icon

Ako riešiť nezhody ohľadom krúžkov pre deti?

9. sep 2025

Ahojte. Chcem sa spýtať na váš nazor, lebo už som zo situácie z domu unavená. Máme dcéru,druhacku, ktora chce chodiť na futbal. Tak so ju tam prihlásila, keď ju to baví, nech si kope. V prvom ročníku chodila na karate, bavilo ju to, no bola zo všetkých najmenšia a najslabšia a keďže je súťaživa, hrozne ju to demotivovalo a už tam nechce chodiť, lebo nemala fyzicky na ostatné deti a vždy prehrávala. Viem že nebude vynikať ani vo futbale, ale celkom jej to ide a hrozne ju to baví. Tu mám ale veľký problém s mužom. Pre neho je futbal podradný a vraj produkuje iba sprostých ľudí, on jej to nechce dovoliť a silou mocou ju chce nútiť na karate, aby sa naučila brániť keď je taká malá. Ďalej som ju prihlásila na angličtinu, majú síce aj v škole, no slabú a považujem to za dôležité aby sa dieťa poriadne naučilo jazyk. No muz zasa nesúhlasí, že má ešte na anglinu čas. Dcéra má poruchu pozornosti a veľké problémy so sústredením, muž si myslí že kým sa toto nezlepší, nebude chodiť na krúžky, ja si zasa myslím, že je to motivácia a vyluftovanie stresov .mate doma partnerov, ktorí bojkotuju krúžky a záľuby deti len preto, že oni dane krúžky považujú za zbytocne? Už neviem ako mu to mám argumentovať. Ďakujem za postrehy 🙏🏼

Strana
z2
anonym_506162
10. sep 2025

Moj 4 rocny si mohol teoreticky vybrat na aky kruzok bude chodit. Ci pokracuje v tom co robi alebo skusi ine(boli sme aj na hodine, pozriet, videl, rozhodol sa pokracovat v doterajsej aktivite). Chcel by aj futbal, ale bohuzial nemame nikde blizko, kde by mohol chodit taky maly- ja ani manzel nemame futbal radi, ale ked nastupi do skoly a bude chciet futbal, tak ho dame. Dcerka 5r zase prerusila aktivitu. Chcela ine, tiez sme boli pozriet, prihlasili sme ju. Predpokladam ze rok- dva vydrzi a bude chciet skusit ine. Moja dcerka by toho chcela skusit vela, ale vedela si vybrat. Preco nepodporit dietatko v tom, co ho bavi? 🤔. Ja som chcela skusit tiez nejake kruzky ako dieta a nebolo mi dopriate a doteraz je mi smutno z toho. Na ZUS som sa prihlasila ako 22 rocna a chodila asi 3 roky, kym nezdrazeli tak, ze som si to v tom case nevedela dovolit.Za mna by deti mali robit ti, co im prinass radost ❤️

karmen118
10. sep 2025

@anonym_autor Ak chce chodiť na futbal nech chodí, každý pohyb pre dieťa je super, angličtinu by som zvážila, ak má poruchu pozornosti, aby ju to neunavovalo zbytočne, keď má ešte aj školu, aby sa zvládala sústrediť na učenie v škole a na úlohy doma. Ale je to v prvom rade na nej ako si povie.
Nie je dobré zakázať dieťaťu krúžok len preto, že sa rodičovi nepáči - pokiaľ pravda, nie sú dôvod financie. Horšie je už len nútiť dieťa na krúžok, čo nechce.

vilma7
10. sep 2025

Za prvé by som riešila v prvom rade problém s pozornosťou a sústredením A až potom anglicky jazyk či futbal.!1±q
Za.mna na obranu karate zbytočne, skor by som vynrala Aikido.
Anglicky sa este naučí.

andreatytler
11. sep 2025

@anonym_autor Och, to je magor tvoj muz. Takto direktivne pristupovat ku kruzkom. Nemozem si pomoct, ja by som si to na just nejako zariadila aby dcera mohla chodit na ten futbal. Ako niekto radil aj niekomu zaplatit za benzin aby ju tam vozil.

Strana
z2