icon

Ako riešiť problémy s dieťaťom v manželstve?

770624maja
12. sep 2024

Zdravim. Viem ze je to mozno problem ktory si mam vyriesit sam ale.... rad by som sa opytal na Vas nazor. S ex partnerkou mam dieta 9 rokov. Lubi ma a vzdy sa tesi led sa stretneme. Problem ale je ze moja terajsia manzelka ho nevie vystat. Ze ziadne stretavanie ze je to minulost a nam to nici vztah bud ono alebo sa nase manzelstvo rozpadne. Ako to vnimate lebo ja som medzi pokrajom nervoveho zrutenia a neviem co dalej. Dakujem

oli18
12. sep 2024

Autor, nenapisal si zakladnu vec a sice, v akych podmienkach tvoja dcera od narodenia vyrasta a kto je jeho matka, ze ju nenaucila veci, ktore bezne deti ovladaju v 3och rokoch. To by znacne ovplyvnilo diskusiu. Lebo nic nepises, ze je dieta mentalne postihnute. Ak je zdrave, co asi je, tak vyrasta asi v osade. Evidentne nikdy nechodilo do skolky, lebo odtial by zakladne hygienicke navyky malo. Takze daj celu pravdu.

minenkak
12. sep 2024

@anketkarka ja stále nechápem o čom točiš a o akých mojich deťoch točiš a prečo by si musel môj muž vyberať s ktorými deťmi bude a akú harpiu si zobral môj muž,má ešte nejakú inú manželku?ty si ma s niekým mýliš?

sissy27
12. sep 2024

@minenkak nie, nemusis milovat vsetky deti, ale chovat sa k nim s respektom a uctou ano, minimalne k tym, ktore su sucastou rodiny a si s nimi v kontakte. Ty nedavas ani to. A je naozaj chore ist do manzelstva s niekym, koho deti neznasam / kto neznasa moje deti. Keby to bolo opacne, ze ty mas deti z predchadzajuceho vztahu a tvoj novy partner po nich len zazera, je neprijemny a prehliada ich, tiez by ti to prislo v poriadku ? Pripadne ked bude muz neznasat vase spolocne dieta a chovat sa k nemu rovnako ako ty k jeho detom (lebo ved nemusi milovat vsetky deti na svete a ani rodicovska laska nie je samozrejmost), tak to bude ok?

lenkasarka
12. sep 2024

@anketkarka je rozdiel
Problémové dieťa a dieťa ktoré v 9 rokoch nemá ani základ hygieny

minenkak
12. sep 2024

@sissy27 nie som v kontakte s nimi a ani po nich nezazeram a ani sa k nim nijako nespravam,pardon fakt ,že som napísala že ich nemám rada,moja chyba, zle som sa vyjadrila sú mi úplne ľahostajné a nemám voči nim žiadne pocity,ale je pravda,že ako ľudia sú mi nepríjemné.S úctou a rešpektom sa môžeš správať iba k ľuďom ktorí sa tak správajú voči ľuďom ktorých miluješ a ak to tak nie je,tak tam bude ťažko nejaký rešpekt a úcta

rorino
12. sep 2024

@770624maja
@h2 hej,ostala som na to čumuiet ako puk,toľko zlá v jednom človeku ....

lenkasarka
12. sep 2024

@rorino nemyslím že je v nej toľko zla ako píšeš. Ona len napísala bez servítky ako to cíti ona. Nezvykne písať diplomaticky, ale tak ako jej huba narástla. A to sa tu veľmi nenosí ✌️

alexis617
12. sep 2024

@770624maja na prvom mieste by malo byť tvoje dieťa a tá žena keď ho nechce prijať ako súčasť tvojho bytia by sa mala zbaliť a odísť ver mi s ňou šťastný nebudeš

majlo1234
12. sep 2024

@anketkarka ved napisala, ze muz o tom vie. To ostatne ste si uz len vy domysleli🫣

Inak muzova dcera si tiez niekedy ruky neumyje po wcku, a to ma o par rokov viac. Ja o tom viem a dozeram ako dozorca😂 ale zas toto zrovna neberiem tragicky, su to deti, proste zabudnu, ponahlaju sa hrat…ale ano, treba im hygienicke navyky vsepovat

lenkasarka
12. sep 2024

@alexis617 bože žena máš vestecku guľu, alebo čo? Prečo práve tebe má verit, že nebude šťastný s tou ženou? Len preto, že tá žena napr. Nechce upratovať (prať) vykaly po 9 ročnom dietati, alebo že sa jej hnusí chytať kľučku,pohár ( doplň čo chceš) po dietati ktoré si neumyje ruky po potrebe?

h2
12. sep 2024

@minenkak Prečo by mi mali byť srdcu blízki všetci ľudia? Sú mi srdcu blízki tí, čo sú moja rodina. Deti môjho muža, sestry môjho syna, za svoju rodinu považujem. Za bližšiu rodinu, než je mi moja vlastná sestra, napríklad.

minenkak
12. sep 2024

@h2 no vidíš a ja zas považujem za rodinu ľudí čo sú blízky môjmu srdcu,to že ty miluješ rodinu tvojho muža viac ako svoju, je uplne ok, ale keď to ja mám naopak už to ok nie je

h2
12. sep 2024

@minenkak Ale to nie je rodina môjho muža, pre mňa je to aj moja rodina. A nemáš to naopak, lebo ja takéto negatívne pocity, aké máš ty k deťom svojho muža, nemám k nikomu z rodiny, mojej, ani mužovej.

minenkak
12. sep 2024

@h2 ale to sú moje pocity a keď sú iné ako si ostatní predstavujú ,už to je zlé,vy všetci máte príjemné pocity pri všetkých ľuďoch?ja osobne nie a myslím,že to je uplne ok

h2
12. sep 2024

@minenkak Ale prečo sem stále ťaháš všetkých ľudí? Všetci ľudia nie sú deťmi tvojho muža. Ja viem, že citom sa nedá rozkázať, ale mať až takú nesympatiu k tým deťom mi nepríde normálne. Milujúca žena sa skúsi aspoň prekonať, keď ide o deti (čiže najbližších ľudí) muža, ktorého miluje.

minenkak
12. sep 2024

@h2 nerozumiem prečo

anketkarka
12. sep 2024

@minenkak milovať ich nemusíš. A to čo predvadzaš je antipatia na blízku osobu Tvojho manžela. Ale jemu to nevadí. Tak ste sa našli, paráda. Len je mi ľúto tých detí. Musia sa citiť odstrčené a menejcenné, keď otec má novú rodinu, ktorá ich neakceptuje. Je to chudák čo sa nepostaví za svoju krv. A autor by bol rovnaký chudák, ak by toto neriešil. Zanedbáva ho mama, zanedbáva ho otec. Ak sa dieťaťu venuješ normálne, tak v 9 rokoch má hygienické návyky. Vtlkaju mu to aj v škôlke a škole.

minenkak
12. sep 2024

@anketkarka ja sa ani nečudujem,že vznikajú kadejaké inšpirácie,keď si každý pridá to svoje

jeliz59
12. sep 2024

@770624maja nedá mi to.....keď vedela do čoho ide ....nemôže byť proti,ale ok,tak aký pozic taký vráť....zaujmi ten istý postoj i ty.... buď sa žena zbaví detí alebo koniec buď ony alebo ty....nech si vyberie

770624maja
autor
13. sep 2024

@oli18 tocha silne slova v osade!!! Cely zivot robim v zahranici aby da mali vsetci dobre aby mali svoje pohodlie a nic im nechybalo. Co mam dat celu pravdu aku rozpisovat tu litanie???pisal som zaklad a doplnil ostatok. Nikde nieje napisane ze dieta to robi nonstop nikde neni napisane ze sa stale posere. Raz sa stalo ze sa posralo ked nestihlo dobehnut v zapale hry na zachod . Nie je to vobec tak ako to tu ponala polovica ludi !!Niesom chuj a urcite nevychovavam aj ked len vikend maleho cigana. Napisal som co sa par x stal9 nie ze sa to stava stale. Nepotrebujem a nezakladal som tu nieco aby sa ty urazala moja zena moje dieta a ani ja . Su tu dokonale ktore by neboli s chlapom su tu take co si vyleju zlost nadavkami su tu take ktore davajh vinu mne. Pytal som sa na radu na postoj a nie na zasrane hejty. Aleluja!

andreatytler
13. sep 2024

@770624maja Ze dieta je minulost? To ako?
Mas zabudnut ze mas dieta a ono zabudnut ze ma otca?

770624maja
autor
13. sep 2024

@januska12323 kydat? Na koho kydam vrqvim ako to je. Vyskusaj si a pochopis prides po tyzdni na dva dni s toho jeden den za dva tyzdne mas dieta na par hodin viac sa neda a po novom sa nebude dat ani to lebo .... pisal som a napisem este raz stalo sa dva roky dozadu ze nedobehlo na zachod . Salo sa ze si neumylo ruky ze ho mamq poslala v spunavych veciach lebo tatinko na to ma a vie ze mu pojde nieco kupit aby spinave a smradlave nebolo. Tu sa vobec nejedna o mna ani o jeho matku ani o nikoho z fora je to jak to je asamozrejme sa snazim to dieta v kratkom case ucit zakladne veci. Su dni ked pride v sobotu rano a vsetki funguje su dni ked je zbrkle a chova sa jak dilino ale je to moje dieta a ja ho lubim ako kazda jedna z vas to svoje aj ked je ake je . Co ho mam utopit?zavrhnut? Okaslat? Dita sa vychovava cely zivot a jedneho dna si urcite tie veci osvoji . Mozno v tom je trauma z rozchodu mozno ma iny problem ...a kde je rodic? Ako som pisal 20 dni v mesiaci je s matkov 2 dni so mnou neda sa vsetko dokinale zvladnut za tu chvilku matka ma este dve detis prveho a posledneho vztahu moje je stredne takze neviem ako je na tom casovo a nervovo .vravim priorutne ma vychovavat ona ked je s nim vele dni ja ro cez telefon neviem nikoho neosocujem len vravim jak to je

lenkasarka
13. sep 2024

@770624maja a byt( dom) je tvoj? Ak áno a nemáš s ňou deti tak jej môžeš ukázať dvere a nech za sebou zavrie z vonku. Si ako medzi dvoma balvanmi. Vadí tvojej manželke len to čo si napísal, alebo už má úplnú averziu na tvoje dieťa?

770624maja
autor
13. sep 2024

@lenkasarka myslim ze uz je to uplna averzia. Byvanie mame spolocne a deti spolu nemame.

grof_monte_christo
13. sep 2024

@770624maja Už prosím ta přestaň s tými otázkami, čo máš s tým dieťaťom robiť, či ho máš utopit alebo zavrhnúť. Nie! Máš sa on viac starať, keď vidíš, že ex je ako matka neschopná. Macocha žiaľ nie je o nič lepšia. Najlepšie spravíš keď sa rozvedies a požiadas o zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti.

lenkasarka
13. sep 2024

@770624maja to čo si popisoval by vadilo aj mne, ale ja som magor monk to preto, ale písala som aj to že dieťa sa v pohode dá naučiť. Ak má úplnú averziu viem si predstaviť, že sa asi hádate kvôli dieťaťu. Nech je to dieťa aké je je tvoje. A počas tých pár hodín sa o dieťa predpokladám staráš výlučne len ty

lenkasarka
13. sep 2024

@grof_monte_christo veď pracuje v zahraničí.

770624maja
autor
13. sep 2024

@grof_monte_christo jasne striedavu a ucty mi to co zarobim doma pokryje? A ano rozviest sa, to je nejaka moda dnesnej doby. Namiesto riesenia problemov sa b8deme vsetci rozvadzat stretavat novych a novych...super
@grof_monte_christo

grof_monte_christo
13. sep 2024

@lenkasarka A co sa tu dá poradiť? Toto nemá riešenie. Nájsť si prácu tu.

grof_monte_christo
13. sep 2024

@770624maja Byt lepší vo vybere partnerky a neísť z blata do kaluže. Prvá žena nebude nič moc, keď ma 3 děti s 3 mužmi a táto tiež nie, ked od teba žiada, aby si nechal svoje dieťa.