icon

Ako riešiť nezhody v rodine kvôli hádke?

17. máj 2026

S mojou tetou sme sa asi pred dvoma týždňami veľmi pohádali. Ona mi začala vykrikovať divné veci. Viem už dlhšie, že sa zaoberá čiernou mágiou, ale to ako sa mi začala vyhrážať to už bolo moc. Ja nejako veľmi na tieto veci neverím, ale naozaj sa mi odvtedy dejú zvláštne veci. Okrem toho povedala o našom spore takmer celej našej rodine. Svoj podiel v našej nezhode samozrejme zmiernila a môj zväčšila. Včera mi sesternica vytkla, že prečo som sa so svojou tetou tak škaredo pohádala. Takmer celá rodina verí jej verzii a mne nie. Som smutná, že do nášho problému teraz zaťahuje takmer celú našu rodinu. Moja starká tiež na mňa nalieha, že sa s ňou mám udobriť. Ja s tým mám dosť veľký problém hlavne po jej zvláštnom výstupe počas našej poslednej hádky. Teraz sa s ňou už nechcem vôbec baviť. Mám predsa len ustúpiť pre pokoj v rodine?

anonym_f2d6e9
17. máj 2026

Nie. Pre mna je dôležitá pravda a na blbosti ako mágia neverim

autor
17. máj 2026
@anonym_f2d6e9

Nie. Pre mna je dôležitá pravda a na blbosti ako mágia neverim

@anonym_f2d6e9 ani ja nie. Skôr ma to vystrašilo, či je mentálne ok. O nej tieto veci nikto nevie len ja a moja mama. Dosť sa pretvaruje a hrá sa na svetú. Napr. v našej rodine sa dosť odsudzuje fajčenie. Teta pred celou rodinou to tají len ja s mamou to vieme. Moja mama priznala, že fajčí, aj keď sa to u nás dosť zle berie... Ale teta tá je vždy tá dobrá aj teraz v našej hádke. Ona za nič nemôže...

anonym_f2d6e9
17. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_f2d6e9 ani ja nie. Skôr ma to vystrašilo, či je mentálne ok. O nej tieto veci nikto nevie len ja a moja mama. Dosť sa pretvaruje a hrá sa na svetú. Napr. v našej rodine sa dosť odsudzuje fajčenie. Teta pred celou rodinou to tají len ja s mamou to vieme. Moja mama priznala, že fajčí, aj keď sa to u nás dosť zle berie... Ale teta tá je vždy tá dobrá aj teraz v našej hádke. Ona za nič nemôže...

@anonym_autor nechala by som to tak. Chce byt nahnevaná tak nech je

anonym_5ffe80
17. máj 2026

Porozpravat sa s nou neznamena ustupit

autor
17. máj 2026
@anonym_f2d6e9

@anonym_autor nechala by som to tak. Chce byt nahnevaná tak nech je

@anonym_f2d6e9 áno. Už sme sa pohádali viac krát a kvôli pokoji v rodine som sa ja aj mama vždy ospravedlnili aby bolo dobre. Mňa už nebaví sa stále ponižovať a ustupovať jej. Mám aj ja svoju hrdosť a keď je naštvaná nech je... Len rodina sa bude teraz na mňa hnevať a to ma trápi.

citronove_koliesko
17. máj 2026

@anonym_autor kazdemu kto sa do toho miesa by som povedala ze dakujem za rady, vztahy s tetou si poriesim sama tak ako uznam za vhodne a ked ona to potrebuje riesit s celou rodinou tak je to jej vec.

anonym_9f2ce0
17. máj 2026

Prečo sa montujú do toho, pri čom ani neboli? Prečo ta nútia spraviť nejaký krok, ak pri tom neboli? Nikomu nič nevysvetľuj, neobhajuj sa, ukáž im obciansky a odkráčaj preč… povedz im, že odmietaš sa k tomu vyjadrovať. No ešte to by mi chýbalo, aby sa sesternica a babka montovali do niečoho, o čom nič nevedia😵‍💫 ani vlastná mama by u mňa nijak nepochodila….

anonym_fba596
17. máj 2026

prečo by si sa mala ospravedlńovať.
Nie si hádam malé dieťa čo má 10 r.

anonym_d1ea99
17. máj 2026

@anonym_autor kolko mas rokov, ze nemas v rodine narok na nazor?

anonym_14fa3a
17. máj 2026

@anonym_autor zvlastna rodina, to vsetko vsetci spolu riesite? ... a ani tvoja mama nema svoj nazor a musi posluchat rodinu???? ... u vas v rodine sa velmi zle berie fajcenie, to preco je tak zle? Samozrejme to nieje zdrave a urcite nie dobre ale tajit pred rodinou dospely ludia? .... to zijete vsetci spolu ked problem dvoch je problemom vsetkych?

matilda2002
17. máj 2026

Sme na Slovensku ako tu je to ako v Hlupákove, no čo robiť vykašľať sa na ňu a vybavené.

autor
17. máj 2026
@anonym_14fa3a

@anonym_autor zvlastna rodina, to vsetko vsetci spolu riesite? ... a ani tvoja mama nema svoj nazor a musi posluchat rodinu???? ... u vas v rodine sa velmi zle berie fajcenie, to preco je tak zle? Samozrejme to nieje zdrave a urcite nie dobre ale tajit pred rodinou dospely ludia? .... to zijete vsetci spolu ked problem dvoch je problemom vsetkych?

@anonym_14fa3a no v našej rodine je ona taká svetica a všetci ju uctievajú. Všetko musí byť po jej a ona je akože príkladom. Nefajčí je milá, falošná a pchá sa všetkým do zadku a ohovára... Slyzská potvora to je. Bežne si každý rieši všetko sám okrem nej. Ona ako taká bohyňa každý problém rieši s celou rodinou a všetci vždy chcú aby bolo všetko tak ako ona chce. Ona je VIP a ostatný smrteľníci v našej rodine sa jej prispôsobujú neustále.

autor
17. máj 2026
@anonym_14fa3a

@anonym_14fa3a toto všetko sa začalo pri mojej prastarkej. Mala 2 deti. Moju tetu a starkú. Moja starká sa prespala a mala moju mamu. A potom sv teta tá sa príkladne vydala a našla si dobrého muža a s ním mala deti. Starká bola automaticky nižšia a horšia a moja mama tiež veď bola výsledkom prespania... Takže teta šľachta a mama so starkou podriadený... Takto to bolo celé roky. Až prastarká si obľúbila viac mňa ako tetine deti. A to teta neprekusla. Prastarká mi často ako dieťaťu dávala darčeky k narodeninám ( samozrejme aj jej deťom dávala ale mne viac) pretože si ma viac obľúbili... Aj keď prastarká už nežije ona ma za to doteraz nenávidí...

anonym_fdffaf
17. máj 2026

@anonym_autor Drž sa svojej hrdosti a dôstojnosti.Ked to budeš robiť bude to nejaký čas nepríjemné,ale keď začneš ustupovať bude to ešte horšie.Teta nie je viac ako ty,alebo ktokoľvek iný z rodiny.Neude sa vedieť pretvarovat do nekonečna.Ked je ty dáš pevný múr a hranice, nájde si inú " obeť" v rodine a potom to spozná aj ten dotyčný alebo dotyčná.
Buď pevná!!! Držíme ti palce 👍

denithestrange1993
17. máj 2026

@anonym_autor akoze nehnevaj sa ale toto su take odveke spory,prespanka neprespanka,teta povedala,babka povedala...ach jaj. Normalne to neries,ked sa stretnete pozdravte sa a hotovo. Z tejto alchymie nevyjde nikto ako výťaz.

anonym_14fa3a
18. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_14fa3a toto všetko sa začalo pri mojej prastarkej. Mala 2 deti. Moju tetu a starkú. Moja starká sa prespala a mala moju mamu. A potom sv teta tá sa príkladne vydala a našla si dobrého muža a s ním mala deti. Starká bola automaticky nižšia a horšia a moja mama tiež veď bola výsledkom prespania... Takže teta šľachta a mama so starkou podriadený... Takto to bolo celé roky. Až prastarká si obľúbila viac mňa ako tetine deti. A to teta neprekusla. Prastarká mi často ako dieťaťu dávala darčeky k narodeninám ( samozrejme aj jej deťom dávala ale mne viac) pretože si ma viac obľúbili... Aj keď prastarká už nežije ona ma za to doteraz nenávidí...

@anonym_autor tak toto snáď už nebudeš brať do úvahy tieto vyššie/nižšie postavenie v rodine, prespanka je každá druhá ( nehovorím, že je to v poriadku) a nikto tu nikoho zato nelynčuje a neponižuje....dúfam, že sú aspoň príkladné kresťanky, keď takto ponižujú blízkych...každopádne ty nereaguj na tetku, máš svoju pravdu a tak sa jej drž... a čo sa týka zbytku rodiny, nerieš pred nimi tetku a spor, ty sa správaj tak ako ľudia k tebe a oni pochopia kto je ten čo klame...

ankasek
18. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Cierna magia je zlo a ak to tvoja teza robí, ja by som sa jej vyhýbala. Moze ti narobiť veľa zlého. To ze ty na to neveríš, este neznamená, ze zo zlo neexistuje

autor
18. máj 2026
@ankasek

@anonym_autor Cierna magia je zlo a ak to tvoja teza robí, ja by som sa jej vyhýbala. Moze ti narobiť veľa zlého. To ze ty na to neveríš, este neznamená, ze zo zlo neexistuje

@ankasek no mne už veľa narobila. Teraz celú rodinu poštve proti mne. A ani nepotrebuje mágiu na to. Ja si nemyslím že reálne vie čarovať. Skôr má mentálne problémy. Mojej mame vravela, že má 3 oko... Mne sa vyhráža že mi počaruje... No ako mám teraz smolu trochu, ale to môže byť aj náhoda. A aj zlá rodinná situácia mi neprospieva.

anonym_e64967
18. máj 2026

Nie,nechala by som to tak.Bolo to medzi vami dvomi,ze je tak blba a vytarala to celej rodine-no to su take typy ludi co potrebuju svoje osobne veci riest s kazdym krizom krazom.Ale spolahni sa,ze kazde cudo tri dni trva,kazdy ma dost svojich starosti aby riesil pridlho tie jej.Zachvilu bude po senzacii.A ked ti este niekto nieco povie,len im povedz aby sa nestarali do coho ich nic nie je.Ze len to,ze ona to vesia kazdemu na nos neznamena,ze ma vacsou pravdu.Vedia len jej verziu,ktora jej viac vyhovovala a ty s nimi nebudes nic viac riesit.Nech sa kazdy stara sam o seba.
A zena ktora realne tvrdi ze ti pocaruje ma v sebe zlo a zlu energiu,uplne ju vystrihni zo svojho zivota.Na cary mary moc neverim,ale negativni ludia ti budu priat zle veci.Potrebujes sa s tykat s takym clovekom.