Ako riešiť rozchod s manipulátorom, keď máme malé dieťa?
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať tých, ktorí majú skúsenosť čo všetko musím ja sama vybaviť a k čomu potrebujem jeho.
Vysvetlím situáciu: plánujem sa rozísť s partnerom, ktorý je manipulator, narcista, psychicky to už nemienim ďalej tolerovať, aj kvôli nášmu synovi, aj kvôli sebe. Bývame v mojom byte, na ktorý mam hypotéku. Zatiaľ to plánujem v tajnosti, keďže chcem byť pripravená a neviem ako sa zachová. Chcem preto mať pripravené aj moje požiadavky, som otvorená aj dohode o vyzivnom, ale potrebujem aby bol synček zverený do mojej starostlivosti. Ako postupovať a kam všade sa treba hlásiť s dokumentami? Vopred ďakujem 🙏
@anonym_autor a drzim palce, hlavne sa nenechaj zlomit, ani slubmi, ani vyhrazkami.
@sissy27 ďakujem, nenechám. Už mám voči nemu odpor za všetko čo spravil posledné obdobie.
@sissy27 prosím Vás a myslite ze mi súd vyhovie ak ešte nemám prácu? Nebolo by lepšie nastupit najskôr do práce a dat drobca do jasliciek? Lebo potom v tej žiadosti sa majú uvádzať aj financie a mne by to momentálne na papieri nevychádzalo veľmi dobre - príjem iba Rodicak a výdavky-hypo, energie, mobil, TV mi zhltne skoro celý rodicak. Lenže potom neviem ako vykorculovat z tejto situácie, lebo on určite nebude súhlasiť s tým aby som išla do prace a ani s jaslami..
@anonym_autor ved sud ti priklepne aj vyzivne na dieta a za urcitych okolnosti vies poziadat aj o vyzivne na seba 😉 to, ze z objektivnych dovodov momentalne nepracujes nie je dovod, aby ti nezverili dieta. Keby ho zverili jemu, bude v takej istej situacii - bude musiet ist na rodicak, lebo sa bude musiet starat o dieta. Alebo ho da do jasli 😃
@anonym_autor ved sud ti priklepne aj vyzivne na dieta a za urcitych okolnosti vies poziadat aj o vyzivne na seba 😉 to, ze z objektivnych dovodov momentalne nepracujes nie je dovod, aby ti nezverili dieta. Keby ho zverili jemu, bude v takej istej situacii - bude musiet ist na rodicak, lebo sa bude musiet starat o dieta. Alebo ho da do jasli 😃
@sissy27 ďakujem 😊

@anonym_autor na tvojom mieste ako prvé požiadam súd o zverenie dieťaťa do svojej opatery a žiadosť o výživné. Dohadovať s narcistom a manipulátorom je zbytočná strata času - nedohodnete sa, preňho je dohoda len to, ak súhlasíš s tým čo chce on. Nič nenechávaj na dohode, všetko nech je pevne stanovené - stretávanie s dieťaťom, výživné, prázdniny. Ak chceš nejaké úhrady mimoriadnych nákladov (napr. plavecký krúžok, okuliare atď), daj si to rovno do výživného.
Jemu potom oznám, že sa s ním rozchádzaš a dokedy sa má vysťahovať a vymeň zámky, skús sa dohodnúť so správcom aj na výmene zámku na vstupe do budovy.
A aby som nezabudla - nemusíš mu nič vyplácať ako ti tu niekto "radil" 😀 nie ste manželia, byt mu nepatrí, asi ani trvalý pobyt tam nemá (ak náhodou hej, tak ešte dnes mu ho choď zrušiť na miestny úrad, jeho súhlas k tomu nepotrebuješ) ale aj keby mal, stále mu to nezakladá žiadne vlastnícke právo k nehnuteľnosti a nemá nárok na nič okrem svojich osobných vecí. Jedine ak by vedel preukázať, že ti na niečo konkrétne požičal peniaze.
@sissy27 prosím Vás a myslite ze mi súd vyhovie ak ešte nemám prácu? Nebolo by lepšie nastupit najskôr do práce a dat drobca do jasliciek? Lebo potom v tej žiadosti sa majú uvádzať aj financie a mne by to momentálne na papieri nevychádzalo veľmi dobre - príjem iba Rodicak a výdavky-hypo, energie, mobil, TV mi zhltne skoro celý rodicak. Lenže potom neviem ako vykorculovat z tejto situácie, lebo on určite nebude súhlasiť s tým aby som išla do prace a ani s jaslami..