Ako riešiť petardy od neprispôsobivých susedov?
Dobry den prosim vas sme bezradni. Susedia pustaju mega petardy tak 4-5x denne ked zacnu psy na ulici stekat. Byvame na dedine kde je vsade pes. Je to normalne ze stekaju potom ked prejde ten co ide po ulici prestanu. Ale tito nasi neprisposobili susedia to jednoducho neznasaju a hadzu petardy ked si pes len stekne raz. Citime sa strasne zle kedze len zapocujeme psa a uz cakame vybuch a poviem vam neviem o tom zeby tu bola vojnova zona ale tak to vyzera. Neda sa s nimi bavit su to romovia neustale volaju policajtov na nasho psa nadavaju nam hadzu tie petardy smeju sa nam do xsichtu. Idu so svojim psom po ulici a nechavaju ho stekat na ine psy len aby provokovali. Natacaju si nas na ulici teda nase psy ako stekaju a tym aj nas ked ideme po ulici. Co mame robit??? Je to hrozne. Volali sme policajtov nic nemozu ani pokutu im dat. Maju na pozemku vybuchnute petardy videli sme ich na vlastne oci nikto nic nezmoze. Hovoria ze kym si neukludnime psov tak budu hadzat petardy. Co mame psa zatvarat na cely den a noc do volieri to potom straca vyznam psovej podstaty medze je hlavne na strazenie pozemku. V dome rovno oproti nim co hadzu petardy byva stara pani 83rocna ktora je uz pred infarktom. Im je jedno ked aj odpadne z toho vybuchu
Budem asi za zlú, ale tak trochu ich aj chápem. My bývame na dedine 3 domy čo sú okolo nás 6 psov. Je to ne nervy keď začnú všetky hulákať aj bezdôvodne čo býva veľmi často. Ja teda si nemyslím že pes má byť uštekaný na každého kto prejde okolo a to je znak dobrého strážneho psa. Jasné hádzať petardy by mi nikdy nenapadlo ani nič podobné. Len sa treba na to pozrieť aj z druhej strany.
@andaluzia12 tak ale autorka to neriesi pred rokmi ale teraz
@domka_sviecky lenze to ze hodis von oknom petardu ich nijak neukludni. Prave naopak, cize si klud urcite neuziju... cize aka druha strana? on tym, ze za steknutie hned hadze petardu, prave o mnoho viac psov drazdi a potom su aj viac citlive= ustrachane a este viac stekaju, aj ked nemaju dovod. Proste sa boja. (proste ako pises, normlany by petardy nehadzal ked pes stekne :D)
Ano ak ma niekto ustekaneho psa, ma ho ukludnit alebo zatvarat, ja mam napr. mojho bojka (a ano, aj vdaka de***lom co pridu ako turisti na "dedeinu" a susedom zacnu strielat ohnostroj do dvora hocikedy) v noci vnutri a uz aj cez den pre istotu, lebo to nikdy clovek nevie co kde.. a mne sa to tiez nechce pocuvat, ked sa zlakne.. a to nie len petardy, ale aj motorky a prdiace vyfuky, co tu okolo "v lese" turuju na ceste menje inteligentni.. inak na macku, by stekol 3x a isiel by spat do budy a bolo by vybavene...
tak radsej nech buchne petarda co to trva 1 sekundu ako celu noc stekajuci pes.
@modraslamka a čím konkrétne to má toho psa utíšiť? Bude viac bojazlivý a ešte viac šteká. Pes je zviera, správa sa ako zviera, ale vy ste ľudia, aspoň trochu inteligencie by to chcelo. Ja viem špeciálne školy už nie sú to čo pred tým, ale aspoň trochu rozmýšľať by ste mohli.
Podla mna, musiš furt otravovat a otravovat. Na obecnom urade a aj policajtom. Neustale a dookola. Možno by tam pomohla nejaka domobrana v dedine, alebo čo. Nech sa skludnia. Tu je aj stanica mestkej policie priamo v obci, kde majú kúsok osadu. Tam ked je bordel, nabehnu v noci kuklaci a robia poriadky.
Prosím, vysvetlí mi niekto ako petardy riešia štekot? Ja by som čakala, že vystresovaný pes je ešte hlučnejší. Nerozumiem tomuto "riešeniu". To akože petardy sú tichšie?
Mimochodom, petardy sú zakázané mimo silvestrovskej noci. Takže nerozumiem ani tomu, prečo by polícia nemohla konať. Či zase orgány odvracajú pohľad kvôli farbe pleti? Ešte aby ich nik neoznačil za rasistov, že si dovoľujú vymáhať dodržiavanie zákona od Rómov...
@luluska1234 Hadzanie petard je jasna provokacia a robenie zle vam a vasmu psovi, ale zase na druhej strane to vobec nie je normalne ze psi stekaju ked okolo domu prejde iny pes.
Zacnite od seba a naucte svojich psov aby nestekali na kazdeho psa co prejde okolo. Mozno prestanu s tymi petardami.
@luluska1234 Kto by si však taký pozemok s domom kúpil keď sú tam problémy s niektorými ľuďmi.
@luluska1234 chapem, ake je nevyspat sa kvoli susedom, dokonca (vlastna skusenost) z toho clovek moze ochoriet. Psy bresu, poznam. Ak je to v norme a chvilu, ok. Ak nejaky zdrhne na ulicu a rozstekava dedinu celu noc, je to nafigu, ale tiez sa to da prezit. Co je problem - kazdonocny bordel. Petardy psy neutisia, ale vystrasia, budu este vystresovanejsie a ustekanejsie. Ak sa susedia rehocu a drazdia, plus ich pes tiez steka, tak to je schvalne. Pre zabavu a z nudy, lebo su neprisposobivi a uzivaju si "slobodu a nepostihnutelnost". Ak sa covek nemoze a nechce odstahovat, ma viacero moznosti. Skusit sa odosobnit a podobrotky dohovorit, ci by neslo nazivat v klude - mozno doniest nejaky udobrovaci kolac - oni su rozumovo trochu mimo - ako male deti, u niektorych toto zabera. Druha moznost je robit to iste, aby videli, ake to je, co je ale narocne - pracujuci normalny clovek nema cas na take debiliny a nerad sa znizuje na uroven slaboduchych a moze to prerast do vacsich konfliktov. Tretia je neustale bombardovat policiu, obec, socialku, natacat dokazy, trvat na pokute, ked maju za co kupovat petardy, mozu platit - policia na to zjavne kasle, ale nemala by, lebo takto to oni zneuzivaju. No a ked to uz vobec nejde, volat telku, pozistovat, ci tam ziju opravnene, ci platia dane ako maju (vtip) atd atd. Narocne a neiste, ale zivot je kazdodenny boj, zazivam to opakovane so susedmi v bytovkach (psie vykaly na rohozke, hra na bicie o jedenastej v noci, fajcenie na balkone - nemoznost vetrat, atd.). Drzim palce a pevne nervy. Ps: Kedysi na dedine by sa vzali chlapi a dali im taku priucku, ze by sa umiernili, teraz su asociali chraneni (za chvilu tu aj tak bude divoky zapad, lebo lahko sa mudruje, ak clovek nema problemy, ale ak na niekoho dlhodobo utocia a urady a zakony nepomozu, tak raz mu rupnu nervy a ja sa vobec necudujem - roky stresovany a nevyspaty clovek uz nerozmysla racionalne).
@srnka79 skvely komentar. Oni to nehadzu v noci ani nase psy nestekaju v noci. Ale si vonku na pozemku s detmi malymi a oni hodia mega petardu 10m od teba? No aby ta nejeblo. Co sme vo vojnovej zone??

@simca06022011 bolo to veľa rokov dozadu, pyrotechnika ešte nebola obmedzená.. teraz už to môže sposobit problémy …