icon

Ako riešiť nečakané dedičstvo a finančné rozhodnutia?

17. jún 2025

Celé roky mi otec roky, čo roky desaťročia , tvrdil že podľa neho brat ani nie je jeho. (Podľa mňa blbosť,.môj dedo tiež hovoril, že.otec nie je jeho)Ale že to nechce riešiť. Že mi zanechá dom a ja sa mám vysporiadať ako chcem
Teraz si ma dal zavolať a tým že som daruje môjmu bratovi a mňa vyplatí z dedičstva, mám hneď povedať sumu.
Pre ozrejmenie, staršie domy (obyčajné) idú o nás za 70-80k. Toto je dvojgeneračný dom, ale nie je v najlepšom stave, postavený r1955. Brat 45+ slobodný bezdetný. Samozrejme ani len ceknúť som nevedela, aj keď podľa mňa na to treba znalecký posudok. Ani by som nevedela čo s toľkými peniazmi. Mám hypo, auto na splátky, tri deti a dve práce aby sme ako tak vyžili.

Strana
z4
darmasiswa
18. jún 2025

v ramci mojho dusevneho zdravia necitam podrobne, ale otazocka, kto da tvojej mame uver, ak je otec cez 70 a mama ma kolko rokov? alebo je mladica, ze jej este vyjde bonita na uver???? a aky uver? spotrebny? hypoteku? bezucelovy? a to vobec nespominam ten nezmysel, ktoremu nechape asi nikto, Opakujem, taraniny

ahhola
19. jún 2025

autor

Včera o 14:59
@simca06022011 otec je po sedemdesiake už viac ako desať rokov pije, a padá a je dolámaný. Už veľa krát bol v nemocnici, pár krát sme si mysleli že neprežije. Ale on sa alkoholu vzdať nechce😡

Ty sa najlepsie tvar ustretovo a chapavo a nechavaj to vyhnit.. Vyckaj, kym to oco s najlepsim kamosom alkoholom dobojuju a budes dedit svoj zakonny podiel. Tieto cachre machre vznikaju zrejme preto, ze brat by bol najradsej vladcom domu v 1/1 ako doteraz tatko a mamka vyplacaj... Potomm sa mentalne opusti a budes pozerat, ako dom ovladli exekutori a mamka ti pristane na krku. Alebo nech ta ona vyplati "prislusenstvom" ornou podou, pozri na Kapore kolko toho je. Potom popredas Danom, ako to uz na SK chodi. Bolo by lepsie vyckat prirodzeny beh veci, ale je mozne, ze onedlho zistis, ze ma vypeceny bracho 1/1 rodneho domu. Je s nimi stale, ma kedy im tlacit kaleraby, narozdiel od teba. 🥀

autor
11. júl 2025
@ahhola

autor

Včera o 14:59
@simca06022011 otec je po sedemdesiake už viac ako desať rokov pije, a padá a je dolámaný. Už veľa krát bol v nemocnici, pár krát sme si mysleli že neprežije. Ale on sa alkoholu vzdať nechce😡

Ty sa najlepsie tvar ustretovo a chapavo a nechavaj to vyhnit.. Vyckaj, kym to oco s najlepsim kamosom alkoholom dobojuju a budes dedit svoj zakonny podiel. Tieto cachre machre vznikaju zrejme preto, ze brat by bol najradsej vladcom domu v 1/1 ako doteraz tatko a mamka vyplacaj... Potomm sa mentalne opusti a budes pozerat, ako dom ovladli exekutori a mamka ti pristane na krku. Alebo nech ta ona vyplati "prislusenstvom" ornou podou, pozri na Kapore kolko toho je. Potom popredas Danom, ako to uz na SK chodi. Bolo by lepsie vyckat prirodzeny beh veci, ale je mozne, ze onedlho zistis, ze ma vypeceny bracho 1/1 rodneho domu. Je s nimi stale, ma kedy im tlacit kaleraby, narozdiel od teba. 🥀

@ahhola tvoja veštecká guľa.nefunguje, vyhoď ju. Dom je už bol darovaný, patrí bratovi. Nebudem dediť nič.

autor
Autor odpoveď zmazal
balerina2025
11. júl 2025
@anonym_autor

@ahhola tvoja veštecká guľa.nefunguje, vyhoď ju. Dom je už bol darovaný, patrí bratovi. Nebudem dediť nič.

@anonym_autor ako to dopadlo

autor
12. júl 2025
@balerina2025

@anonym_autor ako to dopadlo

@balerina2025 včera vašom došla z dovolenky z deťmi, oznámii mi že už je dom bratov....a bodka

balerina2025
12. júl 2025
@anonym_autor

@balerina2025 včera vašom došla z dovolenky z deťmi, oznámii mi že už je dom bratov....a bodka

@anonym_autor to vazne? to ako prepisali u notara spisali zavet ci ako.

autor
12. júl 2025
@balerina2025

@anonym_autor to vazne? to ako prepisali u notara spisali zavet ci ako.

@balerina2025 u notára darovacou zmluvou ako to vopred otec naplanoval

alyson29
12. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a teba chcú vyplatiť?

balerina2025
12. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor presne ako moja babka, darovala ujovi byt. nuz a mama ostala s holym zadkom. zial aj take veci sa deju a pre mna nepochopitelne. a tebe co daju? ja nechapem ako toto moze jeden rodic urobit ., ze jednemu da a druhemu nie. to je chore.
no ale ved teba aspon vyplatia nie?

ci ako

autor
12. júl 2025
@alyson29

@anonym_autor a teba chcú vyplatiť?

@alyson29 mama povedala iba toľko že zruší vkladnú knižku aj stavebné sporenie a potom sa dohodneme....

simca06022011
12. júl 2025

To je rodina 😂 poslala by som ich do teplých krajín a nech sa zadrhnu. Viac by som tam.nevrkocila a môžu dúfať ze synacik sa postará. To je presne také... obideme niekoho a urobíme to, ved potom sa to utrasie nejak.

balerina2025
12. júl 2025
@anonym_autor

@alyson29 mama povedala iba toľko že zruší vkladnú knižku aj stavebné sporenie a potom sa dohodneme....

@anonym_autor takze stale nevies na com si. no toto ja nechapem. ze syn je uz jasny.
mrzi ma to aj za teba, ja nemam pochopenie pre nevztahy v rodine, ale chapem ze vsade je nieco. tak snad nevyjdes s holym zadkom, prepac za urpimnost.

ahhola
12. júl 2025

Ty na dovolenku, oni notarovi... Take nahodicky... 👊
Tak ozraty bezdetny cap evidentne potrebuje viac, ako ty, pokracovatel rodu. 🥀

strelkyna1
13. júl 2025

Sice odides s holym zadkom, ale dostala si volnost. Ten dom aj tak nebol nejako vela hodny, tak nech si tam pekne spolu nazivaju. Ja by som im nijako nepomohla uz, jedine matke, ta za to nemoze, ale ak by potreboval otec opateru, tak by som mu urcite odporucila nech sa obrati na brata a ak nahodou dom niekde v exekucii skonci a oni skoncia s holou ritou, tak tiez by som prichylila iba matku a otec s bratom nech si ziju z dochodku ako vedia...

Strana
z4