icon

Ako riešiť návštevy svokry cez víkend?

15. okt 2024

Som dosť introvertnej povahy. Týždeň v práci medzi ľuďmi má naozaj vyčerpáva. Vždy sa teším keď príde víkend ,že si môžem oddýchnuť mať pokoj ,kľud nikoho nevidiet iba môjho manžela.
Lenže každú sobotu aj nedeľu k nám chodí svokra na kávu. Veľmi mi to vadí nevidím dôvod na toho aby chodila každý jeden víkend. Často sa preto s mužom hádame.
A on tvrdí ,že ja to preháňam ,že neviem vydržať jednu kávu.
Snažila som sa zistiť aj vnútorne prečo mi to tak vadí ,ale žiaľ zistila som len to ,že mi to vadí ..... A že som schopná sa kvôli tomu aj rozviesť.
Ani s mojimi vlastnými rodičmi sa nestretávam tak často ako vidím svokru.
Prosím nejaké rady

silvike
16. okt 2024

Mne by to urcite liezlo na nervy tak isto. Nuz, ale asi ste jej jediny socialny kontakt, tak preto chodi k vam. To ako moj muz, tiez ma predstavu, ze kazdu nedelu musime naklusat k jeho otcovi a bratovi na kavu. Nic originalnejsie ho nejak nenapada. A nam sa taaak nechce... :/ Pritom tam chodi pomaly kazdy den. Furt mu je malo toho kontaktu, on to ma jak druhy domov. A to je svokor normalne sebestacny, zije so synom, tiez pracujucim, sebestacnym. Normalne pracuju na dvore, v zahrade atd. No neviem, keby sa trebalo o svokra starat tak sa tam asi aj prestahuje :/

bosorkabb
16. okt 2024

Je svokra sama? Ak áno nájdi jej program. Moja mama chodí na kurz.
Svokra pomáhať do knižnice.
Ja s rodinou vypadnem na chatu. Nájdite si s mužom záľuby. A určte si čo odmietate robiť.

fantaghiro21
16. okt 2024

Ja svokrovcov nemám, (zomreli) ,s matkou sa nestretávam....
Ale keď som bola malá,nikdy sme neprijímali návštevy v sobotu.
Sobota bola pracovný deň,dom, záhrada a nedeľa bola pre výlet ,oddych......

Fungujeme podobne(teda kým mne nenastane práca opäť)
Vôbec nikam nechodíte? Len sedíte doma?
Žiadny výlet, turistika,bike,plávanie, nič?

A taký rozhovor, že :"v sobotu umývam okná,v záhrade makáme,prídi ale venovať sa ti naplno nebudem/e môcť,nič?
- v sobotu ideme na Kriváň,ides s nami?ideme na bike ?
Ak je sedavejsej povahy,možno aj menej často bude u vás...
Len nikam nechodíte pravdepodobne....a úprimný rozhovor asi nepadol

hellionka
16. okt 2024

Ako mne by bolo úplne jedno, či káva je na 5 minút, hodinu, raz alebo dvakrát za víkend, každý týždeň alebo raz za mesiac, či som introvert alebo nie. Nechápem čo riešite … Keď raz chcem mat svätý pokoj od svokry vo svojom dome tak ho mať budem. Hadam nebudem kvôli nej ja utekať kazdy víkend z domu alebo sa jej starať o program. Ak ju manžel chce nech ide ku nej alebo do kaviarne. Ak ju chceme obaja okej dohodneme sa kedy sa nám to obom hodí. Jednoduché len treba byť asertívny.

evkamotka
16. okt 2024

@h2 nie dobre som to myslela. On chodi k svojim svokrovcom, teda k mojim rodičom. Take mame dobre vztahy

senta_sofia
16. okt 2024

Vadilo by mi to rovnako, najma ak ocakava, ze jej budem robit animatora. Ak to manzelovi nevadi, nech travi cas s nou on. Nechodievate cez vikend nikam spolu, napr. do prirody? Myslim s manzelom.

avanka
16. okt 2024

@tetapetra preto som napísala mamina. Nikdy som ju svokra nenazvala, sú to pre mňa druhí rodičia, tykam im a volám ich mami,tati. Takže nie,mne by to nevadilo

tiezjedna
17. okt 2024

Autorka nereaguje... zrejme už premýšľa, kedy dovalí svokra😎

lucia190
17. okt 2024

Milá autorka v prvom rade si uvedom že práve tvoja svokra vychovala chlapa ktorého si si zobrala. To že k vám príde na kávu cez víkend na tom nevidím nič zlé. Pochopila by som že by ti vadilo ak by k vám chodila cez týždeň. Ja osobne som rada keď k nám príde moja svokra kľudne aj na celý víkend a nie len na kávu

senta_sofia
17. okt 2024

@lucia190 toto je tak debilna fraza... Mam vo svojom okoli par ludi, ktori nemali stastie na rodicov a vyrastli z nich dobri ludia, ale bohuzial, nie vdaka rodicom. Takze mozem byt vdacna jedine za to, ze sa dotycnej narodili. Ze mas ty dobry vztah, neznamena, ze ma ona a ze sa nemoze citit nekomfortne v jej pritomnosti.

sense
17. okt 2024

Nechodíte s mužom von , na výlet alebo tak ste kazsu sobotu nedeľu doma? Tak načase to zmeniť a svokra chodiť nebude alebo sa vopred ozve a poviete že nie ste doma. Ak muž nechce kvôli maminej káve nikam ísť chod sama. Alebo keď príde sa venuje svojim veciam... Ono čo ti znamená chodí na kávu . Príde o druhej a o pol tretej odchádza? Alebo príde na pol dna

sashabb
17. okt 2024

@bosorkabb prečo by mala nevesta hľadať program pre svokru? tá je hádam dospelá a svojprávna. Nech si nájde program sama, určite je možností veľa.

bosorkabb
17. okt 2024

@sashabb lebo evidentne to svokra nevie a mužovi autorky to nevadí. Samo sa to nevyrieši.

0kristina0
17. okt 2024

@jana_eyre_2 velmi pekne si to vysvetlila, uplne s tebou suhlasim

luba98
17. okt 2024

Proste, keď už vieš v ktorú hodinu k vám chodí,tak si urob program mimo bytu.Mňa by to tiež nasralo.Nech si synáčik s maminou kávičkuje koľko chce,by som bola zvedavá koľko to vydrží jemu.A keď nieste doma,to si sama otvorí urobí kávu a pije ju sama u vás?Potom sa môžeš zavrieť do spálne a tváriť sa,že ťa strašne bolí hlava a potrebuješ si zdriemnuť.Ešte môžeš mužovi navrhnúť,nech ide s mamou na kávu do kaviarne,alebo cukrárne mimo bytu.Ešte je tu možnosť proste kávu schovaj ,povedz že došla a ďalšiu nekupuj a čaj tak isto.Veď nejak s nimi vybabri, fantázii sa medze nekladú.Držim palce.

misulka22
17. okt 2024

Ja ta chapem,mne by to tiez vadilo.cez tyzden rano vstavam pred 6,domov chodim okolo 18.mam dceru,dom a farmu.fakt nemam cas ani chut vysedavat na kavicke so svokrou.ja by son sa bud zavrela do izby akebo si proste robila svoje

zzzuska
Autor odpoveď zmazal
zzzuska
17. okt 2024

@lucia190 vôbec si autorku nepochopila...

witchlucia
17. okt 2024

Mali sme podobný problém, ale môj muž je našťastie rovnaká introvertná a povaha ako ja. Povedala som svokre že chcem vikend pre seba, tak ona že jej nevadí že nebudem klabosit s nimi. Zopakovala som že chceme lenošiť, oddychovať a že keď chce nech pozve svojho syna na kávu k nej domov, ale ja chcem víkend pre seba a prázdny dom. Ja potrebujem priestor nabrať energiu a niesom zodpovedná zo pocity nikoho iného. Autorka rozumiem ti, nedaj sa. Sú ľudia čo sa chcú rodinkárčiť a sú aj taký samotári ako my, musíme sa medzi sebou rešpektovať. Tým myslím že aj spoločenskejší ľudia musia rešpektovať že niekto chce byť cez víkend sám vo vlastnom dome.

nelili1978
17. okt 2024

Keď budeš mať detičky, budeš rada, že ti má kto pomôcť. Moja svokra zvykla chodiť v sobotu doobeda, keď sme boli na nákupe. Zvykli sme si na to, rýchlo som pripravila, čo jej chuti a bolo to super. Už ju nemám a je mi z toho smutno.
Skús sa trošku premôcť, nájsť nejaké spoločne témy, možno tvoja svokra hľadá cestu k tebe.
Už som aj ja svokra a teda normálne ma to priklincovalo, čo píšeš, lebo aj ja zvyknem zbehnúť k synovi na kávu raz za týždeň, za dva....alebo pozrieť vnuka,tak dúfam že mojej neveste to nevadí. Aj ona je silná introvertka a ka som extrovert.

marca12
17. okt 2024

Pokial u vas nepresedi pol dna,skus to nejako prezit. Vzi sa do jej situacie. Raz budes mat deti a budu ti chybat. Rodina je najviac. Stravit par minut a rodinou nie je nic hrozne.

maya_hi
18. okt 2024

Ak vyžaduje aby si s ňou vždy aj vysedávala, je to obmedzujúce. Ja som rada, keď cez víkend podorábam doma, čo nestíham v pracovnom týždni. Takže ak by jej nevadilo, že si popri tom varím, upratujem, periem... nech tam je. Ale ak si vyžaduje pozornosť, obskakovanie, tak ako moja, tak to úplne chápem. Ona by tiež mala chápať, že víkend máš na odpočinok, nie ďalšie venovanie sa komusi. Áno, je to mužova mama. Tak nech sa jej aj venuje a stará sa o ňu. Tá moja sa o mňa v živote nezaujímala, riešila len seba, svoje potreby, ale úctu, obskakovanie, pohostenie... si vždy vyžadovala. Po rokoch človek zistí, že zo seba spravil len handru. Aj s tou úctou to zas netreba preháňať. Sú svokry a svokry.

maya_hi
18. okt 2024

@nelili1978 len aby. Niektoré svokry v dome sú skôr ako dalšie dieťa. Nevedia sa k ničomu prakticky postaviť a ešte ich musíš obskakovať.

mantilka
18. okt 2024

Pokombinuj všetko čo tu napísali baby a mas vybavené. Nehadaj sa s manželom. Pri kávičke krátko posed, svokra prišla hlavne za synacikom. Zatvor si dvere na izbe a porob si zatiaľ, inokedy sa choď prejst. Dohodni sa na dĺžke návštevy, niekedy pošli manžela na kávu k mame a niekedy zas výlet. Ale teda 1x týždenne by si mala zniesť svokru.
Ja som extrovert, mne návštevy nevadia, ale teda treba chápať aj tých druhých.

katrin21
18. okt 2024

Boze,dakujem,ze nemam syna a nevestu... budem mat len zaťov a dufam,ze nikomu vadit nebude, ked pridem potesit sa s vnucatkami aspon cez vikend.. nech kludne vegetia, nie som kontrola... a ak vnucata estw nie su, aspon je s kym pokecat. Ona je mozn9 rada ze ma s kym prehodit rec a bud rada, ze ide na kavu = nevadis jej.

Ale zato,ked bude treba deti postrazit,to bude svokra dobra, ze?

barbie2023
20. okt 2024

Mne už začínajú ľudia vadiť asi keď denne čítam tieto kydy 🙄

zara1357
20. okt 2024

Čo by som ja dala za svokru, ktorá by sa ku nám sama od seba pozvala na kávu a ešte aj na ňu prišla.
Ja mam svokru, ktorá ako je rok dlhý , nie že sama od seba nepríde, ešte aj každé pozvanie zdôvodni nejakou činnosťou ktorú musí nevyhnutne spraviť.
Ty budeš mať iný problém ako svokru( vyhorenie v práci? Problém s manželom? Sama so sebou?)

schauma123
20. okt 2024

Treba si uvedomiť, že raz aj ty budeš svokra. A tvoje vnúčatá budú v živote všetko čo máš. Máj trošku lásky v srdci. ❤️..

ema22270
20. okt 2024

Chapem ta, kazdy vikend to byt veru nemusi, raz do mesiaca budis. Aj ja som introvert a tiez chcem mat svoj klud..

pattyinka
20. okt 2024

Och...chápem ťa...ale neviem ti poradiť čo robiť s ňou, ale nehadaj sa pre to s tvojim muzom...je to jeho matka... najťazsie je akceptovat jej pritomnost, ked chces maj pokoj. Poznam to. V sobotu ked, tak neseď pri nej pozdrav a manžel nech sa stara..a ty si možeš robit co treba aj keď ti mozno nic netreba...a v nedeľu by som urobila kolačik nech si da...a mozno casom sama pochopi ze by mohla len raz cez vikend prist. Alebo ju prekvapiť a chodte na kavu vy a po chviľke odidete a tak budes mat pod kontrolou kolko ju v ten deň budes musiet vidieť...