Ako riešiť hlučných susedov po 22:00?
Byvame v panelaku a jasne, ze tu je pocut vsetko mozne, ale tak da sa to prezit, no v poslednej dobe mavaju susedia nad nami velmi hlasno pusteny televizor, rusi ma to, nemozem zaspat niekedy aj do pol 1 v noci najma cez vikendy a sviatky ked maju volno. Ja uz mam normalne strach, ze zas bude vikend alebo nejake sviatky. Len teraz neviem ci mam napisat oznam na vchodove dvere, aby sa dodrziaval nocny klud alebo mam ist za nimi a porozpravat sa. len mi je to take blbe lebo mame deti a niekedy v noci plakali urcite ich to budilo, ale tak s tym clovek nic nespravi ked deti placu, aj cez den urcite robia hluk, ale co s nimi spravim ved su to deti… aj tak chodia do skolky a cele poobedia travime vonku a v noci je vzdy u nas klud uz nejaky ten piatok.. stuple si nemozem dat kvoli detom, keby nahodou sa nieco stane alebo ma zavolaju. mam dilemu ako to zoberu lebo nemame zle vztahy a bola by som rada keby to tak aj nadalej zostalo, riesili ste niekto nieco podobne? Idealne by bolo keby ich stretnem nahodne a zarozpravame sa o niecom a len tak medzi recou im to spomeniem, ale akurat ako na just ich vobec nestretnem vonku.. ako ste to riesili?
Ja som párkrát urobila susedovi to isté keď on práve telku pustenu nemal. Pochopil rýchlo ani sme sa rozprávať nemuseli.
ja som chodila zvoniť - a aj nám chodili zvoniť … ja som sa nehnevala. či sa hnevali susedia to neviem…
nad nami bývala rodina ožranov, tým som aj elektrinu vypínala, aj fizlov volala 😂
V prvom kole treba naozaj vzdy skusit normalny dohovor. Normalne prid, povedz, ze ti to aj blbe, kedze aj tvoje deti v noci plakavali a asi rusili, no proste sa neviete vyspat kvoli hlasitosti telky a ci by nedala stisit po 22. Vy ste deti stisit nemohli, bodaj by to slo.
Podla reakcie uvidis, co su to za ludia a uvidis, co dalej. Mozno sa to vyriesi, mozno nie a bude treba aj po zlom. Ale vela ludom len nedojde ako velmi rusia. Moju susedu bolievala hlava a vadilo je u mna buchnutie dverami. Stacilo povedat a davala som si pozor, problem vyrieseny.
Normalne s nimi hovor. Riesit to oznamom a predtym aspon ludsky im nepovedat, je trapne. Hoci chapem preco Ti to je trapne, ale nerob to. Najprv sa zastav u nich a skus to normalne osobne a adresne.
@marianarem Ináč, to trieskanie dverami je nejaký národný šport, či ako? Robí to veľa ľudí a vôbec to nikoho netrápi. že rušia ostatných...Hlavne ráno, sused ide o piatej do roboty a tresne dverami tak, že vyletím z postele, čo tak sa zľaknem. A to deň predtým prídem domov z roboty po 22:15 a kým sa uložím, je po polnoci a ráno taká "guľka do hlavy"
Mozes to skusit ako normalny slusny clovek. Zaklopat, povedat, poposit. Slusne. Normalny clovek ta pochopi. Alebo stuple do usi stoja par centov
Ja ked si pustim telku cez den ,tak potichu ,aby som druhych susedov nerusila.Alebo ked odchadzam alebo prichadzam do bytu potichucky otvorim a zatvorim dvere lebo vsetko je z chodby velmi pocut aj vytah.
@mandarinka555 privstan si a tresni dverami o stvrtej, mozno.pochopi.
Ja by som zaklopala a skusila im to vysvetlit. Oni nebyvaju za stenou tak mozno si neuvedomuju ako to pocut.
Ved tam chod cez den, nie v noci a popros, ci to nepijde teochu stlmit, ze vies aky film pozerali podla hluku 😄
@mandarinka555 Vies co ja som nejako vyslovene netrieskala, celkovo nie som taky typ, co by nejako energicky narabal s vecami. Ale mohlo sa to u susedov nejako ozyvat plus suseda mala tie bolesti hlavy, tak som si zacala davat pozor, aby som zatvarala naozaj ticho.
Mozno ak su to starší ľudia? Môj 83 ročný otec takto po od cca 15tej do noci pozera všetky reality show a obľúbené seriály. Zatiaľ sa mi ale nikto nesťažoval. Možno sa skúsim opýtať. Neviem však či by som to vedela zmeniť. Telku takto pozera aj v mojej pritomnosti.
Tak je iné robiť žúrky a iné proste relaxovať a pozerať tv. Majú telku v spálni alebo proste klasika čo je teraz že všetci si prerábajú byty a práve tým že zmenou dispozície majú nad spálňou wc alebo kuchyňu alebo obývačku sa ľudia potom rušia? Proste steny sú tenké a tieto prerábky že nie je to jednotné veľmi potom vyrušujú.
@marianarem toto je od teba ohladuplne... Malo ludi by sa takto nesebecky zachovalo. Pisem to ozaj v dobrom. Pretoze u nas teda hluk nad nami neustale. Aj som bola poprosit susedu o to, aby sa krotili, len teda ta jej reakcia 🙈 ze este naschval tesne pred 22:00 bude behat na tom pase, pretoze moze a nemam sa co stazovat.
@martinkatinka Toto ja nechapem, preco su ludia takito a zbytocne si nicia vztahy s okolim. Potom nemaju nikde klud, vsade kde pridu maju nepriatelsku atmosferu a kvoli veciam, ktore nie su vobec dolezite.
Skusila by som pekne povedat nase deti su tiez hlucne tiez 100x upozornujeme nech su potichu aby nerusili susedov ale je to rozdiel deti a dospely deti s toho obdobia vyrastu no dospely uz by si mal uvedomit kde su hranice
Ale hlavne milo pekne povedat nie s jedom najhorsie je ked niekomu nieco vadi je ticho dlhy cas a potom to nasraty riesi v tedy sa len zlo narobi
To mas este dobre ja som mala susedov co o pol
Noci prerabali byt a v jednej v noci vynasali stavebnx material do smetiakov!
Vyletela som na nich tak, ze bola hore cela bytovka o tej jednej v noci a bol par dni klud a zacali to robit zase. no boli to s prepacenim dementi, chvalabohu som byt rychlo rychlo predala a nech sa s nimi natahuje niekto iny

a čo keby si im to presne takto povedala? zazvoň, spomeň telku, spomeň deti, porovnaj to 🤷