icon

Ako riešiť manželskú krízu?

sandramartin
24. máj 2018

Ahojte, potrebujem sa vyrozpravat, ci poradit.
Som s mojim 16 rokov, z toho 9 v manzelstve.Mame tri deti 7, 4 a 1,5r. Uz cca 3 roky sa u nas nieco deje a ja som z toho smutna, unavena a deprimovana.S manzelom si uz nerozumieme.Takmer v nicom sa nezhodneme.Stale ticha domacnost.Mne chyba jeho laska, vsimavost, laskavost...kdesi sa vytratila.On mi zas stale vycita ze som frigidna, lebo mu nedavam tolko sexu, kolko potrebuje.Ale prave tym , ze mi to stale vycita sa mi do toho ani nechce.Stal sa z neho nervak, nevie ovladat svoj hnev, s detmi komunikuje len zvysenym hlasom.Stale ho musim napominat, aby sa krotil.Najnovsie si mysli ze niekoho mam. Raz mi napisal napisal stary znamy z prace.Naposledy som mu este pisala blahozelanie k svadbe a odvtedy uz nic.Stale mu cosi vrta v hlave...ale ja mam svedomie ciste.Rodina je pre mna posvatna.Chcem aby nase deti mali stastne detstvo a chcem aby sme to s manzelom zas ako kedysi...Rozvod neprichadza do uvahy- takto sa veci neriesia a najviac by to ublizilo detom.Je to fajn chlap, v spolocnosti vtipny a vesely , doma vsetko porobi, len za ddvermi domu je to druha tvar...Co sa s nim- nami deje? Ako to riesit?Hrame sa na stastnu rodinku ale pravda je

Strana
z2
zamilion
25. máj 2018

@le4 možno práve v tom bude ten môj problém, že ani môj muž nevníma ako tragediu to, čo ja riešim, len kývne ramenom a ide dalej. asi to ma najviac frustruje. Nemyslím, že mi všeobecne chýba vnútorný pokoj a nejaká viera by mi pomohla, skôr naopak, ten nepokoj spôsobuje on, taký pocit beznádejnej frustrácie
ale nechcem mu krivdiť, má ma naozaj rád. aj dnes za mnou pribehol do práce cez obed a riešili sme náš program na výročie.... takže ja si zas nejaký spôsob nájdem, ako z frustrácie von.... kým sa o pár rokov nezacne zas ten kolotoč 😀

le4
25. máj 2018

@zamilion Ani moj muz mi vzdy neprejavoval pochopenie, z mojho pohladu ma nechaval "v stichu" namiesto toho, aby mi bol oporou (ved to je to co zena od muza podla mna pravom ocakava), a to bolo pre mna velmi tazke a zranujuce. Casom vsak aj on porastol a pochopil, co potrebujem. Naucil sa nezutekat :D a pochopil ze moj problem je aj jeho problem a ak je nieco dolezite pre mna, tak by to malo byt aj prenho,hoci to aj vnima ako banalitu. Alebo presnejsie,nech si to aj vnima ako banalitu, ale nech moje pocity berie vazne a tak sa k nim aj stavia 🙂. Ak potrebujes od muza toto, este to s nim nevzdavaj, skus mu to vysvetlit, ako sa citis, aj keby to malo byt n-ty krat. Ja uz pouzivam menej slov a davam mu viac casu na rozmyslanie a reakciu a aj toto nam pri rieseni nedorozumeni pomohlo.

Vo vsetkej uprimnosti, tiez som v minulosti v tazkych chvilach rozmyslala nad tym, ako by som sa citila slobodnejsia bez neho, a ako ma milovali ini muzi pred nim, ze ti by mi zniesli modre z neba a urcite by mi vo vztahu preukazali viacej pochopenia. A mozno by to tak bolo. Mozno by som zazila hned od zaciatku 90% mieru pochopenia a 10%nu mieru frustracie (skusam to nejako cislami vyjadrit :D), namiesto dajme tomu 80/20, co mam teraz. No keby som od muza odisla v case biednych 30/70, tak by som sa ani tych dobrych 80/20 unho nedozila. Spravil obrovsky pokrok, lebo unho bola vola sa zmenit. A vsetky nase problemy nas vztah posilnili. Otazkou (pre ine vztahy) zostava, aku mieru frustracie vie clovek zniest a ako dlho to tomu druhemu trva sa zmenit a ci ma vobec k tomu ochotu a vôlu. Ci by si clovek naozaj vedel najst niekoho, s kym by frustraciu pocitoval ovela menej. Mozno by novym vztahom vstupil do niecoho lepsieho alebo horsieho... o 5,10, 20,90%? No este som nevidela vztah kde by to vyzeralo na 0% mieru frustracie u oboch partnerov... To uz je len take rozmyslanie "nahlas".. :D . Na istu mieru frustracie si musime asi kazdy zvyknut.

0silvia0
25. máj 2018

@le4 aj ja som sa minule zamýšľala nad tým, že tí, ktorí krízy nedokázali prekonať a vzdali to a rozišli sa, nikdy nezažijú ten pocit, druhý/tretí/štvrtý krát sa znovuzamilovať do svojho dlhoročného partnera. Lebo neviem ako je to u iných, ale my keď prekonáme nejakú krízu, akoby sme znovuobnovili citový vzťah.

marseillefan
25. máj 2018

Viem, že tu teraz nenájdem pochopenie u mnohých žien, ale vychádzajúc z toho, že manžela nechceš opustiť, nedalo by sa to proste vyriešiť tak, že by si s ním mala viac sexu? Aj ja mám oveľa väčšie libido ako manželka a tiež som nervózny keď ma odmietne. Ja by som chcel každý deň, ona tak možno raz do týždňa, takže rozumiem, že niekedy proste na to nemá chuť. Tiež sme sa kvôli tomu jeden čas v našom vzťahu hádali, ja som kvôli tomu býval podráždený a nervózny... a potom sme tak spontánne vymysleli rýchlovky. V podstate keď na to dostanem chuť a na poriadny sex nie sú možnosti (napr. večer býva unavená, alebo by nás mohli prepadnúť deti a pod), tak jej poviem, že ideme a niekde si ju len tak postojačky prehnem a za 5 minút vybavené. Dokonca ak rýchlejšie, tak ma ešte aj pochváli. V momente ako to dostanem zo seba, hneď som celý deň spokojnejší a aj nálada v rodine je lepšia. A dá sa to vyriešiť aj orálnym sexom, rukou a pod. Manžel bude len rád. Jasné, pravidelne mávame aj normálny sex, kde si dám záležať aby aj ona z toho dačo mala, ale s deťmi je čím ďalej tým ťažšie nájsť si na to priestor.

0silvia0
25. máj 2018

@marseillefan tak buď rád že máš chápavú manželku, naozaj by si podobne chápavých žien veľa asi nenašiel.

divozienka26
25. máj 2018

skus sa v posteli premoct, viem ze je to tazke ale oni su jak zvieratka, uvidis ze hned bude uplne iny, dala by som ruku do ohna za to a aj k tebe laskavejsi. uvidis viem o com hovorim

zamilion
25. máj 2018

@marseillefan ja ta v tomto plne chápem (a mojho muža tiež haha). ešte som bola malá, ked som moju prababku stale počula hovoriť, že co chlop nenajdze doma, najdze indze, ta mu treba dac, žeby indze nešol 😀

zamilion
25. máj 2018

@le4 hovoríš mi z duše, akoby moje myšlienky 🙂
ja by som možno prirovnala aj partnerský vzťah s maslowovej pyramíde, aspoň u mňa to tak funguje.

obsadenemeno
25. máj 2018

@0silvia0 ono to ani nemusi byt o chapani, ale o laske.... ked svojho muza lubim a viem, ze ma vacsie libido ako ja, tak mu z lasky "dam" aj ked prave nemusim mat chut....... 😉
A uroky si vyberiem, ked chut mam.......👏👏👏

marseillefan
25. máj 2018

@zamilion no ja to poznám tak, že chlap ku šťastiu potrebuje plný žalúdok a prázdne gule 🙂 Mimochodom, prababka bola veľmi múdra žena 🙂

sandramartin
autor
25. máj 2018

@marseillefan to som uz navrhovala - rychlovky cez den, lenze povedal ze takto ho to nebavi...ze on sa chce " hrat" 😁Ale dakujem za chlapsky pohlad.Budem sa snazit presadit 5minutovky, uz len pre lepsiu atmosferu v rodine.😉😊

sandra201
25. máj 2018

@sandramartin takto to u nás začalo,ja som.nič neriešila,teda asi bolo už neskoro...neviem.Zunovany po 16.rokoch stále v poslednej dobe hádky,všetko sa točilo len okolo detí,práce,domácnosti a muž si našiel o 20.rokov mladšiu kolegyňu s práce a je koniec...Síce bývame spolu,ale chodí za ňou a zrejme ho to neprejde nakoľko je zaľúbený bezhlavo,šialená kríza stredného veku a prestala som.veriť,že to vieme ustat a zachrániť.

marseillefan
25. máj 2018

@sandramartin držím palce 🙂 ak si s tým v pohode, skús mu občas namiesto rýchlovky ponúknuť orálny sex, to žiaden chlap neodmietne. Vybavíš ho za 10-15 minút a máš doma po zvyšok dňa spokojného chlapa. Ináč mojej manželke sa páči taký poriadny sex iba cez deň, ideálne okolo obeda, keď je oddýchnutá, najedená. Večer jej neurobím orgazmus ani keby som neviem čo robil. Skúste si to možno aj vy takto naplánovať, možno to bude pre teba lepšie (aj keď s prácou a deťmi je dosť ťažké nájsť si cez obed priestor len na seba).

sandra201
25. máj 2018

@marseillefan u nás to nezabrali.Vždy to bolo naopak,ja by som aj každý deň on nie.Zrejme som ho nikdy nepriťahovala,teda posledné roky...a teraz po 16.rokov kríza stredného veku a našiel si kolegyňu z práce o 20.rokov mladšiu,zaľúbený po uši a je koniec našej lásky aj manželstvu

moonlight1210
25. máj 2018

@sandra201 neber to tak tragicky. Prvotny osial este neznamena lasku za hrob (teda pokial teraz vdaka tomu neuhynie, ked to prezenie s viagrou 🙂 ) a pocit, ze prudko omladol.
Niekedy je to aj smutne vytriezvenie do reality, ked sa prave vdaka mladej milenke zacne citit este starsi ako je.

marseillefan
25. máj 2018

@sandra201 viem, že je to teraz veľmi ťažké, ale na tvojom mieste by som čo najskôr skúsil hľadať niekoho iného. Klin sa klinom vybíja a magora zo svojho sdrca dostaneš až vtedy, keď jeho miesto zaberie niekto iný. Tipujem, že máš 35-40 rokov, takže celý život pred sebou. Vieš koľko mužov by dalo všetko za to, ak by mali pri sebe ženu ako si ty, ktorá to chce často a chce sa pri tom odviazať? Si vzácny materiál a ak to jeden idiot nevie oceniť, rýchlo tú kapitolu uzavri a začni budovať novú. Viem ľahko sa to hovorí, po 16 rokoch a deťoch to bude veľmi veľmi ťažké. Ale držím ti zo srdca palce, zaslúžiš si muža, pre ktorého budeš bohyňa...

sandra201
26. máj 2018

@marseillefan dakujem.No neviem...Ja som tak blbá,že pre mňa je RODINA,deti všetko.Fakt cele dni vyváram,vypekam,periem, zehlim, upravujeme,do práce chodím,na všetko som sama,a zato som.mala vzdy chut aj na sex,no ale nie len rychlovky po tme ako on.No ale je pravda,ze uz nemám miery modelky.Ale naopak žena čo má aj cici aj rici 😂😏 no ale nemam ani 20.!!takže som nepoužiteľný materiál pre môjho.Ano.Mám po 40.,tke

sandra201
26. máj 2018

@marseillefan to.neviem či ja ešte raz budem pre niekoho dost dobrá a bohyňa😱😀😀

obsadenemeno
26. máj 2018

@sandra201 tu nejde o to, ci TY budes pre niekoho dost dobra. Ide o to, ci bude niekto este dost dobry pre teba..... 😉
Taketo porazenecke myslenie ti nepomoze. hlavu hore, tam vonku je kopa chlapov, co by dali lavacku za solidnu zenu. Ako spieva Plihal - "kazda holka pro nekoho ma sluch absolutni....." a myslim, ze to plati aj opacne.

elizita
26. máj 2018

Chlap ked nema tolko sexu co jeho telo vyzaduje, udiera mu to na mozog. A tazko nas zeny pochopia...

sandra201
26. máj 2018

@obsadenemeno ja viem..inak už som si pár krát povedala,že aj ja chcem niekoho,tak nezáväzne -poranenú dušu (nie na sex),len kde ho nájsť...v práci nie,málo chodím von a keď aj občas s kamoskami na kávu,všetko mladý.Nedávno aj bola príležitosť,až som bola prekvapená,mali chlapci o 10.rokov mladší o mňa záujem,ale potom som to vzdala.

obsadenemeno
26. máj 2018

@sandra201
nikdy sa nevzdavaj. No ved super, ked vidis, ze aj mladsi maju zaujem, polichoti to egu, zdvihne sebavedomie. Ved nemusis s nimi skakat hned do postele, ale nevinny flirtik moze byt dobry na dusu..... 💃

A nehladaj, ten pravy si ta najde...... ked budes pripravena. Viem to z vlastnej skkusenosti. A aj z nespocetnych pribehov tu na koniku, co zeny pisali.

sandra201
26. máj 2018

@obsadenemeno tak tu poslednú vetu veru do bodky súhlasím👍👍👍 tak som stretla aj môjho muža,myslím že to bolo doslova osudové stretnutie.Pretože von nechodil u nas v.meste v tom case a ja som sa vrátila na to miesto s kadiaľ som odišla a tam.som ho stretla.Boli to pekné roky.

janinka444
27. máj 2018

@sandramartin Ahoj, ste veriaci? ak ano tak velmi odporucam manzelsky kurz "Manzelstvo misia mozna"

sandramartin
autor
29. máj 2018

Dakujem krasne za vsetky rady a postrehy 😉😊Kludne piste aj svoje pribehy a skusenosti.Aspon sa my ostatni poucime...😊😘

Strana
z2