Ako riešiť nezhody o vierovyznaní dieťaťa?
Ako by ste riešili situáciu vy ? Dieťa 6.r pokrstene v evanjelickom chráme (po otcovi). Súhlasila som s tým za podmienky , že ho bude brať do chrámu a viesť ho. Za celých 6r. dieťa bolo s otcom 2x v chráme. Keďže otec neplní to, čo mi sľúbil , beriem dieťa do môjho chrámu (gr.kat). Chcela by som ho prepísať na moju vieru, ale otec nesúhlasí. No zároveň nič nerobí pre to, aby on ho vychoval.( S otcom dieťaťa nežijeme spolu). Ako to riešiť ?
@minenkak vedenie v tvojom ponimani je,ze ideme do kostola,na spoved,lebo sa to patri?...to nie je vedenie k viere a nechapem,co s tym stale maju problem hlavne ti co neveria,resp.az neznasaju krestanstvo...
ja ako matka svoje dieta vediem k hodnotam,ktorym verim,o ktorych som presvedcena,nezaujima ma,ze suseda si trebars mysli a vychovava dieta tak,ze mu dovoli zjest 10cokolad za den,ak ja mam presvedcenie,ze ma zjest moje dieta len jednu..a tak je to aj s vierou,preto veriacim rodicom zalezi na tom,aby dieta vo viere vychovavali,chapes?...
to znamene,ze moje dieta vie,ze susedove dieta je 10cokolad denne a ono moze len jednu,to ale neznamena,ze ked bude starsie nebude jest tiez 10..a s vierou je to rovnako,vie ze su aj ine nabozenstva,vie,ze su aj neveriaci,ale kym je dieta vedieme ho my k tej svojej a ak bude starsie,hoci dufam,ze bude vo viere pokracovat a modlim sa za to,ak sa rozhodne inak,urcite ho nezatratim..
ak nevidite paralelu v priklade,co uz

@minenkak o.k. Tvoje dieta veri v "tvojho" boha? Ak ano, ako k tomu dospelo? Fakt ma to zaujima.