Ako riešiť problémy s nekomunikatívnou svokrou?
Ahojte chcela by som vedieť názor na moju svokru. S mužom sme spolu 10 rokov. Pridám najcudnejsiu vec ohľadom svokry: za cely ten čas na mňa ani raz priamo neprehovorila. Ked sme u nej tak napr povie mužovi ze "nech si dá vodu", "nech si dá sveter". Nikdy to nepovie priamo mne. Pritom ja za tie roky som sa jej prihovorila a snažila sa nadviazať rozhovor uz x krát.
Pokračuje to ze este nikdy nebola u nás odkedy mame deti.. To je 5 rokov. My ju vzdy prideme pozrieť, býva na vedľajšom sidlisku.
Posledné cca 2 mesiace zacala strasne casto vyvolávať, kde sme co robíme, co sa u nás varilo. Pre priklad..minuly vikend sme sli z vyletu, cesta 1,5 hod a volala 4x ze prečo ešte nie sme doma. Muž sa na tom zasmeje alebo mavne rukou, jeho mama je taka ze sa hned pre vsetko rozplače takže on a ďalší 2 súrodenci okolo nej len po špičkách.
No ale tentoraz sme sa kvôli nej poriadne pohádali, lebo čakáme 3 babatko a planovali sme ze na veľké sono v 20t pôjde muž so mnou tak ako pri 2 deťoch predtým.
A jeho mama povedala ze nám deti nepostrazi. Maju 3 a 5 rokov, zahrajú sa spolu.
Proste zrovna ten termín nám moji rodicia nemôžu pomôcť, deti na vysetrenie a nami nemôžu takže sa nám to cele skomplikovalo. A muž jeho mame nic nepovie aby sa nahodou nerozplakala. Nikdy sme od nej nic nechceli, toto je jeden jediný krát kedy sme potrebovali tak na hodinku aby pre mna za mňa detom aj telku pustila len nech nie su samé.
@simona92101 Mne zase dvaja lekari povolili deti na morfologicky ultrazvuk. Ale chapem, ze kazdy lekar to moze mat inak.
Autorka, ale teda ak si to manzel nevie vybavit s mamickou, tak ukrati sam seba o ten ultrazvuk. Nechala by som jeho si to riesi.
@sintra s tou prvou časťou súhlasím, slušne konfrontovať.
Ale tá druhá - naozaj povinná nie je. Je normálne si pomáhať, nielen v rodine, ale ako chces niekoho donútiť ? Guľometom ?
Niekto nechce, niekto to robí náročky lebo blbá povaha a chce ubližovať, niekto nevládze (mentálne, fyzicky)
Tak, začni plakať autorka, aj ty. Možnože vzbudíš súcit u vlastneho muža. Keď, to plati na jeho mamu, možno bude aj na teba. Nie vážne, toto je úplne manipulativne správanie a vynucovanie si svojej pozornosti, treba to uplne ignorovať a nie ju v tom podporovať. Zrejme bola takto naučená cely život vydierať a všetci ju v tom podporovali. Určite, hlavnú chybu robi tvoj muž, lebo si má určiť priority a nenechať sa ovplyvnovať a manipulovať svojou matkou, nakoĺko má už svoju vlastnú rodinu.
Tak ja sa nedivim, ze nema odvahu strazit deti prvykrat a sama a este dve naraz. A asi jej nie si lahostajna, ked sa obava aby ti nebola zima a mas si dat sveter, aby si nebola smadna a mal ti niekto dat vodu. Iba nie je odvazna sama ti to povedat. Mozno si od nej prilis drzis odstup. A podla mna prave ziskava odvahu sa k vam dostat blizsie, ked sa o vas viac zaujima a casto vam telefonuje.
A take rady, ktore ti radia vstupit do konfliktu, nech si doporucovatelky strcia za klobuk.
Zhrniem to veľmi stručne: tvoja svokra je MRCHA! Ja som povaha, že by som sa určite 10 rokov nenechala takto "deptať" a ešte sa na ňu usmievať a správať sa priateľsky. Moja svokra má tiež riadne "móresy"... ja som jej raz tak fakt sprosto povedala, že je pokrytec a manžel, našťastie, bol vtedy na ňu tiež dosť naštvaný, tak konečne dal za pravdu... Odvtedy sa bojí mi čokoľvek povedať, klame, len aby "dobre bulo", ale aspoň mi nepredvádza scény z telenoviel. A celkovo, to vo má byť, že ona sa na Teba ani nepozrie a ani sa k tebe neozve a hovorí v tvojej prítomnosti i tebe ako o cudzej osobe...?!?! Sorry, ale na to si dupni, nech ju upozorní jej synátor, že "ONA má aj meno, volá sa XY a je to moja manželka a matka TVOJICH vnúčat!" A odopri jej 2-3 x návštevu, nech Vás dlho nevidí, aj synáčika si drž doma a uvidíš, ako zmení rétoriku... Aspoň na oko 😉
podla mna nie je psychicky v poriadku, ma velmi zvlastne nezrele spravanie, muzovi by som nic nevycitala, a deti by som s nou same ani nenechavala (pre istotu), skuste poprosit niekoho ineho z rodiny, alebo zaplatit na 2 hodky opatrovatelku…
@deti95060810 Nieje povinna:D A ani za to nebude sankcionovaná:D Rodinný typ:D
@irise 10 roku v hľadá odvahu spýtať sa jej priamo? Prepáč ale ani ako vtip to nie je vtipné
Myslim si, ze pani svokra je velky manipulator.

Mozno si svokra neveri, ze by zvladla 2 deti. Mozno je starsia a uz tak nevladze, no nepovie to priamo. Kedysi som si o svokre myslela, ze nestmeluje rodinu, skor rozdeluje, kedze pozyva vzdy iba jednu stranu na stretnutie (s obedom), dnes uz viem, ze varit a obsluhovat naraz dve mlade rodinky s detmi je od urciteho veku vycerpavajuce.