Ako riešiť nadmerné pitie manžela?
Asi sa potrebujem vyrozprávať.
Na jednej strane si hovorím že mám dobrého starostlivého manžela. Snaží sa zabezpečiť rodinu tvrdo pracuje od rána do večera a keď je doma snaží sa venovať aj deťom..
Ale... Už dlho ma trápi, že pije. Kedysi to bolo každý deň... Buď 5 niekedy aj 10 piv, alebo aspoň 1 niekedy dve fľaše vína... No potom keď som videla že pekne slovo nepomáha tak som už pritvrdila a musím uznať že prestal. Dal si ozaj jedno pivo raz za týždeň niekedy raz za mesiac a bolo to tak dobre. Mal viac energie viac sa zaujímal. Ale sa mi zda že to zase ide do starých koľají... Posledný mesiac zas pomaly každý večer keď príde z práce otvorí fľašku vína a do hodiny je vypita... Včera vypil dokonca dve... Dnes že by chcel s chalanmi skočiť na hokej do kŕčmi pozrieť na jednu tretinu... Kým som uspala deti on už po sediačky spí na gauči. Chce sa mi z neho grcat. Nechcem byť na neho zla alebo daka sekera, no toto je už fakt moc.. ako to s ním prejednat? Je mi to nepríjemné riešiť a on sa vždy tvári tak nijako asi mu je trápne...
Som znechutena
Rozvod. Toto super otec nerobí.
@aurora33 to je tak ľahké rozviesť sa...
Ale čo tak sľub v dobrom aj zlom? Ja si myslím že každý môže za istých okolností padnúť do takýchto sraciek ako je alkohol. Je to vážna situácia ale mam pocit že rozvod je to posledné čo by som mala vysloviť a urobiť
Veď sa nerozveď.. veľa z nás muselo padnúť až na samé dno.. a stratiť najlepšie roky svojho života v takomto trápení.. ja ti držím palce, nehovorím, že tvojho muža nemôže osvietiť, ale je to skôr rarita. Kiežby ste patrili medzi tie výnimky, ale keďže tvoj muž problém nevidí, tak o tom bohužiaľ pochybujem...
Ak s ním máš deti, úprimne ich ľutujem. Čaká ich super život vedľa alkoholika a matka, ktorá ich nechráni. Asi si potrebuješ prejsť všetkými fázami od toho, že on problém nemá až po tajné pitie. A možno potom si otvoríš nejaký príbeh alkoholika. Tu raz prispela baba, ktorej muž pil. Ale inak nebol násilný ani nič. Žiadne rozhovory nepomohli. Až keď mu jedného dňa neukázala rozvodové papiera a odchádzala s dieťaťom. Jasné, že prišli sľuby ako on prestane. Povedala mu ok, prestaň, lieč sa, dokáž to a bola preč. Po asi roku keď nepil sa začali dávať dokopy a teraz sú spolu od toho asi 8 rokov. A on vie, že stačí jeden pohárik a ta žena je navždy preč. Keby ona vtedy toto rázne neurobila, tak sa jej manžel nespamätá. Pretože ho tiež ľúbila. Ale ty už máš obrovský problém to vidieť.
Tak si trp ďalej. On mysli na to v dobrom aj v zlom, keď ničí vašu rodinu alkoholom?
Dobrý deň, ak je to stále aktuálne a chcete sa o tom porozprávať, kľudne napíšte. Máme v rodine podobný problém

@anna777115 je to trpká, ale vzácna skúsenosť, pre tie, ktoré sme to zažili... snáď autorka bude vedieť nájsť správnu cestu, či už teraz alebo neskôr.. ale kým ho ľúbi a kým sa jej úplne nezhnusí tak bude dúfať, že jej láska, viera, pomôže, bude dúfať, že mu môže pomôcť, my čo sme to zažili už vieme o tom svoje