icon

Ako riešiť návštevy svokry cez víkend?

15. okt 2024

Som dosť introvertnej povahy. Týždeň v práci medzi ľuďmi má naozaj vyčerpáva. Vždy sa teším keď príde víkend ,že si môžem oddýchnuť mať pokoj ,kľud nikoho nevidiet iba môjho manžela.
Lenže každú sobotu aj nedeľu k nám chodí svokra na kávu. Veľmi mi to vadí nevidím dôvod na toho aby chodila každý jeden víkend. Často sa preto s mužom hádame.
A on tvrdí ,že ja to preháňam ,že neviem vydržať jednu kávu.
Snažila som sa zistiť aj vnútorne prečo mi to tak vadí ,ale žiaľ zistila som len to ,že mi to vadí ..... A že som schopná sa kvôli tomu aj rozviesť.
Ani s mojimi vlastnými rodičmi sa nestretávam tak často ako vidím svokru.
Prosím nejaké rady

Strana
z5
katkati
21. okt 2024

@dzina007 Výstižné a žiaľ pravdivé.

krasneleto
22. okt 2024

moj nazor je taky, ze na rozvod toto teda rozhodne nie je... neviem ci mas alebo nemas deti, spomenula si iba manzela... ak si vycerpana z prace a svokrina navsteva je spojena s tvojim vysedavanim s nou... skus manzelovi povedat nie, ze ti vadi, ale ze si proste unavena... a ze by napriklad bolo ok , keby prisla iba jeden den cez vikend... nepises kolko u teba sedi a co to obnasa... tak tazko posudit... alebo skuste niekedy aj zmenit prostredie, ze na tu kavu vybehnete niekde do mesta, alebo sa slusne ospravedln a nechaj manzela kavickovat... neviem, preco tvoji rodicia nechodia, pravdepodobne maju menej casu, skus doladit to... v podstate nie je jednoznacne co ta serie... ze muz ju tam chce, alebo ze ty nevidis tolko svojich rodicov? skus sa sama seba spytat... ale hlavu hore dievca, keby sa kvoli svokre a jej kave rozvadzalo, myslim , ze by nebol nikto vydaty.....

krasneleto
22. okt 2024

@hellionka no to je teda nazor... a ked budu deti, bude sa zrazu hodit do programu?

krasneleto
22. okt 2024

inak polovicu z vas by som isto chcela za nevestu... ja nerozumiem tym rozdielom, ako moja mama ano a svokra uz EE. no- go. vadi mi... ked som chcela aby manzel respektoval moju rodinu, respektovala som aj ja jeho. nic netreba prehanat a samozrejme , ze moja mama je mama... ale ak mam problem, komunikujem ho... ked su uz deti, potom aj svokra nechcena je zrazu dobra, ked zena nevie kam z konopy... moja mama byva tak, ze si vidime do okien, ma odo mna kluce a vela nam pomohla aj s otcom ... aj po rozvode, je to stale clovek, s ktorym si moj exmanzel da rad kavu, zavola, stretavame sa... kazdy ma svoj zivot... ale svokra za kavu hejtovana, tak to potom ozaj vam dopriat taku svokru, co peklo robi zo zivota...

bobaas
22. okt 2024

@krasneleto ako keby existovali len extrémy. Nemyslím si, že je to o vzťahu k svokre, ale aby bol ktokoľvek u nás cez víkend "len" na kávu, to by som nezniesla. Hostia sú hostia, pretože ich pozvem. Lebo ich chcem vidieť.

tiezjedna
23. okt 2024

@krasneleto nie je to len o svokre. Mne by vadila aj moja mama, keby sa sem každý víkend nakýblovala. Ale tá je našťastie súdna a svokra tiež.

krasneleto
23. okt 2024

@bobaas
@tiezjedna urcite je to aj o osobnom nastaveni... ja mam tiez rada klud. moja dcera ked bola mala, pravidelne sa k nam niekto nanominoval.. nemala som problem... ale hovorim, bud do 19,00 lebo potom kupem , krmim uspavam... alebo tu kludne sedte, ale videm z izby az 20,30 ked mala bude spat... a kazdy to respektoval... :D

tiezjedna
23. okt 2024

@krasneleto tak ona píše, že je introvert, a navyše nemajú deti. A svokra im tam drepí v sobotu aj nedeľu. Fakt sa autorke nedivím, že jej to vadí. Každému normálnemu človeku by to vadilo, pretože to je proste moc.

mnamko
23. okt 2024

@simca06022011 a kedy jej dovolíš prísť?

mnamko
23. okt 2024

@tiezjedna mne to nevadilo a ani teraz nevadí, keď niekto neohlásene pride,

simca06022011
23. okt 2024
marlene
23. okt 2024

Ja osobne si myslim, ze ona ani netusi, ze tebe to nevyhovuje. Uplne ta chapem a dost ma zarazaju reakcie typu, ze ti to nema co vadit a pod. Ja s mojim synom a jeho priatelkou mam vynikajuci vztah, ale nikdy by ma ani vo sne nenapadlo chodit k nim cez vikend kazdy den na kavu automaticky. Su dospeli, cez tyzden maju toho dost a je mi uplne jasne, ze maju cez vikend svoj program. A naopak, syn aj buduca nevesta ak chcu prist sa vzdy vcas opytaju , ci sme doma, ci nam to vyhovuje, vöcsinou tu aj prespia. Nikdy ani jedna strana nebola urazena, ak druhej navsteva nevyhovovala. A to je podla mna umenie dobrych vztahov v rodine - nebyt vztahovacny, urazlivy, respektovat sukromie a zivot dospelych deti a aj rodicov popripade svikrovcov. Mne sa moja svokra tak strasne miesala do zivota, ze je medzi nami totalne ticho . Pretoze nechapala, ze chcem mat napr. tiez klud a nemam vzdy chut travit cas v jej spolocnosti.

krasneleto
23. okt 2024

ja som nikde netvrdila , ze jej to nema vadit.. ale ci je to dovod na rozvod, ze svokra pride na kavu...

nelili1978
23. okt 2024

@marlene áno,ale nech to svokre povie,že chce mať pokoj. A všetkým vám prajem, aby ste nemali takéto nevesty ako je autorka.

bobaas
23. okt 2024

@nelili1978 aj keby sme mali...nemienim sa trepať dospelým deťom k nim domov každý víkend na kávu, lebo mám trochu sebareflexie.

marlene
23. okt 2024

@nelili1978 ono sa to da povedat aj diplomaticky. Ja fakt nechapem, preco by mal clovek stale brat ohlady, ked to narusuje jeho komfortnu zonu. A ja vsetkym prajem taku svokru ako som ja a taku nevestu ako je moja🤗

tiezjedna
24. okt 2024

@mnamko a chodí k tebe reálne niekto každú sobotu a nedeľu vysedávať?

hellionka
24. okt 2024

@krasneleto to prečo sa pýtaš mňa … spýtaj sa autorky, ja “služby” svokry ani nikoho iného pri deťoch nevyužívam … A tvoje názory ja nekomentujem ..

evinqua
24. okt 2024

Naozaj zvláštne, ak chodi na kávu tak často tak asi bývate blizko, my mame rodicov ďaleko, často si pomyslím ake by ro bolo môcť ísť/mohli by prísť aj každý deň na kávu...ak nevysedava na káve 4 hodiny a nevyžaduje aby ste vy dvaja s mužom nič nerobili ale kvôli nej sedeli pol dna pri káve tak.by ma otravovalo, možno jej ani nezavolate, neprídete, tak sa chce s vami porozprávať. Véd choďte vy k nej na polhodinu na kávu každú nedeľu a vybavene. Tiež som introvert, pracujem s ľuďmi

jankafresova
24. okt 2024

@sidicek nuz, niekto nema take stastie ako ty. a nie vsetci sme turisticke typy.

krasneleto
28. okt 2024

@hellionka asi si mi skocila do oznacenia.. nemyslimm ze to malo byt tebe

Strana
z5