Ako riešiť nezáujem matky o dcéru a rodinu?
Dobrý deň potrebujem si prečítať iné názory.Minulý rok a ešte začiatkom tohto sme mali s manželom dosť veľkú krízu a vyzeralo to tak že pôjdeme od seba a rozvedieme sa. V tú dobu som v podstate nemala kam ísť. Oslovila som mamu - vdovu ktorá býva sama v dome- môj rodičovský dom či by som s deťmi mohla prísť k nej bývať. Nebudem to tu rozpitvávať,mali sme výmenu názorov a jej odpoveď bola NIE, nechcela ma tam a ja som nechápala prečo, nemala som sa na koho obrátiť a ona ma tak sucho odpísala. Jediné šťastie som mala v tom, že ma muž nebil, inak ani to by s ňou nepohlo a nemala by som kam utiecť s deťmi. Mama sa ani nezaujímala aký mám problém, či môže pomôcť,ani vypočuť. Skrátka len to,aby som jej nezostala na krku.
Po 3 mesiacoch mama robila oslavu jej narodenín. Napísala mi aby sme prišli. Do tej doby sa mi vobec neozvala po tej hádke čo som kde som a ako som poriešila veci. Ok. Prišli sme,dali sme peniaze v obálke. Zvyšok ľudí tiež dával obálky, pretože ich mama mala poukladané kade-tade. Počas oslavy prišla mama za mnou s tým či som nevidela jej zlatú obálku, hovorím nie,tak sa začala vypytovať pred všetkými pozvanými na tú obálku a mala úplne znechutený výraz ako by ju niekto okradol.Behalo tam dosť detí a pýtala sa či ju niektoré dieťa nezobralo. Samozrejme potom ju našla. Bolo mi trápne aj za ňu, že to tak riešila pred všetkými.
Táto oslava bola pár mesiacov pred tým ako sme sa pohádali a na oslave sa ma tiež nepýtala ako sa mám ako som vyriešila veci.
- Teraz - od oslavy ubehli dva mesiace a doteraz sa mi matka tiež neozvala ako sa máme, čo deti,ani sa nespýtala, nenapísala že príde na návštevu, zostalo ticho.
Moje deti ju v podstate ani nepoznajú,keď tu aj bola tak za ňou nešli a ani nechceli. Minulý rok prišla asi dvakrát a tento rok vôbec.
Kontaktovali by ste takúto matku? Alebo ju zo života odstrihli úplne?
Odstrihnut. A ani nemas co lutovat.
Odstrihla by som ju.
Odstrihnut
Ja by som jej na Tvojom mieste nebola išla ani na tú oslavu
Deti sa na ňu ani nepýtajú, v podstate ju nemajú za babku. Nikdy ich neprišla kočíkovať ani jediný raz. Prišla len keď sme mali oslavu,mimo to neprišla,nestavila sa. Vraj nemala čas.
V roku 2022 sme išli na dovolenku,tak sme ju vzali s nami. To prišla hneď dohodnúť sa.
Už ju volať nebudem s nami. Ak by som jej teraz napísala aby prišla že v júli ideme na dovolenku, hneď zajtra by som ju tu mala.
Správaj sa k nej ako ona k tebe, nemá čistý záujem a ani ho mať nikdy nebude.
Mamu budes potrebovat cely zivot. Mozno ti to bude divne, ale kazdy ma mamy 2 - jednu biologicku, jednu "duchovnu". V krestanstve je to Maria, v hinduizme Ama..neviem ti to vysvetlit, ale ak ti biologicka mama neda to, co potrebujes, skus poziadat tu duchovnu. Predstav si, ze sedi vedla teba mama, aku si si vzdy priala. Ta, ktora ta lubi najviac na svete, dava na teba pozor a pomaha ti. A povedz jej vsetko, co ta boli a co by si potrebovala od nej. Ak nie si veriaca, aj tak to skus. Nemas co stratit.
Mamu budes potrebovat cely zivot. Mozno ti to bude divne, ale kazdy ma mamy 2 - jednu biologicku, jednu "duchovnu". V krestanstve je to Maria, v hinduizme Ama..neviem ti to vysvetlit, ale ak ti biologicka mama neda to, co potrebujes, skus poziadat tu duchovnu. Predstav si, ze sedi vedla teba mama, aku si si vzdy priala. Ta, ktora ta lubi najviac na svete, dava na teba pozor a pomaha ti. A povedz jej vsetko, co ta boli a co by si potrebovala od nej. Ak nie si veriaca, aj tak to skus. Nemas co stratit.
@veklipo som veriaca. Od mamy si ani jedno objatie nepamätám. A nie som až taká stará, nemám ešte ani 33r
rozviedli ste sa nakoniec?
Nejako som sa stratila v tom, či bola oslave pred alebo po hádke , ale to je jedno. Odstrihla by som
Nejako som sa stratila v tom, či bola oslave pred alebo po hádke , ale to je jedno. Odstrihla by som
@mateson2004 oslava bola po hádke. Potom sa mi dlho neozývala,len pozvala na oslavu a po oslave sa opäť neozvala. Vlastne doteraz
a ty sa jej ozývaš ? Pýtaš sa ako sa má a čo robí ? Čo jej zdravie ? Otca už nemáš ?
Ja už by som neprišla ani na tú oslavu
a ty sa jej ozývaš ? Pýtaš sa ako sa má a čo robí ? Čo jej zdravie ? Otca už nemáš ?
@subartic teraz som sa tiež neozvala. Pred tým do tej doby som bola iniciatívna len ja. Unavilo ma volať ju k nám,nemala čas, neprišla
a tvoj otec ?
A ty sa jej ozyvas, či len čakáš kedy sa ozve ona?
Mne sa nezdá, žeby len tak odmietla aby si tam prišla bývať s deťmi. Tu musí byť niekde nejaký pes zakopaný
a tvoj otec ?
@subartic ved posala ze mam je vdova
autorka odstrihni sa a kedze si veriaca vyhladaj si seminar Otcovo srdce a chod na neho
drz sa
Mne sa nezdá, žeby len tak odmietla aby si tam prišla bývať s deťmi. Tu musí byť niekde nejaký pes zakopaný
@bielasovicka preco myslis ? typicky rodic narcista manipulator, ja by som sa svojej ani nepytala v takej situacii rovno by som rieisla azylovy dom
a takych deti je plno pre ktorych domov nie su ruky na ktorych smies plakat
Tak, ak je mama vdova, máš po otcovi svoj podiel v dome. Pokiaľ samozrejme dom nadobudli rodičia počas manželstva.
Tak, ak je mama vdova, máš po otcovi svoj podiel v dome. Pokiaľ samozrejme dom nadobudli rodičia počas manželstva.
@anna777115 mám
Toto nezacalo od vecera do rana, tie chladne vztahy tam boli asi aj v detstve. Ano, odstrihla by som sa. Lebo to neustale odmietanie od nej urcite vnutorne zaboli. A urcite si toto prezivala aj v detstve.
Odstrihnúť, keď sa nezaujíma. Myslím si, že keby ste boli viac spolu, bolo by aj viac konfliktov, a keby ste spolu bývali, boli by na dennom poriadku- podľa toho, čo píšeš.
Toto nezacalo od vecera do rana, tie chladne vztahy tam boli asi aj v detstve. Ano, odstrihla by som sa. Lebo to neustale odmietanie od nej urcite vnutorne zaboli. A urcite si toto prezivala aj v detstve.
@ivana11155 ja si nejak extra detstvo nepamätám. Nespomínam si či ma niekedy objala. Keď u nás aj bola,tak nemala sa k tým deťom, nič o nich nevie tak si myslím že taká musela byť aj k svojím deťom
A si milá, že si aj na oslavu prišla, aj dar dala, myslím, že z tvojej strany si urobila, čo si mohla.
Kontaktovat mozes, ale ona sa asi nezmeni. Nepotrebuje tvoje problemy....no ale co narobis. Na oplatku sa ani ty o nu nezaujimaj, ked ta bude raz ona potrebovat. Je to smutne, ze matka sa takto dokaze spravat k vlastnej dcere.
Zažila som veľmi podobné s otcom, len teda hádka medzi mnou a ním bola ohľadom toho, že keď som bola pubertiačka, tak mi kde tu dal 20€ 🤣🤦♀️ - k tomu sa nejdem ani hlbšie vyjadriť. V každom prípade som si v jednom bode (keď si našiel svoju manipulatorskú partnerku) povedala dosť, v podstate som mu vynadala za všetko, čo sa počas životu nazbieralo a zakončila som to tým, že od tej chvíle nás už nič nespája, nech mi dá pokoj. A tak aj je. Nechýba mi, snáď ani ja jemu, aj keď za každú cenu chce, aby som sa nejak dozvedela o jeho živote, čo ale rovnako ignorujem ako jeho existenciu 🙂
Aj napriek tomu, že si veriaca a sú tam kadejaké prikázania, o tom, že máš ctiť rodičov, tak cti v prvom rade svoje psychické zdravie, lebo to je to najdôležitejšie ♥️
veď ona sa už odstrihla len ty si si to zjavne nevšimla. ja by som jej ani na oslavu nešla keby sa takto ku mne zachová

Je ťažké akceptovať takéto správanie matky. Je mi to ľúto. Asi by som nevzdala pokusy nadviazať naspäť kontakt.