icon

Ako riešiť problémy s nezodpovedným exmanželom?

14. júl 2024

Dobrý deň, musím sa vyžalovať, lebo už neviem ako ďalej , či len ja prežívam niektoré veci extrémne alebo už neviem . Ide o to, že môj ex mi robí stále naprieky. Napr. Zabaliím deťom všetko oblečenie čo potrebujú, na každý deň ,no on mi donesie všetko špinavé , dievčatá s holou... Bez gatiek , ešte má zdrbe , že už nemali čisté nohavičky, pritom som mu na 3 dní dala 4ks, on si neoperie, vraj som ja na RD tak to je moja práca. Polovicu veci čo mu dám tak mi nedonesie. Boli na kúpalisku, zbalila som deti, rukávniky, uteráky, nič mi nevrátil, vraj sa to dakde stratilo, toto je stále . Hovorila som mu, že treba deťom nakúpiť teraz na nový školský rok, tak vraj to ide mimo neho , a potom povedal že on nakúpi za 10€( platí výživné ale daňový bonus na tri deti si necháva pre seba aj keď nebývamé spolu ) trvať na tom aby mi prispel ? Či nemusí keď platí výživné ? Ako to zariadiť s tými vecami keď idu k nemu ?

Strana
z3
pribinak
14. júl 2024

Nedala by som mu nič. Chce ísť na kupko? Ok, nech kúpi plavky, krém, uteráky

Berie deti k sebe? Nedala by som nič, len to čo majú na sebe

Stratiť niečo raz za čas, ok, to sa stane kazdemu. Ale stále? To je už schválne

Daňový bonus by som mu zrušila. Prečo ho má on? Akože začni bojovať za decka

dievcacitajucelist
14. júl 2024

Veci mu nedávaj žiadne, nech si kúpi sám, keď berie k sebe deti. Podľa výšky výživného, ak platí minimum tak by som si pýtala polovicu za veci napr. do školy, alebo mu napíš zoznam a nech to kúpi on. S debilom sa ťažko dohodnúť 😔

dievcacitajucelist
14. júl 2024

@pribinak ono ak je na Rodičovskom daňový bonus nedostane, musí byť zamestnaná a až potom si ho môže dať prepísať na seba

sense
14. júl 2024

Necháva si daňový bonus neoprávnene tak nech deťom kúpi. Predpokladám ze sa jedn ao malé deti keď potrebujú ešte rukávniky. Ak sú deti väčšie učiť ich baliť si veci samé.

pribinak
14. júl 2024

@dievcacitajucelist ale on jo poberá neoprávnene a na 3 deti mu to urobí peknú sumu. Takze ju krásne osiera

alickapusinka
14. júl 2024

Z akej veci si necháva daňový bonus treba ho nahlásiť ak nežije s deťmi v spoločnej domácnosti nemá nárok na daňoví bonus si veľmi mäkka išla by som to nahlásiť a daňoví nech chodí tebe TY sa o nich staráš. Toto je neoprávnené poberanie daňového bonusu. Ak mu na to prídu bude musieť vrátiť.

viestta
14. júl 2024

Zacala by som riesit ten danovy bonus. To nie su jeho peniaze, to su peniaze pre deti. Bud ti ho bude vyplacat s vyzivnym alebo bude za neho kupovat to co deti potrebuju. Keby sa mos osival, aj by som mu oznamila, ze ho nahlasim.

autor
14. júl 2024

@alickapusinka ja som ešte na RD tak nemám nárok, na súde nám navrhli, že nech si ho nechá ale polovicu mi bude platiť, prešiel rok a platí len výživné, keďže v rozhodnutí toto nieje napísané ... On mi oponuje tým, že on si daňový bonus odroby a že to nie sú peniaze k výplate ale len že mu dačo nezdaňujú...

pribinak
14. júl 2024

Pekne s tebou máva. Ty sa nedaj. Alwbo zajtra donesie polovicu, alebo volas do učtárne a tvrdo si za tým stoj

On si k tebe dovolí toľko, koľko mu Ty dovolíš a bude skúšať tvoje hranice

nazama
14. júl 2024

žienky majú pravdu o daňovom, nemá ho čo poberať, ak nežije v spoločnej domácnosti. Poznám jednu rozvedenú matku tá sa dozvedela že ex poberá daňový bonus. Nahlásila to do jeho práce a musel všetko vrátiť .

alickapusinka
14. júl 2024

to sú peniaze pre deti nie pre neho.

marca12
14. júl 2024

Nedavaj mu veci,nech je nuteny kupit. A danovy bonus patri detom. Nieze on si prilepsuje k vyplate. A nechci vediet,aku krasnu sumu tento rok vyplacali na danovom bonuse.

viestta
14. júl 2024

Dobre ta oblbuje, tie peniaze patria detom, nie jemu ako odmena za to, ze ich splodil

januska12323
14. júl 2024

Daňový bonus poberá neoprávnene, neboj sa ho a oznám mu dokedy ti ho má vyplatiť inak ho nahlásiš. Žiadne veci by som mu nedávala, keď má deti má sa o ne postarať on. Nemáte určené ďalšie výdavky na polovicu?

autor
14. júl 2024

@januska12323 kolízna mi povedala, že všetky výdavky nad rámec mesačného výživného ktorý určil súd má platiť na polovicu, t.j topánky, zimné bundy, škôlke potreby atď atď atď ... Kde ho nahlásiť ? V práci ?

hipuska
14. júl 2024

Tak, záleží od teba ako sa dokážeš nad to povzniesť. Mne sa nechcelo do tejto vojny ťahať deti. Takže, som balila všetko. Ak by som nepr.nezbalila lyže, deti by s ním nikdy lyžovať nešli (aspoň skypas zaplatil a naučil, bol celkom dobrý lyžiar). Ale deti sa postupne naučili si strážiť svoje veci, obľúbené hračky a oblečenie si tam prestali bravat. Lebo, ak stratili, nové nedostali. Teraz su už veľkí, s otcom sa už prestali stýkať ale sami zistili už, čo som pre nich vždy robila.

tinqua
14. júl 2024

Autorka priamo na daňovom úrade, doloz rozsudkom a trvalym pobytom dieťaťa...bude vracať, rad radom za vsetky obdobia kde nemal nárok....buduci rok asi na dovolenku nepojde 😅

autor
14. júl 2024

@tinqua trvalý ešte nemám zmenený, idem toho týždňa , ani mi nejde o to žeby vracal, ale aby už nedostal

maminkadeticiek
14. júl 2024

Ake mas velke deti?

autor
14. júl 2024

@maminkadeticiek do 6 rokov

lujza123
14. júl 2024

Ďalší čurák čo robí ex napriek skrz deti. S tým daňovým to najlepšie vystihla Viesta, ze odmena za to ze ich splodil 🤦‍♀️ On to vo svojej hlave presne takto vníma.

Ja by som ho ale nahlasovať nešla, keby to musí všetko vracať tak budes mat peklo najbližších pár rokov a odseru si to deti.
Ale oznámila by som mu ze rušis trvalý pobyt a bonus bude poberať neoprávnene, nakoľko nebývate v spoločnej domácnosti a ani tieto peniaze nedáva deťom, nech si s tým naloží ako chce.

som_realistka
14. júl 2024

daňový bonus je vrátenie časti dane, ALE jeho poberanie má určité podmienky, napr. že osoba poberajúca daňový bonus sa stará o dieťa, s ktorým žije v jednej domácnosti. čo Tvoj ex nespĺňa. ak máte deti do 18 r, čo asi áno tak daňový bonus je 140 na 1 dieťa, takže je možné že si vykrýva celé výživné. Neviem, kto Vám poradil aby poberal daňový bonus a Aby ste sa rozdelili na polovicu ale nie som si istá či to takto môže fungovať. Ja by som naňho zatlačila a povedala, že buď ti dá výživné + celý daňový bonus alebo si zavoláš na daňový úrad. Teraz po tej afére s podvodmi na daňových bonusoch si na ňom pekne zgustnú. Poprípade by som mu pohrozila, že zavolám do jeho práce a poviem mzdárke čo je vo veci.

autor
14. júl 2024

@lujza123 presne toho sa bojím , že bude peklo ...

slavomira236
14. júl 2024

Na danovy bonus nema pravo on ale ani ty..neverim ze toto ti navrhli na sude..ak by ti aj dal polovicu a danove to zisti musis to vratit

kristinka92
14. júl 2024

a teraz peklo nemáš? či ako to nazyvas že s tebou máva jak s hlupaňou? odtiaľ potiaľ! vymedz mu ty hranice, inak ti bude robiť peklo najbližších 20rokov
10€ dať decku na pomôcky do školy na začiatok roka? to sa nehanbi vôbec toto vypustiť z úst?

minto3
14. júl 2024

Sprav tak ako ti poradili vyšie …deťom nedávaj žiadne náhradne oblečenie keď pôjdu k nemu a povyhrážaj sa mu, že ak ti nezačne dávať polovicu z daňového bonusu nahlásiš ho, že ho poberá neoprávnene

maminkadeticiek
14. júl 2024

Vrat sa do prace,daj si prepisat dan.bonus na seba.To by som urobila ako prve.Nedavala by som mu drti s vecmi ktore popisujes.Ak chce,nech si ich kupi sam.

autor
14. júl 2024

@minto3 vyhrážala som sa , povedal , že mu to je jedno... On je presvedčený o Tom, že nárok na ten bonus má ..a to že sme sa na súde dohodli na polovicu zrazu nepamätá. A čo sa týka vecí, nechala som mu oblečenie keď sme sa sťahovali, má tam kopu oblečenia ešte pre deti ... Ale tak či tak mi nenosí to čo mu ja dám.. a keď mu nedám veci tak zasa vykrikuje, že čo som za matku ... Ťažko s ním ...

autor
14. júl 2024

Ale ďakujem vám za rady, ja zavolám do jeho práce nech mu ten daňový bonus stopnú...

mamaaja82
14. júl 2024

Mat takuto ex to je sen kazdeho vychcanca smola,len pre tvoje deti,ze sa nevies za ne postavit,smutne

Strana
z3