Ako riešiť neporiadok v dome súrodenca?
Dobrý deň, ani neviem ako začať. Máme brata, ktorý žije sám v dome,ktorý sme mu so sestrou prenechali. Veď vyrástli sme spolu a sme rodina. Je to dvojdom, kde on žije vzadu a naša babka vpredu. Teda majú spoločný dvor. Minulý rok sme mu sestrou boli upratať celý dom aj s dvorom, aby tam žil normálne....teraz je to ešte horšie ako to bolo. Keď žil otec,bol tam síce bordel ale to čo je teraz je extrém. To bol aj dôvod prečo sme so sestrou prestali chodiť k ním a chodili sme len k babke. Ja chápem že človek nestihne povysávať alebo má rozhadzané veci, okej. Ale vstúpite na chodbu, smrad vám dá facku a ďalej už nechcete ísť. V kuchyni šupy zo zeleniny, náradie na stole,smetie na linke na zemi, smrad,pleseň, vlhkosť úplne všade, bordel ktorý radšej nebudem definovať....normálne si tam vodí kamarátov a všetci sa tvária že je to okej. Na oslave nám so sestrou povedal že sme choré keď máme potrebu mať všade poriadok ,ale veď to je základ preboha....nebol vychovaný tak aby žil v špine....aký na to máte názor?
Anonymné preto lebo nechcem sa k tomuto priznávať ,že môj brat takto žije...
Ak by niečo nebolo jasné opýtajte sa,chcem vedieť aký na to máte pohľad
Kolko ma brat rokov? To si do toho chlieva raz planuje priviest zenu? Ved ked uvidi, co za prasa to je, utecie hned spred dveri.
On chodi normalne do prace?
Ja by som sa nañho vybodla, nech aj zhnije....
nupratovat mu, nech si zije ako chce, je dospely.
chodte navstevovat len babku.
co chcete zdechlinu naucit, ze nemusi sa starat o veci, lebo sestrickam to po case neda a nabehnu ako pracovna cata??
@negymama tak je to náš brat,aj keď je pravda že skupina kamarátov sú mu prednejší ako my s deťmi...ale stále je v nás taký pocit že je to náš brat a že to nemôžeme nechať tak ,ale už aj naše polovičky nám hovoria že máme kašľať na to lebo iné to nebude....ale neviem asi sme veľmi sentimentálne a stále nás to štve
Jeho bývanie, jeho bordel. Nechodila by som tam a ani neupratovala pokiaľ nie je nevládny. Môžete sa stretnúť u babky alebo u vás.
Čo vás štve? On je dospelý a keď mu je prednejší smrad a kamaráti ako čistý dom je to jeho vec.
no a co ked je vas brat.
ja nechapem tu slovesku služkovsku zensku mentalitu, ktora si povazuje za povinnosti obsluhovat siroke chlapske pribuzenstvo.
Navyse bez jeho popytania, vdacnosti ci protihodnoty.
Kolko ma brat rokov? To si do toho chlieva raz planuje priviest zenu? Ved ked uvidi, co za prasa to je, utecie hned spred dveri.
On chodi normalne do prace?
Ja by som sa nañho vybodla, nech aj zhnije....
@tenerifka chodí normálne do práce má cez 40...ženu nemá, niet sa čomu čudovať....on ma skupinku kamarátov, ktorí majú rovnaké názory ako on,ale oni majú že kamarát 20 rokov a sestra 11 rokov, a to je ďalšia vec ,keby tam chodí moja dcéra ktorá je v podobnom veku ku o viac ako 40 rokov staršiemu mužovi ja asi skolabujem...a jej rodičia nič sú proste najlepší kamaráti s mojím bratom
ty mas pocit, ze je to vas brat a mate mu dospelemu robit zadarmo služky...ale on vas kludne nazve "chore" a uprednostni kamaratov
Tak nech mu kamarati pomahaju upratovat.
neupratovala by som
zamysli sa v akom rozsahu ked ste boli deti on pomahal v domacnosti,
zrejme skoro žiadny ked teraz nemá vôbec žiadny návyky v tomto
nie ani by ma nehlo upratovat, je to jeho volba, jeho štyl života , neriešila by som ho vôbec
to je ako upratovat zdechnutemu pubertakovi.
ty mu upraces, on este dudre ze ho vyrusujes a ze vo svojom bordeli sa vyzna...
a chvilu po tvojej drine si on opat spokojne koti spinu..
O 30*
To ste tam chodili upratovať? Prepáč, ale ak je to tak ste trúbky. Ak nebol naučený žiť v špine, a teraz je mu to jedno, tak je jasné, že ste upratovali vy. Vaše polovičky majú pravdu. Mladý chlap si dokáže upratať sam a ak nie, tak si zaplatí niekoho co to za pár hodín týždenne uprace.
Vykašlala by som sa,nech si žije v špine aj ďalej. Tym,že mu budete upratovať,ho nijako nezmeníte a sama píšeš,že vás má "za choré" 🙈Takže ho nechajte,nech si teda žije ako chce. Pokiaľ to vyslovene nezasahuje do babkinej časti (trebárs bude dávať odpadky k jej dverám či dačo podobne)tak by som to ani neriešila
Moja kolegyna ma v rodine "zberacku" co ma cely byt byt plny neporiadku, spiny, smradu a zije tak s 3 detmi. Bola u nich socialka, ze ked sa neznormalizuje, zoberu jej deti. LEbo ze to nie je dobre prostredie pre deti. Tak si dala povedat, a upratala par miest v byte. Detom sa posmievaju v skole, ze smrdia /ano, smrdia, lebo tam je vsade smrad a vsetko tam smrdi, ze kolegyna tam chodi v starych veciach, co potom vyhodi, lebo ten puch neide ani oprat/. Ze ona by jej strasne chcela pomoct, aj jej bola upratat, veci jej vysvetlila, ale nepomohlo, ze ona si neuvedomuje, v akom bordeli zije. Ano, je to presne ako ta seria na TLC tych zberacov, co stare rarohy domov vlacia, ziju v spine. Obaly pohadzane a smeti vsade, stare spinave riady, hrnce, kopa hnilych a plesnivych potravin. A najhorsie je to,ze je to VS vzdelavana zena a neprizna si vlastny psychicky problem.
Chyba bola ze ste mu uz raz upratali, nechat ho tak ked si nevue upratať nech zhnije v spine
Moja kolegyna ma v rodine "zberacku" co ma cely byt byt plny neporiadku, spiny, smradu a zije tak s 3 detmi. Bola u nich socialka, ze ked sa neznormalizuje, zoberu jej deti. LEbo ze to nie je dobre prostredie pre deti. Tak si dala povedat, a upratala par miest v byte. Detom sa posmievaju v skole, ze smrdia /ano, smrdia, lebo tam je vsade smrad a vsetko tam smrdi, ze kolegyna tam chodi v starych veciach, co potom vyhodi, lebo ten puch neide ani oprat/. Ze ona by jej strasne chcela pomoct, aj jej bola upratat, veci jej vysvetlila, ale nepomohlo, ze ona si neuvedomuje, v akom bordeli zije. Ano, je to presne ako ta seria na TLC tych zberacov, co stare rarohy domov vlacia, ziju v spine. Obaly pohadzane a smeti vsade, stare spinave riady, hrnce, kopa hnilych a plesnivych potravin. A najhorsie je to,ze je to VS vzdelavana zena a neprizna si vlastny psychicky problem.
@muchotrafka298 presne,to už je psychická porucha, takéto zberacstvo. Brat býval jednu dobu v podnájme,kde pod ním žil taký čudák,jeho byt vyzeral príšerne,smrad šiel až vonku. Susedia sa stazovali na zápach a postupne aj hmyz, šváby od neho veselo liezli po chodbách 🙈😬
Keď ho napokon vysťahovali,lebo už ani neplatil,byt šiel do dražby,tak upratovacia služba sa ledva "prekopala"tam,lebo všade boli kadejaké odpadky, fľaše,papiere, krabice,starý nábytok, šaty ,handry a bohvie čo ešte
Brat vravel,že odtiaľ postupne odviezli 3 tie kovové veľké kontajnery, plné až po okraj a bola to pritom len garzónka,takže netuším,kde tam všetko to bolo vôbec napchate a kde on vôbec spal medzi tým,lebo len matrac vyhodili,ani posteľ nemal
Neupratovala by som mu. Je to dospelý mladý človek. Ak mu to nevadí, nech žije v špine.
To že je to váš brat neznamená že zaňho nesiete zodpovednosť. Ak by mal zdravotné obmedzenie tak nepoviem, vtedy treba pomôcť. Ale ak je to len kôli lenivosti tak nech si žije ako žije.
Urcite neupratovat. Je dospely, svojpravny. Ak chce takto zit, je to jeho problem. A co to znamena, ze ste mu prenechali dom? Snad nie je pisany na neho..🤦
Autorka ja ta úplne chápem. Jasné že ťa to trápi, ved je to tvoj brat. Síce ti poradiť neviem, jedine ze mu to budeš stále pripomínať, že v takom chlieve normálni ľudia nežijú. 🫶
Urcite neupratovat. Je dospely, svojpravny. Ak chce takto zit, je to jeho problem. A co to znamena, ze ste mu prenechali dom? Snad nie je pisany na neho..🤦
@crazy_cat_lady je písaný na neho...zriekli sme sa dedičstva, len sme netušili ako sa k tomu postaví
no tak to je zlaty bracek!
vy sa zrieknete dedicstva, on pride k celemu domu, a este vam aj do chorych nadava, ked mu chcete upratat jeho bordel.
autorka...ty mi pripominas zeny, co ich muz mlati a oni en opakuju "ale ked ja ho tak lubim" bla bla..
tak aj vas brat, nevazi si dedictvo, zije ako bezdomovec len v dome... ale vy budete so sestrou opakovat..."ale tak, to je brat!"
a inak to ste urobili obrovsku chybu, ze ste dom nechali bratovi, neviem ci aj babkinu cast.
lebo ked on nie je, tak povdiat uplne ok, ten nadmerny bordel a "kamaratstva" s podstne mladsimi, 11 rocna "kamaratka" je uplne cez ciaru u 40rocneh preboha! skratka moze brat este vyrobit problemy, ktovie komu ten dom daci preda, ci si tam nasackuje cudzie asocialne osoby.
no tak to je zlaty bracek!
vy sa zrieknete dedicstva, on pride k celemu domu, a este vam aj do chorych nadava, ked mu chcete upratat jeho bordel.
autorka...ty mi pripominas zeny, co ich muz mlati a oni en opakuju "ale ked ja ho tak lubim" bla bla..
tak aj vas brat, nevazi si dedictvo, zije ako bezdomovec len v dome... ale vy budete so sestrou opakovat..."ale tak, to je brat!"
@negymama obe máme svoje hranice 🌝 a snažíme sa predovšetkým kvôli babke, ktorá už nechce volať k sebe ani návštevy kvôli tomu bordelu aj na dvore
a inak to ste urobili obrovsku chybu, ze ste dom nechali bratovi, neviem ci aj babkinu cast.
lebo ked on nie je, tak povdiat uplne ok, ten nadmerny bordel a "kamaratstva" s podstne mladsimi, 11 rocna "kamaratka" je uplne cez ciaru u 40rocneh preboha! skratka moze brat este vyrobit problemy, ktovie komu ten dom daci preda, ci si tam nasackuje cudzie asocialne osoby.
@negymama babka ma svoju polovicu na seba
no super...lutujem babku. mali ste prijat dedistvo, bratovi vyplatit tretinu a dovi dopo. babka by mala klud.
No hlavne nech babka neprepise na brata aj svoju polovicu, chudera babka😵💫
Skuste mu navrhnut aby mu tam chodila raz za tyzden/dva aspon zakladne upratat nejaka zena z dediny za peniaze.
Sorry,ale hlupe ste obe ze ste mu dom prenechali.Pokial by som nebola milionatka taku blbost by som nikdy neurobila.Este mu aj chodite upratovat 🤦♀️😂😂
Bratov dom nechajte tak a upracte radšej babke dvor...
Sorry,ale hlupe ste obe ze ste mu dom prenechali.Pokial by som nebola milionatka taku blbost by som nikdy neurobila.Este mu aj chodite upratovat 🤦♀️😂😂
@maminkadeticiek obe máme svoje domy q rodiny, preto sme mu ho nechali

nupratovat mu, nech si zije ako chce, je dospely.
chodte navstevovat len babku.
co chcete zdechlinu naucit, ze nemusi sa starat o veci, lebo sestrickam to po case neda a nabehnu ako pracovna cata??