icon

Ako riešiť konflikty s manipulatívnou matkou?

24. máj 2025

Ahojte potrebujem počut nestranný názor na našu situáciu a poradiť
Keď som mala 16 rokov priateľ sa ku nám prisťahoval do 3 izbového bytu cely byt prerobil z jeho peňazí to sa zdalo ako dobre riešenie že by sme nemuseli platiť za nájom a usetrili by sme ..moja matka je ešte pomerne mladá ma 42 rokov ..otca nemám pil keď som bola malá...mama nema žiadneho priateľa a tu nastava kameň úrazu po 3 rokoch spoločného bývania začala útočiť na môjho priateľa že ma spraviť to a to po robote si nemôže robiť čo chce lebo už mu diktuje čo má robiť stále sú len hádky mama sa na mňa veľmi naviazala nevie prestrihnut pupočnu šnúru stale ma musí mať pri sebe aj keď ma v detstve bila a týrala ..nechce ma nechať žit si svoj život, jedného dňa som povedala dosť a zohnala garzónku aby sme mohli žiť konecne sami a ona mi stále vyvolava že to nezvládnem že ona nevie žiť bez nás vypisuje mi správy že som nezvdacna teraz s odstupom času ma láme že či som spravila dobre že som sa oddelila od nej či ju mám proste poslúchať ...

autor
24. máj 2025
@pikachu999

Ako prerabat cudzie je fakt sprostosť.nrchcrm ani vedieť koľko peňazí hovto stálo..sa odsťahujte a nábytok čo ste kúpili si vezmite aspoň..

@pikachu999 a mama čo bude mať za nábytok

autor
24. máj 2025
@alex49

obaja ste teraz dospelý, obaja si môžete zbaliť svoje veci a ísť preč. To, že ste prerobili cudzí majetok bola vaša blbosť.

@alex49 lenže ja mám ku nej zvláštny vzťah proste vždy ma riadilia a hovorila že sa od nesmiem odstrihnúť už od malička mi toto tlkla do hlavy že musím ostať s ňou

alex49
24. máj 2025

tak si tam sed a trp ďalej, čo ti máme poradiť...

autor
24. máj 2025
@alex49

obaja ste teraz dospelý, obaja si môžete zbaliť svoje veci a ísť preč. To, že ste prerobili cudzí majetok bola vaša blbosť.

@alex49 proste mám v sebe že bez nej neprežijem vychovala ma tak že nemôžem odísť že musím ostať pri nej neviedla ma ku žiadnej samostatnosti vsetko robila za mňa aby som ostala pri nej

autor
24. máj 2025

Ale zároveň to že rozkazuje priateľovi rob to a tamto že má prísť z práce vyložiť myčku atď

autor
24. máj 2025
@alex49

tak si tam sed a trp ďalej, čo ti máme poradiť...

@alex49 no len sa chcem utvrdit v tom že robím dobre rozhodnutie že odchádzam že to nieje normalne ako sa ku mne správa a trošku povzbudiť že to zvládnem

isis234
24. máj 2025

Mama spí v tvojej detskej- prerobenej. Takže vy máte spálňu a obývačka je spoločná?
Spoločne musíte hradiť nájom, náklady na bývanie. Nie že ušetríte na nájomnom. To zas mama nemôže všetko hradiť.
Ako malú ťa bila, týrala... v tom prípade by si mala určitý dištanc od nej... Nie že spojená pupočnou šnúrou. Alebo tam bude niečo iné.
Porozprávajte sa všetci, ale nie doma- to zostane v stenách, ak by náhodou hádka bola - niekde vonku, na káve, kde nie je veľa ľudí a povedzte si každý svoj názor na ďalší život. Ako chcete ďalej pokračovať. Ak by ste šli späť do bytu, budete všetci traja platiť náklady. Budete mať svoj život, svoje záľuby, tráviť voľný čas, občas i spolu a občas i súkromie. Do ktorého vám mama nebude hovoriť.
Čo sa týka drobných opráv- na tom sa tiež dohodnite. Kto bude čo vybavovať.
Povez mame, že už nie si malé dievčatko, ale žena, ktorá má svojho priateľa. Si zodpovedná za svoj život.
Nájdite mame nejaké podujatia, kde bude tráviť svoj voľný čas- výlety, stretnutia s jej rovesníkmi... možno si tam nájde priateľa. Nemá koníčky? Alebo nech lúšti krížovky...niečomu sa venuje.
To je toxický vzťah tvojej matky- keď ti stále hovorila, že musíš byť s ňou a nemôžeš bez nej byť. Tomu NEVER!! Ona ťa manipuluje. Nedovoľ jej to! Čo ti hovorí, jedným uchom dnu, druhým von.
Povedz mame: Mama, stačilo! Už je to inak! Mám svoj život. Ak chceš, aby sme s tebou bývali, nerieš náš život. Nerozkazuj nám. Unavuje nás to (teba a tvojho priateľ). Ty si nájdi spôsob, ako budeš tráviť voľný čas. Choď do spoločnosti, zabaviť sa.
Pupočnú šnúru prestrihli ešte v pôrodnici.

eliska13
24. máj 2025

Zvládneš to.Nie vždy to čo rodičia povedia je pravda😆tvoja mama sa bytostne boji samoty a preto tak vyvádza.Zila celý život pre teba a myslela si, že budete s frajerom bývať s ňou nech jej zaplnite tu samotu.Ty nemusíš zdvíhať telefón atď, keď ti robí zle.To, že ste odišli je fajn, ale aj občas za mamou treba zájsť a povedať, že o príchode sťahovaní sa rozprávať nebudeš.Ty sa cítiš preto tak zle, lebo aj chces bývať s ním, ale aj sa bojíš o mamu a nechceš ju zradiť.
Deti z hniezda musia vyletieť a rodičia sa s tým musia zmieriť.Skoda, že mama nemá muža, alebo iné deti znášala by to lepsie

olimuc
24. máj 2025

Mas 20, zivis sa vlastnou pracou a byvas samostatne … nie je co riesit. Mozes s mamou zbehnut na kavu a ked pojde o zivot pomoct. Tym to hasne. Mama bude este chvilu vyvdzat ale zvykne si casom

pikachu999
24. máj 2025

Akože to že má prerobený byt je málo? 🤣 Tak jej. Nechaj aj nábytok a vy choďte s igelitkou inam

januska12323
24. máj 2025

Všetci traja ste nejakí jednoduchší. Frajer nemal kde dávať peniaze keď ich vrazil do cudzieho bytu? On nemá nikoho kto by mu povedal akú sprostosť robí? A ako ste mali ušetriť pri míňaní na prerábku? Pri platení nájomného by ste minuli oveľa menej. Už len pekne ostaň preč a daj si psychiku dokopy.

bielasovicka
24. máj 2025

Vy ste zrejme celá rodina na hlavičku, však?

autor
24. máj 2025
@januska12323

Všetci traja ste nejakí jednoduchší. Frajer nemal kde dávať peniaze keď ich vrazil do cudzieho bytu? On nemá nikoho kto by mu povedal akú sprostosť robí? A ako ste mali ušetriť pri míňaní na prerábku? Pri platení nájomného by ste minuli oveľa menej. Už len pekne ostaň preč a daj si psychiku dokopy.

@januska12323 chceli sme si prerobiť byt,mali sme tam byvat na furt tak prečo by sme mali byť jednoduchší ?

autor
24. máj 2025
@januska12323

@januska12323 no prerobili sme si a máme sme nedávali na nájom aby sme mohli šetriť

autor
24. máj 2025
@bielasovicka

Vy ste zrejme celá rodina na hlavičku, však?

@bielasovicka prečo by sme mali byť na hlavu ? To čo je za sprostu otázku ?

autor
24. máj 2025
@isis234

Mama spí v tvojej detskej- prerobenej. Takže vy máte spálňu a obývačka je spoločná?
Spoločne musíte hradiť nájom, náklady na bývanie. Nie že ušetríte na nájomnom. To zas mama nemôže všetko hradiť.
Ako malú ťa bila, týrala... v tom prípade by si mala určitý dištanc od nej... Nie že spojená pupočnou šnúrou. Alebo tam bude niečo iné.
Porozprávajte sa všetci, ale nie doma- to zostane v stenách, ak by náhodou hádka bola - niekde vonku, na káve, kde nie je veľa ľudí a povedzte si každý svoj názor na ďalší život. Ako chcete ďalej pokračovať. Ak by ste šli späť do bytu, budete všetci traja platiť náklady. Budete mať svoj život, svoje záľuby, tráviť voľný čas, občas i spolu a občas i súkromie. Do ktorého vám mama nebude hovoriť.
Čo sa týka drobných opráv- na tom sa tiež dohodnite. Kto bude čo vybavovať.
Povez mame, že už nie si malé dievčatko, ale žena, ktorá má svojho priateľa. Si zodpovedná za svoj život.
Nájdite mame nejaké podujatia, kde bude tráviť svoj voľný čas- výlety, stretnutia s jej rovesníkmi... možno si tam nájde priateľa. Nemá koníčky? Alebo nech lúšti krížovky...niečomu sa venuje.
To je toxický vzťah tvojej matky- keď ti stále hovorila, že musíš byť s ňou a nemôžeš bez nej byť. Tomu NEVER!! Ona ťa manipuluje. Nedovoľ jej to! Čo ti hovorí, jedným uchom dnu, druhým von.
Povedz mame: Mama, stačilo! Už je to inak! Mám svoj život. Ak chceš, aby sme s tebou bývali, nerieš náš život. Nerozkazuj nám. Unavuje nás to (teba a tvojho priateľ). Ty si nájdi spôsob, ako budeš tráviť voľný čas. Choď do spoločnosti, zabaviť sa.
Pupočnú šnúru prestrihli ešte v pôrodnici.

@isis234 ďakujem za krásnu správu to som potrebovala počuť ...no mama nemá z čoho mať aktivity teraz je na PN a tá je malá ešte platime my jedlo jej

vroni
24. máj 2025

Ak je toto pravda, tak je tvoja matka toxický a manipulatívny idiot. Odísť od nej a zrušiť akýkoľvek kontakt je ideálne. Na spracovanie traumy z detstva veru neviem, či psychológ stačí, podľa tvojich reakcií ani nie, toto je skôr na vážnu terapiu a nie na pokec od psychológa .

autor
24. máj 2025
@januska12323

@januska12323 my sme platili stravu ona energie

bielasovicka
24. máj 2025

To nebola otázka. Ináč mamy sa opýtaj, prečo nebývala ona so svojou matkou.

svetlonos
24. máj 2025
@pikachu999

🤣🤣 toto musí byť iný trol lebo neverím tomu že niekto prerobí cudzí byt..mali ste ísť do nájmu alebo si kúpiť vlastne .šak čo si čakala akože ?

@pikachu999
poznsm takeho, žijú spolu do teraz. Tiez šetrili, uz žijú vo svojom. Nie kazdy je trol len preto, ze ty si to ešte nepočula.

autor
24. máj 2025
@bielasovicka

To nebola otázka. Ináč mamy sa opýtaj, prečo nebývala ona so svojou matkou.

@bielasovicka oni bývali spolu stále len babka zomrela

autor
24. máj 2025
@vroni

Ak je toto pravda, tak je tvoja matka toxický a manipulatívny idiot. Odísť od nej a zrušiť akýkoľvek kontakt je ideálne. Na spracovanie traumy z detstva veru neviem, či psychológ stačí, podľa tvojich reakcií ani nie, toto je skôr na vážnu terapiu a nie na pokec od psychológa .

@vroni len ako od nej odísť mne je jej ľúto že ostane sama ale zároveň chcem žiť samostatný život

pikachu999
24. máj 2025

Má 42.. môže si nájsť partnera koníčky..hádam s ňou nechceš bývať naveky 🙈

ivik4
24. máj 2025

Prosim Vas co je neuveritelne na tom ze 16rocna zila s priatelom 😃. Ano, ja chapem ze vela matiek to nedovoli ale treba si otvorit oci, vela mám to dovoli. Ako aj mne ked som v 16r byvala skoro stale u neho a chodila s nim aj mimo Slovenska od 17tich ked bol cas. A nie nebola som ani z daleka jedina,bolo nas niekolko len v nasej dievcenskej triede ktore sme tak fungovali. Mne rodicia vzdy verili

bielasovicka
24. máj 2025

Tak jej povedz, že s ňou budete bývať, ale nebude sa do vás starať. Jedine tak. Ináč nie.

doriiis
24. máj 2025

Ak chces vyviaznuť z toho toxického vzťahu mama a ty,radim to odstrihnúť sa a úplne mamu zablokovať.Inak odpadneš nie veľmi dobre

autor
24. máj 2025
@bielasovicka

Tak jej povedz, že s ňou budete bývať, ale nebude sa do vás starať. Jedine tak. Ináč nie.

@bielasovicka to sa nedá lebo ona je nervna keď priateľ nič nerobí alebo ja stále jej idu po rozume myšlienky čo treba robiť

autor
24. máj 2025
@ivik4

Prosim Vas co je neuveritelne na tom ze 16rocna zila s priatelom 😃. Ano, ja chapem ze vela matiek to nedovoli ale treba si otvorit oci, vela mám to dovoli. Ako aj mne ked som v 16r byvala skoro stale u neho a chodila s nim aj mimo Slovenska od 17tich ked bol cas. A nie nebola som ani z daleka jedina,bolo nas niekolko len v nasej dievcenskej triede ktore sme tak fungovali. Mne rodicia vzdy verili

@ivik4 ďakujem veľmi pekne

autor
24. máj 2025
@doriiis

Ak chces vyviaznuť z toho toxického vzťahu mama a ty,radim to odstrihnúť sa a úplne mamu zablokovať.Inak odpadneš nie veľmi dobre

@doriiis takže ako som si myslela matka je toxicka ale prečo ma niečo tak pri nej drzi ? :( chcem žiť samostatný život ale zároveň sa o ňu bojím je PN nemôže nikde chodit nemá peniaze

autor
24. máj 2025
@doriiis

@doriiis a nemám na to silu ju zablokovať aj keď aká je