Ako riešiť každodenné pitie u partnera?
Ahojte ani neviem co by som chcela pocut.. asi sa len vyrozpravat lebo inym sa hanbim o tom hovorit. Moj chlap kazdy den pije. Nepije vela ale pije skutocne kazdy bozi den. Aspon jedno pivo si musi dat. Ak nema pivo tak si naleje za pohar whiskey alebo vina. V podstate je mu to asi jedno ze co, len nech to ma percenta. Mne to vadi. Ked sa ma pyta ze preco mi to vadi tak v podstate neviem odpovedat. Vadi mi to len pre moj strach ze to zajde dalej a ze mam pocit ze ma seriozne problem s alkoholom. Ze proste nevie jeden den nepit. Trva to trebars aj mesiac a pol kym pride jeden jediny den co si neda ziaden alkohol. On argumentuje ze vsak nie je ozraty a nema mi to preco vadit. Mame male babo a nechcem aby si zvykalo na to ked bude starsie ze oco kazdy den si musi naliat. V jeho rodine podporu by som nasla tazko oni totiz takto piju vsetci. Este asi len dodam ze na zaciatku to takto nebolo a nerobila som si dobrovolne dieta s alkoholikom keby ste ma za to chceli sprdnut.
Keby si mu dohovorila, že aj pivo je alkohol?
@vikinka0100 je to diagnóza menom závislosť
na alkohole, už si o tom počula? lieči sa na to v protialkoholickej liečebni ale ten človek tam musí ísť dobrovolne, predtým si to musí priznať…

Ahoj to isté zažívam aj ja a veľmi ma to trápi. Tiež si môj muž dá skoro každý deň pivo. On to berie normalne, jemu to chuti, nevidí na tom nič zlé. Povie mi ze nieje ožratý, ale mne to smrdí, hneď to na ňom vidím, ci už z reči alebo z pohľadu. Ráno ho poprosím aby dnes nepil a poobede ajtak cítim ze pil. Každý deň mu to hovorím ze zas pil..
Niekedy sa vykruca a zatĺka, mysli si asi ze som sprostá. Pije tajne v takej jeho dielnicke aj si fľaše skrýva aj plné aj prázdne, aj si tajne kupuje. Vraj lebo frflem. To je pravda ale vôbec sa mi toto nepáči. Som z toho deprimovana aj z toho klamania aj z toho ze mu poviem a ajtak to urobí. Potom keď už pohár vykypi prizná ze mam pravdu a ze nechce nás stratiť a ze aj on sa bojí. Ze teraz to je 1 pivo a aby to časom neprerastlo. No tieto sľuby ze už nebude to je tak 2 dní a potom zas...
Neskutočne ma to hnevá. Hneď keď to za cítim mam zlu náladu a potom kvôli nemu som aj na deti podráždená. Mame 3 malé deti. Ťažko by som odišla, mam toľko výdavkov, hypotéku na moje meno. Ked mame lepšie dní tak som šťastná, potom to pokazia tieto veci a už mám zlé myšlienky. Nechápem ako toto môže robiť dospelý chlap a hlavne keď vie ze sa mi to nepáči. Asi vie, ze si len zafrflem ale k činom by som sa neodhodlala 😕