icon

Ako riešiť rozdielne názory na spoločné bývanie?

12. sep 2025

caute, som s frajerom rok a pol, sme z ineho mesta, skoro 3 hodiny od seba … stale spolu nebývame, stretavame sa ked mame volno, bud idem ja za nim alebo on zamnou … no uz ma nebavi vkuse prejazdit tolko penazi, je to fakt dost … lenze ja mam viac volna a tak on to stale berie tak ze je lepsie ked pridem ja … o spoločnom bývaní sme sa bavili, len ma proste štve ze jeho argumenty su ze on ma v jeho meste dobru robotu ( zarába 1300€ co mi nepride ako nejaka uzasna robota ), ze tam ma kamaratov a zázemie … lenze ja mam tiez dobru robotu … vztah uz mame dost naštrbený lebo sme spolu niekedy malo, a ja som si po takej dobe predstavovala vztah inak … mam pocit ze len ja musim nieco preto spravit aby sme boli spolu, on sa nejak nesnaží, mam pocit ze mu to aj vyhovuje ze sme spolu takto a ma dost casu aj pre seba … neviem co mam robit

Strana
z2
zmrzlinka2021
12. sep 2025

@anonym_autor vždy musí jeden spraviť ústupok. Napríklad ja som sa ak kvôli manželovi prisťahovala do Bratislavy. Ešte ako študentka.
Proste ak plánujete manželstvo, spoločný život, treba si sadnúť a komunikovať.

darina77
12. sep 2025

@anonym_autor neprispeje ti na benzín?

janinah
12. sep 2025

Ani by ma nehlo rok a pol dochadzat za chlapom 3 hodiny tam a rovnako naspáť.Ak ma chces tak sa rušaj a nieco urob.ak nie tak si hladam inde a budem randiť za pidmienok.ktore mi vyhovuju...
Si mlada.maš na vyber...

autor
12. sep 2025
@darina77

@anonym_autor neprispeje ti na benzín?

@darina77 nie, pretoze to berieme tak, ze chodi aj on zamnou, ale ovela castejsie teda chodievam ja

alyson29
12. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor vždy musí jeden spraviť ústupok. Napríklad ja som sa ak kvôli manželovi prisťahovala do Bratislavy. Ešte ako študentka.

@zmrzlinka2021 ja za svojim manželom zase zo západu na východ 😂 láska hory prenáša ❤️

autor
12. sep 2025
@zmrzlinka2021

@janinah ved ja uz som z toho tiez na nervy, pisem tu nieco prvy krat lebo nemam sa komu posťažovať … Okej lubim ho, ale proste akonáhle mam volno sadám do auta a idem za nim, za 3 dni nazad … s cestovnou taškou hore dole …

@zmrzlinka2021 Samozrejme, ze jeden ten krok musi urobit. Ja som bola pripravena to urobit ked sme boli spolu mozno pol roka … ale videla som ze on sa nejak nehybe … napr povedal, ze mi zriadi šatník aby som si mala kde dat veci, doteraz tam ziadny nieje … alebo proste nevidim nejake jeho “nadšenie” aby som tam isla, proste len suche ved najdi si robotu tu … proste ziadne nejake take potešenie z toho … neviem fakt

evcagabi
12. sep 2025

Wau, padla som na zadok z jeho argumentov 😅 aj z tej skvelej prace 😅

zmrzlinka2021
12. sep 2025
@anonym_autor

@janinah ved ja uz som z toho tiez na nervy, pisem tu nieco prvy krat lebo nemam sa komu posťažovať … Okej lubim ho, ale proste akonáhle mam volno sadám do auta a idem za nim, za 3 dni nazad … s cestovnou taškou hore dole …

@zmrzlinka2021 Samozrejme, ze jeden ten krok musi urobit. Ja som bola pripravena to urobit ked sme boli spolu mozno pol roka … ale videla som ze on sa nejak nehybe … napr povedal, ze mi zriadi šatník aby som si mala kde dat veci, doteraz tam ziadny nieje … alebo proste nevidim nejake jeho “nadšenie” aby som tam isla, proste len suche ved najdi si robotu tu … proste ziadne nejake take potešenie z toho … neviem fakt

@anonym_autor aké to je mesto kde žije?

autor
12. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor aké to je mesto kde žije?

@zmrzlinka2021 Žilina

anonym_2eea7e
12. sep 2025

Lol,má kkt zo zlata či čo ťa tak priťahuje do tej žiliny za ním? 😀

autor
12. sep 2025
@anonym_2eea7e

Lol,má kkt zo zlata či čo ťa tak priťahuje do tej žiliny za ním? 😀

@anonym_2eea7e ako som pisala, ja som uz po pol roku myslela ze bude nejake spolocne bývanie buducnost a tak, no nejak presiel rok a pol a fungujeme vkuse takto

zuzanita1609
12. sep 2025

Ono je to tak,že asi mu to takto vyhovuje, nemá snahu niečo riešiť,je mu takto dobre a preto nechce nič meniť. Ty ako píšeš, chodíš častejšie,tak buď si sadnete a debata ako ďalej, pretože ťahaš ty za kratší koniec,alebo "s panobohom". V mojom prípade prišla táto ponuka od partnera,ale zväčša sme trávili čas u neho,chodil po mňa cez 150km tam a späť. Raz sa mi tu naskytla práca poblíž,naše intervali ( byť spolu )sa predlžovali,už som mu menej šla na nerv asi 🤭, zvyknú si na ženu v baráku,tak navrhnú sám,aby som už ostala s ním. Aj práca blízko,aj rád bude 😁. Jeden s tým raz musí prísť a ten druhý,ak chce byť s ním,mal by prispôsobiť svoje ďalšie rozhodnutie.

anonym_daca2a
12. sep 2025

@anonym_autor nič iné neostáva ako navrhla @zmrzlinka2021
sadnúť si, rozmýšľať a vydiskutovať si reálne možnosti, zariadiť sa podľa toho, dá sa chodiť aj na týždňovky a mať na jednom konci spoločnú domácnosť. Ale ak ti za rok nedokázal vytvoriť priestor na tvoje trojdňové pobyty u neho, a navyše ty chodíš k nemu častejšie, je to na zamyslenie, ako mu na vzťahu s tebou záleží, a či je preň čosi ochotný aj spraviť, aj toto si vydebatujte. Ak obaja chcete, aby ste boli spolu, tak budete, ak jednému je to jedno, stráca to na význame. Ak by si perspektívu vzťahu prehodnotila, najprv ho uzavri, potom začni testovať alternatívy, je to tak čestnejšie ako začať randiť popri vzťahu či zahýbať.

anonym_878d38
12. sep 2025

No ja mám pocit, že mu vyhovuje, že nieste spolu každý deň. Keby chcel aby ste spolu bývali, tak by sa rozhýbal. Neviem, ja by som mu dala ultimátum ak ťa miluje a záleží mu na vašom vzťahu tak nech začnete spolu bývať, ak nie, tak by som sa rozišla.

motylik2559
12. sep 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, z tvojho prispevku som vydedukovala, ze ty sa do ZA stahovat nechces, vsak? On ocividne za tebou tiez nie. A co tak sa porozpravat ako dvaja dospelí, co sa chcu posunut k spolocnemu byvaniu a najst vhodne riesenie? Napr. sa obaja prestahujte niekde do väcsieho mesta na pol ceste, kde by ste si obaja vedeli najst pracu? Alebo pripadne obaja chodte spolu byvat do BA🤷‍♀️ Lebo takto sa budete natahovat este pekne dlho podla toho co pises. O rok zalozis taku istu temu. Obaja ste dost tvrdohlaví a teda neviem nakolko sa lubite, ked ani jeden nechce tento ustupok spravit, pride mi to tak trosku este nevyzrete, ako aj ta vasa laska. Ved dvaja, ked sa skutocne lubia, tak je dolezite, ze budu spolu byvat a je jedno, ci v ZA alebo tam kde byvas ty...v tomto smere treba spravit ci uz ustupok on alebo ty, alebo ist spolocne do ineho mesta a budete sa stahovat obaja na ferovku...Skus s nim najblizsie, ked budete spolu hodit na vazno rozumnu rec a tiez ako si to predstavuje do buducna...lebo kludne moze byt zadrhel aj v tom, ci ta on berie ozaj tak vazne (teba aj vztah) ako ty jeho. Drzim palce

lauruska_sumienka
12. sep 2025

akurat pred par dnami mi vravel muz, ze vztah je isty sex, pri volnom vztahu to nikdy nie je iste a vzdy je tam moznost ze ho zenska odpinkne. och a tento si to paradne zariadil. cez tyzden bez obmedzeni s kamaratmi a cez vikend sex ako bonus.
jezkove oci zena, keby chcel byt s tebou tak za tebou ide, tento len vyuziva prilezitost. ziadne zavazky, ziadne obmedzenia a k tomu pravidelny sex- ideal pre chlapa.
ja by som prestala za nim chodit, ak mu na tebe zalezi tak bude za tebou chodit.
zbytocne neplytvaj svojim casom, my zeny ho mame obmedzeny a je zbytocne nim plytvat na neperspektivne vztahy

autor
12. sep 2025
@lauruska_sumienka

akurat pred par dnami mi vravel muz, ze vztah je isty sex, pri volnom vztahu to nikdy nie je iste a vzdy je tam moznost ze ho zenska odpinkne. och a tento si to paradne zariadil. cez tyzden bez obmedzeni s kamaratmi a cez vikend sex ako bonus.
jezkove oci zena, keby chcel byt s tebou tak za tebou ide, tento len vyuziva prilezitost. ziadne zavazky, ziadne obmedzenia a k tomu pravidelny sex- ideal pre chlapa.
ja by som prestala za nim chodit, ak mu na tebe zalezi tak bude za tebou chodit.
zbytocne neplytvaj svojim casom, my zeny ho mame obmedzeny a je zbytocne nim plytvat na neperspektivne vztahy

@lauruska_sumienka tak teraz si mi dala pekneho chrobáka do hlavy 😀

lauruska_sumienka
12. sep 2025
@anonym_autor

@lauruska_sumienka tak teraz si mi dala pekneho chrobáka do hlavy 😀

@anonym_autor ja sama tiez zasnem aki su ti chlapi vychcani len aby vyprazdnili, ci inak zneuzivali dobre duse

zmrzlinka2021
12. sep 2025
@lauruska_sumienka

@lauruska_sumienka žiaľ tomuto veľmi nahrávajú samotné zeny

anonym_8e7e83
12. sep 2025

@anonym_autor To máš niekedy tak proste,že každý si obhajuje to svoje. A niekedy sa veľkej zmeny nechce ani jedinému ani druhému.Niekto ustúpiť musí.

anonym_8e7e83
12. sep 2025

@anonym_autor U nás somvto bola ja čo sa prispôsobila a išla za manželom, lebo inak to nešlo.

mondolina
12. sep 2025

@anonym_autor
nechoď za ním minimálne mesiac a uvidíš tú lásku. načo by niečo menil? ženská za ním dôjde, tak čo by riešil? 😉 ani tú podrbanú skriňu na šaty ti nevie pripraviť, nie to spoločné bývanie.
Sa zobuď.

euka210
12. sep 2025
@alyson29

@zmrzlinka2021 ja za svojim manželom zase zo západu na východ 😂 láska hory prenáša ❤️

@alyson29 aj ja som kvoli manzelovi odisla z velkeho mesta z panelaku do maleho a potom na dedinu 😁 Kto naozaj lubi, tak sa vie dohodnut.
Ja som odisla za manzelom, kvoli frajerovi by som sa nestahovala.
Tiez sme dochadzali 2h busom na vikend, aby sme boli spolu.

rorino
12. sep 2025

@anonym_autor ustupovať nemá ani jeden,má sa nájsť kompromis.Ak mu budeš ustupovať,on bude spokojný,ale čo ty.Dokedy budeš spokojná,že plnia jeho sny?

zuzikak
12. sep 2025

on nechce zmenit pracu, ma zazemie a kamaratov a rodinu. A ty nie ? Ty mas vsetko zahodil lebo on menit nebude nic ? Tam ide o to, ci si vies predstavit byvat v jeho meste. On v tvojom rozhodne nie - to sa ti vyjadril jasne a nazor nezmeni ani neskor. Idealne ak by ste nasli byvanie uprostred cesty vas oboch. Dochadzat do prace budete obaja rovnako alebo si obaja najdete pracu aj inde. Koli frajerovi by som sa nestahovala. Ale koli muzovi, ktory ma rovnake plany do buducnosti ako ja (napr. ze budeme spolu rok byvat a ked bude vsetko ok tak sa vezmeme) tak koli tomu ano.

anonym_099647
12. sep 2025

autorka ty si z akeho mesta? krajske, okresne, obec? vychod, stred, zapad , juh sk? a kolko mate obaja rokov? a aku mas ty profesiu?

anonym_099647
12. sep 2025

a on ma svoj byt? a ty?

anonym_e50cbe
12. sep 2025

Je pohodlný. Na nejaký čas by som prestala byť iniciatívna, necestovala.

anonym_e18e23
12. sep 2025

@anonym_autor presťahovala som sa za manželom cez pol republiky. Ale ja som tam chcela ísť bývať. Ak nechceš, daj mu iný návrh, mesto relatívne blízko práci ale ktoré sa bude páčiť aj tebe. Ale z popisu znie že mu vyhovujes tých pár dní a nič v živote pre teba meniť nemieni. To nie je práve kompromis.

hopsas
12. sep 2025

@anonym_autor zle na to ideš. Keď už teraz a to ešte nie ste svoji sa vlastne vo všetkom prispôsobujes len ty, nečakaj že po svadbe to bude iné. A na toto podľa toho čo píšeš nie si pripravená. Na tvojom mieste mu poviem že to cestovanie ide do peňazí, nemáš na to a nech teraz chvíľu chodí on za tebou. Uvidíš ako zareaguje a veľa ti to napovie.

Strana
z2