Ako riešiť nezaplatený podiel na spoločnom darčeku?
V rodine sme sa skladali na darček za 240 eur. Bolo nás šesť, takže na každého to vychádzalo 40 eur. Nechcelo sa to nikomu riešiť, tak som ho objednala ja s tým, že mi potom ostatní pošlú svoju časť.
Darček sa odovzdal, všetci boli spokojní, ale peniaze mi poslali len dvaja. Ostatní stále len že pošlú večer, po výplate, že zabudli. A ja si teraz pripadám blbo, keď to stále pripomínam, hoci sú to vlastne moje peniaze. Už je mi to trápne :-/
Nie je to o tom, že by mi to nejako finančne chýbalo, ale štve ma ten princíp. Nabudúce by som už nič spoločné nekupovala, kým nemám peniaze dopredu.
Len teraz neviem, či to ešte pripomenúť, alebo to nechať tak a brať ako ponaučenie :-/
@anonym_autor jasne, ze sa pripomen a ja by som to spravila do nejakeho spolocneho chatu / mailu, nech maju hanbu aj pred ostatnymi 😃
Janka, Zuzka - dakujem za poslanie penazi za darcek pre tetu Anku; Robko, Kubko, Majka, Adka - asi ste zabudli ale pripominam, ze od vas este nemam platbu, prosim poslat 40€ na cislo uctu xxx, idealne cim skor, aj ja musim platit ucty. Dakujem a zelam pekny den 😃
Presne tak,si sa poucila,ze uz nemas takto kupovat a ked tak tak peniaze dopredu.Aspon vies,co uz mozes od koho ocakavat.A podla toho sa zariadit.
Mna by ale hanba fackovala,ze az.Niektori su proste bez hanby a je im to jedno.Alebo im sprav hanbu ty a povedz na rovinu,ze ked nemaju 40eur nech potom sa neskladaju a povedz to pred vsetkymi.
Nič dramatické nemusíš vypisovať. Jednoduchý text buď v spoločnom maile, alebo v spoločnej whatsapp skupine, že ten a ten poprosím poslať sumu 40 eur na cislo úctu tak ako sme za dohodli a tým a tým ďakujem že rýchlu transakciu a želám pekný zvyšok dňa
Mohli naozaj zabudnúť a je mozne že sú medzi nimi aj vychcanci ktorí dúfajú že zabudnes Ty
Nič dramatické nemusíš vypisovať. Jednoduchý text buď v spoločnom maile, alebo v spoločnej whatsapp skupine, že ten a ten poprosím poslať sumu 40 eur na cislo úctu tak ako sme za dohodli a tým a tým ďakujem že rýchlu transakciu a želám pekný zvyšok dňa
Mohli naozaj zabudnúť a je mozne že sú medzi nimi aj vychcanci ktorí dúfajú že zabudnes Ty
@anonym_c18d40 dufaju ze zabudne alebo nebude mat gule pripominat a pytat naspat
@anonym_c18d40 dufaju ze zabudne alebo nebude mat gule pripominat a pytat naspat
@vler Tiež mi to tak príde :-/
@vler mať gule na takúto smiešnu vec 😆😆 krátky mail že pripomínam že od toho a toho mi chyba ešte dohodnuta suma, tsk sa pripomínam
Úplne Easy a ponaučenie do budúcna, že viac sa s týmito ľudmi neskladám, jedine, že pošlú oeniaze vopred
@vler Tiež mi to tak príde :-/
@anonym_autor a koľko dní už prešlo? Lebo ak to sú 2-3 dni tak ešte pochopím. Niektorí ľudia sú zabudliví, myslia na iné veci. Ak prešlo viac viac dní, tak sa pripomeň, najlešie večer keď už má väčšina ľudí čas a kľud. Kľudne napíš, že sa len pripomínaš, lebo ako si zistila, tak väčsina na to zabudla 🙂
@vler mať gule na takúto smiešnu vec 😆😆 krátky mail že pripomínam že od toho a toho mi chyba ešte dohodnuta suma, tsk sa pripomínam
Úplne Easy a ponaučenie do budúcna, že viac sa s týmito ľudmi neskladám, jedine, že pošlú oeniaze vopred
@anonym_c18d40 pre niekoho samozrejme pytat aj opakovane, pre menej asertivnych ludi nie az tak. Ved aj autorka v uvodnom prispevku vaha ci to ma este riesit alebo brat ako lekciu
@anonym_c18d40 pre niekoho samozrejme pytat aj opakovane, pre menej asertivnych ludi nie az tak. Ved aj autorka v uvodnom prispevku vaha ci to ma este riesit alebo brat ako lekciu
@vler pýtať a zároveň brať ako lekciu 😄😄
@anonym_autor a koľko dní už prešlo? Lebo ak to sú 2-3 dni tak ešte pochopím. Niektorí ľudia sú zabudliví, myslia na iné veci. Ak prešlo viac viac dní, tak sa pripomeň, najlešie večer keď už má väčšina ľudí čas a kľud. Kľudne napíš, že sa len pripomínaš, lebo ako si zistila, tak väčsina na to zabudla 🙂
@anonym_14b1b1 3 týždne.
@anonym_14b1b1 3 týždne.
@anonym_autor tak to ty si veľmi trpezlivá, ja by som už dávno poslala ľúbostný list, že milí priatelia, vážená rodina, evidujem nedoplatok za darček. A hromadný, nech je pekne vidieť kto sa na to vybodol
@anonym_14b1b1 3 týždne.
@anonym_autor tak to nieje o čom. To je dlhá doba. Pekne im večer po osmej napíš, že pripomínaš tých 40€, že pravdepodobne zabudli.
@anonym_autor Alebo ich trochu postras, ze ked ti ich nedaju casom sa obdarovana osoba dozvie, ze ten darcek bol len od nas troch a povies seba a tych dvoch co dali🤷♀️😄 Ked maju aspon stipku svedomia v sebe, tak sa zahanbia a poslu ti ich😄
@milan2711 tebe z toho futbalu uplne zasibava, vsak? Vsak chod do podchodu k miestnemu uradu pokecat s chlapmi. O tomto case ich tam bude dost
@anonym_autor presne kvôli tomu by som sa nikdy neponúkla že ja niečo zaplatím, nejaký darček s tým, že mi to potom ľudia pošlú/ vyplatia. Nikdy.
Pokiaľ je to naopak a ja som jedna z tých čo majú potom dať peniaze tak ja to urobím v prvej možnej chvíli, nečakám. Ja som v tomto spoľahlivá ale fakt by som sa nikdy neponúkla že ja niečo zaplatím. Neznášam keď musím žobrať naspäť svoje peniaze.
@milan2711 nie, nechodim ani do krcmy ani do kostola. Co by som tam robila?
@anonym_autor vytvorila by som spoločnú skupinu a menovite tam označila tých, ktorí mi ešte neposlali peniaze, s prosbou ze by si ich už aj potrebovala. Priloži číslo účtu a nech sa hanbia oni
Tu treba aplikovať metódu 3P. Pripomínať, pripomínať, pripomínať.
pre 40 eur sa takto zhovadiť. Mne by to bolo riadne blbo nedať niekomu eurá.
pošlli im smsku, a o týždeň zas že či zabudli.

Jasné , napíš sms , prilož sumu a čísĺo účtu a je to. Ty sa predsa nemôžeš hanbiť pýtať svoje peniaze.