icon

Ako riešiť problémy s nerešpektujúcou matkou?

9. okt 2025

S mamou mam uz lepsi vztah, nez kedysi, ale stale pretrvava ten problem, ze ma nerespektuje. Uz sme sa aj pohadali, ja som jej vysvetlila, aby nerobila veci za mojim chrbtom, stale to ale robi. A citovo manipuluje.

Stale mi dohaduje nejake stretnutia rodinne, zijem mimo SR, tak ma potrebu rodinu drzat akoby pohromade, pritom im je to tak jedno, ci ma uvidia ci nie. Jasne jej poviem, nech to nerobi a ked uz pridem na Slovensko, tak zrazu mi len povie, ze volala tomu a tomu a ze sa zajtra stretneme.

A zas neviem ci je dobry napad sa nahnevat a odist, to je asi take detinske. Na nu inak nic neplati.

Strana
z2
anonym_31882d
9. okt 2025

@anonym_autor no, v urcitom extreme to uz nebude detinske, ale nutnost...

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
maryetta
9. okt 2025

Mami. Prepac ale nepojdem na to stretko.
Prisla som kvoli tebe. Ak by som sa chcela stretnut s niekym dalsim sama si stretnutie dohodnem.
Kym budes skakat ako ona chce vzdy bude s tebou krutit.

autor
9. okt 2025

Neviem co ju k tomu vedie, asi bola vychovavana, ze rodina nadovsetko. Je to uz velmi neprijemne, pretoze napriklad krstna uz navarila alebo nieco pripravila a ja zrazu nepridem, pritom to zas mama za mojim chrbtom spriadala. Chod zablahozelat tomu a tomu, napis tej a tej k narodeninam, kup to a to lebo babka oslavuje a tak.

maryetta
9. okt 2025
@anonym_autor

Neviem co ju k tomu vedie, asi bola vychovavana, ze rodina nadovsetko. Je to uz velmi neprijemne, pretoze napriklad krstna uz navarila alebo nieco pripravila a ja zrazu nepridem, pritom to zas mama za mojim chrbtom spriadala. Chod zablahozelat tomu a tomu, napis tej a tej k narodeninam, kup to a to lebo babka oslavuje a tak.

@anonym_autor ako zrazu? Povies krstnej ze to dohodla mama a ze ty mas zial ine plan. Ze ti to je luto ze mama takto zakrocila.
Mama zrejme vie ze ju budes pocuvat a robit ako povie. Ale do kedy?!

majka2959
9. okt 2025

@anonym_autor Tiež som to zažila. A to mi mama dohodla stretnutie so svojimi známymi z dediny. Povedala som jej, nech mi to nerobí, že si sama dohodnem, s kým sa chcem stretnúť. Prvý raz som išla, keďže im to sľúbila, ale viac už nie. A naučila sa to, lebo som už na ďalšie iné stretnutie, ktoré mi dohodla, neišla.

nyusika
Autor odpoveď zmazal
nyusika
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
mama sa sprava normalne - pretoze jej to ty tolerujes.
je tak zvyknuta a hotovo.

ty predsa nikam ist nemusis a moze ti byt jedno, kto si co bude mysliet.
takze namiesto riesenia mamy sa skus zamerat na seba a svoj problem s nulovym sebavedomim a nulovou schopnostou asaertivne kmunikovat.

januska12323
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ona to dohodla nie ty. Sprav hromadný čet, napíš, že pokiaľ niečo dohodla matka a ty si sa neozvala majú to považovať za nedohodnuté. A choď kam si dohodneš sama. Pokiaľ ju budeš stále poslúchať bude to robiť naďalej.

motylik2559
9. okt 2025

@anonym_autor Ahoj, a ako by mama zareagovala, kebyze nepojdes kam ona dohodla? Vies ty mas pravo si robit vlastny program, predpokladam,ze si dospela a tym padom ti ona nema pravo urcovat kam mas ist🙂 Normalne jej povedz,ze nejdes, ze ked to ma dohodnute, tak nech tam ide, ale bez teba🙂 Ze ty si tie stretka nedohadovala, takze su to jej stretnutia😄 Ved sa tomu postav a nebud ako ustrachane 5 rocne dievcatko🙂 Drzim palec

autor
9. okt 2025

Nie som nesebavedoma, ja jej poviem svoje, to nema nic spolocne so sebavedomim. Aj som jej jasne napisala, ze nikam nejdem, tak nech mi laskavo nerobi program. A ked som prisla, tak ma cakal darcekovy kos pre krstnu, ze mam k nej ist, ze to dohodla. Krstna cakala, urobila si cas, tak ako by ste sa zachovali?

nyusika
9. okt 2025
@anonym_autor

Nie som nesebavedoma, ja jej poviem svoje, to nema nic spolocne so sebavedomim. Aj som jej jasne napisala, ze nikam nejdem, tak nech mi laskavo nerobi program. A ked som prisla, tak ma cakal darcekovy kos pre krstnu, ze mam k nej ist, ze to dohodla. Krstna cakala, urobila si cas, tak ako by ste sa zachovali?

@anonym_autor nevuies citat ? ved piseme, ze by sme nesli.

autor
9. okt 2025
@nyusika

@anonym_autor nevuies citat ? ved piseme, ze by sme nesli.

@nyusika Ty si strasne neprijemna osoba.

nyusika
9. okt 2025
@anonym_autor

@nyusika Ty si strasne neprijemna osoba.

@anonym_autor hej..ale aspon nemusim chodit tam, kde sa mi nechce ist.
pekny den aj tebe

januska12323
9. okt 2025

Nešla by som a s košom nech si robí čo chce.

anonym_9cb141
9. okt 2025
@nyusika

@anonym_autor
mama sa sprava normalne - pretoze jej to ty tolerujes.
je tak zvyknuta a hotovo.

ty predsa nikam ist nemusis a moze ti byt jedno, kto si co bude mysliet.
takze namiesto riesenia mamy sa skus zamerat na seba a svoj problem s nulovym sebavedomim a nulovou schopnostou asaertivne kmunikovat.

@nyusika fakt žasnem aka ty vieš byť arogantná na každeho človeka. Máš nejake kamosky, ked cele dni komentuješ diskusie?😖

anonym_77af6d
9. okt 2025

A vlastnej babke zablahoželať nepôjdeš, keď už prídeš na Slovensko? Ja chápem, že Krstnej a širokej rodine nie, ale babke? Myslím, že aj z tvojej strany je trocha problém. Samotnú by ma napadlo, že babka mala sviatok a teší sa na mňa. Keď ťa nenápadne, tak to mamu mrzí ako ťa vychovala. Nemusíš tam byť pol deň, len starej žene urobiť radosť. Mama ti ešte aj tie darčeky nakúpi ako nesvojprávnej, všetko za teba. Tak sa prebuď, lebo babku tu nebudeš mať večne.

nyusika
9. okt 2025
@anonym_9cb141

@nyusika fakt žasnem aka ty vieš byť arogantná na každeho človeka. Máš nejake kamosky, ked cele dni komentuješ diskusie?😖

@anonym_9cb141 jasne, ze mam. lebio nemusim robit to, co odo mna chce matka - cize mam vela casu ba seba a svoje veci

muzula
9. okt 2025

Tak si ju mala hned konfrontovat: Mama, pamatas si ako som ti pisala, ze mi nemas robit program? Tak preco tu teraz stojis s darcekovym kosom a programom pre mna? Nemam teraz inu moznost, ako tam neist, pretoze ti inak neviem ukazat, ze ma nerespektujes.

anonym_33a95f
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a co ti ta krstná spravila ze k nej takto vehementne odmietas chodiť? Véd je to tvoja krstná. Načo vôbec chodíš na slovensko? Si veľmi čudná osoba.

natalia328
9. okt 2025
@nyusika

@anonym_9cb141 jasne, ze mam. lebio nemusim robit to, co odo mna chce matka - cize mam vela casu ba seba a svoje veci

@nyusika tak to je fascinujúce traviť svoj volný čas komentovaním každej diskusie na MK. Skvelé 🙂

anonym_549ad5
9. okt 2025

A napadlo by ti opacit krstnu, keby to mamka nezosnovala? A tipujem, ze krstna mala radost a ty tiez, ved uz nemusime byt postcovidovy odludi, bolo tych navstev, situacij do ktorych ta vmanevrovala viac? Mna tiez mamuska vlacila po cintorinoch, vdaka tomu viem, kde mi lezi babkina babka😅to skutocne a tak mi chyba to "nasilie" ze pod ideme na cintorin do X, Y, Z... 🌿

nyusika
9. okt 2025
@natalia328

@nyusika tak to je fascinujúce traviť svoj volný čas komentovaním každej diskusie na MK. Skvelé 🙂

@natalia328 presne tak isto fascinujuce, ako sledovat VSETKY diskusie, do ktorych prispejem 🙂
odkial inak by si vedela, ze som (vraj) v kazdej ?
pre info - naozaj nie som v kazdej
a co konkretne ta poburilo ma mojich odpovediach v konkretne tejto diskusii ?
mas ine riesenie ?

autor
9. okt 2025
@anonym_33a95f

@anonym_autor a co ti ta krstná spravila ze k nej takto vehementne odmietas chodiť? Véd je to tvoja krstná. Načo vôbec chodíš na slovensko? Si veľmi čudná osoba.

@anonym_33a95f Ty si cudna osoba. Chodim za rodicmi a surodencami. Nepotrebujem navstevovat celu siroku rodinu.

autor
9. okt 2025
@anonym_77af6d

A vlastnej babke zablahoželať nepôjdeš, keď už prídeš na Slovensko? Ja chápem, že Krstnej a širokej rodine nie, ale babke? Myslím, že aj z tvojej strany je trocha problém. Samotnú by ma napadlo, že babka mala sviatok a teší sa na mňa. Keď ťa nenápadne, tak to mamu mrzí ako ťa vychovala. Nemusíš tam byť pol deň, len starej žene urobiť radosť. Mama ti ešte aj tie darčeky nakúpi ako nesvojprávnej, všetko za teba. Tak sa prebuď, lebo babku tu nebudeš mať večne.

@anonym_77af6d Ved ona , myslim babka, ma tiez nijak nekontaktuje, ani na sviatky, tak preco by som mala ja?

nyusika
9. okt 2025
@natalia328

@natalia328 dnes (zatial) 66 tem - prispela som do troch - vies, do ktorych ?

prosim, uz sa ukludnite, naozaj nie je potrebne ma tolko sledovat, nie som nicim vynimocna, ani vzaaaaacna...citaj - ignoruj.

nyusika
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_77af6d Ved ona , myslim babka, ma tiez nijak nekontaktuje, ani na sviatky, tak preco by som mala ja?

@anonym_autor po tejto odpovedi som si ista, ze sa tu zase niekto iba nudi...dost smutne

autor
9. okt 2025
@nyusika

@anonym_autor po tejto odpovedi som si ista, ze sa tu zase niekto iba nudi...dost smutne

@nyusika Ty uz trpis stihomamom. Neskutocne co si dokazes domyslat.

nyusika
9. okt 2025
@anonym_autor

@nyusika Ty uz trpis stihomamom. Neskutocne co si dokazes domyslat.

@anonym_autor stihoman je nieco ine, napisem ti, co to je ?

autor
9. okt 2025
@nyusika

@anonym_autor stihoman je nieco ine, napisem ti, co to je ?

@nyusika To si presne ty.

Strana
z2