icon

Ako riešiť nezáujem ex partnera o deti?

1. mar 2025

Ahojte, chcela by som sa poradit so zenami , ktore to maju podobne .
S manzelom sme mali krizu, v case krizy si nasiel frajerku, odisiel, bez kuska citu. A ako to uzavrel so mnou, uzavrel to s detmi, jeho deti akoby prestali pre neho existovat, ze on sa zmieril s tym , ze o ne prisiel (skolkar a skolak), a ze on investuje teraz do nej (do frajerky) , ze ho nemam nutit za detmi chodit, ze on uzna kedy pride, a aj ked je s nimi, sa im venuje minimalne a dava najavo ako je s nimi z ,,donutenia,, ,bud si pise s frajerkou alebo je na mobile, lezi,..a vraj ich chodi strazit, aby ja som si mohla ist po svojom (ako taka pestunka!!!).
Este napisem, ze moj manzel bol a je egoista, neviem ako mam tuto situaciu riesit. Na jednej strane chcem, aby mali deti s otcom ako taky kontakt (je s nimi cca 5hod/ tyzden) , no na druhej strane , ked vidim ake su mu lahostajne, je mi z toho zle :(
Dakujem za vase nazory.

minenkaa
1. mar 2025

Nerieš príde bude nepríde nebude,ty s tým určite nič nespravis

tulipanik12
1. mar 2025

Môj ex je taký istý o dcéru okrem povinného výživného nič navyše a nikdy nemal záujem sa s ňou stretávať, teraz má dcéra 25 rokov a už ho dobrých 10 rokov nevidela a ani jej nechýba 😀

pribinak
1. mar 2025

No nič s hentakym mizerným chlapom

Ale ja byt tebou tak pokladám najlepšieho právnika naširoko - nadaleko a odklbem ho na výživnom aj o posledný cent

A potom môže investovať do frajerky čo chce, ale najskôr budú pokryté deti

autor
1. mar 2025

@pribinak ano, na to mi povedal, ze ak mu zvysia vyzivne o 20e, tak sa mu to oplati
Mne je z toho celeho zle, ako moze jeden otec doslova z mesiaca na mesiac toto spravit :((

pribinak
1. mar 2025

Hľadaj dobrého právnika a pobi sa s ním o posledný cent

minenkaa
1. mar 2025

Preco ta to ozaj teraz serie,veď píšeš ,ze vždy bol taký

janickacrazy
1. mar 2025

Bohužiaľ sa to stáva, neboj sa, možno časom ho mladá kopne do zadku a bude spokojný. Pokiaľ sa deťom nebude venovať, tak neskôr budú oni kašľať na neho.

deti95060810
1. mar 2025

tak musíš dohliadnut aby aspoň načas a poriadne platil... návštevy mu nevnútiš - ani ty, ani sudca zo súdu...
môj ex platil len výživné . nič navyše. žiadne meniny, narod., niečo navyše... ako bonus - syna videl až vo veku 15 r.
no čo ti poviem - ako dvaja cudzí ľudia. ani nie sú v kontakte - že načo.

sissy27
1. mar 2025

Moj ex nevidel dceru 20 rokov a nepredpokladam, ze sa nieco zmeni… a poznam takych viac, co svoje deti nevideli cely zivot, hoci vedia ze existuju, vedia kde byvaju atd. Na jednej strane to nepochopim, ako s tym dokazu zit, na druhej strane si hovorim, ze je to lepsie ako by mali robit problemy.
Na tvojom mieste to necham tak, nech radsej deti vynecha zo zivota, ako im davat falosnu nadej, ze ich ma rad a “zaujima sa”. Deti pochopia…

mmmt
2. mar 2025

Presne táto situácia nastala u mňa a ex videl naposledy dcéru v 2015 vôbec mu nechýba nechce nič o nej vedieť. Teraz mi píše žena pre ktorú nás opustil že ma s ňou 2 deti opustil ju pre inú a znova to iste zaujem o deti 0. S tým neurobíš nič proste sa s tým zmier. A hlavne si zapamätaj jedno. Nikdy nenut iného robiť čo nechce lebo to tak potom aj vyzerá…. Prežijete aj bez neho deti si zvyknú… je to strašne neviem to pochopiť ale žiaľ aj taký sú medzi nami…. Drž sa

autor
Autor odpoveď zmazal
mantilka
2. mar 2025

Ja som síce vydatá, ale kým príde by som ho nechala nech sa stará. Lebo keď raz budeš súrne potrebovať a odvykne si, nebude ochotný prísť.

bystrozraky
2. mar 2025

Len trochu poopravím - on nie je egoista, podľa mňa, je to jasný psychopat podla mna. Myslím, že tých znakov sa dá vidieť dosť v tom, čo si napísala:
-Nedostatok empatie
-Egocentrizmus
-Povrchné emócie
-Nezodpovednosť
Ja by som ho radšej do ničoho moc nenútil. Proste je jasné, že nie je normálny. Len by ma zaujímalo, či bol taký vždy a teraz sa to zhoršilo, alebo to prišlo počas tej krízy.

autor
2. mar 2025

@bystrozraky ano, riesila som to aj s psychologickou a terapeutom, jeho povahu: egoista s narcistickymi crtami a manipulator a klamar. Ci som to videla? Ano, tusila som to, len som to nevedela ,,uchopit,, a nestudovala si to tak intenzivne ako po jeho odchode. Vsetko sedi. Vraj mam buchat sampanske, ze si nasiel inu obet. A teraz mam pocit, ze je este horsi ako predtym, uz sa nemusi pretvarovat.

nin12345
2. mar 2025

Ak je to tak ako hovoris tak bud stastna prestastna ze o deti zaujem nejavi a nebudu cely zivot pod vplyvom takehoto cloveka - on by casom aj im rujnoval psychiku a formoval ich zlym smerom a musela by si sa na to divat. Zial su aj takito co sa o deti biju len preto aby byvalej robili cez ne zle tak sa tes ze toto ta obislo, zabuchni za nim dvere a zi spokojne.. deti to raz pochopia

autor
3. mar 2025

@nin12345 dakujem velmi pekne za odpoved, ano ja si spatne uvedomujem, ako uz aj starsiu zacal podcenovat ako mna, ako nie je dost dobra a pod., takze presne, toto som si aj ja povedala, ze by im ubijal sebavedomie ako mne