Ako riešiť hlučných susedov?
Zdravím,
Chcem sa spýtať, čo mám robiť so susedmi, ktorí sú extrémne hluční. Každý deň od rána do večera sú doma, aj rodičia aj deti. Ich otec má hrozne hrubý hlas, za čo síce nemôže, ale počujem každé slovo. Deti sa hrajú spôsobom behania z jednej izby do druhej a to tak, že vždy keď mám u seba návštevy tak sa pýtajú či tam bývajú slony. Naozaj extrémny hluk, niekedy aj v nočných hodinách. Ja rozumiem, že sú to deti a zvládla by som to z času načas, ale oni to robia HODINY, KAŽDÝ DEŇ a NIEKOĽKOKRÁT DO DŇA.
Keď som im raz zabúchala na strop, nech si to už uvedomia začali deti ešte povzbudzovať a klepať mi naspäť. Tym pádom som osobný dohovor vylúčila.
Prosím vás, čo mám robiť? aj teraz je 10 hodín večer a chlapec behá z izby do izby už hodinu a pol. Som z toho zúfalá, lebo som momentálne celé dni doma (PN) a oni nechodia ani do škôlky a do práce.
Aj mi máme takých susedov ,deti stále vykrikujú nad nami, a keď išli so psom dolu po schodoch , tak sa vycikal do môjho kvetinaca. Myslíte že to upratali? Načo toľko námahy. 🤷
@zlotka 😅
@dzeinagretka prosim ta, preco si im nesla slusne povedat, ze ti to prekaza? Ja toto nepochopim, chniapat po strope, ci radiatore, alebo vsade. Mne toto tak vadi. Jw to ako v nakupaku, kde do teba bude clovek narazat kosikom, lebo mu zavadzias, namiesto toho, aby otvoril usta
@balerina2025 vyskusala si? Nie
@vanilkovazmrzka co som mala vyskusat
@karolinakr preco nie
@balerina2025 a možno to autorku nakopne a presťahuje sa do domu?? 🤔
@karolinakr ja sa tiez o to silno pokusam
@balerina2025 chceš vymenit panelak za dom? chod do toho, kup si maly bazen a cele leto na slnku pri vode by som preležala
@karolinakr ano snazim sa . na tom pracovat.
@dzeinagretka neviem, či za to môžem ja. Syn je odmalička veľmi živý, on ako sa naučil chodiť rovno utekal🤦. Som z neho niekedy unavená, neviem ako ho upokojiť. Dcérka bývala kľudná, ale zdá sa mi, že odpozerala jeho správanie a správa sa ako on. Chceli sme istý čas ísť bývať z dediny do mesta do bytu, aj sme dom predávali, no ale vzhľadom na syna, sme to nechali tak a ostali na dedine. Možno z toho vyrastie.... Veď poraďte mi ako na také dieťa, pretože ja som už skúsila všetko. Je jednoducho hyperaktívny a má energie za 4. 😫
@dzeinagretka nerada robím na prieky, ale ak idete von, nechajte 2 hodiny pustené hlasnejšie rádio. Niekto nahluchly z rodiny tam je a nepočuje, kvôli hluku od susedov. 😱
@dzeinagretka da sa oslovit domovy spravca/domovy dovernik. Aby im skusili dohovorit. Ako posledne riesenie je napisat podnet/staznost na miestny urad. Tiez sme mali kedysi svihnutych susedov. Nebolo im vsetko jedno, ked si ich predvolali....nakoniec sa odstahovali. Ale ked to robia v noci po 22hej, volaj policajtov. Zakon hovori, ze nesmies narusat pokojne byvanie susedom. Ani v normalnom case nie to este v case nocneho kludu.
Je mi vás naozaj ľúto,mi máme len sem tam susedov,keď si vypijú ale sú v podnájme,tak to budem riešiť hoci aj cez bytové družstvo,ale zatiaľ iba na nich kričím

my sme raz byvali v brane, kde na prizemi 3+3 deti, prve poschodie 1+3. druhe poschodie 2, a tretie poschodie 2 deti, nikdy ma nenapadlo, že ake to mohlo byt pre susedov, stari boli uplne hore, mali štastie asi nič nepočuli, a jedna stara dievka, no ta byvala skoro hore, tak možno to nejak bez priznakov na duševnom zdraví prežila..i ked teda, asi sa barak otriasal v zakladoch