icon

Ako riešiť situáciu, keď kamarátka kupuje dcére veci?

26. sep 2025

Ahojte. Mám skoro 11 ročnú dcéru. Má dobrú kamarátku chodia skoro každý deň von. Ale čo má trápi, že dcére kamarátka kupuje veci. Jej rodičia dajú len tak 100e nech si niečo kúpi. Deje sa to často, že dcéra nechce doma večerať. Včera jej kúpila tepláky a mikinu. Chcela som aby to vrátila ale už tam neboli štítky. Nepáči sa mi to. My si nemôžeme dovoliť jej dávať toľkoto peňazí každý deň. Čo s tým ?

Strana
z2
simca06022011
26. sep 2025
@alex49

Mne to znie ako krádež. Ak dali rodicia 11 ročnej slečne 100 eura na blbosti, tak nemá dôvod odstrihnúť štítky.

@alex49 podla mna jej to dali na oblecenie, nie na blbosti... "ma si nieco kupit" a aj si kupila. Len dve veci dala kamoske a tym padom nesedi konecny ucet 🙂

anonym_5dcce2
26. sep 2025

Overila by som to ,,vreckové,,u rodičov, nemyslím si, že jej dajú rozhajdákať 100€ len tak hocikedy.
Mladá može vedieť kde rodičia peniaze doma majú a može z nich brať, vtedy sa može stať, že keby také niečo vyślo najavo tvoja dcěra bude ,,spolupáchateľka,, čo sa obohacovala na ich úkor, možno že tú ich na to navádzala..
Nikdy nevieš

windblue
26. sep 2025

Ahoj, robím v obchode s oblečením. Ak slečny odstránili štítky, vo väčšine prípadov oblečenie vrátiť naozaj nejde, aj keby mali uctenky. Tie by som od nich mimochodom na tvojom mieste pýtala ako prvé, pretože toto znie ako krádež, na ktorú mohla kamarátka tvoju dcéru nalanarit alebo jej podstúpiť veci, ktoré takto potiahla a nechce ich. A nie, 11 rokov nie je malo na krádež, u nás bežné chystáme aj mladšie cca 9 rokov, baby si dokazujú aké su frajerky alebo sú často aj kadejaké výzvy na taktiku, to by ste len oči valili.

biancarv
26. sep 2025

Mali sme v partií podobnú kamarátku, keď som bola dieťa. Každému kupovala drahé dary, každý deň nám pizzu kupovala. My sme jej závideli, akú má dobrú mamu. A nakoniec vysvitlo, že kradla mame skryté úspory z bytu. Kým si to matka všimla, tak jej ukradla skoro všetky úspory postupne. Takže byť na Vašom mieste skontaktovala by som sa s rodičmi toho dieťaťa či vôbec o tom vedia.

anonym_dbb94c
26. sep 2025
@anonym_e38855

@anonym_autor uplne ta chapem.Kamaratka mojej malej dava v kuse labubakov.Ci ma sviatok ci nema,raz do tyzdna u nas skonci novy a novy labubu.
NEZNASAM tie hracky.Uz sme aj malej povedali,ze privolavaju zle sny.Da na nas a vzdy ked ide spat da ich vsetky na chodbu(chapem ze strasenie nie je dobry sposob vysvetlenia toho ale som bezradna)
Neviem tiez ako mam malej vysvetlit,ze tie hracky maju v sebe nieco hnusne,mam z nich zly pocit ale hlavne neviem ako povedat jej kamoske nech s tym skonci.Pocitujem vinu,zeby som malu pripravila o kusok jej stastia lebo ona sa vie z tych priser skutocne dojat az privelmi.
Najradsej by som labubakov vykopla z bytu .🥶
Kiez by jej kamoska kupovala radsej oblecenie,s tym sa este da zit.
Pre tu moju su ti labubaci posvatni,ved su od jej naj kamosky😰

@anonym_e38855 labubu je zlo...to vážne??

sticker
sidicek
27. sep 2025
@anonym_dbb94c

@anonym_e38855 labubu je zlo...to vážne??

@anonym_dbb94c my sme mali dieťa, ktorému rodičia povedali ze v labubu je skrytá kamera co ich sleduje.A vraj aj v nejakom kostole viedli kázeň proti labubu. 🙂))

rozculena
27. sep 2025
@sidicek

@anonym_dbb94c my sme mali dieťa, ktorému rodičia povedali ze v labubu je skrytá kamera co ich sleduje.A vraj aj v nejakom kostole viedli kázeň proti labubu. 🙂))

😂@sidicek

anonym_37e021
28. sep 2025

Ja taký prípad poznám. Rozprávala mi to babka tej darkyne. Nemali v rodine nič proti tomu. Kamarátka si veci nechala. Dievčatá sú už dospelé.

anonym_29e7a1
28. sep 2025
@biancarv

Mali sme v partií podobnú kamarátku, keď som bola dieťa. Každému kupovala drahé dary, každý deň nám pizzu kupovala. My sme jej závideli, akú má dobrú mamu. A nakoniec vysvitlo, že kradla mame skryté úspory z bytu. Kým si to matka všimla, tak jej ukradla skoro všetky úspory postupne. Takže byť na Vašom mieste skontaktovala by som sa s rodičmi toho dieťaťa či vôbec o tom vedia.

mam rovnaku skusenost z detstva ako @biancarv . Mala som kamosku, ktora rodicom kradla peniaze, najpr drobne, kupili sme si salko a sladkosti… neskor stale viac a viac az to zistili, ked mali v obalke odlozenu presnu sumu do autoservisu. My sme zili v tom, ze to ma vreckove, bola to bohatsia rodina a ona bola najmladsie dieta, starsi surodenci uz boli dospeli, tak ju rozmaznavali. Ked sa kradez prevalila, povedala, ze ja som ju nutila kradnut… ale nam tvrdila, ze je to vreckove, asi chcela zapadnut do partie alebo co….
po tejto skusenosti mi tiez vyskocil vykricnik, ci je to naozaj tak ako tvrdi kamoska alebo dcera…

Strana
z2