icon

Ako riešiť problém so stravovaním dcéry u svokry?

7. jún 2024

Prosim vás čo by ste robili? Moja svokra je super, postráži dieťa, aj sa maju radi, su super parťáčky, ale furt keď tam je, dostáva samé hovadiny na jedenie a na pitie. Minule tam bola na víkend. A keď prišla domov, vôbec nechcela piť čistú vodu, týždeň sme spolu fajtili, aby pochopila že doma sa vida so sirupom nepije. Aby ste to nebrali ako nejakú buzeraciu z mojej strany. Ja jej dám aj sladké, aj tu sladkú vodu, ale rozhodne nie každý deň a rozhodne ju neučím, že je to normálne. Chcem aby sa naučila mať rada prirodzenú chuť potravín, lebo potom to presne takto dopadne, že nezje biely jogurt, nechce piť vodu. Ako to mám svokre vysvetliť? Nechcem aby tam prestala chodiť, ale ak po každom raze budem riešiť to, že mi zacne vypluvat biely jogurt, lebo svokra si mysli, že kostici a Monte su akože jogurt, tak budem musieť nejak zasiahnuť. Už som to svokre hovorila ja, hovoril jej to muž a nič. Jej “nepriestrelný” argument je že veď aj muža mi tak odchovala a zdravý je. Hej asi tak zdravý, že od 28 rokov užíval lieky na tlak a na cholesterol a až to ho prinútilo prehodnotiť svoj postoj k jedlu a priznať si, že toto nie je správne. A na to povedala, že veď to je genetika, to ma tak aj jeho brat aj ona….. a nedá si povedať. Vraj nemám napchávať dieťa čistou vodou keď jej nechuti. A komu by chutila čistá voda keby sa naciedza sirupom a džúskmi od rana? No nikomu

Strana
z2
kp7333
8. jún 2024

Ano, v skolke maju denne k obedu sirupovu vodu, ci dzus, na desiatu kakao/ caj/sladene mlieko, na olovrant sladke pecivo/jogurt/ puding/ kolac. Vodu takmer vobec, resp. mozu sa napit v umyvarke.

777januska777
8. jún 2024

Mne príde, že máš traumu z muža a z toho, ze bol obezny a preto sa ta to tak dotýka. Ty si musíš podľa mňa nejako v hlave nastaviť, ze to co sa stalo tvojmu mužovi bola jeho cesta a jeho život. Ty dcéru vychovávaš inak, takže tento scenár sa reálne nemôže zopakovať.
Mne osobne sa paci tvoj prístup, ze vzťah aký má dcéra so svokrou je dôležitejší ako jedlo a ze nechceš byt radikálna, to je na mk často jedinečná vec 😀 Ale ako ti tu už baby vraveli, časom mala zisti, ze iné pravidlá ma u babky a iné doma a prispôsobí sa tomu, zažije si potom takpovediac zlatý stred, takže ty funguj ako funguješ babka nech funguje ako funguje a ono sa to utrasie samo.

lauricka
16. jún 2024

@7miriam77 som poznala také mamičky, či tvrdili, že ich deti zdravé a iné si nevezmú. To boli presne tie deti, čo najviac hrabali po cukríkoch, keď mohli, keď mama nebola blízko. Ako sa hovorí, odriekaneho...

esteris
17. jún 2024

@lienka.7 to nie je o tom ze biomatka. Kopec vysokospracovanych potravin jednoducho hovadiny su a je jedno ci pre dieťa alebo pre dospelého. Farbivá, stabilizátory, modifikované škroby a ecka su len pozostatok éry 90.rokov, kedy bol veľký marketingový boom a lákalo sa na obal a príchute. Chvalabohu sa doba mení a dnes je preferencia zdravsich (resp. menej spracovaných a prirodzenejsich) potravin vecou aj trosku väčšej uvedomelosti a zdravého rozumu.

Strana
z2