Ako riešiť konflikt s rodinou kvôli svadbe?
ahojte, potrebujem poznat vas nazor akoby ste sa zachovali vy kebyze sa idete vydavat, s muzom si nasetrite na svadbu, cize si ju platite sami ale vasa mama chce tu svadbu organizovat, vsetko vybrat za vas ( ake budete mat saty, uces aka bude vyzdoba, ake jedlo) a proste vsetko..a ked date jasne najavo ze nakolko si vy svadbu platite tak si tieto veci chcete vybrat sami..na to sa vasa matka urazi ze teda ona na tej svadbe vobec nemusi byt ked sa takto spravate do toho ešte sestra sa do vas pustí ze preco matku nenechate vybrat tieto veci ked jej to urobi radost..?..
Na temu svadba s nom vobec nekomunikuj, absolutne nic jej nehovor, mama len pride a oslavi to s vami.
Ja by som to osobne riešila zlatou strednou cestou ale určite by som sa nenechala manipulovať. Napríklad tá výzdoba povedz jej že farby máš vybraté ale že ak chce môže ísť s tebou pozrieť ozdoby v týchto farbách. Tak isto účes, šaty normálne povedať že predstavu máš ale budeš rada keď pôjde na skúšku a poradí.
Ona sa bude cítiť dôležito a ty si aj tak spravíš tak ako sa tebe páči.
Kwby mi svadbu organizovala mama tak je uplne ina aku sme chceli a aj mali …. Preto ak ja pri niecom bola a povedala si nazor, tak konecne rozhodnutie sme spravili my, vela veci sme riesili uplne bez nej, jedinu samostatnu ulohu co dostala bolo ist do salonu a zistit ci maju vybrate saty na dany termin volne - aj to ma oklamala ze nie lebo sa jej nepacili 🙈 (zistila som to a aj tak som ich mala)
Normálne by som jej povedala - rozhodujeme my s muzom, iné názory nás nezaujímajú, svoj si myslí potichu. Psychovydieranie si nechaj pre seba a ak sa nepáči a minister sa natierať a mňa vytacat, tak na svadbu nechoď
Alebo sa uvedom konečne, ze sa vydávam ja a nie ty!
A sestre: Ty kludne nechaj celú svoju svadbu organizovat mame, do mojej mi nekecaj!
Ja by som jej povedala, nech mi to teda komplet vsetko zaplati a moze to byt po jej 😊😅😅😅 ale som vdacna, ze moja mama nie je divna, ani sestra
“Maminka, Ty si sa už vydávala a mala si svadbu podľa svojich predstáv. Je to môj veľký deň, tak nechaj aj mňa, aby som si naplnila svoje sny, tak ako to ja cítim. Je pre mňa dôležité, aby si sa svadby zúčastnila a užila si spolu s nami tento deň. Ak budem chcieť s niečím poradiť, pomôcť, tak sa na Teba obrátim” ❤️
Fialova je pohrebna farba a zlata taka gycova uz.. no mne by sa teda nepacila.. rozjodovat nemoze , max poradit..
@tamitamitami podla mna by sa skor citila pri kazdej prilezitosti urazene ze dcera nedala na nu a vznikali by konflikty...
Mamicka je manipulatorka.Mamicke by som povedala,ze presne tak,nemusi.A sestra nech sa tiez stara o seba.
Btw-oranzovo zzelena??Brrr
Tak nech ostane doma a frfle ďalej
Skús to milo na ňu. Mami toto je môj vysnený deň chcem si ho zariadiť sama
Alebo to všetko zahovor, zataj … v štýle “nerob si starosti, všetko bude zariadené vy prídete len ako hostia na hotove. Ked chceš pomôcť môžeš zariadiť - a daj jej nejakú nepodstatnu časť nech sa stará
Pripadne “áno mami, to sú krásne šaty, áno mami mas pravdu s tým menu…” a sprav si podľa svojho
Ty si mamu poznáš vieš co na ňu platí. Je z toho nadšená a chce byt potrebná, montovať sa . Akoze chápeme ale je to tvoja svadba, sprav si ako ty chceš.
@nerko to je to ze mama nemala svadbu podla svojich predstav.jej ju celu naplanovala babka..teda jej mama..mama si vybrala akurat tak zenicha a saty..to bolo vsetko
Áno, pred rokmi, ešte za čias mojej mladosti, všetko okolo svadby organizovali rodičia.
Sobášili sa ľudia veľmi mladí, cca 19 - 23 roční, nemali odkiaľ mať nasporené , nemali životné skúsenosti, rozhľad kde čo a ako, takže preto.
Možno má mama deficit, chýba jej pocit že si urobí niečo po svojom, ale poňala to veľmi svojsky, až diktatorsky.
Skús to trochu pochopiť, vypýtaj si od nej rady a typy, poďakuj, daj jej nejaké drobné úlohy, nech zistí, urobí prieskum, nič nekupuje, nič neobjednava, ale potom jej povedz že si zo všetkého vyberieš to najlepšie a nech to nechá už na tebe.
Bude to prekvapenie, nič viac jej neprezrad, iba toľko povedz, že je vítaný hosť a tešíš sa že tam bude s vami. Vy dvaja si vyberiete a urobíte po svojom, najlepšie trochu mimo dosahu mami a sestry, aby nevedela vyzvedat a snorit v okolí a na mieste svadby. Aj dodávateľom pre istotu povedzte, že si neželá že zverejňovať info z príprav, a meniť objednávku môžete iba vy dvaja, nikto iný, ani za svet.
No však má ešte jednu dcéru našťastie, môže sa na nej realizovať. Keď jej dovolí aj spodné prádlo mamka za nu vyberie. Na jednej strane chápem, vysnívala si mamka svadbu dcery....ale však neurobí nešťastnou svoju dcéru. Asi by som povedala svoj názor, ale nakoniec by som dcéru pochválila...aby mala radosť, že sa mi všetko páčilo.

Raz nepochopím tieto matky, ktoré maju potrebu rozhodovať o živote svojich dospelých detí. A ty tiež asi nie si zvyknutá ustupovať, keď ju to takto zobralo. Normálne sa s ňou porozoravaj. Že svadba stojí neskutočné peniaze a je to (snáď) raz za život, takže by si rada svoj veľký deň prežila podľa seba. Ona sa už vydala, vtedy asi nebolo moc čo vyberať a organizovať tak si to asi kompenzuje. Ale bohužiaľ, aj keby ti ju platí, nemá čo rozhodovať o tom ako ty budeš oblečená a aká výzdoba tam bude. Je to tvoja mama, určite by neostala doma preto, že si jej nedovolila vybrať farbu obrusu. A ak je takáto vzťahovačná, aj keď by ma to mrzelo, nech si zostane doma. Veď to je z jej strany čistá manipulácia, nič viac nič menej. A to nemôžeš dovoliť, aby ťa celý život takto citovo vydierala. Áno, je to nešťastná situácia určovať si hranice pred svadbou a riskovať že tam nebude, ale viacej nešťastne by bolo, keby prídeš vlastne na svadbu tvojej matky