Ako riešiť opitého manžela po pive?
Ako riešite to, keď Vám muž povie, že ide na jedno pivo a príde opitý a na druhý deň nefunguje? Alebo ide na oslavu kolegovi z práce a príde opitý o 2:00 ráno? Samozrejme nieje to každý víkend, raz za 3-4mesiace, vraj si musí vygumovať/zresetovať mozog...
@carrot_apple tak v prvom rade, by som si s takym chlapom nerobila deti. Moj muz nastastie nepije, celkovo mam odpor k alkoholu a ked uz tak pit tak aby sa clovek nezosrotoval. Takze ja by som neakceptovala ziadne ozieranie sa a nie ze 3-4x do roka je ok. No nie je (pre mna).
@carrot_apple moj si da kazdy vikend....sobota co sobota vzdy dojde jeho kamos a piju do 2-3 v noci, a je to des, no ale uz to neriesim
@klauduska007 ...a tiez sa stale obhajuje tym ze potrebuje resetova týždeň
@anna777115 tiež nerozumiem tej tolerancii... že len 4 x do roka!!!! Kriste pane! Radšej sama,ako s takým ozranom egoistyckym.
@carrot_apple občas tolerujem
len si musíš určiť - občas.
@carrot_apple Ja by som to určite netolerovala.Moj otec bol alkoholik keď si vypil vystrájal nadával rozbíjal všetko čo mu prišlo pod ruky.Moj manžel nepije ani kvapku alkoholu,ja tiež nie a vôbec nám to nechýba.
@klauduska007 ako to zvládaš? pane na nebi...cez toto sa už nedá prejsť len tak a predýchať to keď pije každý víkend, to by som už naozaj zošalela a ušla by som ak by nemal záujem komunikovať a zastaviť to
@0kristina0 lenže ja už nemôžem deti vymazať a vrátiť sa do roku 2012 keď sa narodila prvá dcéra a boli obdobia, že sme aj rok nikde neboli a neboli oslavy lebo neboli peniaze a potom aj v 2020 a po 2020 co bol covid, to sme iba sedeli doma, pozerali TV, varili, chodili na prechádzky 3hodinové atď.... žiadny alkohol nám nechýbal...takže preto máme teraz 2a pol ročné dieťa, a ako sa narodilo, zasa sa začalo piť, postúpil v práci, viac stresu, viac zodpovednosti, nový kamaráti, nový kolegovia, vianočné večierky, teambuildingy...a už to ide.
@carrot_apple no neviem, či by tak vygumoval mozog pri žehlení prádla 🫣. Veď to robí len raz za čas, nechaj ho vydýchnuť a nadýchnuť 👍.
@margotka17 Prosím ťa netáraj, keď nevieš o čom píšeš a nemáš v osobnom živote negativnu skúsenosť, čo dokáže napáchať alkohol a akakolvek návyková a psychotropná látka. Ale v jednom s tebou súhlasím, že alkohol má neskutočný vplyv na "vygumovanie"mozgu a na celkovu zmenu osobnosťi.
@carrot_apple mám otázku. Keď ty ideš na tie svoje aktivity, čo trvajú aj par hodín, vtedy muž už nočník vyliať vie, vtedy sa stará kto? Domáci sluha?
Lebo ak sa vie postarať počas 2 až 5 hodín, vie aj celý deň.
Takže to že ty nemôžeš odijst je len tvoje trpitelske presvedčenie.
Nie nenechavala by som mu protestne deti po opici, ale v priebehu mesiaca by som sama odišla na welnes víkend. V cene a časovej náročnosti pitky tvojho muža. Nie z trucu, ale aby mal nazornú predstavu koľko času a peňazí vás tieto jeho excesy stoja.
2. Ty žiaden rozvod nepripustas lebo rozvod je útek A ty si fakt myslíš, že to 12 a 9,5 ročné je slepé hluché a mentálne zaostale, že nevidí, nepočuje a neciti ako muža priam nenávidíš, nemôžeš vystáť ani na neho pozrieť. Preber sa!
3. Nie neexistuje žiadna čarovná palička, ani zaklínadlo, aby sa muž zmenil podľa tvojich predstáv ak on nechce. A ten tvoj nechce. Jediné čo môžeš zmeniť je tvoj prístup k nemu. Nastaviť hranice. To, ale zas nechceš ty.
4. Problém nie je, že muž 4xdo roka ide na jedno. Problém je, že nemá mieru a ozerie sa. A nemieni s tým nič robiť a ty čakáš, že ho uz konecne osvieti a budete mat slnkom zaliaty život.
5. Ty sa bojíš, že sa mu niečo stane, tak ho zachraňuje a hrdinsky pri nom stojíš. On sa o seba zjavne nebojí
@carrot_apple môj otec bol takýto príležitostný pijan, raz za tri štyri mesiace, a ja mám z toho doteraz traumy, tiež mu zvyklo byť zle a povracal sa hocikedy aj v posteli, v kuchyni raz predo mnou. A potom ten večný strach čo som ako dieťa prežívala, že ako príde domov, či bude triezvy alebo opitý. Ver mi, veľmi to ovplyvní tvoje deti, aj keď si možno myslíš že nie
@oli18 dnes mi vykričal, že to je všetko kvôli práci, že je zle v práci, stres, audit, kolegovi pohrozili výpovedou a jemu ponúkli jeho pozíciu, že som si vybrala zlý týždeň, ja som mu na to povedala, že to nieje dôvod aby sa spíjal pod obraz boží, každý má problémy dáke a to hneď máme všetci bežať sa SPIŤ?? vraj nemám porovnávať, nemám z neho robiť alkoholika vhodného na liečenie a že veľa vecí neviem tak mám byť ticho, povedala som mu, že to je všetko preto lebo somnou nekomunikuje, odkiaľ ja mám takéto veci vedieť, a aj u nás v robote furt chlapi hovoria o hľadaní práce keď sa projekt skonči, nemáme iný projekt a to sa mám ísť opiť?
@carrot_apple on si vzdy najde dovod preco sa opit, zaciatok alkoholizmu
@0kristina0 tvrdil mi, že nie, že je to vyslovene vyvolané pretlakom z práce a je to raz za 3-4mesiace a mám to chápať, a mám byť ešte asi rada, že ma nepodvádza,asi iní chlapi okrem toho chodia aj tam "kde svieti červené svetlo"=bordel....to som len tak vydedukovala podľa toho čo rozprával ďalej.
@carrot_apple keby mali vsetci riesit problemy v alkohole tak sme v nom utopeni. Takze u mna by takato vyhovorka nepresla a ked sa potrebuje z prace ventilovat nech si najde zalubu, nech zacne behat alebo bicyklovat. Su aj ine sposoby. Toto je cesta k alkoholizmu.
@janage porovnávať 2 hodiny s 24hodinami je veľký rozdiel, tam je miniálna možnos,že sa malý akurát pokaka, a nestalo sa to nikdy.nedokáže byť 24hod s deťmi.
je pravda že chodím cvičit a na prechádzky a ku kamoške a do kostola,ale predstava,že idem na welness pobyt na 2dni niekde inde sama v cenovej relácii toho čo on prepil, to asi nebude možné, welnes stojí oveľa viac+potrebujem auto, a je tu asi chyba vo mne,že nemám tú odvahu nechať deti s ním keď viem, že ma nazastúpi až tak aby som v pohode mohla ležať niekde a oddychovať, tak to máš asi pravdu, ja som to vždy totiž brala tak, že ja mu musím ukázať ako sa to dá
viem, že najstaršia dcéra to už vníma,ale ešte tomu nechápe, no pýtala sa ma, čo sa s otcom deje a ja som jej zatiaľ povedala, že sama neviem, ešte mi to nevysvetlil,keď na to prídem, porozprávame sa,ale zatiaľ sa tým netráp
ja nemám potrebu aby sa zmenil ale aby nepil a aby bol podľa mojich predstáv už vonkoncom, to nebol ani keď sme sa spoznali, mal brucho veľké napríklad a kvôli bruchu som si mala hľadať iného? v ostatnom sme si rozumeli, ja chcem s ním spolupracovať na budovaní vzťahu a rodiny a myslím, si že nieje správne kvôli problémov pit OH.
hranice som nastavila: povedala som mu aj dnes: nepi keď máš problémy a riešme to spolu
@carrot_apple on ma typicke vlastnosti alkoholika. Kazdy je vinny, len on nie. Neprizna si svoju chybu. A ze ini robia horsie veci, napr.biju manzelky, rozbijaju veci, chodia do bordelov a ty mas byt "rada", ze on sa len opija. Este nevies, ci nepije aj tajne. Bud doma, alebo si kupi v nejakych potravinach ploskaca, ci jogurtik, ked ide sportovat. Malo, aby nebolo na nom vidiet, ale predsa. Chce to liecbu sokom, ak doterajsie riesenia odmieta.
@oli18 teraz mi odpovedal,cez správu, že nieje na seba hrdý, má výčitky a bude sa snažiť mať to pod kontrolou..no ja sa pýtam, po koľký krát?
@0kristina0 chodí, písala som to už, chodí plávať a bicyklovať, teraz už iba plávať, je zima na bike, ale asi to ho tak neresetuje😢
@carrot_apple tak potom pouziva stres z prace iba ako vyhovorku
@0kristina0 neviem neviem...stále tomu nejdem uveriť, asi sa musím spýtať dákeho muža ako to muži majú, tento stres pracovný...krvopotne mi tvrdil, že nič iné za tým nemám hľadať, že proste je to z práce
@carrot_apple kazdy druhy slovak ma stres a je jedno ci je to z prace. Stres sa alkoholom nezapija.
@carrot_apple obrovský sa mýliš, keď si myslíš, že deti tu atmosféru medzi vami nepocituju a sú s tým OK. A nie len ta najstaršia. Ale tak si presvedčená o svojej pravde....
Nepochopila si vôbec. Ty chceš, aby sa on zmenil čo sa opijania týka. To je ta zmena, na ktorú čakáš a neprichádza, naopak zhoršuje sa to. Ty chceš, aby sa on zmenil. To je holý fakt. On nechce resp. chce naoko, otázne ci mu to vydrží, doteraz sa tak nestalo
Hranice sa nestavajú tak, že poviem, aby nepil a konec. Ale tak, že poviem jasne čo bude nasledovať ak sa to stane a dodrzim to. To ty nerobíš. Vrieskas, robíš scény, či ho ticho nenávidíš, ale ostávaš, staráš sa, vlastne okrem dočasného cirkusu alebo tichej domácnosti z tvojej strany to nemá pre neho absolútne žiadne dôsledky.
Ak sa spija 4x do roka. Musí toho vypiť aj za 2 welness víkendy. Plus výdaje za zničené veci atď.
A to keď ideš na to víno čo si spomínala, ty ideš na 2h?
Ty ho prosto ospravedlnujes a nechceš s tým nič robiť. Nemáš auto a čo? Dohodnem sa s kamoškou čo má, a u vás taxík, autobus či vlak je neznámy pojem, že bez auta nemôžeš ísť na víkend?
Tak rob ako doteraz. Ostaň vždy po jeho boku, postaraj sa, občas povrieskaj, občas sa s ním nerozpravaj, naivne si mysli, že deti sú mimo toho a za rok napíš....
Rozčuľuješ sa, že to správanie muža nebudeš tolerovať, ale presne to robíš.
Opakujem nie je problém ísť sadnúť s kamošmi. Problém je sťať sa pod obraz boží, nefungovat 3 dní a miesto zalezenia a suchania nohami vrieskat po rodine, nech ho nerušia.
Prečo nedáš podmienku, že ak sa to stane nech nejde domov. Nech si vytriezvie kde chce. U kamošov, na hotely, v robote...nie u vás doma.
@janage pociťujú,ale ešte tomu nechápu, čo sa s ním deje, dcéra vie, iba, že je opitý a to je všetko.Jej slová.
Nepochopila, už pred 4rokmi dostal odpoveď kde sú hranice: ísť,ale prísť normálny. aj som zakázala ale to nemalo význam... Nechcela som ho zmeniť, vyššie som písala, že ja to beriem,že je to utlmenie jeho "potrieb" ak sa to tak dalo povedať"potreba" to nemá byť nazvané ale ON hovorí že potrebuje vypadnúť a ísť "na jedno pivo" i napriek tou, že má plávanie a bike a voľnosť pre seba tak ako aj ja si viem dať voľno, no nie až také veľké ako má ON.
Keď má teambuilding, neminie ani EURO a keď ide na narodeniny ku kamošom s kamošom, platia ONI, tak možno za ten rok platí dva výjazdy...nechcem už zachádzať do detailov, ja len neviem pochopiť ako mi môže po tom všetkom povedať, že mám byť chápavá a prečo mu vytváram ďaľšie problémy keď ich má v práci meter nad hlavou, že o to nestojí, ešte aby som mu ja niečo vykrikovala doma...moja hlava to neberie...nechápem to mužské zmýšľanie..
Ano chodím tak na 2-3 hodiny ku kamoške a každý druhý deň behávam na hodinu a pol a cez víkend kostol a večer zasa prechádzky na hodinu a pol.
Takže o rok napíšem.
Podmienka: nech opitý nechodí domov= bolo to už povedané z mojej strany=nechcel ani o tom počuť,
povedal, že mám byť rada,že prišiel opitý domov i keď pod obraz Boží, iní ženy podvádzajú v bordeli a idú domov bez hanby a on sa chce vrátiť ku mne lebo sa hanbí a má výčitky, že je slaboch, lebo mu vytváram domov, kt.potrebuje.
@carrot_apple aha takže ti robí láskavosť a príde domov a ty mu to žerieš. Ako som písala ty si niečo povieš, on na to zvysoka to a ty ďalej verne pri ňom stojíš.
To nie je žiadna hranica. To je pár slov, čo tvoj muž vníma ako bla bla bla bla....
A neohanaj sa prosím ta tým, že deti nechápu. Oni to nemajú čo chápať, oni hlavne cítia napätie a otrasné správanie rodičov. A v tom žijú.
A posledný krát po lopate. Nie ty nemôžeš zmeniť jeho opijanie nijako. Môže len on. Ty môžeš akurát zmeniť svoj postoj. To je práve zle, že ty čakáš radu ako zmeniť jeho chovanie. Zmeň svoje.
Nechápem vôbec ani načo mu nejaké hranice dávaš, keď je úplne jedno, že ich nedodrží. Urobíš bu bu bu a za 3 mesiace je to rovnaké.
Čo mu nepovieš, že raz by do toho bordelu išiel a konečná.
Jaj lebo ty nechceš odísť, chceš sa o neho starať Tak ostaň a trp.
Ľutujem ale tvoje deti neskutočne. Opýtaj sa tých dvoch nie či chápu, (to im inak mozes primerane veku vysvetlit ak by si chcela), ale ako sa cítia. A budeš asi sakra prekvapená, že sa cítia zle, majú strach...
@janage tak asi, svoj postoj nezmením, nechcem aby pil lebo to nevie mať pod kontrolou.
a nedokázal mi opak.
na rade je on.
ja som urobila maximum a neviem prečo by som mala meniť svoj postoj.
@carrot_apple preco si preboha ešte s ním? Nerozumiem. Chúďatká deti.
@carrot_apple lebo ak ho nezmeníš ty (on svoj zmeniť nevie, nechce) bude to stále o tom istom. A tvoje deti v tom budú vyrastá. Vo vašej nevraživosti. Ty budeš čoraz viac frustrovana a čoraz viac sa ti bude hnusit. Budeš ním opovrhovat čoraz viac a čoraz hlasnejšie. Možno sa časom nezvládne natoľko, že ti struhne. Raz, dvakrát a ty budeš pri ňom stať lebo rozvod je útek a nič nerieši.
Tak sa zobud a uvedom si že on sa nemá prečo zmeniť. Prečo by to robil? Však sú aj horší ako on. Tak čo chceš?!
Tak ťa bude teda držať v šachu vyhrazkami, že to môže byť horšie. No môže, lebo ty mu to toleruješ a naivne čakáš, že on sa zmení a prestane sa opijat. Tak čakaj...
Mimochodom dokedy to chceš čakať? Kým deti budú veľké a s radosťou vypadnú z domu?
Ty vážne chceš žiť veľa človeka, ktorého nemôžeš vystáť?
Však sa nemusíš hneď rozvádzať. Podaj žiadosť, môžeš ju stiahnuť ak uvidíš zmenu a reálnu snahu o nápravu.
Môžeš dočasne odijst aj s deťmi.
Véd si zisti co reálne môžeš urobiť.

@ariannazara veď OK, každý má svoj spôsob, len ON nevie nájsť ten vhodný pre nás oboch lebo tvoríme pár a máme deti, nemôže nefungovať totálne...a bez výčitiek...