Ako riešiť manželskú krízu a zachovať rodinu?
Sme spolu 10 rokov, máme dve deti 5 a 3r. Obaja pracujeme. Momentálne prežívame veľkú krízu. Môj muž je nervak, vždy musí byť všetko tak ako on chce a vytvára doma dusno. V poslednom čase sa veľmi často hádame aj pred deťmi. Ja už prestávam vidieť zmysel v tom vzťahu. Keď je takýto, mne sa nechce s ním riešiť hocijaké intímnosti. On na druhej strane hovorí, že je taký, lebo mu to chýba. Je to zacarovany kruh, ako môžem chcieť mať sex a byť milá k mužovi, ktorý je stále na celý svet nahnevaný a večne sa spolu hádame. Ako to zvrátiť? Ja už premýšľam nad rozvodom, ale je mi to ľúto kvôli deťom, chcela som mať normálnu rodinu.
to je len výhovorka... je to jeho povaha s tým neurobíš už nič...
nervák zostane nervákom stále. žiaden sex z neho nespraví "salámistu" ....
Na hádku musia byť vždy dvaja.
Na hádku musia byť vždy dvaja.
@zmrzlinka2021
Ja nehovorím, že som dokonalá, tiež mám chyby a nehovorím ,že celá situácia je jeho chýba. Ja len skrátka nechcem sex s mužom, ktorý na mňa kričí.
Povedz mu, že ťa zranuje, ak na teba kričí. Hovor mu o svojich emóciách.
Tak mu to povedz, slušne s kľudom. Ze chápeš že mu chýba sex a možno aj preto býva podráždený ( dáš mu za pravdu) ale aj ty potrebuješ kľudnu atmosféru, aby si mala chuť. Nájdite kompromis....bez hádok, výčitok, obvinovania jeden druhého
Mam podobneho, cholerik, vsetko ho vytaca. "Dali sme" tomu takmer 9 rokov. Stacilo. Zacala som s hladanim byvania, vnutri to uz mam ukoncene.
Nech sa ide vykričať do lesa a keď sa vráti môžete sa porozprávať. Najlepšie keby ste deti dali k babke na víkend.
Pokiaľ na tom vzťahu chcete pracovať obaja, tak určite párová terápia. Zrejme musíte obaja zmenit štýl komunikácie, popracovať na tom, ale stojí to za to. Mate ešte malé deti, tak to aspoň skúste.
skuste terapiu a zamyslu sa kedy posledne si vas vztah vnimala ako dobry. pred prvym dietatom? po nom? p odruhom? menila sa mu praca?
skuste terapiu a zamyslu sa kedy posledne si vas vztah vnimala ako dobry. pred prvym dietatom? po nom? p odruhom? menila sa mu praca?
@juliet86 on menil prácu a má toho veľa. Ja som nastúpila do práce po materskej a tiež mám toho veľa a do toho domácnosť a deti, starostlivosť je väčšinou na mne, keďže on je stále v práci. Naposledy to bolo dobré asi pred tým, ako som ja začala pracovať a keď aj on pracoval z domu a mal viac času.
Ale čo s takouto situáciou? Robiť musíme obaja a pomoc s deťmi nemáme, som rada, že obaja chodia do škôlky.
"Ja už premýšľam nad rozvodom, ale je mi to ľúto kvôli deťom, chcela som mať normálnu rodinu."
Pokiaľ ten krik nevymizne, tak vy, ako rodina nikdy nebudete normálna. Ak bude ten krik bude naďalej pretvávať (čo myslím, že áno, pretože tvoj muž proste taký je), uškodí to deťom a bude to len vaša vina.
Mám známu, ktorá vyrastala v rodine, kde bol krik, hádky. Teraz, dospelá, mi hovorila, že by bola najradšej, keby sa rozviedli, keď bola dieťa, lebo trpela a tie hádky ju poznačili. Ľudia si musia konečne uvedomiť, že v týchto prípadoch je lepšie riešenie je rozvod.
Ako u nás je normálka že na seba nakričíme občas, ale sex je.Otázka je či chceš jeho, sex, alebo nechceš ani jeho ani sex s ním.Tam už žiaľ niet pomoc.Ak sa ti zhnusí muž je to konečná.
to je len výhovorka... je to jeho povaha s tým neurobíš už nič...
nervák zostane nervákom stále. žiaden sex z neho nespraví "salámistu" ....
@deti95060810 súhlasím, je to taký typ, má povinnosti, má deti, má prácu tak zostal nervák. Na niekom sa musí vybiť, vypustiť paru, vykričať sa uľaviť si, no neviem ako to ešte napísať, skrátka sa " vybliť" aby sa mu kus uľavilo. Aj keby si mu viac "dala" jeho kričanie to nezastaví. Nájde si inú zámienku, málo utretý prach, tie večere už tiež stoja za ho..o, deti si nevieš vychovať, len ziapu po sebe, pribrala si, schudla, veľa míňaš,mydlo nie je na svoj mieste, ..., stále sa niečo nájde. Je to o ňom a nie o tebe. On sa rozhodol kričať, on sa rozhodol takto reagovať, on nesie zodpovednosť za svoje správanie. Nie ty. Tvoja nechuť na sex je reakciou na jeho správanie a nie naopak. To maj na pamäti. Cez vinu sa manipuluje veľmi ľahko. Mimochodom, ako sa cítiš keď na teba naziape? No, tak úplne rovnako sa cítia aj tvoje deti. Sú to tiež ľudia, aj keď maličký, takže pocity sú rovnaké.
Každý vztah si prejde krízou, keď prídu povinnosti a začnú chýbať intimnosti a čas len medzi vami. Preto ak to chceš zachrániť, treba si ten čas vyhradiť iba na vás a snažiť sa na tom pracovať. A ano aj ten sex je dôležitý, ja som napriklad tiež nervózna a ukričana, keď mi chýba sex, našťastie môj muž to zoberie ako úlohu, ktorú treba splniť a nie, ze ma kvôli tomu odmieta 😀
no myslim ze sa zamyslas dobre... ty najlepsie poznas vasu finamcnu situaciu. zjavne vam toto tempo neprospieva.... co by ste mohli zvazit? poziadat o pomoc rodinu. ak nie je tak outsourceovat. bud opatrovatelku k detom. napr na sobotu podvecer alebo jeden podvecer v tyzdni. pripadne najat upratovacku/upratovaciu firmu. ty znizit uvazok zmenit pracu pripadne on. ak sa vam rozpadne manzelstvo profitovat z toho nebude nikto... sprioritizujte vas vztah. vela stastia. je to narocne

Tak to skus, daj mu.