icon

Ako riešiť opatrovanie hydiny počas svokrovcov na dovolenke?

prosimpekne
7. jan 2025

Ahojte.

prosim Vas,je normalne,ked svokrovci 2x do roka idu na dovolenku k moru (doprajem im,nech idu) ale od nas (respektive manzela) vyzaduju,aby opatroval,pretoze maju dost vela hydiny (teraz staci raz za den) ale pointa je,ze oni si objednaju dovolenku a ani im nenapadne nam zavolat,ci nahodou v tom termine nic nemame,ci by sa manzel mohol.proste nam oznamia ideme a hotovo.
plus k tomu este 2-3x do roka idu niekam na vikend a vzdy je to takto.
zacina mi to vadit,pretoze sme ako na spagatiku

Strana
z2
prosimpekne
autor
7. jan 2025

@hzn123 nejde o to,postarať sa postaráme.ale ide o to sa slušne opýtať,ze vtedy a vtedy chcú ísť,či by sme sa postarali.oni nám to iba oznámia,čo mi príde dosť sebecke

prosimpekne
autor
7. jan 2025

@h2 ved o to ide,že opýtať sa.oni to neriešia.iba oznámia,že vtedy a vtedy idú a viac ich nezaujíma.
A dokonca raz bol aj taky komentár,že prečo sme tam nefungovali pocas ich neprítomnosti celý čas,či sme sa nebáli,že tam niekto príde.

fajnova
7. jan 2025

Fiha a čo je na tom? Mne to absolútne nepripadá zvláštne. My si so susedou takto pomáhame. Aj teraz ideme na víkend preč a ešte som jej nehovorila, že sa bude starať o zvieratá. Veď sme ľudia preboha, mame si pomáhať. A starostlivosť o sliepky zas nie je nijaký krkolomný šport, ktorý by mu zabral niekoľko hodín.

cacianka
7. jan 2025

@prosimpekne ano, sebecké. aj ked sa to nezdá, hore dole 30km denne navyše, je trochu viac , ako dosť, po práci sa ešte trepať niekde , to je navyše minimálne 1,5 - 2 hodiny jeho voľného času a vášho spoločného času. akoby nemali susedov, ktorí to majú tesne vedľa a vybavia za 10 minút.
Dohovor mužovi, zastaň sa ho.

cacianka
7. jan 2025

@fajnova suseda za plotom je trochu iné ako behať kvôli sliepkam 30km/ takmer 2 hodiny strata času. ona ti to vybaví za 10 minút.

mandzula
7. jan 2025

Chapem, ze ti to vadi, aj mne by vadilo, ze mi niekto organizuje zivot.

h2
7. jan 2025

@fajnova Ona je tvoja suseda, zbehneš len vedľa. Rodičia autorkinho muža bývajú 15km od nich.

biba_18
7. jan 2025

@fajnova autorke ide o to, že svokrovci sa nespýtajú dopredu - iba oznámia termín…

tim23
7. jan 2025

A tu vyriešiš čo? Povedz im ty, že najbližšie ak pôjdu, nech sa vás najprv opýtajú či budete mať vtedy aj vy čas alebo keď nie tak nech tam jazdí muž sám.. Nechápem toto, že neviete niektoré normálne komunikovať

biba_18
7. jan 2025

@tim23 a ty vieš normálne komunikovať? autorka sa pýta na správanie svokrovcov, ako ho vidíme - nie na to čo má robiť ona…

tim23
7. jan 2025

@biba_18 zase ty

biba_18
7. jan 2025

@tim23 skôr zase ty - tu už nie si anonymne ako vidím… 😂😂 si sa prezradila…

tim23
7. jan 2025

@biba_18? Nerozumiem ale nevadí

0silvia0
7. jan 2025

@prosimpekne vyzaduju to od tvojho muza, ked im on nic nepovie, tak sama do toho rypat asi nebudes. Ak vy sami nemate vlastne zvery, spojte to s prespanim u svokrovcov aspon cez vikend. Deti budu mat zmenu a muz usetri cestu hore dole.

mantilka
7. jan 2025

U nás podobne s objednávaním svokry k lekárovi. Švagor objedná a nezaujíma ho, či môžme 1 000 000 x vysvetľovane, že sa má nás opytat... robí stále po svojom. My vozíme svokru, on nemá auto. Manžel sklopí uši a chce vyhovieť.

nicegirl369
7. jan 2025

@prosimpekne pre pana, su to jeho rodicia. To je taky problem ist 2xrocne na par dni nasypat sliepkam zrno, vymenit vodu a pozbierat vajicka? Tipujem, ze si vyrastala v panelaku.

biba_18
7. jan 2025

@mantilka keby raz manžel nešiel, alebo 2x, už by sa pýtal nabudúce…

1ryba
Odpoveď bola odstránená
jajanka31
7. jan 2025

Ja som mala taky isty problem.. islo ale o macky ktore boli zvyknute chodit von a dnu cez otvorene okna v dome cez noc a tym padom niekto musel byt v dome a spat v obyvacke na prizem... za rok a pol to uz bola aj 5ta dovolenka a ked som to zacala riesit vtedy s priatelom s ktr.som byvala tak som neuspela. Svokor to neriesil vobec lebo to nie su jeho macky a ja som bola len priatelka ich syna, nemala som riesit krmenie maciek...a tak som spravila to ze vzdy ked som bola sama so svokrou som sa pytala ci maju nieco v plane a ona ze to a to a presne sa mi podarilo v ten termim kupit nenapadne pobyt aj mne a bol problem...manzel prevzal zodpovednost a zvierata poriesil jeho najlepsi kamarat...ale s tym ze druhy krat to uz takto nemoze byt.. a 2x sa stalo to ze si opat kupili dovolenku bez toho aby sa opytali a my sme im oznamili ze ideme vtedy na svadbu o 300km vedla na cele 3 noci.. tak opat problem svokra to poriesila so susedou.. ale myslim ze bola vtedy nazlostena..no a od vtedy sa pytali vzdy..a odkedy mame deti uz nas s tym ani neobtazuju a riesia to cez susedu s tym ze macky su cez noc zamknute v dome a cez den vonku na dvore. Vsade maju vodu a jedlo..lebo ved predsa suseda u nich spat nebude.treba ukazat ze mate vlastne plany a ze nie ste samozrejmost.

jajanka31
7. jan 2025

@1ryba u nas nepomohlo..

1ryba
Odpoveď bola odstránená
evansova
8. jan 2025

@prosimpekne 15 km tam, 15 km späť, dva razy denne, to sa mi zda dost. My si sice bezne takto vypomahame s dcerou, jej sliepky, nas kocurik, ale mame to pesi ani nie 20 minut, pripadne autom za 5 minut (ale radi sa prejdeme). Nedohadujeme sa vopred, sice sme prví na rade, ale ak nemozeme, nevadi, sme velka rodina a vzdy niekto moze.
Nemohli by svokrovcom pomoct napr. susedia, ak si dobre vychadzaju? Pripadne ich priatelia? Možno ani nehladali, ked vy poslusne naklusete. Necakaj na manzela, sama sa spytaj svokrovcov ci by nenasli ine riesenie, ved ti hadam hlavu neodhryznu....

cacianka
8. jan 2025

@evansova veru tak, nabehať 60km každý deň navyše, a ten čas k tomu je hodný kus diskomfortu, lebo sliepkam ok stačí raz za deň, kačice určite nie tie by žrali aj 3x, ráno otvoriť, večer zatvoriť, vymeniť vodu. vyčistiť opraviť prípadné nehody. nevieme akú hydinu autorka myslí, čo všetko svokrovci majú , ale ak je to viac kusov , nie je to 5 minút.

nikola5803
9. jan 2025

@hzn123 no radšej to povedia cudzím ľuďom na sieťach ako medzi sebou...no hlúpa doba ...

keman7
9. jan 2025

Ale ked raz budete dedit po svokrovcoch, tak budes natahovat rucicky vsak...spamataj sa a nezavid !

michelle567
9. jan 2025

A tak tebe nevadí že tam chodí tebe vadí že sa neopytaju. Čo by u vás zmenila tá otázka? Nič. Aj tak by tam išiel keď budete doma 😃

martul
9. jan 2025

@prosimpekne nechápem, čo je na tom také strašné. Dvakrát do roka idú na dovolenku a potrebujú nakŕmiť. Oni vám nikdy s ničím nepomohli a vy ste od nich pomoc nikdy neprijali?

jajanka31
9. jan 2025

@martul strasne je na tom to ze sa nespytaju. Nepoprosia, beru ich ako samozrejmost ze su im vzdy k sluzbam. Proste sa dopredu nedohodnu a potom oni su ti zli lebo prave vtedy nemozu..alebo mozu ale narusa im to ich plany a program.. my sme napriklad raz chceli ist na jednodnovy vilet a nakoniec sme uz ani nesli lebo sme museli ist spat na dom. A potom ist este na byt a zas na dom atd... keby sme napriklad my toto spravili im tak by sme mali sprsku ze takto sa to nerobi ze to treba dopredu lebo oni maju plany atd.. jednoducho nerespektuju ze ich syn uz nema 15 a nie je im vkuse k dispozicii nerespektuju ze uz ma svoj zivot. Tu vobec neide o samotne krmenie zvierat ale o princip

cacianka
9. jan 2025

@jajanka31 👍

prunee
9. jan 2025

A mavate akurat v tom termine nieco? Ak ano, normalne im to povedzte a nech sa svokrovci zariadia inak. Ak nie, pomozte, ak chcete.

Strana
z2