Ako riešiť platby za vyvážanie žumpy?
Bývame dve rodiny v dome a sme napojení na jednu žumpu.
Do žumpy nejde odpadová voda ani dažďová voda,iba vyslovene z toalety.My sme dvaja oni štyria.Vyvoz žumpy stojí cca 90 €.Ja to rozratam vždy na osoby,ale oni odmietajú takto platiť, a že podľa vodomeru .Keďže do žumpy nejde voda z prania,ani sprchy tak myslíte že mám pravdu ja ako toto riešiť s platbami?
Ja by som to rozratala ešte detailnejšie, podľa počtu cikania a kakania. Zober si, taká svokra musí možno už častejšie, aj v noci, na toaletu. Nedaruj jej ani jedno spláchnutie zadarmo!
@bluka2 ale zas starí ľudia maju zápchu, takže nevieme ako to je 😂 chce to bližší výskum.
Ale teda autorka, za mňa je spravodlivé rozpočitať to na počet osôb
@lavender94 😂
Ja neviem, ako často sa vyváža žumpa?
Keď si to rozdelia podľa počtu osôb, platia 30€ jedni a 60 € druhí za 1 odvoz.keď si to dajú fifty fifty, platia 45€ a 45€. Takže ich maximálna “strata” je 15€ za jeden odvoz. Neviem, nespravodlivosti pod 20€, ktoré sa nedajú ani veľmi objektívne presne zhodnotiť nech čert berie, škoda si s tým drať mozog. ak teda ich mesačný rozpočet nie je 200€
@bluka2 ja vôbec netuším ako často sa to robí. Ale myslím si, že to bude menej ako jeden krát za mesiac. Ja by som to napríklad riešila z princípu, lebo takí ľudia väčšinou take nespravodlivosti robia zámerne, vydrbávajú na maličkostiach a to sa tych veci nazbiera
@lavender94 toto bude určite časť väčšieho problemu, tiež si myslím… možno by trebalo viac informácii
@lonely66 samozrejme ze kadi aj ten, ale ten si to nemá z čoho zaplatiť. Ak v tom dome býva 1 babka a autorka+manžel a deti, tak to zatiahnem aj za ňu a neriešim. Ak 2 dospely s 2 deťmi a autorka+ manžel, tak napoly. No nebudem sa vadiť, ze 14 ročný Ferko kaka a cika 6x do dňa (ešte aby ten Ferko aj zakaždým splachol)
@lavender94 super som sa zasmiala.
Keď k vám príde návšteva,nepoužívajú toaletu? Pol na pol a hotovo,to je spravodlivé...
@nataliik v dome sú dve bytové jednotky..v jednej býva len babka moja mama a v druhej môj brat,s manželkou a dvoma deťmi.Najskor od nej pýtal polovicu a teraz vymýšľa podľa vodomeru.Ale do žimpy idú iba splašky z wc.Myslim si že je férové to roxratat na osoby Ale nie on sa háda že nemám pravdu.Zumpa sa vyváža jazdy druhý mesiac..takže na babke chce zarobiť..
@misicka31 Dve bytové jednotky..v jednej moja mama babka a v druhej brat s manželkou a dvoma deťmi..Ja bývam inde.. Najprv pýtali polku od babky a teraz podľa vodomeru..Ja tvrdím že sa to má roxratat podľa osob nakoľko babka býva sama a tých návštev tam má fakt minimum oproti môjmu bratovi
@lonely66 akože počúvaj ty máš problém s ľuďmi alebo čo?
Tu je diskusia a každý môže napísať svoj názor či? Takže respektuj názor ostatných dobre.
Alebo máš len potrebu provokovať ľudí aby sa s tebou hádali? Daj sa do poriadku.
Ja si zaplatím aj za svoje deti a áno bežné sa tak platí a keď to autorke vadí, tak nech si to povie doma.
@lonely66 hahahá. Zbehla som, napísala som ti, ze ja si za deti platím, ale tiež svoj názor akoby som to rozdelila ja ( taká bola otázka autorky). Bola som v takej situácii chvíľu a platila som za svokru, dobrovolne z mojej iniciatívy.
Ja som na tvoj názor neutocila, kdež to ty áno, ja som ti napisala k tvojmu správaniu. Čítaj ešte raz
@demimoore ešte taka podotazka, ako to majú rozdelené majetkovo? Dúfam, že babka im to darovala.
A keď to chce tvoj brat rozdeliť podľa vodomeru, tak majú osobitny? Lebo aj podľa neho by mala mať babka menšiu spotrebu, tak by jej to vyšlo tiež menej ako polovica.
A ako platia iné veci ako elektrina, daň atď? ( len zo zvedavosti k prístupu tvojho brata)
@demimoore nerozumiem ako podla vodomeru? Maju dva vodomery a babka s mamou maju vacsiu spotrebu? Tomu moc neverim, lebo 4 clenna rodina viac perie a tak. Cize im to aj podla vodomeru musi vychadzat viac ako 4 člennej rodine. Ved si vypočuj jeho prepočet, ze ako to vychadza podla neho. Aj voda zo zachoda a zo sprchy asi ide do zumpy. Preto to chce pocitat ako stočné. Asi to hovienko tam nejde bez vody.

@demimoore Robte si ciarky pri splachovani 😅. Mate trativod? Tak usetrite i tak dost, tak to tak neries..