Ako riešiť problémy so svokrovcami?
Ahojte žienky,
chcela by som Vás poprosiť o Vaše názory. So snúbencom sme spolu 5 rokov. Posledných 8 mesiacov sme už snúbenci. … S čím mám ale problém, su nase vztahy s jeho rodičmi. Snubencovi rodicia su na nom zavisli, byvame od nich cca 3 hodiny autom (chcu aby každy druhy volny vikend chodil domov, kupoval im drahe darceky (800€) a dovolenky) Boli sme spolu na 9 dnovej dovolenke, ktoru platil celu sam snubenec. Viac krat nas navstivili na vikend. Ked sme sa pred 8 mesiacmi zasnubili, snubenec im zavolal aby im to oznamil …a oni to okomentovali so slovami, že su v šoku a že to predychavaju. Urazili sa lebo on sa ich mal opytat na povolenie a mali to vedieť aspoň deň vopred, necakali to. Pritom snubenec im uz pred rokom hovoril ze ma poziada, že to plánuje a vtedy mu povedali ze okej …Momentalne su urazeni a nebavia sa s nami už 8 mesiacov. Čakaju od neho asi ospravedlnenie….Snubenec sa im vždy ospravedlnil ked bol nejaky problem, aj ked nebol na vine lebo chcel hlavne s nimi dobre vztahy.
Po 2 mesiacoch im zavolal zase len snubenec lebo videl ze to neriešia neozyvaju sa mu, a je im to ukradnute, že sa nebavime, tak volal im aby urobil prvy krok k naprave vztahu. Svokor povedal že: stale su z toho v šoku a mal si vypytat ich povelnie. Že sa neplanovali ani ozvať… keby im nezavolá…Pritom ked pred rokom im vravel ze ma planuje ziadat o ruku vtedy nic nehovorili o tom,že trvaju na tom, aby o tom vedeli deň vopred a aby sa ich opytal na povolenie… Keď chcel snubenec rozpravat v telefone s mamkou, otec povedal, že: mamka s tebou nechce rozpravat, potrebuje ešte čas ( po 2 mesiacoch) Takto ubehlo pol roka dalšieho vobec sa neozyvaju a nebavime sa. Ja mam pocit že ho emočne vydieraju, že je dobry, mily syncek len ked vsetko zaplati a pride domov… inak su vzdy urazeni a hnusni k nemu…a mna beru ako jeho mesačnu znamost…BTW snubenec ma 33 rokov….Aky na toto cele mate nazor Vy? Dakujem a prepacte za tu litaniu..
@snehulienka_8 keď si chces komplikovať život, tak sa za neho kľudne výdaj. To už lepšie nebude. Je to mamkin/ ockov maznáčik a rodičia sa urážajú ako malé deti. Budeš sa trápiť, kým budú na tomto svete.
@snehulienka_8 veď je rok 2025. Nechce sa mi veriť,že toto fakt ešte existuje. Držím palce nech to pre vás dobre dopadne.
@snehulienka_8 svadbu normálne organizujete akú chcete. Im pošlite pozvánky, ak sa rozhodnú neprísť, ich problém. Sami sa rozhodli, nech znášajú následky svojich rozhodnutí. Určite sa nedajte manipulovať, alebo niečo meniť vo svojich plánoch.
To ako fakt si mal vypýtať povolenie na ženenie? 😄
Áno .. Ja to keď to hovorím ľudom kamaratkam, svojej rodine a tak normálne vidím ako na mňa pozerajú, či hvoorím vôbec pravdu a nečudujem sa. Lebo ja som o tom tiež nikdy nepočula pri niekoho zásnubách, že by to rodicia vyžadovali od syna …extrem proste a ešte su na na nas urazení
@snehulienka_8 názor mám taký, že sú vychcaní, manipulatívni a ešte by som si na tvojom mieste (po mojich skúsenostiach a s terajším rozumom) veeeľmi rozmyslela, či vôbec zostať s ich synom a ukazovať potom spoločným deťom takéto ich choré a toxické maniere a to veľmi dobre viem o čom píšem, len ja už neviem veci vrátiť späť. Môj ex sa stále tváril, akoby sa nás správanie jeho rodičov a sestry nedotýkalo, no keď sa nám narodili deti, začalo peklo na zemi a vyfarbili sa všetci vrátane otca mojich detí. Posrala som tak kompletne život mne, deťom a celej mojej okolitej rodine, ktorá ťahá za týchto egoistov v prípadoch núdze a úplného zúfalstva. Moje dieťa pozerá na starých rodičov, ktorí prídu po jej spolužiakov s otvorenými ústami a s bolesťou v srdci. Nič s tým už nespravím, no ty sa zamysli, či si vpustíš do života takú rodinu.
Dôležité je ako sa k tomu stavia snúbenec, nie to čo si myslia ženy na MK. Ale vitaj v klube neželaných partneriek. a neboj ti toho tvojho su len urazení, ti toho môjho vydierali aj vydedenim. (Žijeme v krajine kde je to možné), nepomohlo aj tak ma požiadal o ruku.
@snehulienka_8 z toho rozprávania vyzerá ze máš fajn chlapa ale počítaj s tym ze kedysi jeho rodicia môžu byť ozaj vážny problém pre mna uz aj z tejto vety su problem
Fuuu budes mat cely zivot s jeho rodinou peklo, este ani nie ste mamzelia a uz sa spravaju ako zmyslov zbaveni, vies ci predstavit co bude ked raz budete mat deti? 🙈…ked uz teraz neorganizujete svadbu kvoli pani mame. A toto je presne ten cas, kedy by sa mal tvoj nastavajuci postavit za teba a za vas. Pekne si urcit datum svadby, zorganizovat vsetko podla seba a im poslat pozvanku na svadbu s datumom a miestom konania.
@snehulienka_8 ze si divni Aj keby sa moje dieta hoc aj zosobasili bez mojho vedomia je to jeho zivot nie moj. Na mieste tvojho snubenca ich zhucim ci su normalni ze si nevazia jeho buducu manzelku a riesia take somariny.
Vieš čo, možno keby si rýpol tvoj otec, v rámci srandy, že sa mal spýtať mladý jeho tak sa zasmejeme, že je to milé. Ale tvoji budúci svokrovci sú toxickí. Pozor na to. A začni si snúbenca všimať či nemá podobné sklony a zvyklosti. Krv nie je voda a prostredie v ktorom vyrastáš je zásadné.
Smeti sa vyniesli same, tolko k tomu.
Ja by som šiel na úrad ,zohnal som si dvoch svedkov a oženil sa a bez nich nech ich drbne od zlosti aspoň by som mal pokoj odnich
Ja by som šiel na úrad ,zohnal som si dvoch svedkov a oženil sa a bez nich nech ich drbne od zlosti aspoň by som mal pokoj odnich
@anonym_bfc8b9 lenže synáčik má gény po rodičoch a ver mi, že skôr či neskôr, sa to prejaví a budú traja proti nej. Už teraz nevie syn rázne narobiť poriadok a ešte aj so svadbou čaká kým sa rozmyslia jeho rodičia? Prešiel polrok a obaja po tridsiatke, riskujú že ani deti sa nezadaria? Kvôli komu?
@snehulienka_8 tomuto sa hovorí toxickí rodičia. Čím skôr sa od nich odstrihnúť, lebo časom môže byť horšie.

@snehulienka_8 mna pobavila veta ze ste boli na dovolenke ktoru celu zaplatil 🤣
Tak to je ok ale ked da rodicom to uz je zle
K nim sa nevyjadrujem....
@petrao2 som to pochopila, že boli všetci, oni dvaja a jeho rodičia a on to platil.