Ako riešiť neporiadok v dome súrodenca?
Dobrý deň, ani neviem ako začať. Máme brata, ktorý žije sám v dome,ktorý sme mu so sestrou prenechali. Veď vyrástli sme spolu a sme rodina. Je to dvojdom, kde on žije vzadu a naša babka vpredu. Teda majú spoločný dvor. Minulý rok sme mu sestrou boli upratať celý dom aj s dvorom, aby tam žil normálne....teraz je to ešte horšie ako to bolo. Keď žil otec,bol tam síce bordel ale to čo je teraz je extrém. To bol aj dôvod prečo sme so sestrou prestali chodiť k ním a chodili sme len k babke. Ja chápem že človek nestihne povysávať alebo má rozhadzané veci, okej. Ale vstúpite na chodbu, smrad vám dá facku a ďalej už nechcete ísť. V kuchyni šupy zo zeleniny, náradie na stole,smetie na linke na zemi, smrad,pleseň, vlhkosť úplne všade, bordel ktorý radšej nebudem definovať....normálne si tam vodí kamarátov a všetci sa tvária že je to okej. Na oslave nám so sestrou povedal že sme choré keď máme potrebu mať všade poriadok ,ale veď to je základ preboha....nebol vychovaný tak aby žil v špine....aký na to máte názor?
Anonymné preto lebo nechcem sa k tomuto priznávať ,že môj brat takto žije...
Ak by niečo nebolo jasné opýtajte sa,chcem vedieť aký na to máte pohľad
A tebe a sestre tie domy tiez niekto daroval?
Neviem, v akom vesmire by som niekomu len tak davala svoj majetok a este mu tam chodila upratovat...
A tiez vam vase domy niekto podaroval?Alebi ste si ho vybudovali s manzelom,pravdepodobne na hypoteku?Podarovala si svoje dedicstvo,ktoreho si sa mohla vzdat v prospech vlastnych deti aby mali do buducna peniaze,radsej v prospech brata,ktory si zrejme nikdy nic sam vlastnym usilim nevybudoval a este si nevie ani upratovat.Hrozne hlupe rozhodnutie.
Neviem, v akom vesmire by som niekomu len tak davala svoj majetok a este mu tam chodila upratovat...
@luccys a je to dôležité ? Dovtedy sme vychádzali super..
A tiez vam vase domy niekto podaroval?Alebi ste si ho vybudovali s manzelom,pravdepodobne na hypoteku?Podarovala si svoje dedicstvo,ktoreho si sa mohla vzdat v prospech vlastnych deti aby mali do buducna peniaze,radsej v prospech brata,ktory si zrejme nikdy nic sam vlastnym usilim nevybudoval a este si nevie ani upratovat.Hrozne hlupe rozhodnutie.
@maminkadeticiek dobre, a? My sme ten dom nechceli, s bratom sme mali super vzťah tak sme ho nechali. To nikomu neprekáža, vadí nám ten prístup správanie a bordel.
pytas na na nazor tak tu je: tvoj brat je DOSPELA SVOJPRAVNA OSOBA. nemas ziadne pravo sa mu montovat do zivota, hovorit mu, ze si ma upratovat a toboz nie sa mu starat do veci a upratovat mu jeho veci a jeho majetok. ty si jeho sestra, nie zakonny zastupca, nie si za neho zodpovedna.
chapem, ze ti je z toho neporiadku zle, ale cim skro si uvedomis, ze tvoj brat je dospela samostatna jednotka a moze si zit ako chce, tym menej starosti si usetris. dospeleho cloveka neprerobis.
a to ze si bola so sestrou upratat, to ani nekomentujem.
druha vec je ten spolocny dvor - to si musi riesit babka, ak on zahlduje aj spolocne priestory bordelom. kludne aj sudne.
To sme my ženy, do všetkého sa staráme.
Prestaňte sa do neho starať. Iba Vás bude nenávidieť.
On tak žiť chce, keby nechcel, upratal by si. Má ruky.
Odporucam kazdemu prehodnotit kazde rozhodnutie co ma co i len malicko spolocne s dedictvom,peniazmi a podbnymi vecami. Ludia su absolutne hyeny a ked chcu aj herci do poslednej chvile. Kolko skvelych rodin rozbilo jedno posrate dedictvo? Ale starat sa do brata ako si zije je take na facku. Ked uz ste mu nechali dom tak ho aj nechajte sa rozhodnut ako tam zije. V tom prepise nebol snad dodatok,ze sa bude spravat tak ako sa to sestram paci. To, ze on je prasa a bordelar ste urcite vedeli uz predtym(ale predsa ste mali uzasny vztah) cize ste to nevnimali. A vzdy ked clovek nieco lacno dostane tak sa k tomu tak aj chová. Postavte plot cez dvor a rozdelte na polovicu.
Je to váš brat, ale je dospelý. Ak to nevadí jemu, naozaj s tým nič neurobíte. Smutné, ale je to tak 🤷🏻♀️ Iba sa kvôli tomu budete zbytočne trápiť. Je to jeho život.
Autorka, dobre si urobila, ze si sa vzdala dedicstva. Ved to bolo pre brata. Ten dom je aj tak nepredajny. A do vasej polovice by bolo potrebne stale nalievat peniaze lebo by chatrala. A k teme: Snazila by som sa mu dohovorit, ale to si uz asi skusala. Cas od casu by som mu upratala. Ved to robis aj pre babku. A nie nebrala by som to ako ze mu robim sluzku. Je to moj brat, ktory ma zjavne psychicky problem. Sa velmi cudujem, ze ludia sa idu predbiehat kto kolko daruje na charitu, ale vyhnut rukavy tak to uz nieeee. To uz nie je pomoc, pomoc jen cink cink na ucet a viac ma s tym neotravuj.

Bratov dom nechajte tak a upracte radšej babke dvor...
@mikadooo upratujeme, vkuse....