icon

Ako riešiť konflikty s matkou, ktorá závidí?

11. máj 2024

Ahojte ,mám taky problém , nie je to nejak veľký problém ale depta má to ..
Moja mama nás má veľmi rada ,nepochybujem ,ale...
Je to večná sťažovateľka a čo je horšie mne sa zdá že závidí..dúfam sa mi to len zdá..
Moji rodičia majú ok manželstvo, majú nádherné platy spolu 4500 vyššie..ako kedy..bez hypo..
Ale moja mama robí doma všetko ..je strašná nervacka a jej najnovší šport je vyhukovat mi všetko ..
Som vydatá ,mám dve deti ..môj muž robí doma aj domáce práce , keď prídem z práce je navarené, povysavane ,umyta podlaha..keď som doma to samozrejme robím ja..staram sa o deti , a máme 4 psov..máme ich ako domácich maznáčikov ,nie ako zvončeky..tým pádom sa im venujeme..
Najhoršie je že mi vykrikuje ako nič nerobím , ako mám zakaždým niečo nové pre seba (preháňa) aka som lenivá..keď jej poviem že sa chcem ísť opaľovať, tak mi povie aky mám život, že nič nerobím atď..čo nie je pravda ..moje deti sú ako zo škatuľky, naučené do školy ,namiesto mobilov ,chodíme na bicykle a na ihrisko ..o psov sa starám ja , a to že si nájdem 20 minút na seba je jej zatazko .
Ďalšia vec ona nikde nebola mi vykrikuje ,ja stále niekam chodím podľa nej, áno chodíme na výlety , ale ona si bez mihnutia oka kúpi domov dva kvetináče za 600eur, nemôžem povedať že chcem ísť k moru,lebo ona nikam nechodí a aký život má..ona peniaze má na more ale ona má tak negatívny život že až no..a robí si ho sama..odjakživa bola taká,už môj muž hovorí že ona len energiu vysáva..že prídeme a len sťažnosti , mňa dáva dole aby sa ona cítila lepšie...môj muž je sám rád že sa pekne obliekam ,ale ona stále komentuje že mám toto nové tamto..ako to riešiť?
Psychologicke nechce ísť , pomoc žiadnu nechce, keď ju voláme nikam nejde, otcovi som dohovárala nech robí aj niečo doma , že on robí ťažko manuálne v práci doma nebude ..atď..neviem už co

Strana
z2
autor
11. máj 2024

@deti95060810 dve má 😅 moc finančnej gramotnosti nepobrala 🤷

luccija
11. máj 2024

Vieš čo moja mama tiež niekedy telefonuje a čo všetko robila a co ešte musí aj by si oddýchla, ale ešte ...ja ju hneď stopnem, že môže oddychovať len nechce.Ale zase to je jej život nikdy sa nenudí na šťastie si vždy niečo nájde stále niečo preraba v záhrade, doma je aktívna az až.No a o čom mi má rozprávať?🙂)tak to beriem ako je.Ale tiež jej niekedy poviem, že nech povie niečo pozitívne a nie len čo musí atď...ale nikdy nezavidela, nikdy mi nič nevytkli v tomto sú s otcom dobre povahy.Su rodičia čo vyvolávajú toto poďte pomôcť, zase ste tu neboli každý má to svoje neboj sa🙂
A presne ten štýl čo má ona, taká som aj ja🙂)
Tvoja mama sa nezmení a vekom bude ešte horšia na to sa priprav.Vypocuj si povedz jej svoje a život ide ďalej ty máš oblečenie, dovolenky ona fontánu a kochliky.Tvoja mama si myslí, že by si mala byť jej klon, ale tak to nefunguje.Inak narcisticky rodič často jedno dieťa preferuje len tak mi to napadlo, keď píšeš, že brat ta mal nechať upratovať.Musis sa len naučiť jej odpovedať a nerozvijat debaty o ničom.

0kristina0
11. máj 2024

Tak sa zacni chovat ako ona, na otazku ako sa mas povedz, ze zle, zacni sa jej stazovat, jednoducho jej nastav zrkadlo. Nevesela by som jej na nos nic ani len to, ze idem na dovolenku, upozornila by som ju, ze pokial mi bude nieco vyhadzovat na oci, prerusim s nou kontakt a nezdvihnem jej hovor. Uplne ju nezmenis ale vies zmiernit jej spravanie.

ahhola
11. máj 2024

Ta baba si nevsimla, ze uz si samostatna jednotka zo svojou rodinou, ved do teba ryje, ako do pubertalneho decka, to robila vzdy, ci ju to bavi odkedy mas rodinu, (neslinta po tvojom chlapovi?)... No neverila by som, ale nieco podobne mam v okoli😅

simona20201309
11. máj 2024

Co ti vykrikuje že máš na seba 20 minút času? Musí strážiť deti? Mňa by len zaujímalo ako znejú tie výčitky? Naozaj doslovne, ako to povie? Nie si len vztahovacna?
Ako ti povie ze nechoď k moru? Alebo sa rozplače že zas ides k moru? Prepáč ale fakt si to neviem predstaviť.
Ja som tu asi zase jediná za blbú, ale ja som chvíľami nevedela, či si tu prišla chváliť svoju dokonalosť alebo o čo vlastne ide? Z toho že majú 4500 mesačne a že nechodí na dovolenky ale radšej si kúpi fontánu...z toho mi nejak toxicka nepríde. Mne pride ta zavist nejaka vzájomná, ci? A zrejme je len stará škola kedy sa ešte chlapi obskakovali tak je jej trochu trápne že jej dcéra ide na kozmetiku zatiaľ čo jej muž drhne podlahy - pozor neodsudzujem! Len opisujem ako to asi vidí tvoja mama.

animus
11. máj 2024

Aj moja mama je taký negatívny človek len s tým rozdielom, že ona takto nadáva na všetkých ľudí okolo seba. Ani nepamätám kedy na niekoho povedala niečo pekné. Dokonca aj na mojich súrodencov si vždy niečo nájde. Ja som musela, aj napriek tomu že ju naozaj úprimne ľúbim, obmedziť kontakt. Mne to duševne veľmi ublizovalo že som to musela počúvať.

danyelia
11. máj 2024

Jednoduchá rada, kontaktuj sa s ňou minimálne...ja mám tiež mamu večnú sťažovateľku a rovno som jej povedala, že sa jej neozývam preto, lebo ma zakaždým - naštve, urazí, vytočí, sklame, vysmeje, vyprovokuje, znervózni, rozčúli - nikdy nič pozitívne z nej nevýde...takého človeka nezmeníš 🤷‍♀️

katkati
11. máj 2024

Písala si, že majú toľko peňazí, že by mohlo chodíť každý druhý mesiac na dovolenky. A neskôr píšeš, že nemajú ani na pohreb? Neexistuje, aby minuli každý mesiac 4 500 eur, keď vraj na zážitkové akcie neminú vraj nič.

princezna_bosorka
11. máj 2024

s tym nic nenarobis. Skonstatovat, ze ste si kazda zariadili zivot podla seba a ze ty si spoko (a ked ona nie je, nech zmeni navyky). A ked to nepomoze, obmedzit kontakt... koniec...

autor
11. máj 2024

@katkati ver že minaju , a nechápem tiež ...pretože máme oveľa menej peňazí a asi rozumnejšie hospodárime alebo ja neviem , ona len v domke nechá každý druhý deň 50-60e.. kadejaké e shopy, tele marketing

ahhola
11. máj 2024

Aha, tak tam bude aj nejaka Smejdovina, ti si vedia ludi zacielit a vydojit.... Nema sa to a ma tu zotru ako hovienko po trave, ake presnor jej mobil... 🛩️

culienka
11. máj 2024

Podľa mňa ti môže mama závidiet , že vieš lepšie hospodáriť alebo že si si našla lepšieho muža. Asi ma daky problém so sebou a projektuje to na teba. Alebo len vymýšľa že keby mala to čo ty tak by jej bolo lepšie. Tebe môže povedať keďže si jej dcéra, My sme tiež zažili takúto podobnú situáciu v rodine a tiež nás majú radi, ale bol veľký problém keď sme niekde isli na výlet na dovolenku už bolo zle, kam ideme kedy s kým hmm aj oni by isli atd atď. Pritom oni samé výlety dovolenky ale keď sme šli my už boli nepríjemne poznámky . Teraz sa nám dako nedarí a moc nikam nechodievame tak cez prázdniny s deťmi akurát ideme. A zavládla spokojnosť ešte nás aj polutuju teda mňa priamo nie ale manžela 😂

jarmilaj
11. máj 2024

Jojoj, predvčerom prišla ku mne mama, doviedla aj krstnú. Medzi dverami som im povedala, že ešte nemám doupratované. Okamžite sa do mňa pustila že ešte nemám všetko upratané, čo som celý deň robila, prečo nemám hotové, ani tú hlinu si do kvetináčov nedala...Dlhodobo počúvam, aká je ona šikovná, koľko má rokov, a ja by som stále len oddychovala, furt som unavená. Mám boreliózu, roky jej reči idú okolo mňa, úplne vypínam, ale teraz ma dožrala, pred tou tetou. Už dva dni som u nej nebola😄

valise
12. máj 2024

@jarmilaj ved povedz mame, zeje to dosledok jej vychovy. Ze ako ta naucila, tak robis.

jarmilaj
12. máj 2024

@valise dnes, na deň matiek, sme si to vysvetlili, zasa bude chvíľu kľud😀

nataliaba
12. máj 2024

Zrejme si povahovo po otcovi .Najlepšia vec akú môžeš urobyt postarať sa o vlastné bývanie a zariadiť si život po svojom a minimalizovať návštevu u mami podľa mňa.

fion22
12. máj 2024

Ju nezmeníš, to sú takí ľudia, tunelové videnie, ja ja ja jenom ja.... a vekom to bude len horšie...my máme takú mamu...a ešte k horšiemu to prišlo s dôchodkom, ako prestala dobre počuť- domýšľa si kto- čo povedal, ale hrozne negatívne....všetko je zlé, všetci sa majú lepšie
Bola u nás v AT, išli sme autom a dávali prednosť starčekovi, čo si pred sebou tlačil vozíček rolátor s kyslíkom...a moja mama, že on určite nemal taký ťažký život ako ona 🤦‍♀️ dom jej postavili rodičia, celý život robila v kancelárii ...a keď spomína, tak len negatívne spomienky má, keď telefonujeme- čo všetko ju bolí, a kto všetko má rakovinu, kto si kúpil nové auto...jediné východisko- stretávať sa čo najmenej, rozhovor len okolo detí točiť

ahhola
12. máj 2024

@fion22 😅😅😅vraj ludia zavidia aj neboztikovi pekne pocasie na pohrebe a vidim, ze aj kyslik, mozno chudatkovi s rakovinou pluc...

Strana
z2