Ako riešiť konflikty s nevlastnými deťmi?
Ahojte rada si vypočujem názor aj iných. Som v koncoch. Sme manželia 6 rokov. Aj on ma deti 10 a 12 ročné ja tiež 21a 15 ročné..21 je už samostatná a spoločnú dcéru 3rocnu. Tu však ide o to že manželova ex ma tiež svoj život dieťa z iným a proste stále o nás hovorí škaredo pred nimi hucka deti voči mne a našej dcere spoločnej. 10 ročné dieťa príde vtedy keď ma niečo dostať alebo kúpiť treba..Naposledy na veľkú noc bol u nás lebo už pred tým bol problém sme zlý ľudia hlúpy a strkal do 3 ročnej že ju neľúbi neni jeho sestra. Dokonca sa mi nepozdravil neodpovedal a to som mohla byť milá neviem ako zazeral pomne keby som mu niečo urobila. 12 ročný tiež hovorí o otcovi že je debil sprostý a ja som Anča ale to iba keď neni v našej prítomnosti . Mne je to luto lebo veľa času som s nimi strávila kupala ich a všetko čo bolo treba a to mam vďaku. Len môj manžel ich obranuje že oni nemôžu za to ako sa chovajú lebo oni su ešte malý a iný im dáva rozum. Veľa krát sme im vysvetlovali že sme všetci rodina ale ja môžem za všetko a ich mama je dokonalá. Nepomáha dohovor nič. Ja neviem ako ďalej som nešťastná manžel tiež. Nechcem aby ku nám chodili pokiaľ sa nezmenia. Myslíte že 10 a 12 ročné dieťa nevníma čo hovorí ? Otca som im neukradla bol rozvedený a jeho ex v tom čase bola tehotná z iným mužom.
Manzel asi nie je dostatocne nestastny, ked si neurobi poriadok s ex a ani vlastnymi (velkymi! To nie su ziadne nechapave male deti) detmi. Takze nic ine Ti tu nepomoze, akoze Tvoj muz sa spamata a spravi doma poriadok, nech sa vsetci spravaju voci sebe ak aj nie s laskou, tak aspon uctivo a slusne.
@karamelka1234 nechces aby k vam chodili, su to jeho deti, musia sa stretavat.
@domkakvet Treba odpovedať na všetko. Keby aj manžel inak reagoval a stopol ich ako sa maju chovať nemuseli sme riešiť teraz deti... moja 21 ročná si to nedovolí a to už sa stará samá o seba.
@karamelka1234 otec ich musí usmernit, ale lepsie je povedať, že sú mali, aby bol za dobrého
@karamelka1234 žiaľ, ty s tým neurobíš nic, nie sú to tvoje deti. To musí tvoj muz. Ja by som mu povedala ze bud sa to zmení, alebo tu jednoducho nebudú chodiť. Nie som povinná počúvať ich urážky. Sú to už veľké deti ktoré iba zneužívajú situáciu sa priprav, ze ked budú v puberte, tak to už budeš aj k...a aj p..a.
Takze problem v jadre nie su tie deti ani exka ale tvoj muz . A ty to vies .On povie ze su male deti a kasle na to . Su to jeho deti jeho zodpovednost vychovavat . Mal by byt raznejsi . A to co o vas hovoria za vasim chrbtom neries kasli na to . No ako sa chovaju u vas doma k tebe a k malickej sestre to by mal riesit . Ziarlia .Otec by sa im mal venovat aj po jednom zobrat len jedneho potom druheho na maly vylet alebo vonku aspon hodinu nejaku aktivitu len spolu . Nie stale len vsetci spolu pozliepana rodinka ( bez urazky) ale aj take sukromne zazitky kde ma kazde dieta otca len pre seba a jeho plnu pozornost . A mala sestricka by mala byt princezna ktorej nikto nesmie ublizit ci strcit ci slovne . Ale to by musel manzel chciet riesit a byt viac autorita pre synov potrebuju aby im on nastavil hranice . Tie deti za to ozaj nemozu. No on ano ked sa nevie chovat ako rodic a chce byt len kamos . Zbavil sa vsetkej zodpovednosti za situaciu a najviac trpis koli nemu ty a vase dieta . Asi potrebuje viac citit tvoju frustraciu.
@domkakvet Treba odpovedať na všetko. Keby aj manžel inak reagoval a stopol ich ako sa maju chovať nemuseli sme riešiť teraz deti... moja 21 ročná si to nedovolí a to už sa stará samá o seba.
@karamelka1234 asi zober ze najvias su poznacene toe deti,nie ty.Mozno ak by si im nevarupila do zivota mali ny aspon otca pre seba.Pozri sa na to z tej stranky.Si ore nich cudzia teta co ich okrada o otca.
@karamelka1234 asi zober ze najvias su poznacene toe deti,nie ty.Mozno ak by si im nevarupila do zivota mali ny aspon otca pre seba.Pozri sa na to z tej stranky.Si ore nich cudzia teta co ich okrada o otca.
@anonym_e0b923 ty si normálna? čítaš vôbec s porozumením? autorka píše, že jej partner bol už rozídený s matkou svojich detí a tá už čakala decko s iným. takže matka sa môže váľať kade-tade, ale otec nesmie mať partnerku? toto svet nezažil....
autorka: hold, stretla si dosť vadný kus, môj názor. 10 a 12 ročné deti sú dosť veľké na to, aby ich minimálne upozornil, že toto správanie je nevhodné a že si to neželá, lebo... doplň si. keby bol chlap chlapom, ani by im nedovolil priblížiť sa k 3-ročnej, ak vie, ako sa vyjadrujú o nej. nedovolil by im kontakt ani s tebou a rázne by im vysvetlil, že ak mienia pokračovať v tomto sprostom správaní, môžu fungovať výlučne s matkou. že on ich má rád a rád ich uvíta vo vašom dome a ty tiež, ale ich správanie sa musí zmeniť, inak to nepôjde. prepáč, ale aby prďatí pubertiaci "diktovali" otcovi život skrz blbé reči a otec s tým nič nerobí? nuž, je primäkký. buď to budeš akceptovať, alebo zbaľ caky-paky, dieťa a rozíď sa s ním a nech si vychováva tie malé chúdence, ktoré, biedačikovia, nerozumejú tomu, že toto je cez čiaru.
@anonym_e0b923 ty si normálna? čítaš vôbec s porozumením? autorka píše, že jej partner bol už rozídený s matkou svojich detí a tá už čakala decko s iným. takže matka sa môže váľať kade-tade, ale otec nesmie mať partnerku? toto svet nezažil....
autorka: hold, stretla si dosť vadný kus, môj názor. 10 a 12 ročné deti sú dosť veľké na to, aby ich minimálne upozornil, že toto správanie je nevhodné a že si to neželá, lebo... doplň si. keby bol chlap chlapom, ani by im nedovolil priblížiť sa k 3-ročnej, ak vie, ako sa vyjadrujú o nej. nedovolil by im kontakt ani s tebou a rázne by im vysvetlil, že ak mienia pokračovať v tomto sprostom správaní, môžu fungovať výlučne s matkou. že on ich má rád a rád ich uvíta vo vašom dome a ty tiež, ale ich správanie sa musí zmeniť, inak to nepôjde. prepáč, ale aby prďatí pubertiaci "diktovali" otcovi život skrz blbé reči a otec s tým nič nerobí? nuž, je primäkký. buď to budeš akceptovať, alebo zbaľ caky-paky, dieťa a rozíď sa s ním a nech si vychováva tie malé chúdence, ktoré, biedačikovia, nerozumejú tomu, že toto je cez čiaru.
@anonym_262b97 presne toto som mu povedala a zbaliť sa musí on lebo som vo svojom byte.
@anonym_e0b923 to ze bol rozvedený muž a je ex žena mala druhého a čakali babatko to je ok. A rozviedli sa lebo si začala z jeho kolegom.
@domkakvet Ja nebranim aby sa stretávali. Ja veľmi dobre viem ze sú to jeho deti a nechcem to zmeniť. Len treba čítať celé.
10 a 12 rokov - to je v dnesnej dobe najhorsia puberta. Neporovnavaj ich so svojou 21 rocnou, ktora je uz zrely clovek. Odosobni sa a ber ich ako pubertiakov, ktori, o tom som presvedcena, papuluju aj ich vlastnej mame.
Pubis si casto dovoluje, skusa hranice, mozno to vies od vlastnych deti, mozno nemali tak prudku pubertu. No hovori sa, ze dieta skusa velmi rodica, ktory ho lubi, tak ako v obdobi vzdoru - cim viac zanovitosti, tym viac si chce dieta overit, ze aj keby co bolo, rodic to ustoji a neprestane ho lubit a starat sa o neho. Viem, ze je to pre teba velmi narocne, ale naozaj vek puberty nie je vek, kedy si ziskas od deti laskyplne slova. To pride neskor, ked tu pubertu spolu ustojite. To znamena, nezniz sa nikdy k tomu, aby si ich odmietla, nieco im vykricala a pod - tym vztah navzdy prehras. Ked ich pubertu budes brat iba ako obdobie, pre teba sice tazke, a nejako to prezijete, tak ie vztahy maju sancu zlepsit sa.
Raz som citala taku strasne smiesnu radu, a ono tonaozaj dost dokaze zmenit pohlad. Jedna mama hovorila, ze obcas musela stat v dlhom rade s dietatom, v obchode, na poste... a ze sa nastavila tak: Jeeej, cakame, my cakame v rade! A ze to dieta z tej jej pozitivnej reakcie, hoci uplne opacnej, ako by si cakala, neslo do trucu, ale akoby sa spolu s nou tesilo, ze ma moznost cakat. A hrali sa slovne hry, pocas cakania... Proste venovala mu pozornost a naucila ho prezit dlhe cakania pozitivne, bez mrmlania a trucovania.
Ty ked ku vam deti pridu, tak sa nastav: Jeeej, pubisi dnes pridu, bude sa bojovat, papulovat - a tvoja mysel sa na to bude tesit. Mozno im nejake smiesne veci dokazes povedat. Moja sestra ma 2 synov, plnych energie, casto sa klbcili, a ked to raz bolo uz moc, tak ona na nich skrikla: Hori! Hori cely vesmir! Na to prve "hori" spozorneli, na to druhe sa zacali rehotat a bolo po bitke. Tuto vlastnost rozosmievat ludi v napatych situaciach som mojej sestre vzdy zavidela, ja som ten uzkostnejsi vazny typ, co by rad vsetko riesil po dobrom a na to nie vzdy druhy pocuju, staci takova blbost a je pozornost presmerovana niekam inam... Skus si natrenovat taketo nejake "odpaly", ze ked pride klbcenie, hadky, vzdor, ze nieco tresnes a odlahcis tak sebe aj detom.
Aj vlastni surodenci sa casto klbcia, ked prilis branis a rozdelujes vlastny nevlastny, tak oni to citia, to hrknutie do maleho surodenca, to je len overovanie si co ty na to. A neviem, ci rozumies, ze ked branis svoje vlastne dieta, ale neosetrsis aj pocity tych pubisov - ze oni si to vysvetlia, ze ich rada nemas.
Prosim ta neber to ako karhanie, tak to vobec nemyslim, robis vsetko dobre, len akoby trosku o tom pochybujes, ci to ma zmysel. Ma, obrovsky a v puberte duplom. Vydrzte, dajte im najavo prijatie a lasku, vrati sa vam to.
Najhoršia vec je otočiť sa dieťaťu chrbtom v tom zlom
Potrebuje podporu,pochopenie
Vy ste dospelí ale pritom čakáte od dieťaťa, že to ma zvládať
Musíte najprv vy
@anonym_262b97 A,co??Nie je dolezita ona ale toe deti,to oni maju rozbitu rodinu,a ona do takej dobrovolne vstupila,Nech je k detom laskava macocha
@anonym_262b97 A,co??Nie je dolezita ona ale toe deti,to oni maju rozbitu rodinu,a ona do takej dobrovolne vstupila,Nech je k detom laskava macocha
@anonym_e0b923 ty si chorý človek..
Ja nikdy nepochopím, že máš už jedno dospelé dieťa, jedného pubertiaka, on má 2 pubertiakov ale ešte do tohto bordelu si spravíte spoločné dieťa, ktoré sa na tento cirkus musí pozerať a žiť v tomto chaose.
Tvoj muž sa len vyhovára, lebo nechce problem riešiť.
@anonym_e0b923 ty si chorý človek..
@karamelka1234 Jasne,takto pises cudzej osobe za to ze ma iny nazor ako ty a uz je chora,vidim aka empaticka si k svojim nebiologickym detom.
10 a 12 rokov - to je v dnesnej dobe najhorsia puberta. Neporovnavaj ich so svojou 21 rocnou, ktora je uz zrely clovek. Odosobni sa a ber ich ako pubertiakov, ktori, o tom som presvedcena, papuluju aj ich vlastnej mame.
Pubis si casto dovoluje, skusa hranice, mozno to vies od vlastnych deti, mozno nemali tak prudku pubertu. No hovori sa, ze dieta skusa velmi rodica, ktory ho lubi, tak ako v obdobi vzdoru - cim viac zanovitosti, tym viac si chce dieta overit, ze aj keby co bolo, rodic to ustoji a neprestane ho lubit a starat sa o neho. Viem, ze je to pre teba velmi narocne, ale naozaj vek puberty nie je vek, kedy si ziskas od deti laskyplne slova. To pride neskor, ked tu pubertu spolu ustojite. To znamena, nezniz sa nikdy k tomu, aby si ich odmietla, nieco im vykricala a pod - tym vztah navzdy prehras. Ked ich pubertu budes brat iba ako obdobie, pre teba sice tazke, a nejako to prezijete, tak ie vztahy maju sancu zlepsit sa.
Raz som citala taku strasne smiesnu radu, a ono tonaozaj dost dokaze zmenit pohlad. Jedna mama hovorila, ze obcas musela stat v dlhom rade s dietatom, v obchode, na poste... a ze sa nastavila tak: Jeeej, cakame, my cakame v rade! A ze to dieta z tej jej pozitivnej reakcie, hoci uplne opacnej, ako by si cakala, neslo do trucu, ale akoby sa spolu s nou tesilo, ze ma moznost cakat. A hrali sa slovne hry, pocas cakania... Proste venovala mu pozornost a naucila ho prezit dlhe cakania pozitivne, bez mrmlania a trucovania.
Ty ked ku vam deti pridu, tak sa nastav: Jeeej, pubisi dnes pridu, bude sa bojovat, papulovat - a tvoja mysel sa na to bude tesit. Mozno im nejake smiesne veci dokazes povedat. Moja sestra ma 2 synov, plnych energie, casto sa klbcili, a ked to raz bolo uz moc, tak ona na nich skrikla: Hori! Hori cely vesmir! Na to prve "hori" spozorneli, na to druhe sa zacali rehotat a bolo po bitke. Tuto vlastnost rozosmievat ludi v napatych situaciach som mojej sestre vzdy zavidela, ja som ten uzkostnejsi vazny typ, co by rad vsetko riesil po dobrom a na to nie vzdy druhy pocuju, staci takova blbost a je pozornost presmerovana niekam inam... Skus si natrenovat taketo nejake "odpaly", ze ked pride klbcenie, hadky, vzdor, ze nieco tresnes a odlahcis tak sebe aj detom.
Aj vlastni surodenci sa casto klbcia, ked prilis branis a rozdelujes vlastny nevlastny, tak oni to citia, to hrknutie do maleho surodenca, to je len overovanie si co ty na to. A neviem, ci rozumies, ze ked branis svoje vlastne dieta, ale neosetrsis aj pocity tych pubisov - ze oni si to vysvetlia, ze ich rada nemas.
Prosim ta neber to ako karhanie, tak to vobec nemyslim, robis vsetko dobre, len akoby trosku o tom pochybujes, ci to ma zmysel. Ma, obrovsky a v puberte duplom. Vydrzte, dajte im najavo prijatie a lasku, vrati sa vam to.
@anonym_122175 Ja rovným dielom všetkým deťom narodeniny meniny Mikuláš Vianoce keď prídu krpci vždy sú to pre mňa krpci lebo som snimi od mala a 3 ročná im nesmie robiť zle nedovolím to. Dokonca im vždy dám kúpim zahrám sa snimi. A moje odpoveď keď voľačo chcú vždy poviem áno vypočujem. Ale to všetko je prefikanost a vypocitavost.
@karamelka1234 Jasne,takto pises cudzej osobe za to ze ma iny nazor ako ty a uz je chora,vidim aka empaticka si k svojim nebiologickym detom.
@anonym_e0b923 Ja ich ľúbim len chcem aspoň úctu voči mne.
@anonym_e0b923 Ja ich ľúbim len chcem aspoň úctu voči mne.
@karamelka1234 Tak prepac potom ale ono to tak je ,proste nie vzdy Ta musia prijat hlavne ak nie ste uplna rodina,toto je riziko spojenej rodiny.Ja mam znamu ktora takisto ako ty bola s takymi detmi a tie deti uz su dospele ale ich najmladsiu ,nevlastnu sestru neprijali a doteraz na nu ziarlis.Jedine sa s tym musis asi zmierit ,ako daj s muzom rozhovor aspon nech nie su vulgarne ale ine necakaj.
@anonym_e0b923 a naše spoločné dieťa čo?
@anonym_e0b923 a naše spoločné dieťa čo?
@karamelka1234 No to bola chyba,pozri obaja ste mali uz deti,naco ste si zakladali novu rodinu?On by pri tebe ostal aj kebyze nemate spolocne dieta,teraz uz len sa takto trapit budes musiet.Pozri sa moze im dohovarat kolko chces ale darmo respekt si nasiku neziskas.Tam uz nieco je ,co sa lhko nenapravi,mozno ak budu dospeli a rozumnejsi.
vraj 10 a 12 ročné deti to majú ťažké, vraj puberta. takto to napíšem. dnešné deti v tomto veku vedia vyhľadať na internete informácie, vedia inštalovať aplikácie, ovládajú jednoduché programovanie, vedia vďaka aplikáciám trafiť na rôzne miesta v rámci bydliska (ak ide o veľké mesto), vedia si vyhľadať spoje.... a nevedia, čo znamená slušne a s úctou sa správať? NEVERÍM. oni to dobre vedia, oni to robia totálne náročky. obzvlášť, ak majú požehnanie od otca v zmysle, že on to vôbec nerieši, ešte ich obhajuje.
autorka - nepoteším ťa, ale ak toto otec riešiť nechce, problém... a teda, ak je bývanie tvoje, ako uvádzaš, tak mu môžeš povedať, že si neželáš, aby chodili do tvojho bytu/domu, ak sa mienia takto chovať. nech s nimi láskavo on ide, kam chce, ale tvoj domov a pokoj nebudú svojím nepríčetným chovaním narúšať.
@domkakvet Ja nebranim aby sa stretávali. Ja veľmi dobre viem ze sú to jeho deti a nechcem to zmeniť. Len treba čítať celé.
Ved tie deti maju 10 a 12r. Oni by tak velmi chceli mat normalnu milujucu rodinu s mamou a otcom. Vedia, ze su bezmocne, nevedia co s ytm maju robit a ide to do utokov na tvoju osobu, na tvoje dieta, ktore ma s ich otcom, proste cele zle. Deti to predsa nevedia tak ponat rozumovo ako dospelí. Oni idu podvedome, cez emocie, cez to co citia a samozrejme preberaju aj to co o jeho otcovi vravi matka. Lebo darmo, matka je pre nich ten nejpevnejsi bod v celom tom chaose. Mozno aj otec trochu ale hlavne matka. Nie je to jednoduche pre deti. Aj 15+ deti akokolvek by sme si vravelim, ze uz su velkí, uz mozu mat oficialne sex, maju OP, ale citovo emocionalne tam stale je este velmi citlive obdobie. Ved im sa osobnost este len formuje. A prave tie deti su prirodzene podvedome nastavene tak, ze sa chcu formovat pri mame a otcovi, ktori sa lubia navzajom. A toto sa zmeni. Urcite boli chalani vselijaki uz aj rozvodom. Cize asi ten chaos, stres zo straty rodiny ich zasiahol skor ako si prisla Ty. Len oni naozaj nevedia co s tym.
Ja nikdy nepochopím, že máš už jedno dospelé dieťa, jedného pubertiaka, on má 2 pubertiakov ale ešte do tohto bordelu si spravíte spoločné dieťa, ktoré sa na tento cirkus musí pozerať a žiť v tomto chaose.
Tvoj muž sa len vyhovára, lebo nechce problem riešiť.
@anonym_2ec671 napísala si to aj za mňa. Ja mám.deti, on má deti,ale este nutne potrebujeme spoločné.🤦♀️
@anonym_2ec671 napísala si to aj za mňa. Ja mám.deti, on má deti,ale este nutne potrebujeme spoločné.🤦♀️
@anonym_62c5eb presne,ved uz dokopy maju kolko,5 deti?To je aj narocne financne a nidky to nebude spravodlive,kazdy z nich bude kopat za svoje dieta,nie partnerove.
Ved tie deti maju 10 a 12r. Oni by tak velmi chceli mat normalnu milujucu rodinu s mamou a otcom. Vedia, ze su bezmocne, nevedia co s ytm maju robit a ide to do utokov na tvoju osobu, na tvoje dieta, ktore ma s ich otcom, proste cele zle. Deti to predsa nevedia tak ponat rozumovo ako dospelí. Oni idu podvedome, cez emocie, cez to co citia a samozrejme preberaju aj to co o jeho otcovi vravi matka. Lebo darmo, matka je pre nich ten nejpevnejsi bod v celom tom chaose. Mozno aj otec trochu ale hlavne matka. Nie je to jednoduche pre deti. Aj 15+ deti akokolvek by sme si vravelim, ze uz su velkí, uz mozu mat oficialne sex, maju OP, ale citovo emocionalne tam stale je este velmi citlive obdobie. Ved im sa osobnost este len formuje. A prave tie deti su prirodzene podvedome nastavene tak, ze sa chcu formovat pri mame a otcovi, ktori sa lubia navzajom. A toto sa zmeni. Urcite boli chalani vselijaki uz aj rozvodom. Cize asi ten chaos, stres zo straty rodiny ich zasiahol skor ako si prisla Ty. Len oni naozaj nevedia co s tym.
@anonym_009f8e Ja viem že je to tak ja tie deti chápem ze citia hnev a stratu otca...ale aj doma majú nového brata 5rocneho a iného chlapa. Bohužiaľ ich matka ide proti nám a deťom zbytočne ubližuje leboim hovorínepekne veci.. najviac ma trápi že všetkým deťom rovnako bez rozdielu. Vedia ze u nás im nikto zle nerobí majú čo im na očiach vidím a som najhoršia aspoň keby mali uctu nič iné nechceme.
@anonym_122175 Tu je problém ich mama dokonca ktorá ma tiež druhého muža dieťa a ona im vštepuje do hlavy že sme zlý ľudia. Ja som nikdy nedovolila aby malá im robila zle ..ona ich veľmi ľúbi. Nerobia sa žiadne rozdiely. Len oni hovoria to co im dáva do hlavy ich mama. A to nevieme zmeniť. Dokonca tie deti mi vždy všetko povedali skôr ako ich otcovi. Večer sme ležali spolu rozprávali sa. Ich matka je problém lebo toto trva cca rok dovtedy bolo všetko super.

jasne ze vnima .. a vnima ja matku ... zial v tomto veku su ovplyvnitelne... treba sa porozpravat s muzom aby im nekupoval nad ramec a namiesto toho ich radsej vzal von a tvoril si spomienky .. a uz len vydrzat