icon

Ako riešiť situáciu s uprednostňovaním vnučky?

Včera o 18:49

Svokra má štyroch synov. Teraz má 4 vnúčatá (všetko moje a manželove deti). Troch vnukov,jednu vnučku. Dcéru hrozne uprednostňuje… nosí jej stále darčeky, na návštevách jej venuje všetku pozornosť, hovorí jej “láska moja jediná” a celkovo sa knej chová úplne inak ako k mojim synom. Synovia majú 8 - dvojičky a 4 roky, dcéra má 6. Po každom stretnutí sňou sa synovia pýtajú či babka ľúbi dcéru viac alebo prečo aj oni nedostali hračku/lízatko/pozornosť. Je to tak od narodenia prvých synov. Jednoducho k chlapcom nemá vzťah. Už som sňou o tom mala neraz debatu ale vrámci slušnosti. Dokonca som sa to snažila aj chápať,že jej je dievča vzácne ale ona to robí naozaj veľmi okato. Nikdy rozhovor nepomohol, ani keď jej to hovorí muž a už mám toho dosť. Ako by ste sa ktomu postavili? Príde mi že naštrbuje vzťah medzi mojimi synmi a dcérou, závidia jej…

anonym_b07ee5
Včera o 18:58

nastav jej jasne pravidla bud bude nosit darceky, lizatka... detom rovnako alebo nepriniesie ziadnemu ak sa jej nepaci nech nechodi. evidentne si neuvedomuje co svojoj "laskou" sposobuje

anonym_485616
Včera o 19:10

Obmedzila kontakt. Buď jej to dopne, alebo nie, ale toto by som nedovolila

anonym_fde0d7
Včera o 19:23

@anonym_autor zákaz nosiť akékoľvek darčeky pokiaľ nebudú pre všetky deti rovnaké. A naozaj na tom trvať, ak to poruší, vec ktorú prinesie len vnučke, jej hneď vrátiť. A celkovo by som obmedzila takýto chorý vzťah. Vráža kôl medzi tvoje deti. Vy ako rodičia to máte zastaviť.

negymama
Včera o 19:51

baby tu nejde len o darceky.
Moja svokra mala ako jedinu hviezdu na nebi len prveho vnuka /aj ho tak volala po madarsky csilagom - hviezda moja/, dalsie vnucata 5 deti, dievcata aj chlapci sa uz ani narodit nemuseli. Bol to prvy syn svagra, nie nase dieta.
a ano tiez jej bolo dohovarane, tak nosila darceky cca rovnako, ale uprednostnovanie nikdy neprestalo, a to su uz okrem dvoch vsetky vnucata plnolete.
Proste jeho vitala s rozsiarenymi ocami, otvorenym narucim, bozkavanim...ostatne deti len tak s nechutou, no co ty ...a nasledoval nejake blbe pomenovanie typu zla kost, ci spotvorenina mena.
aj ked sme ju volali na oslavu ineho dietata, tak sa venovala len tomu jednemu. kolko x sa ani nerozlucila ani neprivitala s inymi detmi len s tym jednym.
Jeho brala najvac na prazdniny, na ostatne deti bola "stara " a "unavena" a teraz to nejde, lebo ma jeho, potm opat jeho, a potom bude oddychovat z toho ze hviezdicka u nej bola..
Katastrofa cele.
a teraz svokra knuci, ako jejj tie prehliadane deti ani telefon nezdvihnu a nepridu navstivit.
a "hviezdicka" na nu nema cas...

negymama
Včera o 19:55

a ano kazi to vztahy aj medzi detmi, uprednostnovanie dieta je potom casto neprijemne k ostatnym, u nas to bola aj zaernost a agresivita, nad ktorou obaja svokrovci privierali oci.
priklad uhryzol niekoho, tak svokra ho brala do narucia "ty moj krokodilcek" 😖

negymama
Včera o 19:55

autorka a inych starych rodicov deti nemaju?

domkakvet
Včera o 19:56

@anonym_autor nech nosi darceky vsetkym, alebo darcek vratit.

negymama
Včera o 19:57

Inak toto by som svokre stopla, to nie je o tom ,ze jej prikazete nasilu doniest a dat synom darceky. ale zabranit tomuto choremu pristupu. bud mate vsetky deti radi, alebo nebudete ani s jednym. rozbroje medzi detmi robit nebudete a hotovo.

negymama
Včera o 19:58
@domkakvet

@anonym_autor nech nosi darceky vsetkym, alebo darcek vratit.

@domkakvet ale ked aj svokra kupi darcek a strci ich vnukom. To nie je to iste ako byt k detom rovnako mila a mat ich vsetkych rada.

domkakvet
Včera o 20:01
@negymama

@domkakvet ale ked aj svokra kupi darcek a strci ich vnukom. To nie je to iste ako byt k detom rovnako mila a mat ich vsetkych rada.

@negymama skus jej to vysvetlit sposobom, ze sa obavas narusenia vztahov medzi detmi.

anonym_8a68d1
Včera o 20:02

@anonym_autor kedze dcera ma 6, je zarazajuce ze toto si dovolila aby sa dialo roky

negymama
Včera o 20:04
@domkakvet

@negymama skus jej to vysvetlit sposobom, ze sa obavas narusenia vztahov medzi detmi.

@domkakvet no ja nie som autorka prispevku.
Mali sme to podobne, ale ja uz nic nevysvetlujem. Moje deti si dobre vztahy zachovali, lebo z nich neuprednostnovala nikoho.
svagrove deti, ten prvy milovany vnuk a jeho sestra ale maju chladne vztahy, a v detstve sa doslova neznasali a ignorovali aebo na seba utocili.

anonym_e0f32c
Včera o 21:59
@negymama

baby tu nejde len o darceky.
Moja svokra mala ako jedinu hviezdu na nebi len prveho vnuka /aj ho tak volala po madarsky csilagom - hviezda moja/, dalsie vnucata 5 deti, dievcata aj chlapci sa uz ani narodit nemuseli. Bol to prvy syn svagra, nie nase dieta.
a ano tiez jej bolo dohovarane, tak nosila darceky cca rovnako, ale uprednostnovanie nikdy neprestalo, a to su uz okrem dvoch vsetky vnucata plnolete.
Proste jeho vitala s rozsiarenymi ocami, otvorenym narucim, bozkavanim...ostatne deti len tak s nechutou, no co ty ...a nasledoval nejake blbe pomenovanie typu zla kost, ci spotvorenina mena.
aj ked sme ju volali na oslavu ineho dietata, tak sa venovala len tomu jednemu. kolko x sa ani nerozlucila ani neprivitala s inymi detmi len s tym jednym.
Jeho brala najvac na prazdniny, na ostatne deti bola "stara " a "unavena" a teraz to nejde, lebo ma jeho, potm opat jeho, a potom bude oddychovat z toho ze hviezdicka u nej bola..
Katastrofa cele.
a teraz svokra knuci, ako jejj tie prehliadane deti ani telefon nezdvihnu a nepridu navstivit.
a "hviezdicka" na nu nema cas...

@negymama presne tak! Nejde len o dary, babka môže doniesť aj 100 rovnakých darčekov. Ak však nezmení správanie a bude robiť rozdiely, to už je iné kafe. Tie staré baby (aj mladé) akoby fakt rozum potratili.

biba_18
Dnes o 04:22

no ale tak je to už 6 rokov. už to malo byť vyriešené. všetko čo sa udeje už bude drastické. lebo ak nechceš aby mali deti zlé vzťahy - bohužiaľ babku musíš obmedziť 😏 naozaj obmedziť…

anonym_5f7f54
Dnes o 07:42

Aj u nás to tak je. Niektoré vnúčatá sú zabudnuté, iné obdarovane. Najhoršie je, že moje dve dcéry - jedna patrí medzi obdarovane, druha je zabudnutá (mladšia). Ale staršia sa k tomu postavila ako pani, dohovorila babke tak od srdca, pekne, pravdivo, že babka si vstúpila do svedomia🤣