icon

Ako riešiť problém s agresívnym synovcom na výlete?

14. jún 2025

Ahojte idem si k vam opatovne po radu lebo vela krat ked som bola vzlozitej situacii nasla som tu rady a pochopenie. Takze.. s manzelom mame 9 r . a 7r. dceru, a nakolko sme obaja dost pracovne vytazeni nechodime tak casto na rozne vylety a dovolenky tak ako by sme si zelali, preto sme pre nase dceri naplanovali na buduci vikend vylet do polska do zabavneho parku ze sa prevezieme najeme sa vysantime dame zmrzlinu a pojdeme domov deti sa samozrejme uz velmi tesia. O tomto nasom vylete sme nikomu vramci rodiny nehovorili ale svagrina (muzova sestra) sa nejak dozvedela ze tam ideme a chce nam silou mocou nanutit aby sme zobrali aj jej 6 rocneho syna. A tu nastava ten problem ..svagrinin syn je jedno rozmaznane agresivne a nezvladnutelne dieta ktore sa uz vyse dvoch rokov absolutne nevie vpratat do koze a co moze urobit zle to spravi..svagro ( jeho otec) je stale prec tym padom svagrina je na jeho vychovu sama ale nezvlada ju absolutne to ze je maly rozmaznany by som ešte prekusla ale ta jeho agresivita to je to co ma desi a koli comu sa mu vyhybame hlavne nemam rada ked je s mojimi detmi..( po mladsej dcerke hodil minuly rok kamen kebyze sa neuhne trafi ju do spankov a uz by tu mozno nebola)..no a teraz vola svagrina mojmu muzovi ze pocula ze ideme do toho zabavneho parku a ze ich maly tam velmi chce ist ze aby sme ho zobrali zo sebou ze daju aj peniaze na cestu a vstupne samozrejme..moj muz hned videl moj vydeseny a odmietav vyraz ako s nou volal lebo som samozrejme pocula v telefone co rozprava tak povedal ze to preberie somnou a ešte jej zavola..povedala som muzovi ze v ziadnom pripade neberiem synovca s nami to radsej zrusim cely vylet..to pocula mlasia dcerka ktora hned zacala plakat ze preco nikam nejdeme ked sme to slubili..ze ona sa uz tesi aj v ksole povedala spoluziakom ze tam ide ..samozrejme ja nemam srdce ten vylet zrusim koli mojim detom ale rozhodne tam toho maleho...s nami neberiem ja si chcem na vylete oddychnut a uzit si ho a nie tam behat za rozmaznanym nezvladatelnym deckom ( ano ja viem ze to znie kruto ze takto pisem o dietati ale keby ste ho poznali mozno by ste pouzili aj tvrdsie slova)..tak som sa to chopila ja zavolala som svagrinej a vysvetlila ze nech sa na nas nehnevaju ale ja jej maleho s nami neberiem lebo viem aky je a bojim sa aby sa mu nieco nestalo a nezoberiem si to na zodpovednost..na to spustila svagrina ze akoze co ona ma teraz robit ze ona mu to uz slubilaj ze on sa tam uz tesi a ze predsa aj oni zobrali na vylet nasu starsiu ked bola v jeho veku do ZOO..hovorim ano ale moja dcera je aj bola kludne poslusne dieta ( co aj svagrina po vylete zo zoo potvrdila ze mala bola velmi dobra ani nevedela ze tam je)..ale nech sa pozrie ako sa sprava jej syn ze ho uz takmer nikam ani na navstevu nemoze zobrat lebo vsade vseetko nici rozbija druhe deti navadza na zle alebo im ublizuje.su nanho staznosti aj v skolke aj na kruzku kam ho prihlasili sa stazuju ze sa sprava agresivne a neposlucha tak mi svagrina zahlasila ze teda mam ist ja knim a vysvetlit jej synovi ze nikam nejde ze ona si pocka kym pridem a je zvedava ako mu to vysvtlim...

Strana
z5
danica2711
14. jún 2025

moja milá švagriná, to je tvoj problém, že si synovi výlet sľúbila skôr, než si to mala dohodnuté s nami, teraz sa z toho vymotaj sama. A zapracuj na tom, aby sa začal chovať znesiteľne, potom ho možno niekam zoberieme...

gladys_07
14. jún 2025

Ked si mu ho slubila, sadaj do auta a chodte. Ja som mu neslubila nic

mamina7070
14. jún 2025

trvaj na svojom a hotovo, nejde s vami ak treba mu to povedat tak normalne netrufame si ta zobrat kvoli tvojmu spravaniu a chod pekne so svojimi rodicmi

autor
14. jún 2025

oni auto nemaju preto ho chcu nam natlacit nech sa ide s nami previest

autor
14. jún 2025

ja som rozhodnuta ze s nami urcite nepojde ale nechapm preco by som mu to ja mala vysvetlovat

simsalabim
14. jún 2025

Chapem ta, lebo presne takeho synovca mame v rodine. Nastastie. aj jeho rodicia vedia, ze je to walking disaster... bohuzial, malo to vplyv aj na ich dalsie deti, lebo tie boli kvoli nemu vacsinou vzdy len doma, my by sme ich vzali na vylety s nami, ale zas tie nechceli pustit, lebo tomu nezbednikovi bude luto. Teraz uz je na druhom stupni, tak je to o dost lepsie a na vylety zacali chodit - ale vzdy aj rodicia. Nedalo by sa, ze svagrina pojde s vami a v parku si date rozchod?

markaterka
14. jún 2025

Vôbec by som sa tým nezaoberala. Na výlet idete vy štyria a hotovo. Vy ste synovcovi nič nesľubovali, tak nič nikomu nemusíš vysvetľovať. Vôbec sa tým nezaoberaj. A už vôbec to s nikým nerieš. Telefonáty ignoruj.
Užite si pekný výlet.

doriiis
14. jún 2025

Nie a hotovo.Svagrina nemala nič synovi sľubovať pred tým,než sa opýta.Jej problém.To,čo robí,je citová manipulácia.Este raz zavolaj,trvajú na svojom nie a viac ju nekontaktuj.

autor
14. jún 2025

im sa to hodi lebo im pride navsteva bez detí takze sa im hodi ze tam budu len dospeli a ze maly by isel s nami vtedy .. dokonale sa im to hodi

mamina7070
14. jún 2025

ale ty neries co sa im hodi ci nie , s vami nejde a hotovo

canerko
14. jún 2025

Jednoducho si nezoberies zodpovednost za dieta ktore je problematicke a hotovo.A mozno mali neni zli,mozno len nema lasku alebo nejaky zdravotny problem.

mdse
14. jún 2025

Ignoruj to a NIČ nevysvetľuj. Choďte bez slova na výlet.

autor
14. jún 2025
@canerko

Jednoducho si nezoberies zodpovednost za dieta ktore je problematicke a hotovo.A mozno mali neni zli,mozno len nema lasku alebo nejaky zdravotny problem.

@canerko to ja neviem posudit boli s nim aj u psychologa na odporucanie ucitelky zo skolky ale vraj je v poriadku ma len lahke adhd ale nic co by trebalo nejak riesit ..cize ja neviem ja nie som odbornik ale podla mna v poriadku nieje..( inak ta psychologicka je svagrinina kamaratka)

ktobytobolpovedal
14. jún 2025

A do auta sa vam vobec zmesti? Lebo predpokladam, ze deti maju este autosedacky…

Ale teda: nie nepojde s nami, ideme ako rodina, to ze ty si mu to slubila skor, ako sme sa my vyjadrili je tvoj problem. Nehnevaj sa na nas, ale jednoducho nie. Nezoberiem si to nazodpovednost ak sa nieco stane. Bodka… viac by som nediskutovala

ada12345
14. jún 2025

Kasli na svagrinu. Na chvilu sa skratka odmlc kym bude po vylete a nech si to riesi svagrina, co si navarila.

vevesh
14. jún 2025

Neviem, ci o tom vies, ale deti sa inac spravaju v dosahu rodicov a inac, ak rodicia nie su na blizku- pri dospelej osobe "skrotnu ako baranok". Jeden z mojich synovcov je taky isty. Odzaciatku sme s muzom nastavili, ze my sme autorita a nam skakat po hlave nebude a bude sa spravat. A tak aj je- doma rodicov prevalcuje, u nas sa vie normalne a slusne spravat. Ja by som to dieta vzala a rovno mu povedala, ze sa bude pocas vyletu pekne spravat, inac sa bude na kolotoce akurat tak divat a nie si ich uzivat a nabuduce ostava doma. Toto vie dieta velmi namotivovat. A zase, nie je na skodu, ak by si deti vytvorili medzi sebou puto, predsa su to bratranci a sesternice....

angeli121212
14. jún 2025

Normálne ju pošli do ri... A jej synovi tiež bez okolkov povedz, že nikam nejde lebo sa nevie správať... Už by bolo na čase nech aj on pocíti následky svojho správania... V žiadnom prípade by som ho na tvojom mieste nebrala

ada12345
14. jún 2025

Inac v tychto zabavnych parkoch je praveze lepsie byt v stvorici - 2 deti, 2 dospeli. Potom moze vzdy 1 dospely ist s 1 dietatom na kolotoci. Ked by ste tam mali tretieho, musi ist vzdy jeden z vas s nim a vase vlastne deti by museli ist same alebo jedno z nich. Vela kolotocov je koncipovanych pre 2 osoby.

diewcatqoo
14. jún 2025

Mila moja, ja tvojmu synovi nic vysvetlovat nemusim, lebo ja som mu nic neslubila. Ked si mu to ty slubila bez toho, aby si sa poradila s nami, tak si to s nim vyries ty sama.

deedol
14. jún 2025
@vevesh

Neviem, ci o tom vies, ale deti sa inac spravaju v dosahu rodicov a inac, ak rodicia nie su na blizku- pri dospelej osobe "skrotnu ako baranok". Jeden z mojich synovcov je taky isty. Odzaciatku sme s muzom nastavili, ze my sme autorita a nam skakat po hlave nebude a bude sa spravat. A tak aj je- doma rodicov prevalcuje, u nas sa vie normalne a slusne spravat. Ja by som to dieta vzala a rovno mu povedala, ze sa bude pocas vyletu pekne spravat, inac sa bude na kolotoce akurat tak divat a nie si ich uzivat a nabuduce ostava doma. Toto vie dieta velmi namotivovat. A zase, nie je na skodu, ak by si deti vytvorili medzi sebou puto, predsa su to bratranci a sesternice....

@vevesh ak ma dg (napr. ahdh), tak toto nemusi platit.
na jednej strane je mi chalana luto, ale svagriny nie - uz by som jej ani nevolala a zariadila by som sa podla seba. ty si jej oznamila, ze nejde, ona nech si to poriesi. not my problem.

terezka1947
14. jún 2025

Prečo by si mala niečo vysvetľovať?
idere ako rodina spolu.....toto musí každý normálny človek pochopiť.
...druhá vec, bezpečnosť..... súhlasím s napísaným,2deti2dospelí.
Navrhni jej,nech sa ako rodina pripoja k vám. Ale na deti si musí dohliadať každý sám.
Vždy budete viac dozerať na bezpečnosť najmladšieho,vy ako rodina si neužijete nič.

vevesh
14. jún 2025
@deedol

@vevesh ak ma dg (napr. ahdh), tak toto nemusi platit.
na jednej strane je mi chalana luto, ale svagriny nie - uz by som jej ani nevolala a zariadila by som sa podla seba. ty si jej oznamila, ze nejde, ona nech si to poriesi. not my problem.

@deedol ak by mal dg, tak by sa to vedelo. A stale sa da s tym pracovat, ak sa chce....

feuille
14. jún 2025

Možno to ADHD nebude až také ľahké, len máloktorý rodič sa s tým bude chváliť…

kristinka92
14. jún 2025

Nie ste povinní brat si na zodpovednosť cudzie dieta. Už vôbec keď sa chova otrasne. Nemala mu nič sľubovať, je to jej chyba. A príde mi že sa ho chcela na deň zbaviť.. ja by som v prvom rade rozmýšľala, že idem ja s dietatom a nie že ho niekomu šľahnem nech sa mi stará, to tiez o niečom svedčí..

deedol
14. jún 2025
@vevesh

@deedol ak by mal dg, tak by sa to vedelo. A stale sa da s tym pracovat, ak sa chce....

@vevesh "no ja neviem posudit boli s nim aj u psychologa na odporucanie ucitelky zo skolky ale vraj je v poriadku ma len lahke adhd"

biba_18
14. jún 2025
@vevesh

ak ti šagriná povedala že aj keď má ľahké adhd ale že psychologička povedala že to netreba ani riešiť - v preklade to znamená ŽE ŠVAGRINÁ nechce, nie že netreba…
ale ja súhlasím s @vevesh - ale s týmto by som nezačala na výlete - ale v obyčajnom styku v bežný deň. aj dieťa s adhd alebo add vie kde sú hranice…

pralinka86
14. jún 2025

Nie... Zabavny park, deti budu z toho aj tak mimo... Pri malych deťoch, je naj 1 dospely na 1 dieta... Ked sa rozuteka hoci len jedno dieta... Cudzie prostredie, jazyk iny... Je moc maly na to, aby sa vedel vobec dohovorit, ked kdesi sa strati...
A teda, spominane auto a autosedacky, ci sa vobec zmestite.. a kedze je to cudzina, ma vobec dieta doklad nejaky?
A kedze ona slubila skor ako dohodla, tak nech nevydiera vas, ale nabudúce viac rozmysla a dohaduje sa najprv s dospelymi nez dietatu nieco slubi.. takze s kludom chodte, tu urobila ona chybu, môže sa aj urazit aj hnevat aj rozpravat o vas kade tade, proste sama si to zavinila...

tehula2016
14. jún 2025

K teme - svagrinu by som hned upratala, ty si synovcovi neslubila nic, nech vysvetluje ona. Mimo temy - to vazne si niekto na vylete s detmi oddychne?To aj take deti existuju?Lebo sice nemame agresivne, rozmaznane deti, ale teda kazdy vylet je boj a hra na nase nervy. Ak take poslusne deti naozaj existuju, tak poprosim vsetky matky, aby podakovali Bohu za takyto dar 😃

dskjhfdlkdjhl
14. jún 2025

Mila svagrinka, ja som Tvojmu synovi nic neslubila, tak mu nemusim nic vysvetlovat a nemusim mu robit animatora, na to ma svojich rodicov. Prajem Ti pekny vikend.

A Ty si uzi vikend so svojim muzom a detmi. Nauc sa byt asertivna.

unicornlady
14. jún 2025

Švagriná to chlapcovi sľúbila, aby vás dostala pod tlak, že "musíte" ustúpiť.

Strana
z5