Ako riešiť nezhody ohľadom krúžkov pre deti?
Ahojte. Chcem sa spýtať na váš nazor, lebo už som zo situácie z domu unavená. Máme dcéru,druhacku, ktora chce chodiť na futbal. Tak so ju tam prihlásila, keď ju to baví, nech si kope. V prvom ročníku chodila na karate, bavilo ju to, no bola zo všetkých najmenšia a najslabšia a keďže je súťaživa, hrozne ju to demotivovalo a už tam nechce chodiť, lebo nemala fyzicky na ostatné deti a vždy prehrávala. Viem že nebude vynikať ani vo futbale, ale celkom jej to ide a hrozne ju to baví. Tu mám ale veľký problém s mužom. Pre neho je futbal podradný a vraj produkuje iba sprostých ľudí, on jej to nechce dovoliť a silou mocou ju chce nútiť na karate, aby sa naučila brániť keď je taká malá. Ďalej som ju prihlásila na angličtinu, majú síce aj v škole, no slabú a považujem to za dôležité aby sa dieťa poriadne naučilo jazyk. No muz zasa nesúhlasí, že má ešte na anglinu čas. Dcéra má poruchu pozornosti a veľké problémy so sústredením, muž si myslí že kým sa toto nezlepší, nebude chodiť na krúžky, ja si zasa myslím, že je to motivácia a vyluftovanie stresov .mate doma partnerov, ktorí bojkotuju krúžky a záľuby deti len preto, že oni dane krúžky považujú za zbytocne? Už neviem ako mu to mám argumentovať. Ďakujem za postrehy 🙏🏼
@anonym_autor no ja tvojho muza do istej miery chapem, mne je futbal tiez vrcholne nesympaticky sport. Deti to tiez bavi si kopkat do lopty, ale nrdala by som ich tam. Moji chodia obaja na bojove umenie a naozaj sa mi nezda, ze by bol hendikap, ak je niekto vzrastovo maly, mnohokrat je to naopak vyhoda oproti tazkopadnym ludom. Okrem karate je milion inych druhov, ak sa v tomto nenasla, preco neskusite nieco ine? Ja by som jej ukazala moznosti a ak by di aj napriek tomu vybrala futbal, asi by mj neostavalo nic ine, len sa s tym zmierit. Ale furbal z nej podla mna moze urobit muzatku 🙈 No tazko by som to prekusla a obzvlast pri dcere.
@anonym_autor nech si vyberie sama co ju bude bavit.
Moje deti si vždy krúžky vyberu + angličtina. Ak po roku už nechcú pokračovať , nevadí. Ak chcú, podporím. A áno, sú to krúžky, ktoré by som si ja nevybrala, ale ja predsa na ne chodiť nebudem a ani ma to nejako neobmedzuje.
Keby si vybrali futbal, ok, nemám problém. Aspoň by si s dedkom zahrali.🙂
Je druhacka, futbalju bude bavit rok, mozno dva, potom ju zaujme nieco ine, povedz to aj muzovi, vybeha sa vylieta a bude ok.
@anonym_autor Ak ma problem s pozornostou, tak sustredenie na loptu v pohybe jej pomoze. Tu anglictinu chce ona alebo je to tvoja volba? Aby si ju nenutila do niecoho k comu ziska odpor.
ja nie som za futbal ale detom treba dat šancu robit to co ich bavi. S futbalom ste pripraveny na to ze trening je kľudne aj 3-5x do tyzdna a v sobotu zapasy? Ja teda nie. Co sa anglictiny týka, zial co sa poruchy pozornosti tyja, to neporadim, anglictinu ale urcite odporucam v akomkoľvek veku. Moji od 3 a 4 rokov sa učia, cely den anglictinu pocuvaju vo videach, hrach, predtym v rozprávkach. Vo veku 13 a 10 rokov komunikuju na lepsej úrovni, neboja sa, nehanbia. Zial učiteľku nemaju ani na takej urovni, cize učia sa individualne s lektormi
U nas to iste...muz futbal zakazal z rovnakych dovodov plus zranenia a ja anglictinu, lebo aj podla mna maju deti cas...skor ked budu vacsie, nech idu von, anglicky tabor, ale aby druhak sedel na AJ kruzku...ona to ani vnimat nebude, bude si nad svojim rozmyslat a pokial nebude pravidelne v native prostredi/komunikacii, tak to nema zmysel. Sport by som nechala na uvolnenie energie, ale taky, co ju bavi...tieto deti su aj v sporte nemotorne, nevedia chytit loptu, sustredit sa na pravidla, kopy...a plavanie? tenis?
Tvoj muž má pravdu, rešpektuj jeho názory. Dieťa nech nechodí na krúžky.
Pre hlupaka kazdy hlupy...ja nie som tiez extra fanusik futbalu ale ked chce nech si kludne ide. A s najvacsou pravdepodobnostou ju to prestane tak po roku (mozno par rokoch) bavit. Anglictinu odporucam. To jej neuskodi. Pokial to nie je nasilu. Male deti dokazu najviac navnimat jazyk.
Nech robi kruzok co ju bavi. O tom to je.
Ja len, ze ak ma poruchu pozornosti, darmo bude manzel cakat na nejake “zlepsenie”…. Z toho nevyrastie. Mozete jej pomoct to kompenzovat, ale vyrast z toho?
ja nie som za futbal ale detom treba dat šancu robit to co ich bavi. S futbalom ste pripraveny na to ze trening je kľudne aj 3-5x do tyzdna a v sobotu zapasy? Ja teda nie. Co sa anglictiny týka, zial co sa poruchy pozornosti tyja, to neporadim, anglictinu ale urcite odporucam v akomkoľvek veku. Moji od 3 a 4 rokov sa učia, cely den anglictinu pocuvaju vo videach, hrach, predtym v rozprávkach. Vo veku 13 a 10 rokov komunikuju na lepsej úrovni, neboja sa, nehanbia. Zial učiteľku nemaju ani na takej urovni, cize učia sa individualne s lektormi
@katkaseiner no nas syn takto prekvapivo zacal chpdit na futbal v dedine, kam sme sa prestahovali. A my s muzom, ze dobre, vsak si zakopu loptu, syn uprimne na to nema talent, ale povedali sme si, ze ked ho to bavi, okaaa. No a uz je v klube a stale ho to bavi, chodia na zapasy, keby len v sobotu, ale aj v nedelu, sviatok...🙈. No a zacal chodit na 8 rocne gymnazium, nie sportove, takze asi to okreseme, bohuzial. Viem, ze futbalista z neho nebude, ale podla mna ho to posunulo v niecom vpred, spoznal sa s chalanmi z dediny, ma priatelstva a tak. A hlavne ten pohyb.
Zober si to tak, že na cudzie jazyky ma dieťa naozaj ešte čas. Druháčka je stále viac dieťa než žiak, chce sa hrať, hýbať, behať, kopať. Ešte nevie poriadne ani slovenčinu, tak prečo ju hneď trapiť angličtinou?
Nech si dcéra vyberie čo ju bude baviť a keď chce chodiť na futbal nech chodí , my sme to vždy nechali na deťoch najstarší syn chodil na futbal , prostredný a najmladší syn na hokej , najmladší v škôlke aj na spev , staršia dcéra chodila ako menšia na tanečnú a od 8 rokov chodí na karate a posledné 3roky si pridala motokáry a je to dievča proste si to vybrala a je šťastná a nech sa tvoj muž pozrie na to čo chce dcéra
@anonym_autor Kruzky dietata nepovazujem za hodne hadky. Ved to nie je nic seriozne. Preco sa koli tomu hadat. Ak ja chcem dieta niekam prihlasit, tak prihlasim a potom ho tam vodim. Ani ma nenapadlo ze by muz s tym nesuhlasil. Ako to muz bojkotuje? Ci do teba zakazdym huci aby si to zmenila?
Zensky futbal je tu v Kanade velmi popularny a strasne vela dievcat to hra. Na Slovensku je to asi ine.
Urcite by som nenutila dceru do karate ak tam nechce chodit.
nech chodi na futbal, predpkladam, ze este hrava s chalanmi, kedze tolko dievcat sa tam nenaslo.
nech hra kolko chce, v tomto veku mavaju treningy 2x do tyzdna. futbal v tomto veku je aj o kondicke, sustredení sa a priestorovej orientacii (zacinaju), musi sa vediet pohybovat s loptou. Nechaj ju na futbale a povedz muzovi, ze mlada sa este len hlada, ked ju to bude bavit rok, tak bude ju to bavit rok. nech vyskusa. tie detske treningy su docela zahul, bude chodit unavena, ale ked ked pises , ze je sutaziva, tak sa bude chciet "ukazat"......
nazor na futbalistov maju vsetci rovnaky, v tomto veku nech to neriesi, nejde sa s tym zatial zivit. na druhej strane zenska liga v UK, ci Španielsku su super.
Všetky argumenty davno použité, ale zbytočne
Muž si razí teóriu že on jej vyberie čo on považuje za dobré. Nech sa vie biť. No veď ok, sama som ju davala na karate aj preto, aby sa naučila brániť, zíde sa jej to. Ale na silu to pre mňa nemá význam. Muž mi to bojkotuje tým, že ak ju tam nechám, platím si všetko sama a sama si ju budem aj voziť, čo vie veľmi dobre že je to pre mňa skrz prácu veľký problém.
Muž by sa mal trošku ukľudniť... Robí z komára somára. A na tej angličtine by som trvala bez akejkoľvek diskusie.
Muž si razí teóriu že on jej vyberie čo on považuje za dobré. Nech sa vie biť. No veď ok, sama som ju davala na karate aj preto, aby sa naučila brániť, zíde sa jej to. Ale na silu to pre mňa nemá význam. Muž mi to bojkotuje tým, že ak ju tam nechám, platím si všetko sama a sama si ju budem aj voziť, čo vie veľmi dobre že je to pre mňa skrz prácu veľký problém.
@anonym_autor karate je čo sa obrany týka na dve veci, to by ste si mali uvedomiť obaja. Keď už, tak ju dajte na krav maga.
@anonym_autor karate je čo sa obrany týka na dve veci, to by ste si mali uvedomiť obaja. Keď už, tak ju dajte na krav maga.
@tiezjedna to je nazor cloveka, ktory v zivote bojove umenie neskusil, popripade niekoho, kto pocuval od instruktorov krav maga, ze to je jedine vhodne na sebaobranu. Akekolvek bojove umenie vies vyuzit v praxi, ak super nikdy nerobil nic, tak ti ani karate nebude na dve veci. Jednak ti doda sebavedomie a to je hned polovica uspechu, za druhe pri kazdom cvicenie nadobudnes silu, reflexy, obratnost, proste same vyhody oproti niekomu, kto nerobi nic. A ver mi, ze ak by doslo k napadnutiu, tak ziaden bojovnik sa nebude bit podla pravidiel, ale bude reagovat instinktivne.
@tiezjedna to je nazor cloveka, ktory v zivote bojove umenie neskusil, popripade niekoho, kto pocuval od instruktorov krav maga, ze to je jedine vhodne na sebaobranu. Akekolvek bojove umenie vies vyuzit v praxi, ak super nikdy nerobil nic, tak ti ani karate nebude na dve veci. Jednak ti doda sebavedomie a to je hned polovica uspechu, za druhe pri kazdom cvicenie nadobudnes silu, reflexy, obratnost, proste same vyhody oproti niekomu, kto nerobi nic. A ver mi, ze ak by doslo k napadnutiu, tak ziaden bojovnik sa nebude bit podla pravidiel, ale bude reagovat instinktivne.
@lindusss2016 karate som robila 6 rokov. Krav magu robia naša deti a rozdiel vidím dosť veľký.
Toto sice nemame,ale riesime dilemu ako zosuladit vsetky kruzky aj z vozenim,ci busmi.2ja chodia na box,pondelok,streda do mesta,dcera zase na tanecny ale mala by sa uz posunut dalej a tam uz maju treningu pondelok,stredu,piatok a aj cez vikend niekedy pred sutazami.Tiez sa prihlasili v skole na kruzky,vsetci 3ja na poznavanie miet,dcera este k tomu dalsi.Takze ako my toto vsetko zosuladime,naozaj netusim.
@lindusss2016 karate som robila 6 rokov. Krav magu robia naša deti a rozdiel vidím dosť veľký.
@tiezjedna takze ti 6 rokov karate nic nedalo? Neviem teda, ako davno si ho robila, na akej urovni. Ale podla mna uz len chodit do posilky ti da vyhodu, akykolvek sport ti da vyhodu, takze by som o tom nenapisala, ze je to na dve veci
@tiezjedna takze ti 6 rokov karate nic nedalo? Neviem teda, ako davno si ho robila, na akej urovni. Ale podla mna uz len chodit do posilky ti da vyhodu, akykolvek sport ti da vyhodu, takze by som o tom nenapisala, ze je to na dve veci
@lindusss2016 nikdy som ho nepotrebovala v bežnom živote. Ale čo vidím u detí, tak Krav maga mi príde oveľa použiteľnejšia.
@anonym_autor direktívny a panovačný otecko by si mal uvedomiť, že dieťa robí s radosťou to, čo ho baví (a o to pri krúžkoch ide, nie?) a to, na čo chodí z donútenia buď len fláka alebo ho to priamo (hlavne psychicky) zaťažuje. Jeho averzia voči futbalu je naprosto nezmyselná, veď dievča nemá životný sen byť profesionálnou futbalistkou, proste ju len baví kopať do lopty, nech je rád, že má zdravý pohyb. A ak ti dal takéto ultimátum, je to od neho trápne až detinské (keď nebude po mojom, budem dupať nôžkou!). Ja, ako sa poznám, by som sa v takom prípade naštvala tak (netvrdím, že je to to najsprávnejšie), že by som pohla nebom aj zemou, zohnala si akúkoľvek pomoc a pod., aby som dcéru na futbal voziť mohla. Pre muža by to bola lekcia, že si poradíte aj bez jeho dovolenia, navyše by to mohlo otvoriť oči aj jemu, keď uvidí, aká je dcérka spokojná
Dohodni sa s niekym, koho poznas, že ti ju tam bude vozit. Nemate niekoho spolahliveho v okoli, kto nepracuje a mohol by ju odprevadit? Hoci aj autobusom?
Ja som ukurat teraz jednu dilemu vyriesila,suseda tiez malu dala k vecsim,a mava len rannu,male su aj kamosky tak som sa jej pytala,ci by mi ju nezobrala tiez,ze jej budem davat na benzin kolko povie.Aj busom keby isli uz su 2 baby,pojde im to lepsie.No este uvidime ako sklbit dalsie kruzky.Sama som zvedava ako toto bude mala zvladat,ked este aj dalsie 2 si dala v skole.Nuz necham to nanu,nech sa s tym uz sama popasuje.
ako ja tiez nemusim futbal ale pri kruzkoch nejde o mna ale o dieta.
my sme sa vzdy pytali syna co by chcel robit, a na aky kruzok by sa chcel prihlasit.
skusil aj karate a mal toho dost presne z dovodu, ze kazdy si na neho dovoloval lebo bol najmladsi, najmensi a najslabsi.
tvoj muz sa chova jak spurne decko. nebude po mojom tak nebude nijak a naviac chce robit naprieky.
co zasieva, to bude zat.
kazdy tlak vyvola len odpor. ci uz k danemu sportu alebo k rodicovi co ju bude do toho tlacit ale aj k tomu co ju nepodpori. je na vas co chcete dosiahnut, spokojnu dceru alebo ...
pokial by to bola moja dcera a ona by na ten futbal chcela chodit aj napriek otcovi, tak by som bud hladala iny klub, ktory by som vedela zmanazovat alebo zohnala niekoho kto by ju tam odviedol.
ja chcem mat dobry vztah s dietatom a mat jeho doveru, ze sa mozu na mna spolahnut a ze tu budem pre neho ked potrebuje aby za neho niekto zabojoval
Je mi ľúto tvojej dcéry…tam je hlbší problém a síce že ju tvoj muž nerešpektuje ako osobnosť ktorá má právo na to mať svoje vlastné záujmy a preferencie a on keď by bol láskavý otec tak by to podporoval…lenže on ju vníma len vo svetle svojich predpojatých skostanetených názorov a skúseností a nedovolí jej zažiariť svojim autentickým svetlom v zmysle toho rozvíjať sa spôsobom aký malá najviac potrebuje…teraz ešte nemá na výber a asi sa len bude musieť podriadiť…hneď ale ako príde do puberty sa necitlivému otcovi vzoprie a začne rázne odmietať čo on presadzuje…z princípu že už bude jasne cítiť tú neúctu vo forme že ja som najmúdrejší a ty malé sprosté decko budeš poslúchať čo ja určim (inak na Slovensku veľmi častý a veľmi zraňujúci spôsob výchovy)…a ešte aj tá forma nátlaku na teba že - nepomôžem ti s logistikou na krúžky s ktorými nesúhlasím je nechutná…ak to dokážeš tak si dcéru zastaň, ale aj tak asi chúďatko skončí na karate kde nikdy nezažije dobrý pocit z víťazstva a z vlastného rastu, ale len potupné posledné miesto zakaždým. A otecko ju bude mať s nízkym sebavedomím, ale zato poddajnú a to sa mu bude páčiť, pretože bude jemu poslušná a to je jeho najhlavnejší cieľ. Jaj a samozrejme že sa mu nepáči ani angličtina (aj keď sa malé deti učia jazyky najjednoduchšie a najprirodzenejšie a potom sú fluent spíkri) - nebodaj by potom v dospelosti mala otvorené dvere do zahraničia a ďaleko od neho. Nech jej mužíček hlavne nezabudne prízvukovať poruchu pozornosti a kým to nenapraví zakázať úplne všetko čo jej robí radosť a teší ju, že by ju už úplne zdeptal.
Je mi vašej dcéry ľúto. Krúžok má byť o radosti. Robiť niečo, čo ma baví, kde sa vyventilujem, kde budem s deťmi rovnakej krvnej skupiny. Ak je to futbal, tak je to futbal, možno v nej máme nádejnú reprezentantku. Možno sa v tom nájde. Moji synovia sú športoví antitalenti. Čo by som dala zato, keby chceli hrať futbal. Nechcú, nehrajú. Vybrali si šach. Angličtinu v jazykovke majú od 4.ročníka. Ja som z donútenia vychodila ZUŠ - hru na husle. Bojkotovaka som to, chodila poza školu, nenávidela som to, plakala veeeeľa. Dostala som pár vychovných a musela som tam chodiť. 8 rokov!!! V živote dieťaťa je to veľmi dlhý čas. Chcela som chodiť na stolný tenis. Tak to nie....Dnes už ani neviem prečo. Dodnes to rodičom zazlievam a pre seba som si z toho vzala poučenie, že toto svojim deťom neurobím. Ja by som dcéru na ten futbal vodila a bola jej najväčší fanúšik.

@anonym_autor prečo ju aj ty odpisujes čo sa týka futbalu?