icon

Ako riešiť neohlásené návštevy svokrovcov?

24. máj 2026

ahojte, máme s partnerom problém so svokrovcami ktorí chodia na návštevy bez ohlásenia aj niekoľkokrát do týždňa. Už nám to lezie na nervy, skúšali sme to riešiť slušne ale berú to ako urážku, ako nastaviť hranice aby to pochopili bez hádok, ďakujem za skúsenosti

mirage
24. máj 2026

ako inak to chceš spraviť okrem toho, že to normálne povieš? Slušne, rázne, vecne.

anonym_2c3889
24. máj 2026

Neotvárat, nedvihat telefon

maca1984
24. máj 2026

Keď to nejde slušne, tak jednoducho neotvoriť keď prídu, nedvíhať mobil.

zic
24. máj 2026

@anonym_autor preco vam vadi, ze oni sa urazia ak im nevadi, ze sa urazite vy? Teda, ze vam "robia zle".

a0
24. máj 2026

Keď prídu, tak sa začať obúvať a obliekať, že akurát odchádzate za kamarátmi 🙂. Mne sa táto situácia stala raz náhodou a odvtedy sa vždy ozvali dopredu.

anonym_cccf49
24. máj 2026

Tvoj chlap sa nevie otvorene rozprávať na vlastnými rodičmi ? Divné

anonym_8d595d
24. máj 2026

@anonym_autor a kedy cca chodia? Nebola by som vtedy doma.

anonym_aef6b3
24. máj 2026
@anonym_8d595d

@anonym_autor a kedy cca chodia? Nebola by som vtedy doma.

@anonym_8d595d aj to je moznost ale ja by som teda neodchadzala z vlastneho domova aby som sa vyhla nezelanej navsteve. Neotvorila by som dvere.

zmrzlinka2021
24. máj 2026

@anonym_autor

Frajerov povedz nech to on rieši a jasne to s nimi komunikuje.

zmrzlinka2021
24. máj 2026
@anonym_aef6b3

@anonym_8d595d aj to je moznost ale ja by som teda neodchadzala z vlastneho domova aby som sa vyhla nezelanej navsteve. Neotvorila by som dvere.

@anonym_aef6b3 možno idú navštíviť syna. Ale ak tam býva u neho frajerka, a je vlastnícka bytu alebo spolunajomnicja, môže sa ozvať aj ona

babababka
24. máj 2026

To fakt na návštevu?Koľko sú u Vás?Alebo sa prídu opýtať či niečo nepotrebujete,príp.sa pozrieť na vnukov?Partner alebo manžel?A tvoji rodičia?

anonym_ad3103
24. máj 2026

Zo vsetkeho najviac nenavidim neohlasene navstevy. Jednoducho je to neslusne. NIe sme v 70-tych rokoch, ked ujec nahodou isiel okolo a zastavil sa na pohar vody.
Ja som zazila take, ze si partnerovi rodicia otvarali vlastnym klucom, bez ohladu na to, aky bol den, kolko bolo hodin. Osem hodin rano, desat hodin vecer, im to bolo uplne jedno. Isli sme okolo bol ich argument a proste tak to fungovalo. Rupli mi nervy, ked prisli o osmej vecer a ja som bola v pyzame s umytou hlavou. A toto uz mi prislo cez prilis, aby "cudzi" ludia si otvorili vlastnym klucom vecer a prisli na navstevu. Kedze to moj dom nebol, docielila som aspon to, aby bol kluc vo dverach, ze si nevedia odomknut.

elz1920
24. máj 2026

Sú ľudia, ktorí nechcú chápať alebo nepochopia. Tam pomôže jedine, že sa urazia.
Aj jedna takáto prepadovka za týždeň, hlavne keď to najmenej čakáš, je veľa.

Mávali sme takéto nechcené prepadovky mužových rodičov, obyčajne išli zo sobotného nákupu z obchodu blízko nás. No nebolo mi to vždy vhod.
Muž už bol za celý život zvyknutý, ale tiež by sa koľkokrát radšej vyspal po poobednej.
Až keď sme mali prvé dieta a oni sa dovalili, keď sme sa zrovna obliekali von, potrebovali sme ísť do konkrétneho obchodu, ktorý nebol otvorený celý deň, sa to trošku rozľahlo aj v ich hlavách, že aha, asi fakt je lepšie ohlásiť sa. Ale ten prvý pocit môj z toho bol, že sa aj trochu urazili, že ich nevítame.
Tým, že už boli cez sedemdesiat, keď sme sa s mužom zoznámili, tak som to brala ako nutné zlo, ktoré sa dá prežiť, predsa len, starého psa novým kúskom len ťažko naučíš. Celkovo oni boli takí dosť družní v rámci širokej rodiny, takéto prepadovky mali v krvi viacerí. A boli uz vyše desaťročie na dôchodku, akoby ani nepočítali s tým, že ľudia majú aj iné plány. Zmenilo sa to, až keď prestali vládať.

Ale niekoľkokrát do týždňa, to je veľa aj na koňa. Treba im to čo najskôr okresať, či sa im bude páčiť, či nie.

biba_18
24. máj 2026

@anonym_cccf49 nevie. práve preto ako sa k nemu chovali. tak ho vychovali.

anonym_0351f5
24. máj 2026

U nas to maval vo zvyku hlavne svokor - rano vypadne z domu, krcma a potom navsteva - doma sa nudi, prachy preslopal, vlastnu zahradu/zabavu nema, tak sa furt nasackoval ku nam.
Predtym sme byvali v byte, a mali malicku zahradku pri zeleznici - no bol tam furt. Rokmi sa mi znechutilo tam vobec aj chodit, kedze som na neho a jeho blbe reci ani naladu uz nemala. Po par rokoch sme chceli dom, tak sme zahradku predali.
Tak zacal chodit k nam do domu - rano, vikend, vstanes - a vonku svokor v zahrade.
(aj so svokrou mam pripady, ale tie su ineho charakteru)
Musela som prejst do totalnej ignorantky, hadat som sa nechcela, chlapa do toho miesat uz tiez nie, ked to stary cap ani po tolkych rokoch nepochopil - vyhybam sa uplne vsetkym spolocnym akciam s nimi, ostavam doma uz len na narodeniny deti (ale silne rozmyslam, ze uz tento rok tiez len prichystam a odidem). Inak by som ich mala na krku stale

anonym_a2ca4e
24. máj 2026

Tieto neohlásane návštevy lezú aj mne na nervy, ale niektorí ľudia takto fungujú bežne. Hlavne na dedinách je to normálne, že nejaká teta ide okolo a zastaví sa na kus reči.

Boli sme u takých kamarátov na dohodnutej návšteve, ku nim takto chodil bratranec. My tam sedíme ako pozvaná návšteva a zrazu sa tam zjaví cudzí človek v dverách u nich, sadne si a začne s nimi nesúvislo trepať, oni s ním chacha-chichi a potom po hodine odíde. Normálne nechápačka, ale im to nevadilo, sú na to zvyknutí. Ja by som toto nedopustil.

anonym_8a1933
24. máj 2026

Moja svokra to nepochopila 20 rokov 🙂 Tak trochu to bolo preto, ze ona naozaj nerozumie, oni vsetci byvaju v jednej dedine - jej sestry, svokrovi bratia, aj ich rodicia kym este zili - a ni sa vkuse takto navstevovali, ze ides po dedine okolo rodiny, tak sa stavis. My byvame cca 50 km, ale zo zasady neohlasene chodila svokra, zavolala nam pred dverami. A vzapati zaklopala a vosla - lebo este aj kluce nahradne sme u nej mali.
Naposledy minuli tyzden - mame pred bytom take dvere od vytahov do chodbicky pred bytmi. Pocula som ze niekto vosiel za tie dvere, lebo to su take tazke a buchnu vzdy. Myslela som ze suseda, len o chvilku aj zase von vysiel ten niekto a vtom zvoni, ze ide ku nam. Cize som si v duchu pomyslela, ze bud uz trosku pochopila, ze sa ma ozvat, nie rovno si odomknut a vojst, alebo - co by bolo horsie - bola pred dverami nacuvat. Jedine co jej trosku dava najavo, ze ja to mam inak, ze my sa vzdy ohlasujeme, vzdy sa pytame, aky maju program, ze ci mozeme prist. Na druhej strane - nikdy nas nepozvala sama od seba, nevolala, ze pridite. Ale naozaj to pripisujem skor inym zvykom v rodine.

anonym_7f03a1
24. máj 2026

Slusni ludia pochopia hned po prvom upozorneni, blbci nepochopia nikdy. Skuste im to stale ako malemu decku opakovat. A ked to nepojde neotavarat.

marijan2025
24. máj 2026

@anonym_autor My sme to s manželkou skúšali po dobrom 24 rokov a nepomohlo to.Mesiac do zadu som na svokru narobil na ulici krik nech sa do nás nestará do všetkého.Bolo to veľmi nepríjemné,bol som z toho tri dni mimo,lebo však je staršia a úcta a podobne....Ale kde je úcta voči nám??!!! Veď mi tiež máme pred päťdesiatkou.

Ale pomohlo to odvtedy k nám nechodí.Zdravime sa, občas sa tam ukážem, manželka k nej normálne chodí,ale už svokra má REŠPEKT .Proste pomohol konflikt.

Švagor povedal tiež spoločnej svokre nech nechodí jak,duch, bez zvonenia: Babka čo nezvonite, čo keď tu budeme nahatí?

To isté povedal kolega s práce rodičom, že potrebujú mať s partnerkou súkromie,lebo bývali blízko a " stále" boli u nich.
A ďalší známi, keď to už inak nešlo privítal vo dverách svokru nahatý s holým.... vieme čím.

BEZ KONFLIKTU TO NEPÔJDE! To že sa urážajú,je manipulácia,aby ste mali falošný pocit viny a aby ste skákali ako oni pískajú, aby sa svokrovci cítili " dôležití" a potrební.Ale takto sa to nerobí.
Potrebujete s odvahou rázne zasiahnuť a pripraviť sa na zvýšenú manipuláciu a urobiť si hranice a rešpekt.

simca06022011
24. máj 2026

nemaju co orbit, ked niekolkokrat do tyzdna pridu? bez dusnej atmosfery to proste nepojde.. ak maju kluce, vymenit zamky, ak nemaju tak super, treba sa velmi tvarit ze prisli nevhodne a je nutne aby sa aspon ohlasili. A ze napr. odchadzate, alebo zacni robit nieco v domacnosti, pri com teda byt nemusia. Ja som zacala rajbat kupelnu a ingnore som hodila, ze bohuzial, kludne si sadnite v kuchyni, ja mam pracu... ako neurobila som to naschval, ale zabralo to, lebo viditelne si mysleli, ze sa nudime doma a len na navstevy cakame, ale to ani nechodili tak casto. Skor to, ze clovek sa dozvedel, az ked dvere sa otvarali... z druhej strany. Nepomohlo ani ked nas vymakli .. pri inych cinnostiach, proste nevadi.. :D

ljmmm
24. máj 2026
@marijan2025

@anonym_autor My sme to s manželkou skúšali po dobrom 24 rokov a nepomohlo to.Mesiac do zadu som na svokru narobil na ulici krik nech sa do nás nestará do všetkého.Bolo to veľmi nepríjemné,bol som z toho tri dni mimo,lebo však je staršia a úcta a podobne....Ale kde je úcta voči nám??!!! Veď mi tiež máme pred päťdesiatkou.

Ale pomohlo to odvtedy k nám nechodí.Zdravime sa, občas sa tam ukážem, manželka k nej normálne chodí,ale už svokra má REŠPEKT .Proste pomohol konflikt.

Švagor povedal tiež spoločnej svokre nech nechodí jak,duch, bez zvonenia: Babka čo nezvonite, čo keď tu budeme nahatí?

To isté povedal kolega s práce rodičom, že potrebujú mať s partnerkou súkromie,lebo bývali blízko a " stále" boli u nich.
A ďalší známi, keď to už inak nešlo privítal vo dverách svokru nahatý s holým.... vieme čím.

BEZ KONFLIKTU TO NEPÔJDE! To že sa urážajú,je manipulácia,aby ste mali falošný pocit viny a aby ste skákali ako oni pískajú, aby sa svokrovci cítili " dôležití" a potrební.Ale takto sa to nerobí.
Potrebujete s odvahou rázne zasiahnuť a pripraviť sa na zvýšenú manipuláciu a urobiť si hranice a rešpekt.

@marijan2025 hahaa ten chlapik, co privital svokru s holym udom ma moj respekt tlieskam a pobavilo