Ako riešiť nákupnú závislosť manžela a svokry?
Ahojte, ja uz neviem co mam robit....neodsudzujte ma.....ale som nenormalne na seba nahnevana...ze to neviem zastavit
Malo informacii si napisala..
Tú chorobu kto diagnostikoval?Ako už písali,málo informácií.
@anonym_autor svokra sa nevie ovládať rozhadzuje peniaze a ty si nahnevá na seba že ju nevieš zastaviť? Načo ?
Čo sa týka muža snažila si sa nejakým spôsobom? Dala si málo informácií? Čo vlastne kupuje?
@anonym_8524c2 veci pre deti....neviem to zastavit uz 10 rokov.....chcem sa ja preto rozviest....neznasam uz veci....zo zaciatku ked sme chodili k nej na vianoce...aby nebola sama....kupovala vsetky darceky jak vymetena...ale extremne vela...pre mna to je uz neunosne
Tú chorobu kto diagnostikoval?Ako už písali,málo informácií.
@babababka iba ja.....pretoze som sa to snazila vysvetlit....ze nam netreba...ze mame....a ze nemam nafukovaci dom.....kupuje stale.....
@anonym_8524c2 veci pre deti....neviem to zastavit uz 10 rokov.....chcem sa ja preto rozviest....neznasam uz veci....zo zaciatku ked sme chodili k nej na vianoce...aby nebola sama....kupovala vsetky darceky jak vymetena...ale extremne vela...pre mna to je uz neunosne
@anonym_autor tak to predaj,daj na charitu..alebo daj zoznamy co chces aby kupila..nezaberie?
Aj u nas v rodine mame podobne,ale zial ak sa nechces rozhadat a prestat kontaktovat musis sa s tym zmierit a veci proste posuvat dalej..
@anonym_autor tak to predaj,daj na charitu..alebo daj zoznamy co chces aby kupila..nezaberie?
Aj u nas v rodine mame podobne,ale zial ak sa nechces rozhadat a prestat kontaktovat musis sa s tym zmierit a veci proste posuvat dalej..
@anonym_5729d6 uz nekomunikujeme.....ja som uz unavena to dalej posuvat....to nikam nevedia...veci ktore nevyuzijem a mam s tym iba pracu.....mame viac deti....myslim to len dobre.....aby si zbytocne neminala peniaze.....chaita uz ma to nebavi davat do humany.....snazim sa to rozdavat....ale ja chcem rozumne vysbetlit dospelym ludom preco nie.....
@anonym_autor svokra sa nevie ovládať rozhadzuje peniaze a ty si nahnevá na seba že ju nevieš zastaviť? Načo ?
Čo sa týka muža snažila si sa nejakým spôsobom? Dala si málo informácií? Čo vlastne kupuje?
@babababka
@anonym_8524c2 hej...rozhadzuje peniaze...lebo mame vsetko co potrebujeme....a stale stale....je to choroba..ona ma radost z nakupu....bez rozmyslu..a potom mi to vsetko posuva...
veď to od nej nezober. a keď donesie vyhoď
Veď to nechavaj u nej, práve z dôvodu, že nemáš nafukovací dom.
@anonym_autor čo kupuje za vlastné svokra je mi absolútne fuk, nezober, vyhoď, predaj na v......
Čo kupuje muž? 10 rokov sa iba prizeráš? Netiešis?
veď to od nej nezober. a keď donesie vyhoď
@biba_18 mne to dovezie manzle...ona mu to na tajniaka da do auta.....ved ja som jej to uz postou psoiekala naspat
@anonym_autor čo kupuje za vlastné svokra je mi absolútne fuk, nezober, vyhoď, predaj na v......
@anonym_8524c2 riesim......osobne som bola ..vysvetlila...ze si viem kupit veci a ze mam vsetko.....ma asi diagnozu.....raz sa ma spytala ze ci si nedam kavu..ja ze nie...ona mi priniesla 2 kavy......odvtedy sa vyhybam
@anonym_8524c2 samozrejme ze riesila som aj emailom....aj dohovarim manzela....ze naco...ze mame vsetko....
Nakupuje pre vás,alebo pre vnukov?
@babababka aj aj....aj nohavicky mi nakupovala........uplne som uz z toho mimo.....ona nakupuje vsetko. ..pretoze ma asi diagnozu
@babababka neviem uz ako to mam riesit.....sa to lahko pise....ze si nevsimaj, vyhod, posun dalej.....ale ide o to...ze ja chxem rozumne....sa porozpravat ododvodnit.....a ltd..fungovat....iba mi to vytvara vnutorny nepokoj
Taketo nekontrolovatelne nakupovanie je choroba, normalne to je psychicka diagnoza a ten clovek ide na odvykacku ako fetak alebo alkoholik. Tu pomoze jedine odborna pomoc.
Taketo nekontrolovatelne nakupovanie je choroba, normalne to je psychicka diagnoza a ten clovek ide na odvykacku ako fetak alebo alkoholik. Tu pomoze jedine odborna pomoc.
@muchotrafka298 ano, aj ako laik to vidim.... .viem ze je to starsia generacia...ku vsetkej ucte si viem uvedomit ako sa kedysi zilo...ze nemali a taka le ja neviem ako dalej..obtqzuje ma to....neviem dat hranice .....mne uz viac nemam ako urobit....svpjpravna je...iba som prestala chodit a nekomunikujem....boli manto ze ma nerespektuje......vraciam jej to naspat....nemam silu uz.....napadlo ma ci by ina osoba vedela dat spatnu vazbu....
A to ma toľko peňazí ze nevie co s nimi? Tak sa ma veľmi dobre, kde pracuje?
A to ma toľko peňazí ze nevie co s nimi? Tak sa ma veľmi dobre, kde pracuje?
@bielasovicka ma dochodok.....neviem presne ale cez 700 eur.....a ktomu ten prispevok od syna z vyplaty...co je zakonom dane.....ano...mala vzdy vela penazi....ale premarnila ich...nedokaze ani len kupit byt dcere...vsetko na taketo hluposti pominala
@bielasovicka ma dochodok.....neviem presne ale cez 700 eur.....a ktomu ten prispevok od syna z vyplaty...co je zakonom dane.....ano...mala vzdy vela penazi....ale premarnila ich...nedokaze ani len kupit byt dcere...vsetko na taketo hluposti pominala
@anonym_autor za toto ako dokaze tak chorobne nakupovat? Neviem aky prispevok od syna myslis zo zakona, lebo rodicovske dochodky boli predsa davnejsie zrusene. A hlavne odkial ma tolko penazi, ze si vie dovolit taketo bezhlave minanie? Zdedila? Predala majetky?
@anonym_autor za toto ako dokaze tak chorobne nakupovat? Neviem aky prispevok od syna myslis zo zakona, lebo rodicovske dochodky boli predsa davnejsie zrusene. A hlavne odkial ma tolko penazi, ze si vie dovolit taketo bezhlave minanie? Zdedila? Predala majetky?
@muchotrafka298 to su eurove polozky...dokopy mesacne asi do 200-250 ponozky, tricka....omalovavnky....zbytocnosti od vietnamcov.....
Nezdedila....minie vsetko co ma....dokonca nam aj raz ukradla peniaze v hotovosti
@muchotrafka298 nemma jej to za zle...ak zobrala peniaze ..bolo to 800 eur......a dala si urobit z toho kuchynske skrinky....ale nechape nieco ako pozicka..uver...respekt..hranice.....nieco co je tvoje.nie je moje....neviem uz ako rozumne vysvetlit zucastnenym aby sme rozumne pristupovali k sebe a tolko zbytocnej energie
@muchotrafka298 nemma jej to za zle...ak zobrala peniaze ..bolo to 800 eur......a dala si urobit z toho kuchynske skrinky....ale nechape nieco ako pozicka..uver...respekt..hranice.....nieco co je tvoje.nie je moje....neviem uz ako rozumne vysvetlit zucastnenym aby sme rozumne pristupovali k sebe a tolko zbytocnej energie
@anonym_autor nevysvetlis. Uplne zbytocne minanie energie na nieco, co nedokazes zmenit. Ona je chora, kym si to sama neuvedomi, tak to bude takto. A kradne peniaze? Fuha, tak to je uz vazne. Vies, nezalezi na tom, ci na to minie 200 EUR alebo 20 000 EUR mesacne, o princip, ze je to choroba.
@anonym_autor ten príspevok od deti to sa už nezrusilo?
No strašne niečo, tiež si myslím ze ma nejakú diagnózu. Tvoj muž by jej mal dohovoriť lebo to môže ešte zle dopadnúť.
@anonym_autor ten príspevok od deti to sa už nezrusilo?
No strašne niečo, tiež si myslím ze ma nejakú diagnózu. Tvoj muž by jej mal dohovoriť lebo to môže ešte zle dopadnúť.
@bielasovicka manzel je taky isty.....ja som aj rozmyslala zze preco...ale v podstate to videl v detstve.....uz ale viac nevladzem....idemnproti muru...peniaze co by sme mohli dat napr na dovolenku....a tak....tak nejaky zdravy rozum mi tu chyba....
Ved ked budete spolu telefonovat a opyta sa ako sa pacili detom veci, povedz jej, ze to davas susedom. A je vybavene.
@anonym_autor aký príspevok od syna zo zákona? to je zrušené
@anonym_autor ona rozdrbe svoj dôchodok na hlúposti a potom vám ukradne hotovosť??
No konec😨
Doživotný zákaz do bytu by som jej dala.
Všetky veci,čo posiela po mužovi,v momente,ako ich donesie,ani nepozerám,čo tam je,ale odnesiem do kontajnera,a tak,aby to videl.