Ako riešiť konflikty so švagrinou?
Týždeň boli moje deti (10,11) v Rumunsku so svojím otcom.Volali sme si,sťažovali sa,že im chýbam,dohodli sme sa,že v nedeľu pôjdeme na celý deň na kúpalisko spolu.Vo štvrtok som sa stretla so švagrinou (po 70tke) a spomenula som jej že sa chystáme v nedeľu na kúpalisko....A dnes mi hovoria,že včera keď došli domov,a ešte boli na dvore,prišla moja švagrina a oznámila im,že ich vezme na nejaké oslavy evanj.cerkvi....a bude to v nedeľu...Tak ja imbecil samozrejme,vždy potrebujem mať všetko uložené,usporiadané jej dnes volám,že došlo k nedorozumeniu,pretože ja už mám s deťmi (a celou partiou) dohodnuté kúpalisko na ktoré sa tešíme....Joj kočky čo ja som dostala od tejto pre mňa cudzej ženy...,,to sú dôležité slávnosti (moje deti do tejto cerkvi vôbec nechodia) bude tam aj bohoslužba,ona ich už prihlásila a nebolo to zadarmo,teraz sa musí hanbiť a volať tam,a kúpalisko môžem preložiť,a prečo toto VŽDY robím?"
Následne zavolala mojej dcérke na jej mobil a vyžadovala od nej,aby jej potvrdila to,že pôjdu s ňou na tie slávnosti....
Nekonalo sa žiadne oznámenie mne,žiadna otázka či vôbec môžu ísť...
Ja neviem jednať s narušenými ľuďmi,mne to proste nejde,nemám tu trpezlivosť (bohužiaľ som sa dostala do takej rodiny)....ako by ste reagovali na takúto situáciu?
zablokovala ju na všetkých telefonoch a išla na kúpalisko.
Nech si zoberie svoje deti na cirkevné slávnosti
Zobrala svoje deti na kúpalisko a nech si ona robí čo chce.
No v mojej rodine majú na túto situáciu presne taký isty názor ako vy
V ich rodine som zákerná sviňa ktorá ich obťažuje tým,že chce tráviť čas so svojími deťmi....všetci sú samozrejme proti mne
no takto... moj ex sa detom dva roky neozval - teraz velkodusne sa s nimi chce stretavat a decka tym jeho zvastom veria.... Maju 13 a 14. Dobre, ak ide okolo a sme doma a chce ich vytiahnut na 2-3 hodiny von -- ok, nech to riesi s nimi. Inak - vsetko so mnou. Takze takto by som to riesila aj so svagrinou -- mala to riesit s tebou, neriesila, jej problem.
Trosku asertivity.
u nich v rodine budes za tu najvacsiu svinu a kravu tak ci tak, takze nech je aspon po tvojom 🙂
mojho ex teta bola taká istá, ja som niečo naplánovala, ona škrt cez rozpočet, celá rodina jej skákala okolo zadku, lebo jej sa vždy vychádzalo v ústrety. Popravde spravila mi to dva krát. Potom som jej žiadne naše plány nevešala na nos. Ale, poviem Ti, tu nepomôže nič, len tvrdý prístup s krátkymi ozmamovacími vetami. Máme naplánované kúpalisko. bodka. Keď bude pindať, že čo teraz, keď ich prihlásila. Odpoveď, Neviem, nie je to môj problém. V nedeľu vezmi deti a choďte sa kúpať.
Nepíšeš to síce, ale podľa toho, že si nebola s mužom a deťmi na dovolenke, usudzujem, že nežijete spolu. Ak máte striedavú starostlivosť, tak máš nárok stráviť so svojimi deťmi 50% času a žiadna švagriná, dokonca ani muž ti nemôžu diktovať a tento čas meniť (pokiaľ sa nedohodnete). Ak vám súd neurčil striedavú starostlivosť, iba sa ste sa dohodli a máš zároveň pocit, že ťa okrádajú o čas, ktorý by si mala tráviť s deťmi, môžeš podať žalobu na súde o určenie podmienok striedavej starostlivosti.
@mamamoni poslať ju do ..... Ja som svoju švagrinú slušne poslala do .... A tak mám svätý pokoj.
ty si rodic, ty rozhodujes co budes so svojimi detmi robit a nie svagrina.
Čo má čo rozhodovať o programe tvojich detí nejaká pribrzdena pizda hulárová ?!.
Ona nemá čo tvoje deti niekde prihlásiť, tebe to iba oznámiť. Ty si rodič, ty si matka, vôbec sa s ňou o tom nebav, všade ju zablokuj, aj deťom v mobiloch,.
Stará krava ťa nebude buzerovat , ani tvoje deti, kde majú ísť, kedy a s kým .
Nech berie svoje vnúčatá a vám dá pokoj.
Hneď zavčasu ráno sa zbaľte a choďte sa kúpať.
Mmch. nie je to cerkev, ale je to riadna protestantská cirkev, a tetku prd do toho akú vieru máš ty a tvoje deti.
Keby mala reči, pošli ju s rozbehom do riti a pribal jej mydlo
Ona má vnúča,má aj nevestu takže mala by koho šikanovať...ale tam syn nedovolí,tam sa ona veľmi vybúriť nemôže.Tam chodí vypomáhať.....
Jej brat...otec mojích detí si veľmi rád vypije.Už odkedy sa narodili deti ma začal veľmi ponižovať,párkrat ma aj fyz.napadol,samozrejme vždy si to pred sestrami ospravedlnil,psych.ponižovanie,týranie ani nepočítam,to som zažila každodenne.A bohužiaľ aj deti boli neraz svedkami (píšem pomaličky knihu o všetkom čo som zažila,dúfam,že sa raz podarí dokončiť mi ju a ak raz pomôže otvoriť oči aspoň jednej týranej žene budem najšťastnejšia na svete) ....ja s ním nekomunikujem už možno 8 rokov,pretože som zistila,že má potrebu stále urážať,ponižovať a zväčša ma len využil....nikdy ma nepovažoval za rovnocennú aj sa vyjadril,že ,,butatot hlúpa slovenka" a on je maďar on je viac (v skutočnosti jedine vo svojej chorej hlave)
Proste on tie svoje sestry nasmeroval k tomuto správaniu voči mne.Oni si na základe jeho ohovárania ku mne dovoľujú,veď v bežnom živote ja s nimi nemám nič spoločné,sú omnoho staršie ako ja a úplne iné....Doteraz toto nerobila....asi skúša čo si môže dovoliť voči mne
@mamamoni Mrzí ma to. Vždy mi je smutno, keď počujem takéto príbehy a vidím, ako dokážu niektorí muži ubližovať ženám. Obdivujem ťa, že dokážeš takto vecne o tom hovoriť po tom čo si zažila, ale vlastne zažívaš stále. Fakt máš môj obdiv a rešpekt. 👍😉
@mojemenonikto ďakujem...snažím sa len bojovať proti ponižovaniu.....toto je ešte nič...Raz až deti podrastú a budem mať istotu,že už sú mimo jeho vplyvu a manipulácii otvorím blog ,ktorý mám nachystaný, a zverejním všetko čo sa v tejto toxickej rodine dialo.Viem,že týraným ženám najviac pomáha osveta.Ak zistia,že toto čo sa deje im,je už niekde zverejnené,zbadajú sa,že to nie u nich je problém,že nie oni sú na vine tomu,že sú týrané.Takže o tomto treba písať,hovoriť....
Úprimne švagriná ignorovať a hotovo. To co budeš robiť so svojimi deťmi je len a len tvoja vec. A bolo by mi jedno či ona niekde niečo zaplatila alebo nie. A dcére by som tiež povedala ze jej vôbec nemusí písať ak nechce a ani nemusí s nou tráviť čas ak nechce
Koľko rokov majú deti a co chcú oni?
@mamamoni preto som svoj príspevok písala tak tvrdo, prepáč, lebo tvoj príbeh trochu poznám, niečo si pamätám aké si mala problémy, aj vlastné máš, tak som to smerovala ako podporu a silu, aby sa nedala buzerovat hentou odbornou rodinou.
Ja som pôvodne evanjelicka, poznám túto cirkev, je úplne v pohode, nie je taká hrubá, striktná a demagogicka ako iné, tá je akcia nemusela byť pre tvoje deti zdrojom utrpenia, o tom potom .
Tu však ide o prístup rodiny tvojho ex, stále sa snažia robiť ti zle, prekračujú všetky medze, chcú vás manipulovat, buzerovat, už to zachádza k psychickému týraniu. Toto si ani ty ani deti nezasluzite, tak starú tetku pošli do riti, resp.totalne ignoruj. Ona nemá mať žiadny, ale že žiadny dosah na tvoju rodinku.
Drž sa a nedaj sa 😇💜
@janage deti majú 10 a 11 a jasná vec,že chcú ísť na kúpalisko......Ale ! My máme okolo seba toxikov....Keď boli ešte deti malé ich otec im predviedol ,,čo dokáže" zažili peklo.Ožratý,agresívny chodil za mnou sa hádať,bil ma,uražal.Vrieskal nadával na celý dom,následne bežal za deťmi,ktoré sa triasli od strachu a začal ich stískať,bozkávať ,,vás neopustím,vy ste iba moje" potom bežal do kuchyne,vyťahoval nožík z poličky,útočil....To bolo proste peklo,ktoré majú deti doteraz v hlavičkách,plus k tomu používal psych.manipuláciu ohovárania a znevažovanie mňa ako matky.....Deti sa naučili jednať diplomaticky,proste keď citia,že on niečo chce tak to robia...veď inak opäť zažijú peklo....Moje deti nebudú vykrikovať,že chcú isť na kúpalisko,že ich sektu majú v prdeli...oni sa prispôsobia,pretože vedia,že takto ma nebude ohovárať a kydať na mňa pred nimi,a pred susedmi....
@cacianka ôk vek som prehliadla, ale teda nikde som nenašla ani zmienku čo chcú deti? Chcú ísť na kúpalisko alebo na slanost?
Predpokladám A. Takže, je mi ľúto, xx, že si ich prihlásila, ale keďže si to urobila bez toho, aby si sa ma spýtala, a deti mám ......dátum nedele ja, mame už svoj spoločný program.
Nevysvetlujem nič viac, neospravedlňuje sa, neriešim.
Aj keď je to ťažké učím deti hovoriť tete pravdu. Nie teta nechceme ísť na slávnosť, my už sa tešíme s maminou na kúpalisko.
Ak ich v tu nedeľu ma mat ich otec tak to si zas mala komunikovať ty s ním, že máš s deťmi plány.
Ak nie ste rozvedený a žijete ako rodina spolu tak vydiskutovat s manželom.
@janage toto nefunguje v toxickom prostredí....tam proste môžem hovoriť čo chcem oni to nebudú počúvať.Snažia sa vyšachovať ma od detí, toto je rodina v ktorej sa proste spoja a ničia.Ďakujem za to že mi chceš poradiť,ale taketo nejaké komunikácie a vysvetľovanie je možné iba v zdravej rodine....U nás to vyzerá takto nejako:
Ja:potrebujem sa porozpravať
On:na strope je pavučina,to niesi schopná ju zmiesť?no hovor počúvam
Ja:ubližuje mi váš prístup ku mne cítim,že ma tvoja rodina nerešpektuje ako matku mojich deti
On: no asi to bude tym,že si ten rešpekt nezaslúžiš,čo si pre to urobila aby ťa rešpektovali? Tým,že si deti porodila sa matkou nestavaš,porodiť dokáže každa cigánka z osady
Ja: ale veď sa tým deťom venujem starám sa o ne obetovala som zamestnanie (ÁNO UŽ MA MÁ TAM KDE CHCEL,OBHAJUJEM SA A BOJUJEM O NIEČO ČO JE SAMOZREJME U INÝCH MATIEK,O ČO BOJOVAŤ NEMUSIA)
On: keby si bola taká dokonala ako mi tu tvrdíš tak by tamto pri chodníku netrčala tráva,bolo by pozametané,a deti by stáli vedľa teba
Ja: nemám argumenty,vzdávam to,nevedie to k ničomu
On: zapaľuje si cigaretu,zaujme typickú seladón pozú v kresle, viem,že teraz je vo svojom rozbehol sa,a dá mi vyžrať,že som začínala konverzáciu......No vidíš si nanič matka,nanič žena,nanič partnerka,si špinavá k*rva,falošná zmija,ak by som ťa ja nenašiel niekde na ceste,kde by si bola? Kde by si ty teraz bez Vladimíra bola?
Realny rozhovor ktorý som s nim zažila a bolo ich tisíc...nikdy nič nevyriešili,vždy ma len ponížili.Občas si zavolal dcéru,sestru,synovca ako prísediacich,aby počúvali ako ma dá dole.....
@mamamoni no toto presne by som robila inak.
Zuzi, v nedeľu mam deti ja, ideme na kúpalisko. Nabudúce, keď dáš vedieť dopredu sa dohodneme.
Výčitky o zaplatení. Mrzí ma to, mali ste dat vedieť.
Ďalšie výčitky. Nie, môžeš za to ty lebo si niečo dohodla bez opytania. Co teraz má robiť? Poučiť sa a komunikovat.
To je naozaj jej problém, že niečo zaplatila bez opytania, nie tvoj.
A dookola.
Stručne jasne vecne. Nevysvetlujem, nezdvovodnujem ani nedehonestujem druhu stranu.
Ak máš podporu svojej rodiny. Tak tiež si prizvi k rozhovoru svedka
Ako mate podelenu starostlivosť o deti? Koho nedeľa to je?
Ak tvoja a deti chcú kupko. Beriem ich tam.
A snažila by som sa deti z tej komunikácie medzi 2 znepriatelenymi rodinami vynechať.

@mamamoni Jednoducho,poslala by som ju do riti a urobila by som si program s deťmi podľa pôvodného plánu. Okrem toho ti to urobila podľa mňa napriek, takže tam vôbec nie je o čom diskutovať.