icon

Ako riešiť logistiku detí pri presťahovaní?

20. mar 2026

Pekny den, je mozne, ze sa prestahujeme z mesta do domu 12 minut daleko. Ako riesite starsie deti, ktore uz nechodia do druziny? Chodia na kruzky kazdy den alebo same autobusom domov? Dakujem

Strana
z2
0kristina0
20. mar 2026
@anonym_autor

@0kristina0 maju 6 a 4 roky. Raz povedia ze supeeeer a inokedy, ze asi skor nie.

@anonym_autor ved si pisala 9-10 rocni

autor
20. mar 2026
@0kristina0

@anonym_autor ved si pisala 9-10 rocni

@0kristina0 to bola otazka ako to riesit v buducnosti ked budu 9 -10 rocni. Pretoze prechadzam rozhodovacim procesom a zistujem ako to byva v takomto veku. Teraz kym su mali, nie je problem. Problem nastane, ked uz nebude druzina co bude od 5.rocnika.

0kristina0
21. mar 2026
@anonym_autor

@0kristina0 to bola otazka ako to riesit v buducnosti ked budu 9 -10 rocni. Pretoze prechadzam rozhodovacim procesom a zistujem ako to byva v takomto veku. Teraz kym su mali, nie je problem. Problem nastane, ked uz nebude druzina co bude od 5.rocnika.

@anonym_autor ja ti poviem za seba, ze ja by som to deckam neurobila, ver mi, ze budu hundrat, ze sa nemaju s kym hrat, budu ti stale zalezeni vnutri. Hladaj nieco blizsie k mestu kde chodi MHD, lebo cestovat MHD + primestskym busom je teda riadna otrava.

zabina27
21. mar 2026

Tiež sme sa tak sťahovali, syn bol prvák, dcéra ešte škôlkarka, prvý stupeň boli v družine, ale chodievali sme autom, busom, teda sa priebežne naučili cestu, už chodia buď sami domov, alebo sa čakáme, keď majú krúžky, každý deň inak. Nemajú problém ísť busom, skôr ale syn nechcel bývať sám doma, v dome... Neviem, ako by to bolo v byte. Za mňa to dochádzanie je niekedy otrava, ale busy chodia často a máme zastávky blízko. Ale byt bol malý, presne ten hluk, kadejakí susedia, ja som spokojnejšia... A deti - záleží na povahe, syn je ok, on je taký introvert, jemu to tu úplne vyhovuje. Dcéra už vidím, že bude trochu horšie, ona je viac do sveta, ale tak bude sa to dať postupne riešiť. Ja tiež občas pohundrem, ale tiež nie som typ na neustále nákupy, kávičky, mám rada svoj kľud a súkromie

natalka13
21. mar 2026
@anonym_709cd1

Toto je nevýhoda sťahovania sa z mesta kde majú väčšinou deti svoje zázemie a celu infraštruktúru niekde mimo na dedinu a potom pol dňa strávia v MHD, čakaním na staniciach a prímestských autobusoch. Ak nemáte možnosť deti voziť načo ich ťaháte preč z mesta … Ale hej, veď sa naučia, čo musia. Len sa tomu nečuduj či aj 9-10 roční veď Vy ste ich dostali do tejto situácie …

@anonym_709cd1 primetsky bus je podla mna bezpecnejsi ako mhd.
nase deti boli na pobyte v Anglicku a z rodin cestovali busom do skoly, mali 11-12rokov.
poradili si.

anonym_a38f5e
21. mar 2026

@anonym_autor my bývame v satelite pri BA. Syn tu chodil do škôlky a začal aj do školy. Pozná väčšinu rovesníkov v dedine, cele dni sa hrajú atď. Ale teda máme na ulici 2 rodiny ktoré vozia deti do škôlky aj do školy v BA a už to lutuju. Domov chodia okolo 17-18 s rodičmi autom, nemajú tu kamošov, keď sa chcú hrať so spolužiakmi tak ich musia odviesť do BA. Z mojej skúsenosti je bývanie v dome na dedine super ak tam aj žijete a tu dedinu využívate naplno. Ak by som mala deti voziť do základky do mesta tak by som sem nešla..

Strana
z2