ja mam dieťa, aj my sa salieme, ale odtiaľ potiaľ. Nebývame v dome, učím syna od malička empatii a rešpektu voči druhým. Ale niektoré matky to abosultne nezaujíma mam pocit. Deti skáču ako opice, ved apson sa unavia 🙈 moja starká ma takú susedu. Ja neviem ci ma doma malé slony, ale to je extrém. Z jednej izby do druhej, behajú ale ze aj dve hodiny vkuse. Nie raz sa bola sťažovať, že ju hlava bolí atď.. Nepomohlo nič. Odpoveď susedy - ved sú to len detičky 🙂
Osobny dohovor vrat do hry a chod im zazvonit a normalne povedat nech drzia hubu a nedupu jak stado slonov.
@dzeinagretka U mojej mami zase večer čo bývajú nad ňou tak večer chlapec cviči.Ale to tak ,že idú lustre spadnúť, nepočuť ani telku ani sa rozprávať dakedy nedá.
No nervy riadne.
@dzeinagretka po desiatej večer už môžeš volať políciu. Inak nezmôžeš nič 🤷🏻♀️
Mali sme to na dennom poriadku. Rodičia mali iné starosti a deti si robili čo chceli. Behanie z izby do izby, skákanie z gauča, odrážadlá, nočné uspavanie vrieskanie, nadávky... Bolo to hrozné nepomohlo nič boli sme aj na bytovom družstve, vedel o tom aj domovník, vedeli o tom aj oni keďže sme sa boli sťažovať, volali sme aj políciu ale tá nikdy ani nedorazila. Našťastie sa to vyriešilo odsťahovali sa🙏
@vanilkovazmrzka lenze niekedy takym ludom nepomoze ani dohovor
My bývame v dome, ale akoby som o svojom synovi čítala, on celé dni len lieta po dome, skáče, vrieska a dcéra sa k nemu pridáva. No katastrofa....Dala som ho do škôlky a bol tam tri dni a tri týždne chorý doma a dcéra končila s prieduškami dušná v nemocnici. Lekári na mňa tlačili, aby si ho tam nedávala keď som aj tak doma s malou, že zbytočne jej vypestujem astmu....A tak mám doma obe deti a tie celý deň besnia. Vonku, doma všade. Syna nič nezaujíma, je ťažke ho zaujať. Čo majú rodičia takýchto detí robiť? Nič nepomáha, po dobrom ani po zlom. Chcem len poukázať na to, že nie vždy je to vina rodiča a nemusia byť bezohľadní k susedom . No nie každý má možnosť ísť do domu..
ak sa s nimi neda susedsky porozpravat normalne povedat co vam vadi, pustite nahlas hudbu, buchnite do radiatora naschval vtedy ked tie detiska pojdu spat, mozno si vtedy uvedomia co robia ze to neje vhodne, ak by to boli len najomnici bytu bolo by to lepsie lebo by si mohla kontaktovat majitela bytu s tym, ze porusuju nocny klud noa s tym argumentovat, podo mnou kedysi byvala rodina s 2 malymi detmi ten 4rocny stale behal dupal jak kon stale vecer v rovnaku hodinu buchal s niecim do radiatorovej tycky nedalo sa spat, ma islo porazit ale potom sa nastastie odstahovali tak je klud 🙂
@balerina2025 v čase poobednajsiehi spánku...a pekne nahlas. Ako nie som zástanca takýchto extrémov,Ale Buch Buch,by ma presvedčilo,úplne bez svedomia a tvrdý metal. A susedov by som na to upozornila. Snáď niekto v dome aj pracuje. A nie je poobede doma.
@dominikak4 to mi je jasné, ja keby mám tu možnosť, tak už sa dávno kvôli nim odsťahujem. Ale nehovorte mi, že si tie deti tak nenaučili sami, keď to robia každý deň.

@dzeinagretka z coho ziju?
mame tiez stastie na mamicku, co si nechava behat deticky z izby do izby a ona si zatial gruntuje. vsak sa unavia a su to len deti