icon

Ako riešiť logistiku detí pri presťahovaní?

Dnes o 05:40

Pekny den, je mozne, ze sa prestahujeme z mesta do domu 12 minut daleko. Ako riesite starsie deti, ktore uz nechodia do druziny? Chodia na kruzky kazdy den alebo same autobusom domov? Dakujem

anonym_011c84
Dnes o 05:41

Chodia domov autobusom

anonym_336634
Dnes o 06:08

ak su velkaci, uz busom, samozrejme

autor
Dnes o 06:35
@anonym_336634

ak su velkaci, uz busom, samozrejme

@anonym_336634 aj ti 9-10rocni? U nas by to znamenalo MHD na stanicu a potom primestskym busom domov

biba_18
Dnes o 06:36

v meste by si sa bála poslať ich hoci iba na nákup 2 zastávky ďalej ale tu budú chodiť busom mimo mesta?
jasne že sa to dá, žijú tak tisíce detí ... len ich to musíš naučiť ...

anonym_ede93c
Dnes o 06:38

Ved su to 9-10 rocne deti, nie 6 rocne. Vedia pisat, citat, pocitat, je upne normalne, ze sa presuvaju z miesta A na miesto B, aj autobusom.

anonym_715a8b
Dnes o 06:39
@anonym_autor

@anonym_336634 aj ti 9-10rocni? U nas by to znamenalo MHD na stanicu a potom primestskym busom domov

@anonym_autor však to sú už velkaci, takéto deti bežne cestujú. Určite majú mobil aj hodinky. Vedia zavolať ak by sa niečo dialo

oskvarka
Dnes o 06:51

V pohode 9-10 ale jasné ak doteraz také nikdy nemuseli riešiť tak treba na začiatok nejakú jednu dve cvičné jazdy. V pohode.

lulana79
Dnes o 06:55

Tak neviem, ale ja by som svoju 9ročnú dcéru na autobus samú nepustila. Ešte, ak by mala aj prestupovať. Nemá mobil ani hodinky. Ja by som ju na tie krúžky odprevádzala.

anonym_98577b
Dnes o 06:57

Napríklad u nás v dedine je len po 4 triedu od 5 chodia do vedľajšieho mesta autobusom.. Naučia sa neboj nič pár krát treba s nimi ísť

anonym_709cd1
Dnes o 07:01

Toto je nevýhoda sťahovania sa z mesta kde majú väčšinou deti svoje zázemie a celu infraštruktúru niekde mimo na dedinu a potom pol dňa strávia v MHD, čakaním na staniciach a prímestských autobusoch. Ak nemáte možnosť deti voziť načo ich ťaháte preč z mesta … Ale hej, veď sa naučia, čo musia. Len sa tomu nečuduj či aj 9-10 roční veď Vy ste ich dostali do tejto situácie …

a0
Dnes o 07:17

A čo je na tom že 9-10r dieťa pôjde samé? Ja som v tom veku zvládla chodiť 60km k babke sama - najskôr vlak a potom prestup na autobus (aj to som musela 1km prejsť). V 14tich som šla sama vlakom do Prahy, v 16 aj do Berlína. Nebolo to dávno, v minulom desaťročí. Prežila som to, naučilo ma to kopec samostatnosti. Netreba z detí robiť totálnych neschopákov, čo pomaly ešte aj na sš ich treba pred dvere vyložiť, lebo chúďatko náhodou zablúdi. Čím viac zvládnu v skoršom veku, o to ľahšie to budú mať za pár rokov.

autor
Dnes o 07:35
@anonym_709cd1

Toto je nevýhoda sťahovania sa z mesta kde majú väčšinou deti svoje zázemie a celu infraštruktúru niekde mimo na dedinu a potom pol dňa strávia v MHD, čakaním na staniciach a prímestských autobusoch. Ak nemáte možnosť deti voziť načo ich ťaháte preč z mesta … Ale hej, veď sa naučia, čo musia. Len sa tomu nečuduj či aj 9-10 roční veď Vy ste ich dostali do tejto situácie …

@anonym_709cd1 ved toto je ta dilema, ktoru riesim. Sme na sidlisku kde mame vsetko v pesej dostupnosti. Ale uz tu nie sme spokojni, chyba nam zahrada, priestor. Vadi mi, ze deti musime stale okrikovat aby nedupali a nekricali, lebo mame pod sebou susedov. Uz sme z byvania v byte akosi vyrastli. Ak by som nemusela riesit deti, hned sa stahujem do toho domu. Brzdi ma len ta logistika ohladom deti. Rano nie je problem, mam pracu blizko ich skoly, budeme chodit spolu. Ale poobede ked budu koncit skor ako ja, neviem ako riesit.

anonym_e2313a
Dnes o 07:42

nuz to tak ked sa ludia stahuju do nejakej dedinodiery. Ale inac za mojich cias pred 30 rokmi deti bezne cestovali autobusom k nam do skoly do 5. triedy na 2. stupen z dedin.

biba_18
Dnes o 08:00

a aspoň by ste sa sťahovali na dedinu, kam ide priamy spoj a chodia autobusy aspoň raz za hodinu alebo častejšie?

belllinka
Dnes o 08:15
@anonym_autor

@anonym_709cd1 ved toto je ta dilema, ktoru riesim. Sme na sidlisku kde mame vsetko v pesej dostupnosti. Ale uz tu nie sme spokojni, chyba nam zahrada, priestor. Vadi mi, ze deti musime stale okrikovat aby nedupali a nekricali, lebo mame pod sebou susedov. Uz sme z byvania v byte akosi vyrastli. Ak by som nemusela riesit deti, hned sa stahujem do toho domu. Brzdi ma len ta logistika ohladom deti. Rano nie je problem, mam pracu blizko ich skoly, budeme chodit spolu. Ale poobede ked budu koncit skor ako ja, neviem ako riesit.

@anonym_autor ako často chodia tie autobusy?

anonym_47e08b
Dnes o 08:16

Si pamätam ako najstarsi syn,vtedy prvy rocnik po pol roku mi hovori:mama ja sa bojim ist sam autobusom.
Bol to skolsky autobus,zastavil im priamo pri skole a pekne si zvykol chodit sam.Kupili sme mu tlacidkovy tel a vzdy mi sms poslal.
Vsetky deti si zvyknu.

autor
Dnes o 08:19
@belllinka

@anonym_autor ako často chodia tie autobusy?

@belllinka chodia dost casto, vo vytazenych casoch aj niekolkokrat za hodinu.

lucik194
Dnes o 08:24

nase 9-10 rocne deti zacali uplne same chodit MHD v BA, to je ten spravny vek podla mna. vsak to nie su prvaci, ani male deti...

ale kebyze musia naozaj chodit same deti aj mladsie, tak ich urcite par razy dovediem na bus, ideme celu trasu spolu, proste ich pripravim na vsetky situacie.

anonym_336634
Dnes o 08:32
@anonym_autor

@anonym_autor tak kazda mama si pozna svoje deti. u nas v pohode tak cestuju. ak to matka tak neciti, tak nech kona podla seba