Ako riešiť nedôveru k manželovej rodine?
Ahojte zaujímal by má mozno pohlad niekoho iného . Rsp . Či to ešte niekto takto má ako to rieši . Posnažím sa zhrnúť to priamo a neokolkovat . Ide o to že sa vobec neviem pri nich uvoľniť a otvoriť ba naopak vyhýbam sa ako môžem . Ide o to že stále keď sa stretneme nic nerobia len riesia druhých ľudí . Ako fajn veď aj my si vymeníme info keď sa dozvieme že niekto sa napr rozviedol ale to je vswtko . Ale oni nic iné len o druhých vyťahujú na nich chyby a zosmiešňujú . Dovolia si súdiť ich životy a to dosť drsne . Nemajú problem sa rozrušiť a povedat na niekoho že je prij***. Mam pocit že predomnou sa prepravujú len aby dobre bolo a za chrtom o mne hovoria minimálne tak ako ich počúvam ako hovoria o druhých . A to má strašne odrádza s nimi travit čas a oni to podľa mna aj vysia že sa vyhýbam a pride mi že začína byt medzi nami tým padom take napätie . Svokrovi ešte ako tak aj keď neverím že tiež len pelne o mne hovoria ale tam to neni až taká katastrofa ale manželove sestry a brat to je strašne . Nechcem hrať tu ich hru ale vyhnúť úplne sa im neviem a keď mam s nimi travit čas cítim sa nepríjemne . Dosť má to trapi a vela nad tým premýšľam ako by som sa k tomu postavila tak aby sme si už zbytočne medzi sebou nerobili dusno a zároveň nechcem sa trápiť v och spoločnosti kef naozaj by som dala ruku do ohňa že kade chodia vyťahujú na nás špinu . Ako fakt som v strese keď len do nás pridu aby si nenasli dajaku zámienku “chybu v domácnosti “ aby nás poohovatali . A o tom aké majú pripomienky a starajú sa mi do deti ani nejdem hovorit . Vždy to zamaskujú do srandy ale vidno že je to uštipačna poznámka …
Ich nezmenis, musis zmenit svoj pristup. Mne napr. uz davno nezalezi na tom, ci ma niekto ohovara. Ludia, ktori ma poznaju, vedia aka som a ak by ma pred nimi niekto ohovaral, tak je uz na nich, ci mu uveria a pridaju sa k nemu, alebo to budu ignorovat. Toto proste neovplyvnim a teda ani neriesim. Proste sa s nimi stretnes, nehovor im nic take, co by mohli dalej roznasat, zi si svoj normalny zivot a kasli na to.
Tak sa nezapájaj a keď ťa budú chcieť zatiahnuť do debaty, povedz že primitívne ohováračky nemusíš. Zrejme sú to velmi jednoduchi ľudia.
Pridu "do nas" 😄😆
@anonym_59f131 bežne používané v nárečí 😊 aj na východe aj na Kysuciach a Orave
@anonym_autor mamzelov brat so ženou sú takí istí, ako by si o nich písala. Stále riešia kto čo má, nemá , neustále ohovárajú. Mna to vyčerpáva psychicky, keď im aj poviem že má to nezaujíma tak začnú rozprávať o niekom inom a gól je keď povedia že ich iní ľudia nezaujímajú. A tiež viem, že aj nás ohovárajú a je mi to jedno už. Zredukovali sme navstevy na nevyhnutne minimum
@anonym_autor mám takých istých svokrovcov…vyslovene sa mi prieči s nimi byť v jednej miestnosti. Ja som to vyriešila tak že ich nenavstevujem keď nemusím, tj tak 2/3x ročne.
@anonym_autor nezapajaj sa do ich rozhovoru, mozes sa v tom case venovat tvojmu dietatu a o tebe nech hovoria co chcu.
@anonym_autor nezapajaj sa do ich rozhovoru, mozes sa v tom case venovat tvojmu dietatu a o tebe nech hovoria co chcu.
@domkakvet no ja sa urcite nezapajam . Len akosi sa neviem odosobniť a keď to počúvam alebo vidím pohľady tak hneď som
Znechutená . Mozno by som potrebovala len prist nato ako to nechať prejst okolo mna a nenechať sa znechutiť !
Raz som citala o mongolcoch a ich navstevach, pridu, zvitaju sa, mlcia a pozeraju do ohnicka🔥😅 u nas taka obycaj, ze ticho je trapas, tak sa musi cely cas mliet pantom. Ok, ale co? Politika.... tu ide o zivot. O ludoch, povies nieco o XY a je to vylozene ako ohovaranie. Kde najst hranicu, este ked je to nejak laskave-rozviedol sa, chudak, ale poznam familiu, pre ktoru su vsetci debili a vsetkym nadavala do primitivov, stara zboznovala to slovo, aj viem, z ktoreho filmu ho abstrahovala, ucitelka.
@anonym_autor mamzelov brat so ženou sú takí istí, ako by si o nich písala. Stále riešia kto čo má, nemá , neustále ohovárajú. Mna to vyčerpáva psychicky, keď im aj poviem že má to nezaujíma tak začnú rozprávať o niekom inom a gól je keď povedia že ich iní ľudia nezaujímajú. A tiež viem, že aj nás ohovárajú a je mi to jedno už. Zredukovali sme navstevy na nevyhnutne minimum
@anonym_516f83 posledná veta je top
Skus povedat : Co keby sme presli na zaujimavejsie temy ,ako ohovaranie druhych? A podla reakcie sa bud rozlucit alebo sa budete bavit o inom.Minimalne budu vediet co si o nich myslis a preco sa s n8mi nechces stretavat.
Skus povedat : Co keby sme presli na zaujimavejsie temy ,ako ohovaranie druhych? A podla reakcie sa bud rozlucit alebo sa budete bavit o inom.Minimalne budu vediet co si o nich myslis a preco sa s n8mi nechces stretavat.
@sidicek s takýmito nepohne, skusala som to aj ja. Aj som začala inú tému a zase sa skončilo pri niekom. Opäť ohovárania. Ja som pri nich rezignovala. Myslím že autorka to ma take isté.

Pridu "do nas" 😄😆