Ako riešiť rozchod s manipulátorom, keď máme malé dieťa?
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať tých, ktorí majú skúsenosť čo všetko musím ja sama vybaviť a k čomu potrebujem jeho.
Vysvetlím situáciu: plánujem sa rozísť s partnerom, ktorý je manipulator, narcista, psychicky to už nemienim ďalej tolerovať, aj kvôli nášmu synovi, aj kvôli sebe. Bývame v mojom byte, na ktorý mam hypotéku. Zatiaľ to plánujem v tajnosti, keďže chcem byť pripravená a neviem ako sa zachová. Chcem preto mať pripravené aj moje požiadavky, som otvorená aj dohode o vyzivnom, ale potrebujem aby bol synček zverený do mojej starostlivosti. Ako postupovať a kam všade sa treba hlásiť s dokumentami? Vopred ďakujem 🙏
@anonym_autor zo splátok hypo ho i tak budeš musieť vyplatiť, aj keď je byt tvoj
@anonym_d93077 prečo by ho mala vyplatiť? 🤨🤨🤨🤨🤨
@anonym_autor zo splátok hypo ho i tak budeš musieť vyplatiť, aj keď je byt tvoj
@anonym_d93077 na základe čoho??
@anonym_d93077 nemusi, je to partner a nie manzel
Drzim palce.
Hlavne si zariad pre doeta skolku, skupinku... ako budes platit poplatky hypo a tak, strazenie. Karataky, kamaratov alebo rodicov ked si bude balit veci a vymenit zamky
Na dieta zverenie do starostlivosti ci ako sa to vola
Normálne podať žiadosť o zverenie na súd.
Najskôr si požiadaj o predbežné zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti tuším že na upsvar. Potom podaj žiadosť na súd. To ti zaistí, že do súdu bude dieťa u teba a ak si psychicky ok, máš zázemie, žiadne závislosti, tak nie je jediný dôvod na to, aby ti dieťa nezverila aj potom 🙂.
A z vlastného bytu neodchádzaj
@anonym_autor na tvojom mieste ako prvé požiadam súd o zverenie dieťaťa do svojej opatery a žiadosť o výživné. Dohadovať s narcistom a manipulátorom je zbytočná strata času - nedohodnete sa, preňho je dohoda len to, ak súhlasíš s tým čo chce on. Nič nenechávaj na dohode, všetko nech je pevne stanovené - stretávanie s dieťaťom, výživné, prázdniny. Ak chceš nejaké úhrady mimoriadnych nákladov (napr. plavecký krúžok, okuliare atď), daj si to rovno do výživného.
Jemu potom oznám, že sa s ním rozchádzaš a dokedy sa má vysťahovať a vymeň zámky, skús sa dohodnúť so správcom aj na výmene zámku na vstupe do budovy.
A aby som nezabudla - nemusíš mu nič vyplácať ako ti tu niekto "radil" 😀 nie ste manželia, byt mu nepatrí, asi ani trvalý pobyt tam nemá (ak náhodou hej, tak ešte dnes mu ho choď zrušiť na miestny úrad, jeho súhlas k tomu nepotrebuješ) ale aj keby mal, stále mu to nezakladá žiadne vlastnícke právo k nehnuteľnosti a nemá nárok na nič okrem svojich osobných vecí. Jedine ak by vedel preukázať, že ti na niečo konkrétne požičal peniaze.
A z vlastného bytu neodchádzaj
@anonym_81b7fc to ta ako napadlo, že by odišla z vlastného bytu?
To je ten, čo ťa nútil aby si svoj byt predala a dala peniaze do jeho starej rozpadnutej barabizne?
asi nie, kedze tato autorka byva v byte a to, co myslis ty bola akasi chatka vo vinohrade
To je ten, čo ťa nútil aby si svoj byt predala a dala peniaze do jeho starej rozpadnutej barabizne?
@bomba36 ta mala tri deti a neplánovala od neho odist
@anonym_130240 nie,to bola iná téma
@bomba36 aha tak prepac tu si asi nepamatam
@anonym_81b7fc to ta ako napadlo, že by odišla z vlastného bytu?
@anonym_e02207 vies co, tu sa clovek docita take veci, ze dobre, ze jej to radsej poradila...
@anonym_d93077 prečo by ho mala vyplatiť? 🤨🤨🤨🤨🤨
@sajmi Pardon, zle som prečítala, ja že to je manžel. Tak to má šťastie, že sa nevydala 😂
@anonym_autor "potrebujem, aby bol synček zverený do mojej starostlivosti. " Tak veľa šťastia, to by som aj ja rada vedela. V našom štáte sa aj narcistom a manipulátorom zverujú deti do striedačky. Hlavne keď prejavia záujem a zahrajú pekne divadlo ja súde.
@anonym_d93077 prečo? Nie sme zobratí.
@anonym_autor ahoj, radu nemam ale chcela by som ta povzbudiť, držím palce nech sa ti to podari. Malo ktorá žena na mk vie odísť od debila a zariadiť pre seba a dieta lepsi život 🙂
@anonym_d93077 prečo? Nie sme zobratí.
@anonym_autor nič mu nemusíš vyplácať, nie ste manželia. Držím ti palce nech máš čím skôr pokojný život bez debila
@anonym_e02207 vies co, tu sa clovek docita take veci, ze dobre, ze jej to radsej poradila...
@zic tak to máš pravdu
@bomba36 áno
@anonym_autor nič mu nemusíš vyplácať, nie ste manželia. Držím ti palce nech máš čím skôr pokojný život bez debila
@anonym_e02207 ďakujem ❤️
@anonym_autor ahoj, radu nemam ale chcela by som ta povzbudiť, držím palce nech sa ti to podari. Malo ktorá žena na mk vie odísť od debila a zariadiť pre seba a dieta lepsi život 🙂
@anonym_130240 ďakujem veľmi pekne za povzbudivé slová ❤️
@anonym_autor "potrebujem, aby bol synček zverený do mojej starostlivosti. " Tak veľa šťastia, to by som aj ja rada vedela. V našom štáte sa aj narcistom a manipulátorom zverujú deti do striedačky. Hlavne keď prejavia záujem a zahrajú pekne divadlo ja súde.
@anonym_435399 no spadla by som na riť, keby mal záujem o striedavu, keďže 2 roky nemal na nás čas. Hofinu-dve denne večer kým zaspí, 6 dní v týždni... ten siedmy deň občas pol dna doma, ale bez pomoci alebo snahy..
@sajmi Pardon, zle som prečítala, ja že to je manžel. Tak to má šťastie, že sa nevydala 😂
@anonym_d93077 tiež si vravím 🙈
@anonym_autor na tvojom mieste ako prvé požiadam súd o zverenie dieťaťa do svojej opatery a žiadosť o výživné. Dohadovať s narcistom a manipulátorom je zbytočná strata času - nedohodnete sa, preňho je dohoda len to, ak súhlasíš s tým čo chce on. Nič nenechávaj na dohode, všetko nech je pevne stanovené - stretávanie s dieťaťom, výživné, prázdniny. Ak chceš nejaké úhrady mimoriadnych nákladov (napr. plavecký krúžok, okuliare atď), daj si to rovno do výživného.
Jemu potom oznám, že sa s ním rozchádzaš a dokedy sa má vysťahovať a vymeň zámky, skús sa dohodnúť so správcom aj na výmene zámku na vstupe do budovy.
A aby som nezabudla - nemusíš mu nič vyplácať ako ti tu niekto "radil" 😀 nie ste manželia, byt mu nepatrí, asi ani trvalý pobyt tam nemá (ak náhodou hej, tak ešte dnes mu ho choď zrušiť na miestny úrad, jeho súhlas k tomu nepotrebuješ) ale aj keby mal, stále mu to nezakladá žiadne vlastnícke právo k nehnuteľnosti a nemá nárok na nič okrem svojich osobných vecí. Jedine ak by vedel preukázať, že ti na niečo konkrétne požičal peniaze.
@sissy27 ďakujem veľmi pekne, tie zamky ma veru nenapadli..
@anonym_autor a drzim palce, hlavne sa nenechaj zlomit, ani slubmi, ani vyhrazkami.
@sissy27 ďakujem ❤️ momentálne skúšal par dní lovebombing, potom sebalutost, dnes bol na mňa hnusny a za pol hodinu zase dobrý... psycho