icon

Ako riešiť problémy s partnerovou lenivosťou a alkoholom?

sima33310
26. jan 2025

Prosim, poradte, co s partnerom, ktory
a) nedodrzi, co slubi:
nejde o to, že by nechcel, ale je lenivý to spraviť. Veci, ktoré chcem, aby urobil, mu poviem aj 5x a on povie, ze ano, ale bud sa mu nechce alebo na to zabudne. Ak treba pomoct s niecim v jeho rodine, ide hned, dokonca sa sam ponuka a hned to chce riesit, ale u nas doma po prichode z prace sedi na gauci a hrá hry. Cez vikend je hore do polnoci a potom vstava o 11 na obed. Ja sa vzdy tesim, ze mi pomoze s dietatom, ale toho sa dockam az poobede, kym sa skonsoliduje. Cize ranajkuje hodinu, lebo musi dopozerat serial pri tom, potom kava, potom si musi oddychnut, takze si sadne a hra hry. Je urazený, ze ho budíme od rána. S dietatom mi pomoze, az ked mu to zopakujem niekolkokrat a ked vidi, ze som uz nahnevana. Prebali dieta alebo sa s nou trochu pohra a dalej hrá. Nechce byt sam s dietatom, ma problem len ked idem do obchodu, nevie co s nou ma robit, proste ja nemozem nikde isto, lebo co ak bude hladna, co ked bude cchciet spat….
b) podla mňa často pije
Pochadza z rodiny, v ktorej sa pije a bude sa piť, to sa proste nezmení. On pri kazdej prilezitosti si rád dá. Je sám iniciátorom, rád nalieva a rád o tom rozpráva. Popíja cca kazdý druhý deň vecer. Velmi mi to vadí, pretoze ja sa venujem domacnosti, dietatu a on ked je u rodicov, bud pije doma do noci alebo ide von s kamosmi a druhy den spi do obeda. A tvari sa akoby sa nic nestalo. Samozrejme ma vzdy nejaku vyhovorku: musel som, nukali mi, co som mal robit, ked nalial, on sa potreboval vyrozpravat, on nema s kym vypit, malo sa vydime. Vacsinou povie idem na pivo a je prec aj 5hodin. Podnik zatvoria a idu do ineho. Ked ideme na nejaku oslavu alebo svadbu alebo navstevu, on odchadza s poslednými. Mna ked to uz nebavi, idem prec. Kazdy pár vzdy odchádza spolu, ale u nas je to tak ze bid idem sama domov ja alebo ma ide odkopnuť a vrati sa.
Rozmyslam, ze mu spravim to, ze odidem len tak do mesta na cely den a nech sa stara on. Nech varí a stará sa o dieta. Potrebujem, aby sa nejako ponaucil a spamätal. Ako mu to vysvetlit, ked sa o alkohole bavime pravidelne? Dakujem.

koniarova
26. jan 2025

Neponaučí a nespamätá sa. Zobrala si si chlapa nevhodného pre manželstvo a rodinu.

koniarova
26. jan 2025

Opravujem môj príspevok vyššie. Píšeš, že partner. Tak teraz vlastne ani neviem, čo je v tvojom prípade "lepšie".

kavasmliekom
26. jan 2025

@sima33310 ten alkohol neriešim, lebo ja by som doma alkoholika nezniesla. Ale vlastne ani druhé dieťa, čo len prekruca očami a hra sa na mobile.
Takže ja by som mu nehovorila 5x. Len raz, že "choď k malej, ja idem von, prídem večer, nevolaj, až keď bude horieť"
Prídem večer, urobím si večeru, sebe, dám si sprchu, zapnem telku, opýtam sa medzi rečou ako sa mali. A venujem sa telke, takto raz týždenne. Bez toho, aby som mu oznamovala dopredu, aby som mu navarila, prichystala. Je dospelý, je otec, on nemá pomáhať, on ma byt rovnocenný. Koniec, bodka.

yasina
26. jan 2025

strasne, decko, to kolko ma rokov, ze sa tak chova? :/
ani si ho neber,
je to zfuale,
takze stale mobil,
a si si ista ze len hra hry ? a nie ze vypisuje niekomu alebo tak?

je zavisly na smartphone mozno alebo hrach, nic neurobi, lebo sa mu nechce je lenivy, proste nemal mat dieta ..tento chlap..cele zle, vyber partnera nevhodny zialbohu :(

pokial nie je ozraty tak vies na sk kazdy pije dnes....a pokial neni naliaty denne, tak by som to asi moc neriesila, u nas v rodine sa pije furt tiez,

majkabambulik
26. jan 2025

Je to partner-spolubývajúci, nie manžel! Tak čo riešiš? Nesľuboval ti nič pred oltárom, ani ty jemu - tak ak nechceš mat ďalšieho alkoholika v rodine, čo jednoducho musí piť alkohol, tak nevyplakávaj, ale urob to, čo aj sama podvedome chceš - zbaviť sa takého neschopného dospelého čo namiesto toho, aby sa staral o teba a dieťa, tak ty sa ešte musíš starať o dieťa a jeho! Never tomu, ze všetci chlapi piju alkohol, to určite nie, len si si to nedala do podmienok tvojho budúceho manžela, pri ktorých neustúpiš.

olimuc
26. jan 2025

Nespamata sa … ty si si vybrala chybny kus. Mozes sa aj na hlavu postavit, ostanes s alkoholikom a ked to bude vidiet dieta, tak to neostane bez nasledkov alebo ho vykopnes a mas pokoj a este aj sancu najst niekoho normalneho. Alkoholik kym sam nevidi, ze ma problem, nezmeni na svojom spravani nic

cacianka
26. jan 2025

Úplne vadný kus, netolerovala by som to, ale riešila podľa všetkých okolností v môj prospech.
Krok N.1 rozchod/rozvod, zbaviť sa gule na nohe

rozculena
26. jan 2025

načo si sa vôbec dala dokopy s alkoholikom??
To dieťa už ani nekomentujem
Prečo???Ženy,prečo to robíte???

janinah
26. jan 2025

Co si si zavesila na krk to máš.Koho si vybrala za otca svojho dieťaťa toho máš. Co teraz čakáš aký zázrak,aku radu? O taky exemplár by som ani bicykel neoprela.Nik neprevychova leniveho alkoholika.A bude to len horšie...

enmery
26. jan 2025

Ja to napíšem inak-kedy sa spamätáš ty? Kedy ho kopnes natrvalo do zadnice?Toto je chlap? S týmto si ľaháš do postele a máš s ním dobrovoľne sex? Šak to nie je ani otec, ani partner, ani opora. K tomu alkoholu sa ani nejdem vyjadrovať. Ak s ním ostaneš, so regulárne hlúúupa. Prepáč.

0silvia0
27. jan 2025

@sima33310 ty nerieš jeho pitie, ani neochotu pomáhať v domácnosti. Ty rieš seba, ako sa od tohoto nedovyvinutého prerasteného decka odstrihnúť. Neverím, že ti bez neho nebude v živote lepšie. Čo z neho máš? Peniaze? Strechu nad hlavou? Trocha málo na kvalitný život.

princkrason
29. jan 2025

@enmery moja ešte sa hneváš? 😄

princkrason
29. jan 2025

@earlgrey drahá tu mi môžes písať

enmery
29. jan 2025

@princkrason Hej😆

earlgrey
29. jan 2025

@princkrason drahý, mám inú robotu rozrobenú v inej téme...čo tam po pomáhaní a alkoholikovi...mňa zaujíma len sex ... 🤣