icon

Ako riešiť nadmerné pitie manžela?

22. mar 2025

Asi sa potrebujem vyrozprávať.
Na jednej strane si hovorím že mám dobrého starostlivého manžela. Snaží sa zabezpečiť rodinu tvrdo pracuje od rána do večera a keď je doma snaží sa venovať aj deťom..
Ale... Už dlho ma trápi, že pije. Kedysi to bolo každý deň... Buď 5 niekedy aj 10 piv, alebo aspoň 1 niekedy dve fľaše vína... No potom keď som videla že pekne slovo nepomáha tak som už pritvrdila a musím uznať že prestal. Dal si ozaj jedno pivo raz za týždeň niekedy raz za mesiac a bolo to tak dobre. Mal viac energie viac sa zaujímal. Ale sa mi zda že to zase ide do starých koľají... Posledný mesiac zas pomaly každý večer keď príde z práce otvorí fľašku vína a do hodiny je vypita... Včera vypil dokonca dve... Dnes že by chcel s chalanmi skočiť na hokej do kŕčmi pozrieť na jednu tretinu... Kým som uspala deti on už po sediačky spí na gauči. Chce sa mi z neho grcat. Nechcem byť na neho zla alebo daka sekera, no toto je už fakt moc.. ako to s ním prejednat? Je mi to nepríjemné riešiť a on sa vždy tvári tak nijako asi mu je trápne...
Som znechutena

Strana
z3
ladybarbora
22. mar 2025

Toto berte cisto akk vtip - Cisto hypoteticky kebyze sa do flasky naleje laxativ dostal by taky sok,ze by sa zlakol a prestal. Kamoska takto odnaucila svojho.

doriiis
22. mar 2025

Hodiť rozvodové papiere na stôl a dať mu na výber.Bud prestane raz a navždy alebo papiere poputuju na súd.

autor
22. mar 2025

@doriiis bože keď mne to príde také vyrážajúce násilne... Nemôžem si pomôcť. Veď ho milujem neviem byť taká že prídem a na začni poslúchať alebo idem do pi...

autor
22. mar 2025

Pretože okrem toho (čo nie je málo) je naozaj dobrý muž aj otec

lucia13022023
22. mar 2025

No riešiť to musíš, muža máš alkoholika. Môže byť akokoľvek dobrý muž, otec... Môj otec taky bol. Ja som ho tak nezažila ani raz, moja sestra áno, bola malá, mala 6r, a ze spomína na oca ako bol ožratý, postaty a mama ho v sprche umývala pričom on vracal.. Keď mi niektoré veci vraveli, ani som neverila, že toto bol kedysi môj otec.
Mama mu dala na výber. Bud ony, alebo chlast. Tak si vybral. Od toho dňa nevypil v živote ani glg alkoholu.
Moj svokor to isté. Dobrý muž, dobrý otec. Začalo to nevinne pivkom, potom dvomi, potom piatimi. Svokra od neho odišla, vyhrážala sa mu, dala mu na výber. On si vybral. Chlast. Teraz mu chodíme na cintorin zapaľovat sviečky. Zomrel ako 51 ročný chlap na žalúdočné vredy z chlastu.
Alkohol je jed. Ani jedno pivko denne nie je ok.

ladybarbora
22. mar 2025

Teraz sa rozvadza moj znamy a tiez je super otec 2 vymodlenych deti. Zena mudra,majetna,vedela sa obracat, prisiel k velkemu domu a dielni (zenin majetok) ale alkohol bol prednejsi

domkakvet
22. mar 2025

Dohovor mu tak ako si to urobila prvy krat, vtedy to pomohlo, tak snad to pomoze aj teraz.

marianarem
22. mar 2025

Ale ked to takto pojde dalej, tak uz dlho dobry muz a otec nebude. Alkoholizmus s takymito mnozstvami alkoholu je smrtelna choroba, ak sa nelieci. A je to vacsinou pomala smrt, tazka pre dotycneho aj jeho okolie. Moj svokor takto zomrel a bolo to fakt drsne. Ultimatum je urcite na mieste.

gribka1
22. mar 2025

To kto ten alkohol domov kupuje?

majo111222
Odpoveď bola odstránená
autor
22. mar 2025

@gribka1 keď ide z práce tak sa zastaví v obchode...
A vlastne vždy je nejaké vino/ fľaša doma.. pod chvíľou niekto príde na návštevu a donesie

autor
22. mar 2025

@majo111222 ty ako muž to vidíš ako? Čo robiť? Tak aby to bolo čo najmenej nepríjemné pre oboch

gribka1
22. mar 2025

Keď mám doma alkoholika, žiaden alkohol. Ak má prísť návšteva, zbehnete kúpiť. Ale ono je to jedno, porozprávajte sa, ak s tým nevie prestať, tak liečenie. Alebo ultimátum, aj keď nechceš.

liz_lemon
22. mar 2025

a kedy je ten super otec, ked kazdy den pride domov s flaskou, a do vecera je na srot?

majo111222
Odpoveď bola odstránená
autor
22. mar 2025

@liz_lemon cez víkendy... Ach je to ťažké... Ľúbim ho tak ho obhajujem

kaca222
22. mar 2025

Skúsenosť osobnú nemám, pre mňa je predstava chlapa, čo si doma len tak otvorí pivo, odpudzujúca.
Z blízkych rodín dvaja chlapi prestali, ale žena musela rázne zakročiť. V podstate dala na výber, buď rozvod alebo prestanú. Prestali. Tretí sa v tom doteraz pláca, každé dva roky tomu znovu prepadne, jeho žena je naňho mäkká...

autor
22. mar 2025

@majo111222 áno tak to beriem... Že ma kopu stresu je v práci tak sa ventiluje ale ja to už nedávam 🙈... Koľko krát som ho aj čakal v prádle a tak.. ale keď vidím ten nepríčetný pohľad a cítim ten smrad z alkoholu radšej odídem do spálne... Potom mi vyčíta že máme málo sexu a keď mu poviem prečo tak sa urazí že robím z neho debila
Ale ja nechcem z neho robiť debila, len chcem aby bolo všetko v poriadku...

majo111222
Odpoveď bola odstránená
yelena159
22. mar 2025

Si naňho mäkká. Nevieš mu dať ultimátum? Vy alebo chlast. Ak si vyberie chlast, odíď. Ak si vyberie vás, žiadny chlast. Ak ho potom uvidíš s pivom v ruke, porušil sľub, koniec.

autor
22. mar 2025

@majo111222 nedostanem... To by hrdosť nepustila

autor
22. mar 2025

@yelena159 asi mam strach že by ten koniec prišiel.. milujem ho.. život bez neho si neviem predstaviť, no na druhej strane mam jasno že s ním nedokážem byť ak mam len vychovávať naše deti a robiť mu slúžku. Keď je alkohol prednejsi

olimuc
22. mar 2025

Aspon mu dohovor nech uzavrie dobru zivotnu poistku v prospech deti. Alkohol je svina, ked umre na nejaku pliagu mlady, nech aspon nieco mate, ked nema rozum.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
ysseba
22. mar 2025

Nevyhrážaj sa rozvodovými papiermi. Pretože ty rozvod nechceš, tak nech to nie sú len také reči do vetra. Porozprávaj sa s ním ešte raz. Tak ako minule, možno o kúsok "drsnejšie". Ak to nepomôže alebo pomôže opäť len na nejakú dobu, tak ďalší krok budú musieť byť tie rozvodové papiere.

autor
22. mar 2025

@olimuc ma 40... Najhoršie že DNOU trpí už možno aj od 25 ky....
Teraz ma nohu takú zapálenu že ledva chodí ale keď mu poviem že treba prestať piť tak mi povie že to z alkoholu nie je... Ach

enmery
22. mar 2025

Ty máš už hlavne problém, že si spoluzavisla-jeho obhajoba, je Ti trapne, stará sa tak prečo by si nedal. Ale akože každý deň fľaše?Tvoj muž si kompenzuje už iný problém a práveže, keď ho ľúbiš, toto tvrdé rozhodnutie urobiť musiš-alkoholik precitne jedine totálnym pádom na dno-to je buď alebo. Máš takých príbehov plný net.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
ladybarbora
22. mar 2025

@enmery mozno vlastne ani nema problem s muzovym pitim ked ho tu vsetci dzubeme a krvopotne si ho brani

gribka1
22. mar 2025

S dnou by vôbec nemal piť. Nájdi články a nech študuje.

Strana
z3