Ako riešiť konflikty s nevlastnými deťmi?
Ahojte rada si vypočujem názor aj iných. Som v koncoch. Sme manželia 6 rokov. Aj on ma deti 10 a 12 ročné ja tiež 21a 15 ročné..21 je už samostatná a spoločnú dcéru 3rocnu. Tu však ide o to že manželova ex ma tiež svoj život dieťa z iným a proste stále o nás hovorí škaredo pred nimi hucka deti voči mne a našej dcere spoločnej. 10 ročné dieťa príde vtedy keď ma niečo dostať alebo kúpiť treba..Naposledy na veľkú noc bol u nás lebo už pred tým bol problém sme zlý ľudia hlúpy a strkal do 3 ročnej že ju neľúbi neni jeho sestra. Dokonca sa mi nepozdravil neodpovedal a to som mohla byť milá neviem ako zazeral pomne keby som mu niečo urobila. 12 ročný tiež hovorí o otcovi že je debil sprostý a ja som Anča ale to iba keď neni v našej prítomnosti . Mne je to luto lebo veľa času som s nimi strávila kupala ich a všetko čo bolo treba a to mam vďaku. Len môj manžel ich obranuje že oni nemôžu za to ako sa chovajú lebo oni su ešte malý a iný im dáva rozum. Veľa krát sme im vysvetlovali že sme všetci rodina ale ja môžem za všetko a ich mama je dokonalá. Nepomáha dohovor nič. Ja neviem ako ďalej som nešťastná manžel tiež. Nechcem aby ku nám chodili pokiaľ sa nezmenia. Myslíte že 10 a 12 ročné dieťa nevníma čo hovorí ? Otca som im neukradla bol rozvedený a jeho ex v tom čase bola tehotná z iným mužom.
Manzel asi nie je dostatocne nestastny, ked si neurobi poriadok s ex a ani vlastnymi (velkymi! To nie su ziadne nechapave male deti) detmi. Takze nic ine Ti tu nepomoze, akoze Tvoj muz sa spamata a spravi doma poriadok, nech sa vsetci spravaju voci sebe ak aj nie s laskou, tak aspon uctivo a slusne.
@karamelka1234 nechces aby k vam chodili, su to jeho deti, musia sa stretavat.
@karamelka1234 nechces aby k vam chodili, su to jeho deti, musia sa stretavat.
@domkakvet Treba odpovedať na všetko. Keby aj manžel inak reagoval a stopol ich ako sa maju chovať nemuseli sme riešiť teraz deti... moja 21 ročná si to nedovolí a to už sa stará samá o seba.
@karamelka1234 otec ich musí usmernit, ale lepsie je povedať, že sú mali, aby bol za dobrého
@karamelka1234 žiaľ, ty s tým neurobíš nic, nie sú to tvoje deti. To musí tvoj muz. Ja by som mu povedala ze bud sa to zmení, alebo tu jednoducho nebudú chodiť. Nie som povinná počúvať ich urážky. Sú to už veľké deti ktoré iba zneužívajú situáciu sa priprav, ze ked budú v puberte, tak to už budeš aj k...a aj p..a.
Takze problem v jadre nie su tie deti ani exka ale tvoj muz . A ty to vies .On povie ze su male deti a kasle na to . Su to jeho deti jeho zodpovednost vychovavat . Mal by byt raznejsi . A to co o vas hovoria za vasim chrbtom neries kasli na to . No ako sa chovaju u vas doma k tebe a k malickej sestre to by mal riesit . Ziarlia .Otec by sa im mal venovat aj po jednom zobrat len jedneho potom druheho na maly vylet alebo vonku aspon hodinu nejaku aktivitu len spolu . Nie stale len vsetci spolu pozliepana rodinka ( bez urazky) ale aj take sukromne zazitky kde ma kazde dieta otca len pre seba a jeho plnu pozornost . A mala sestricka by mala byt princezna ktorej nikto nesmie ublizit ci strcit ci slovne . Ale to by musel manzel chciet riesit a byt viac autorita pre synov potrebuju aby im on nastavil hranice . Tie deti za to ozaj nemozu. No on ano ked sa nevie chovat ako rodic a chce byt len kamos . Zbavil sa vsetkej zodpovednosti za situaciu a najviac trpis koli nemu ty a vase dieta . Asi potrebuje viac citit tvoju frustraciu.

jasne ze vnima .. a vnima ja matku ... zial v tomto veku su ovplyvnitelne... treba sa porozpravat s muzom aby im nekupoval nad ramec a namiesto toho ich radsej vzal von a tvoril si spomienky .. a uz len vydrzat