Ako riešiť prebytočné nákupy manžela?
Pred mesiacom sa mi pokazil telefón. Čiže bolo nutné si nejaky zaobstarať. Manžel mal dobrý telefón. Hneď ako som si kúpila ja tak si aj on išiel kúpiť ten istý. Dcéry dostali od starých rodičov inteligentné hodinky. Na druhý deň došiel aj on na ruke s takými. Stále sa predvádza s tým aké je to super. Pritom nešportuje ani nič na čo by to využíval za mňa v takom prípade zbytočnosť. Už hovoril dnes, že objednal aj mne také. No ja to vôbec nechcem aj som mu to povedala zbytočných skoro 200e. A nie nie sme bohatý trochu sa nam polepšilo ked prišiel daňový bonus a to som povedala, že peniaze nechame na leto na zážitky, keďže dovolenku si dovoliť nemôžeme. Pritom máme sporák, kde nám ide len jedna platnička z troch. Takže najprv varím mäso potom prílohu potom zvlast prikrm pre dcéru. Už dva roky o tom hovorím, že to potrebujem ale totálne to ignoruje. Mne už z toho tečú nervy. Čo mám robiť ?
Povedal, že kto mi to bude zapájať, že on určite nie, že keď chcem sporák mám si to vyriešiť a také reči
akoze netrep, dvihas mi tlak. Kupim sporak a objednam chlapa, co to zapoji. basta. Ked toto tolerujes 2 roky, je to aj tvoja vina, ak je to vymyslena tema, dobry pokus.
Autorka.Sama si zato môžeš.Sporak si si mala dávno kúpiť a dať ho zapojiť odborníkovi.Obaja ste rovnako trhnuti
akoze netrep, dvihas mi tlak. Kupim sporak a objednam chlapa, co to zapoji. basta. Ked toto tolerujes 2 roky, je to aj tvoja vina, ak je to vymyslena tema, dobry pokus.
@mirage no áno ale ja nemám prístup k tým peniazom
tak.. ako ti mozeme pomoct? nijako, zijes s blbcom.
Nechapem, objednam sporak a nediskutujem a ak tvoj manzel evidentne je financne negramotny, tak by nemal on mat pristuo k peniazom a nie ty 🤷♀️
A ide o to, že ako mu to vysvetliť aby to neminal na blbosti ale na potrebné veci
Kúpila som sporák, zavolala som inštaláterovi a revizákovi plynových spotrebičov (jedna osoba), prišiel, zapojil, skontroloval, otestoval...zaplatila som 20€, dal mi potrebné papiere a hotovo...ja by som nikomu inému nedovolila, aby mi plynový sporák zapájal...len profesionálovi .. sporák stál do 500€.. takže si spočítaj.. už si mohla mať 2 sporáky za tie peniaze, čo manžel vyhodil na blbosti...či ty nemôžeš nič do domácnosti kúpiť? nemáte peniaze, prídete k nim raz ročne a vyjadzujete na zbytočnosti...ak už je pravda, čo píšeš, tak by som aspoň tie hodinky, čo tebe objednal vrátila, ak ich nepotrebuješ...
Ja tie hodinky vôbec nechcem a mňa to vytáča ako stále hovorí, že jej pozri koľko krokov som spálil, koľko som spal a podobne a ja už sa neviem ovládať a teraz mi povie, že už to objednal a pritom sa ani nič neopýtal, či to chcem.
Ked ti da tie nove hodinky tak pytaj aj fakturu, vratis hodinky, vratis svoj novy telefona vezmes si muzov funkcny stary telefon a kup si sporak.
A ty nevies zaplatit elektrikara, ktory ti ho zapoji? Ked kupis sporak, takmer kazdy predajca poskytuje aj montaz aj odvoz stareho spotrebica. Dva roky by som necakala urcite. Mne keby sa pokazil sporak na druhy den volam opravara alebo kupujem novy. Necakam, ze mi to muz zariadi. Ale ja zas nie som nemozna, ja si viem v zivote poradit takmer so vsetkym
Ked ti da tie nove hodinky tak pytaj aj fakturu, vratis hodinky, vratis svoj novy telefona vezmes si muzov funkcny stary telefon a kup si sporak.
@vanilkovazmrzka úplne dokonalý postup!
Pri takomto chlapovi je vyhodne mat dva ucty. Moj si tiez rad kupi blbost pre radost. Ale kupuje to so svojich. Na druhej strane sporak je zakladna vec. Pri dalsej vyplate by som z neho vytiahla polovicu sumy a sporak by bol na druhy den doma. Alebo ho k tomu sporaku rovno postav s tym, ze kym nebude funkcny, vari on…
Tnemas pristup k spolcnym peniazom? Zijes s blbcom a este aj tebe rozm chyba, ked si na toto pristupila. Ale ked nemas peniaze, kup sporak na splatky. By ma j*blo ak by som varit nrmohla a vyckavala kym sa jedno dovari. Ja sa poznam, to co by zo mna vtedy vypadlo, by si ten moj za klobuk nestrcil.
Ja len nechápem je to taka nutnosť tieto hodinky ? Keby to nekúpili dceram tak si na to ani nespomenie, že to potrebuje.
Pre pána Jána...sporák s jednou platničkou...a 4 osoby na ruke inteligentné hodinky 🤦
Nemám slov...
Autorka haló baby hore ti nechcú zle. Ako to že nemáš prístup k peniazom to čo je ? Ste manželia ? A keby aj nie , počítam s tým že on sa stravuje doma... Nechápem ako vôbec môžeš takto existovať že nemáš prístup k peniazom... Trošku šípim že si sa do tejto situácie dostala sama. Nebola by som s mužom a nezakladala by som rodinu s mužom čo ma odstrihne od peňazí a čo kupuje sprostosti bez môjho vedomia bez toho aby sme to spolu neprebrali. Lebo v tomto máš pravdu , ak nemáte peniaze nazvyš kupuje hlúposti. Treba ale skôr riešiť že ty nemáš peniaze a celú túto vec. Nech si každý robí ako chce čo sa týka peňazí ale nech sa potom nesťažuje. A to že máš deti a si na rodičáku s tým nemá nič spoločné. Kľudne môže ostať s deťmi doma on, ty pôjdeš do práce a odstrihni ho od peňazí ty. Myslíš že by šúchal nohami ako ty? A v čom by to bolo iné? Je mi ťa úprimne ľúto autorka a takéto indivíduá ( s troškou úcty) by sa mali hanbiť.
Hodinky by isli rovno naspat aj s tymi jeho a prisiel by novy sporak.
Autorka tak zit chce. Mala tu rady a komentare k situacii, ale ona si tiez stale ide len to svoje, hodinky hodinky hodinky. Normalne ma vytacaju tie jej reakcie. To co ona riesi su problemy tak na spicke ladovca. Ostatok ignoruje: to ze nema pristup k peniazom, dva roky pre rodinu vari na 1 platnicke a ze nie je schopna dvihnut telefon a dohodnut si chlapa na zapojenie... A bohvie co este, pri takomto zivotnom style. Komu niet rady, tomu niet pomoci.
Autorka tak zit chce. Mala tu rady a komentare k situacii, ale ona si tiez stale ide len to svoje, hodinky hodinky hodinky. Normalne ma vytacaju tie jej reakcie. To co ona riesi su problemy tak na spicke ladovca. Ostatok ignoruje: to ze nema pristup k peniazom, dva roky pre rodinu vari na 1 platnicke a ze nie je schopna dvihnut telefon a dohodnut si chlapa na zapojenie... A bohvie co este, pri takomto zivotnom style. Komu niet rady, tomu niet pomoci.
@colsami asi tak.
vy mate daleko vacsi problem ako nakupovanie hovadin ... ako to ze nemas pristup k peniazom??? ako to ze si nemozes kupit sporak -kt ani nieje pre teba ale rodinu .. hold buchnem po stole hodinky nech vrati a donesie sporak..alebo nech si vari sam ....
Nechapem vobec ze “ako mu vysvetlit ze nema minat na zbytocne veci”: Takze ak nefunguje: Prosim ta,ja ani ty nepotrebujeme hodinky ale naozaj potrebujeme sporak, tak potom ako inak sa to ma vysvetlit?
Preco nemas pristup k vasim peniazom a preco nemas pravo o nicom rozhodovat?
Ja som uplne vytocena, fakt baby do riti spamatajte sa.
Jaky si to udelas takovy to mas ako vazne toto je jedina pravda.
Moj muz zaraba doslova niekolkonasobne viac ako ale o vsetkych financiach rozhodujeme normalne spolu, rozumne a zbytocne nevyhadzujeme za ziadne zbytocnosti (nehovori ze clovek si nema robit radost ale tak doriti,nejde vam SPORAK, vec ktoru pouzivas denne)
Nevarila by som na takom sporaku. Nech vari on alebo spolu to poriesite alebo nebudete varit. Dojde mu.
Hodinky su inak fajn aj na notifikácie z telefonu, vidis kto ti pise a co pise, ci to je urgent. Nemusis mat telefón po ruke, vidis kto vola...
Akoze chápem, co je za problem. Obidvaja sa musite pozerat na svet inymi očami, druhych. To co pre tebe/jemu nie je mega priorita, druhemu moze sprijemnit cinnost, zivot
Autorka, ako ze nemas pristup k peniazom? Ty nepracujes? Ste manzelia? Akoze rozumiem tomu spravne, ze zijes na Slovensku a nie v Afganistane? To ako sa da takto zit?
Tu nie je problem telefon ci hodinky, tu je problem, ze si ekonomicky tyrana zena a vobec nic s tym neplanujes urobit

Kup sporak ty